Πως πείθεις κάποιον για τη σημαντικότητα του κτηνιάτρου;;

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Η Ζαν, με την οποία μεγάλωσα είναι τώρα 11 ετών και πολύ φοβάμαι οτι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αντιμετωπίσω την απώλεια της... Ειδικά δεδομένου οτι η μητέρα μου (είναι δική της) δεν είναι και πολύ των κτηνιάτρων και τους θεωρεί πεταμένα λεφτά :mad: :mad:
Τις προάλλες είχε βγάλει η γατούλα μια κύστη στην κοιλιά της και είδα κι έπαθα να την πείσω οτι πρέπει να την πάω σε κτηνίατρο και ότι όχι, δεν είναι φυσιολογικό ακόμα και για την ηλικία της. :mad:
Μου είπε επίσης οτι μιας και θα την πάω, να της κάνω και τα εμβόλια. Ε, ανοίγοντας το βιβλιάριο διαπίστωσα οτι είχε να εμβολιαστεί ...3 χρόνια!! Δηλαδή απο τότε που ζούσα μαζί με τη μητέρα μου!!
Θα μου πείτε τώρα "ε όταν πηγαίνεις να δεις τη μητέρα σου, πήγαινε εσύ τη γάτα". Το κακό είναι οτι ήδη με τον δικό μου τα οικονομικά μου είναι τρομερά περιορισμένα και δεν μπορώ να πληρώνω ΚΑΙ την ιατρική φροντίδα της Ζαν, που είναι και 11 ετών και λογικά θα χρειαστεί περισσότερα (αν και μέχρι στιγμής δεν έχει αρρωστήσει σχεδόν ποτέ).
Να τονίσω οτι η μητέρα μου έχει τις ίδιες απόψεις και για τους γιατρούς των ανθρώπων και πηγαίνει πολύ σπάνια όταν πια ο κόμπος φτάσει στο χτένι.
Καμία ιδέα για να της αλλάξω μυαλά; :(
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αχ τι μου θύμισες τώρα...
Και η μαμά μου έτσι είναι με τους γιατρούς - και των ανθρώπων και των ζώων...
Δεν έχω κάποια λύση να σου προτείνω (βασικά, πολύ θα χαιρόμουν αν κάποιος/α πρότεινε κανένα καλό κολπάκι), πάντς σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι απο μία ηλικία και μετά πολύ δύσκολα αλλάζουν...
Η μέθοδος που υιοθέτησα εγώ: self-service! Πάρε τη γατούλα και βουρ στο γιατρο. Όσο για το οικονομικό, ε δε μπορεί, όλο και κάτι θα τσοντάρει (μετά απο ολίγον στενό μαρκάρισμα βεβαίως βεβαίως ;) !!)
Καλή τύχη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

effie ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Όντως αυτό έκανα την προηγούμενη φορά με την κύστη (η οποία ήταν και τεράστια τελικά!) και κατάφερα να τα πληρώσει και όλα! Μέχρι και το ταξί!
Αλλά είναι πολύ ψυχοφθόρο... Δύο μέρες καβγάδες για να το πετύχω... :/:

Άσε που η κτηνίατρος της άδειασε την κύστη και είπε οτι μπορεί ο οργανισμός της να το απορροφήσει, μπορεί όμως και να χρειαστεί σε μερικές εβδομάδες εγχείριση και πολύ φοβάμαι μήπως δεν την πάει... :cry:

Michelle δυσκολη περιπτωση,και εγω δεν το βλεπω να μπορει να αλλαξει φανταζομαι εχεις εξαντλησει οτιδηποτε θα μπορουσε να την πεισει αρα τι να σου προτεινω? ψυχραιμια!!και κανε εσυ οτι μπορεις

Ψυχοφθόρο δε λες τίποτα - μη σου πω ψυχοβγάλτης!
Όσο για την επαναληπτική επίσκεψη στο γιατρό, τι να σου πω... Αν μένεις μακριά και δε μπορείς να την πας η ίδια, μήπως μερικά συνεχόμενα τηλεφωνήματα για υπενθύμιση του ραντεβού θα βοηθούσαν;
Το πιο σπαστικό στην όλη υπόθεση πάντως είναι οτι, παρ' όλη την αρνητική τους στάση, άνθρωποι σαν τη μαμά σου ή τη δική μου λατρεύουν τα ζωάκια τους και απλώς προεκτείνουν τη νοοτροπία τους περί περίθαλψης και στα ζωντανά (τα οποία, στην τελική, δεν έχουν και μιλιά για να τους πουν "πήγαινέ με στο γιατρό, πονάω"!!)

Αρχική Δημοσίευση από effie:
Το πιο σπαστικό στην όλη υπόθεση πάντως είναι οτι, παρ' όλη την αρνητική τους στάση, άνθρωποι σαν τη μαμά σου ή τη δική μου λατρεύουν τα ζωάκια τους και απλώς προεκτείνουν τη νοοτροπία τους περί περίθαλψης και στα ζωντανά (τα οποία, στην τελική, δεν έχουν και μιλιά για να τους πουν "πήγαινέ με στο γιατρό, πονάω"!!)

Ακριβώς αυτό!! Απλά δεν έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι και το θεωρούν πεταμένα λεφτά!
Ναι όντως μενω αρκετά μακριά (εγώ Θεσ/νίκη, αυτή Αθήνα). Δεν υπάρχει fixed ραντεβού με τη γιατρο γιατί είπε οτι ΜΠΟΡΕΙ να χρειαστεί εγχείριση, μπορεί και όχι. Πάντως σε μερικές εβδομάδες θα βάλω μπρος το πριξιμο μπας και την πάει την καημενούλα (αν έχει ακόμα την κύστη). :/:

Τί να σου πω - καλό κουράγιο, μακάρι να πάνε όλα καλά και αν δεις τα σκούρα και χρειαστείς κάποιον να πάει τη γατούλα στο γιατρό, εδώ είμαστε!

αχ σε καταλαβαινωλοιπον ο μονος τροπος ειναι στενο μαρκαρισμα κ να κλαμα παντα πιανει το κανω κ εγω ακομη κ τωρα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back