Πόνος;; Ή όχι;

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
Ξερετε το θεμα με τον ζυμωνουλη, το εβαλα στον γατουλη που τον χτυπησε αυτοκινητο.. αναρωτιεμαι ο γιατρος δεν δινει παυσιπονα γιατι λεει οτι προστατευει ο πονος απο το να ,κανει αποτομες κινησεις.. δεν ειπε αν εγινε ενχειρηση στο σπασμενο σαγονι τωρα που το σκεφτομαι και ο γατουλης δειχνει συχνα να ποναει.. τωρα ειναι απο το σαγονι? απο το αποστημα?? παει ναι μεν καλυτερα αλλα παρατηρω οτι ειναι λιγο λοξο το σαγονακι του.. ο γιατρος ειπε οτι το ματακι και το σαγονακι θα φτιαξουν.. εχω κενα... εχει κανεις να πει κατι σχετικα με σπασμενο σαγονι???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

πιο παλια η συγχωρεμενη κελη ειχε σπασει το σαγονι της λ της εκανε εγχειρηση ο γιατρος κ της το ειχε δεσει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σε καμία περίπτωση δε πρέπει να αφήνουμε τα ζώα να πονάνε!

Σχετικά με τη γνάθο, δεν μπορώ να σε βοηθήσω χωρίς να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει.

Μα κι εγω επεμενα και του εδωσε ρομεφεν 10 τελικα στην αρχη , μετα επεμενε να μην παρει αναλγητικο....το πιο πολυ περασε τωρα αλλα θα ρωτησω για το σαγονι και θα σου πω.Θα τον βγαλω και κοντινη φωτο.

σχετικά με τα αναλγητικά που λες ο κτηνιατρός μου, μου είχε πει το εξής: ότι δεν τα δίνουν εύκολα καθώς το ζώο δεν καταλαβαίνει τον πόνο πια, δηλαδη αντιλαμβάνεται ότι είναι καλά πια, και μπορεί να κάνει κάποια κίνηση που θα κάνει τον τραυματισμό χειρότερο. Συνήθως όταν πρόκειται για κάτι (που έστω και αν πάρει χρόνο) θα φτιάξει και δεν πρόκειται να μολυνθεί (αφού του δίνεις αντιβίωση) δεν προτείνουν να παρει το ζώο κάτι για τον πόνο. Το ξέρω ότι μπορεί να νιώθεις άσχημα που καταλαβαίνεις ότι πονάει αλλά ειναι πιθανότερο ίσως το αναλγητικό να δημιουργήσει μια πιο δυσαρεστη κατάσταση αργότερα

Αρχική Δημοσίευση από Nota:
σχετικά με τα αναλγητικά που λες ο κτηνιατρός μου, μου είχε πει το εξής: ότι δεν τα δίνουν εύκολα καθώς το ζώο δεν καταλαβαίνει τον πόνο πια,

Μεγάλο λάθος!

isavvas, απλά μεταφέρω μια απόψη που δεν σου κρύβω μου φάνηκε λογική, καθώς δεν είναι εύκολο σε ένα γατί να πεις ότι το πόδι του π.χ ,χρειάζεται ακινησία και ξεκούραση, γιατί απλά αν δεν το πονάει και θα το κουνήσει και θα το κουράσει. Λυπάμαι φυσικά να βλέπω ένα ζωακι να πονάει αλλά φαντάζομαι και ο γιατρος της yiasmin θα περιμένει ένα ευλογο χρονικό διάστημα και μετά αν συνεχίζει ο πόνος θα του χορηγήσει αναλγητικά. Συγνωμη και πάλι που μπαίνω στα "χωράφια" της δικής σου επιστήμης αλλά ήθελα να δώσω μια πιθανή εξήγηση για τη μη χορήγηση αναλγητικού που ίσως να καθησυχαζε την yasmin
Αν δεν τα ξαναπούμε καλή χρονιά σε όλους:)

τωρα ποναει λιγοτερο και κανει κατι με το σαγονι του σαν να το εκνευριζει και τσατιζεται, ιδιως οταν χασμουριεται..πριν ηταν τα χειροτερα και το εχω μετανοιωσει που δεν του εδωσα απο μονη μου λιγο απο εκεινο το φαρμακο που με το ζορι συστησε ο γιατρος ,,,

