Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να στειρωθεί το αρσενικό γατάκι;

σιεννα

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η σιεννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 43 ετών. Έχει γράψει 289 μηνύματα.
καλησπερα σε ολους!εχω ακουσει οτι υπαρχουν δυο τροποι στειρωσης του αρσενικου,ο ενας η αφαιρεση των ορχεων και ο αλλος με τομη που απολυνωνει τους σπερματογονουν αδενες.οσον αφορα τη δευτερη εκδοχη,ισχυει κατι τετοιο?και αν ναι ειναι ασφαλες για το γατακι αυτο η συνεχιζει και βασανιζεται ψαχνοντας να ζευγαρωσει?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο... Αλλά ποια η διαφορά στην ουσία; Στη δεύτερη περίπτωση μπορεί να ζευγαρώσει αλλά ειναι στείρο;

Εμένα πάντως του τα έκοψαν, ή έτσι νομίζω γιατί δεν τα βλέπω εκεί όπου θα έπρεπε να είναι...οποτε δεν μπορώ να απαντώσω στο ερώτημα σου. Ούτε μου πρότειναν και κάτι τέτοιο βέβαια οταν τον πήγα για στείρωση

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε καμμία από τις δύο περιπτώσεις ο γατούλης δεν ψάχνεται ούτε και ΄θέλει να ζευγαρώσει. Αλλωστε μετά από ένα - δύο μήνες περίπου παύει να έχει και τις ορμόνες που "ζητάνε¨κάτι τέτοιο. Η διαφορά είναι μάλλον "αισθητικής" και θέμα τακτικής του γιατρού. Στη μια περίπτωση αφαιρούνται τελειώς οι ορχεις , στη δεύτερη απλά "ατροφούν" αλλά είναι ευδιάκριτοι.

Αυτο το "αισθητικής" πολύ μου άρεσε...:)
Εγώ δεν βλέπω να έχει πάντως... αλλά αν ήταν ατροφικοι θα φαινόταν;

Στον γάτο μου του τα κόψαμε πάντως, επίσης δεν μας είχαν πει κάτι τέτοιο, για 2 τρόπους!!!:hmm:

Κι εγώ δεν έχω ακούσει για 2 τρόπους, αλλά αν γίνεται να του απομονώσουμε μόνο τους σπερματογόνους αδένες θα το προτιμούσα.. να έχει "μπαλάκια" :redface: κι ας είναι και ατροφικά.. Δεν μου πάει να τα αφαιρέσουμε τελείως αν υπάρχει μια πιο Light εκδοχή.

:lol::lol::lol: πιο light:lol::lol::lol:

:P εεε... ναι.. :redface: να έχουμε ακόμα κάτι να θυμίζει ότι ήμαστε κάποτε άντρες.. και τι άντρες!! Παίδαροι!! :inlove::greycat:

Παντως κι εμενα αφαιρεθηκαν και στα 3 αρσενικα που στειρωσα.....
Κι εγω δεν εχω ακουσει το δευτερο σεναριο :hmm::hmm:

καλησπερα σε ολους!εχω ακουσει οτι υπαρχουν δυο τροποι στειρωσης του αρσενικου,ο ενας η αφαιρεση των ορχεων και ο αλλος με τομη που απολυνωνει τους σπερματογονουν αδενες.οσον αφορα τη δευτερη εκδοχη,ισχυει κατι τετοιο?και αν ναι ειναι ασφαλες για το γατακι αυτο η συνεχιζει και βασανιζεται ψαχνοντας να ζευγαρωσει?

ισχυει η δευτερη εκδοχη αλλα ο γατος μετα θα εχει ορμες απλα δεν θα μπορει να ζευγαρωσει.ο πρωτος τροπος που αναφερεις λεγεται ευνουχισμος και ο δευτερος στειρωση.επειδη η στειρωση ειναι ακριβη και καπως πολυπλοκη εγχειρηση, οι κτηνιατροι ΔΕΝ την κανουν. Εκτος αν ο πελατης ξερει τι θα ζητησει και απαιτησει αναλογα. Στο 99% των περιπτωσεων οι γιατροι κανουν ευνουχισμους
Αλλα ο ορος "στειρωση" ακουγεται πιο ομορφα απο το "ευνουχισμος". Για ψυχολογικους λογους, οι περισσοτεροι ανθρωποι συγχεουν τους ορους. και συνηθως οταν λεμε στειρωσει εννοουμε ευνουχισμο.

Ο ευνουχισμος ειναι απλος. Του κοβουμε τα μπαλλακια και τα πεταμε .
Η στειρωση γινεται ως εξης: βρισκουμε το σπερματοφορο αγγειο και το κοβουμε. Το σπ. αγγειο ειναι ενας σωληνας που μεταφερει το σπερμα απο τον ορχι στο πεος. Αν κοψουμε αυτον τον σωληνα, δεν υπαρχει ροη σπερματος. Αρα το ζωο δεν μπορει να τεκνοποιησει.
Οι ορχεις παραγουν και πολλες ορμονες (οχι μονο σπερμα), που μεταφερονται στον οργανισμο μεσω αλλων αγγειων. Αυτα δεν τα πειραζουμε. Ετσι εξηγεται οτι δεν αλλαζει και τιποτα ουτε στον οργανισμο ουτε στον χαρακτηρα του ζωου.