Τωρα αυτο που με προβληματιζει ειναι τι θαγινει το αποστημα που εχει γινει με τη fucidin και το Sinulox σαν ενα μεγαλο καρκαδι κατω απο το σαγονακι του...πρωτη φορα βλεπω τετοιο πραγμα και εξισου προβληματιιζομαι και θα ρωτησω τη τριτη το γιατρο αν ενχειριστηκε τελικα.. αυριο θα σας βαλω και φωτο..
Τωρα ο ζυμωνουλης καθεται διπλα στο γραφειο ησυχος στη πολυθρονα τρωει κανονικα αν και ενοχλειται , τρωει τροφη κονσερβα για πιο ευκολα και κανει που και που μιαου, χωρις να ξερω αν ειναι απο πονο η για προσοχη..γενικα ειναι σε αναρρωση, παχυνε λιγο, και το τριχωμα του σιαζει, ανοιγει και το ματακι του ολο και περισσοτερο αλλα το τριτο βλεφαρο εκει παραμενει σταθερο..
Απλα αναρωτιεμαι αν εγινε η ενχειρηση και αν εγινε σωστα γιατι ολο το μουτρακι του φαινεται να γερνει κατα μια πλευρα.. τωρα ειναι ακομα το φουσκωμα.. ?Ξανακολησε λαθος το σαγονακι.. ?δεν ξερω εχει παθει ζημιτσα και στα δοντακια, προεξεχουν λιγο και το χειλακι του εχει ξεχαρβαλωθει στο ενα πλαι..Δεν ξερω αν αυτα ειναι φυσικα μετα απο ενα ατυχημα και κανω λαθος να ανυσηχω η αν θα μπορουσαν να εχουν γινει τα πραγματα καλυτερα...

Οσο για τον πονο προστασια.. δεν ξερω παρατηρησα οτι ο μασκαρας παρα το αποστημα απο την αγγαλια μου προσπαθησε να πηδηξει στη μπανιερα και ψιλοσκοτωθηκε οταν ηταν πιο αδυνατος αλλα απο τοτε καθεται φρονιμα.. μαλλον οταν πονουσε πολυ πριν δυο μερες ειχε τασεια αυτοεπιθετικοτητας προς το σαγονι του.. και τωρα που και που κανει την κινηση σαν να πλενεται αλλα και σαν να προσπαθει να διορθωσει κατι...σιγουρα πονουσε.. τωρα αν παρθηκε η σωστη αποφαση.. δε ξερω εγω με το να τον ακουω μιαου μιαου να ποναει ειχα καταανχωθει παντως ποσο μαλλον αυτος.. τωρα βεβαια το αντεξαμε και οι δυο.. αλλα αν το ξαναπαθει θα του δωσω κατι μαλλον απο το αποστημα πονουσε...

Εξακολουθει να νοιαουριζει πολυ συχνα, τρωει και κροκετα( απο των αλλων γιατι το ξενο ειναι πιο γλυκο,,)και πεταξε μοναχος του το μισο αποστημα που ειχε ξεραθει.. αναρρωνει ταχυτατα παντως

το σημαντικό είναι να μην πονάει και να μην μολυνθει (αν και με την περιποίηση που του κάνεις αμφιβάλω). τώρα σε λίγο που θα αρχίσει να σου κάνει και ζουζουνιές θα καταλάβεις ότι είναι καλύτερα

αρχισε αρχισε!!:D :up: αρχισε κα να παιζει!

Μπράβο Γιασμίν!!:)

:up: :up: :up:

Περαστικά στο γατούλι κι εύχομαι να του βρεις ένα ζεστό φιλόξενο σπίτι:)

στελνω την αγαπη μου στον ζυμωνουλη....:inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :kiss:

είδες βρε? ήταν δυνατόν με τέτοια περιποίηση και αγάπη...

Τελικα ο ζυμωνουλης δεν εχει ενχειριστει... απορω γιατι..βεβαια τρωει το φαι του κανονικα και το μονο ειναι οτι... δεν βγαινει ουτε στο μπαλκονι κι οταν ακουει αυτοκινητο παει και κρυβεται...
Το αποστημα θα σας το βαλω να το δειτε .. ειναι πολυ χαριτωμενος ο καημενος και πολυ καλοβολος ολο ξαπλωνει κατω και θελει χαδακια μακαρι να μη κολησει κανεις στο ατυχημα και να τον παρει εστω για συντροφια ενος αλλου..

Λοιπον να το αποστημα, κατω απο το σαγονακι,και η φατσουλα του ακομα εχει μια πληγουλα στη μυτουλα αλλα το ματακι του ειδατε διαφορα? ανοιγει ολο και περισοτερο...

Συνημμένα

• z5.jpg
    z5.jpg
    3,8 KB · Εμφανίσεις: 106
  • z6.jpg
    z6.jpg
    4,1 KB · Εμφανίσεις: 110
  • z7.jpg
    z7.jpg
    3,7 KB · Εμφανίσεις: 109
Περαστικά!!!

Ο ζυμωνούλης παραξεσαλωσε.. εγινε πολυ τρυφερογατο και πολυ παιχνιδιαρης και η μουσουδιτσα του ειναι τρισχαριτωμενη ανοιξε σχεδον τελειως το ματακι του...παιζει κυνηγητο και καθεται στο πατωμα δινοντας την κοιλιτσα του για χαδακια...πολυ γλυκας οποιος τον παρει θα τον καταχαρει.. κι ενω ειναι αστειρωτος δεν δειχνει να εχει ορεξεις ουτε ψεκαζει..

τι καλα νεα ειναι αυτα γιασμιν:up:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back