Στειρωση και ευνουχισμος υπαρχει και για τις γυναικες και για τους αντρες. Μιλαω για ανθρωπους. Θηλαστικα ειμαστε ολοι μας, τις ιδιες λειτουργιες εχουμε. Στειρωση στις γυναικες ειναι να φραξουμε την σαλπιγγα (δηλαδη δεν μπορει το ωαριο να φτασει στην μητρα). Ευνουχισμος στις γυναικες ειναι η ολικη αφαιρεση μητρας (γινεται οταν η γυναικα εχει καρκινο π.χ.).
Η στειρωση δεν σε αλλαζει, γιατι δεν αλλαζουν οι ορμονες. Μπορεις να κανεις σεξ κανονικα, εχεις ορμες, εχεις σεξουαλικη συμπεριφορα (επιθετικοτητα στα αρσενικα). Στην στειρωση απλα εμποδιζεται η ροη (ειτε σπερμα, ειτε ωαριο).
Ο ευνουχισμος σε αλλαζει, γιατι το οργανο που παραγει τις ορμονες (ειτε μητρα ειτε ορχεις) αφαιρειται ολοκληρωτικα. Ευνουχισμενος δεν εχεις ορμες και δεν μπορεις να κανεις σεξ.

Πολύ διαφωτιστικό Αγγελική!

ευχαριστω:)

όντως Αγγελική πολύ διαφωτιστικό..

ο Φρουνάκης μου έχει μπαλάκια πάντως απλά λίγο μικρά....:hmm:

ο Φρουνάκης μου έχει μπαλάκια πάντως απλά λίγο μικρά....:hmm:
Κι ο δικός μου το ίδιο. Καμιά φορά του τα πειράζω κ τσαντίζεται! Άσπλαχνη μάνα!:lol::lol::lol:
Λοιπόν να σας διηγηθώ τη στιγμή που ο γάτος μου ανακάλυψε ότι έχει πουλί... Ήταν μικρός (πριν την στείρωση) κ πλενόταν με τα πόδια ανοιχτά. ξαφνικά κάνει την εμφάνιση του το ροζ πουλάκι του! Κοκκάλωσε, το κοίταζε με το κεφάλι στο πλάι απορημένος "τί είναι αυτό το πράγμα;" κ μετά προσπαθούσε να το πιάσει, το κουνούσε πέρα δώθε, είχα πεθάνει στο γέλιο.:lol::lol::lol:

Αγγελική δηλαδή με την στείρωση (όχι τον ευνουχισμό) εξακολουθεί να έχει τάσεις φυγής, να θέλει να μαρκάρει και να είναι εχθρικός με τα άλλα αρσενικά? :hmm: Γιατί αν ισχύει αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει τελικά να το κάνουμε.. Δεν ηρεμεί ούτε το ζώο, ούτε εμείς.. το μόνο που κερδίζουμε είναι όχι νέα γατάκια.. :/:

Αγγελική δηλαδή με την στείρωση (όχι τον ευνουχισμό) εξακολουθεί να έχει τάσεις φυγής, να θέλει να μαρκάρει και να είναι εχθρικός με τα άλλα αρσενικά? :hmm: Γιατί αν ισχύει αυτό, δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει τελικά να το κάνουμε.. Δεν ηρεμεί ούτε το ζώο, ούτε εμείς.. το μόνο που κερδίζουμε είναι όχι νέα γατάκια.. :/:

NAI.αλλα συνηθως οταν λες στειρωση στους κτηνιατρους κανουν ευνουχισμο.εσυ ευνουχισμο πρεπει να κανεις για να ηρεμησει το γατι.

NAI.αλλα συνηθως οταν λες στειρωσει στους κτηνιατρους κανουν ευνουχισμο.εσυ ευνουχισμο πρεπει να κανεις για να ηρεμησει το γατι.

Σε τόσα γατάκια έχει γίνει, άρα είναι το καλύτερο γι'αυτά κι ας μην είναι εύκολο για τους γατογονείς.. :/: Από τον επόμενα μήνα θα το βάλουμε κι εμείς στο πρόγραμμα γιατί πάει 10 μηνών ο Ντάρκυ.. Έπρεπε να έχει γίνει από αρχές Σεπτεμβρίου :redface:, αλλά πέσαμε στις αρρώστιες.. ευτυχώς που δεν έχει εμφανίσει κανένα σύμπτωμα οίστρου ακόμα..

εμας του εντυ τα βλεπω κατι μπαλακια απο πισω αλλα ειναι πολυ πολυ μικρα:hmm: αρα τι σημαινει οτι εχει ορμες και τασεις φυγεις; γιαυτο μια φορα που τον ειχα αγκαλια και ζυμωνε με τα χερακια του, κρατουσε στο στομα του και το υφασμα απο το παντελονι μου;;:(:(:(:(

Μην ανησυχείς, αυτο το κάνει και ο Ραούλ που ειναι 100% στειρωμένος!
Αν δεν ηταν ο Έντυ, θα το είχες καταλάβει!
Εξάλλου, οπως ειπε η Αγγελική, μια τέτοια εγχείρηση στοιχίζει πολύ.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back