Πόσο διαρκεί η εγκυμοσύνη μιας γάτας;

eleni_arav

Νεοφερμένο μέλος

Ο eleni_arav αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 57 ετών. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλους!

Έχω μια περσική ολόλευκη γατούλα, τη Σωσώ, που μάλλον είναι πολύ αλάνι!
Ενώ την πήγα σε δύο γάτους της ράτσας της όταν μου ζητούσε γαμπρό και εκείνη δεν "κάθησε" σε κανέναν!!
Βρήκε την άκρη όμως. Μου έφυγε ένα βράδυ απο το μπαλκόνι το πρωί, μετά απο πάλη κανονική την έβαλα σπίτι.
'Ελα όμως που φούσκωσαν τα βυζάκια της... Άνοιξε η όρεξη της και έχει γίνει πολυ ζουζούνα με τα γατοχουρχουρίσματα της;
Μάλλον είναι έγκυος;

Πόσο κρατάει τελικά η εγκυμοσύνη μιας γάτας;:hmm:

Και όλα αυτά τα ανακάλυψα δύο μέρες μετά αφού την είχα πάει στο γιατρό της και αφού είχα κλείσει ραντεβού για στείρωση...

Ευχαριστώ
Ελένη!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλώς ήρθες!
Νομίζω κρατάει 58-62 ημέρες...
Θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις Greeklish διότι απαγορεύεται από τους κανόνες του forum.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση!

Οσο για τα γραμματα...ελήφθη όβερ!! ε? ε? συμμορφώθηκα!!

Ευχαριστώ!

Ελένη

Αν δεν θέλεις να κρατήσεις να γατάκια ή δεν έχεις που να τα δώσεις, απ'όσο ξέρω μπορεί να γίνει η στείρωση ακόμα κι αν είναι έγκυος η γατούλα σου. Φαντάζομαι ότι είναι ανάλογα με το πόσο προχωρημένη είναι η εγκυμοσύνη της. Ρώτα τον κτηνίατρό σου;)

Ευχαριστώ Ασπασία μου, αλλά επειδή δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα έμενε έγκυος, το καταλάβα αργά. Ετσι κ αλλιώς ήθελα να τη ζευγαρώσω. Απλά ήθελα με κάποιο γατάκι της ράτσας της.
Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, έχουν και τα ζώα δικαίωμα επιλογής!

Αναλόγως πόσα γατάκια θα κάνει θα μοιράσω όσα έχω υποσχεθέι και τα υπόλοιπα θα τα κρατήσω εγώ στο σπίτι και στον κήπο μου.:blink:

αχ η γατούλα μου θα γίνει μια μάνα!!

Καλώς να τα δεχθείς τα μικρούλια τότε! Η εγκυμοσύνη της γάτας απ'όσο έχω διαβάσει κι εγώ εδώ διαρκεί περίπου 56-60 ημέρες (είδική κοντεύω να γίνω!). Πόσο υπολογίζεις ότι είναι η δικιά σου?

τι να πω...δεν ξέρω...υπολογίζω ότι είμαστε περίπου στη μέση...πρέπει να την πάω στο γιατρό πάντως...γιατι από το τηλέφωνο μου είπε ότι μπορέι να είναι και ανεμογκάστρι!!! (έλα Χριστέ και Παναγιά) κουφάθηκα!!!

Ελένη

τι να πω...δεν ξέρω...υπολογίζω ότι είμαστε περίπου στη μέση...πρέπει να την πάω στο γιατρό πάντως...γιατι από το τηλέφωνο μου είπε ότι μπορέι να είναι και ανεμογκάστρι!!! (έλα Χριστέ και Παναγιά) κουφάθηκα!!!

Ελένη

Τί είναι ανεμογκάστρι;:blink: :redface:

παντως θα βγουν πολυ ομορφα τα γατακια απο μαμα περσιας:inlove: :inlove:

Τί είναι ανεμογκάστρι;:blink: :redface:

έχει συμπτώματα εγκυμοσύνης, δηλαδη φουσκώνει η κοιλίτσα και
τα σχετικά, αλλά δεν ειναι πραγματικά εγκυος.....έχω ακούσει και εγώ ότι συμβαίνει....μου το ειπε και ο δικός μου ο γιατρός οταν πηγα την Μπουμπού.......

Καταρχήν καλωσήρθες! Μάλλον η γάτα σου είναι γάτα με προσωπικότητα. Αν όταν την κοπάνησε είχε οίστρο το πιο πιθανό είναι να είναι όντως έγκυος. Όπως και να'χει ο κτηνίατρός σου θα σε διαφωτίσει. Να πάνε καλά όλα εύχομαι και να καταφέρεις να βρεις σπίτι στα γατάκια.

Ο σκύλος της θείας μου πάθαινε συχνά ανεμογκάστρι και τελικά την στείρωσε γιατί έκανε πυομύτρα. Μια φορά μάλιστα είχε κάνει παιδί της ένα μπαλάκι της που όταν το πίεζες έκανε θόρυβο. Όταν το πιέζαμε και έκανε θόρυβο θεωρούσε ότι το μωρό έκλαιγε και έκανε κάι-κάι.

Ακριβώς! Ανεμογκάστρι είναι να μην είσαι έγκυος (ισχύει και για τους ανθρώπους αυτό) αλλά να έχεις όλα τα συμπτώματα. Ακόμα και φούσκωμα της κοιλιάς.Είναι σύνθετη λεξούλα. Ανεμος+Γκαστριά
Γκαστριά=μένω έγκυος, κυοφορώ :lol: κοινώς φουσκωνω με αέρα!
Αυτό συμβαίνει από μεγάλη επιθυμία να μείνεις έγκυος! Στα ζωάκια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...προφανώς από τον ίδιο λόγο.

Ελένη

Ευχαριστώ!!! Είχε οίστρο...γι αυτό την κοπάνησε η αλητίρια!! έκανε και κόρτε στους γαμπρούς. εκείνη στο μπαλκόνι και οι γαμπροί από κάτω παρέλαση!! Μόνο που αυτός που την...γκουχ γκουχ...πρέπει να πέρασε πολύ άσχημα...είχε η γούνα της πιτσίλες αίματος. Τον κατάγδαρε τον φουκαρά...πρέπει να είναι πολύ άσχημη εμπειρία για τις θηλυκες γάτες το ζευγάρωμα...

Να ρωτήσω κάτι;

Μήπως θα χρειαστεί να την πάω να γεννήσει στο γιατρό; Εγώ πιστεύω πως μπορεί μόνη της μια χαρά!
εσείς τι λέτε;

Ελένη

Γεια σου Ελένη!:hello:
Συνήθως οι γατούλες τα καταφέρνουν μια χαρά να γεννήσουν μόνες τους, δεν ξέρω όμως αν οι περσικές έχουν κάποια ιδιαιτερότητα στο συγκεκριμένο ζήτημα:hmm: γιατί κάθε φυλή έχει τις αδυναμίες της. Δεν έχω ακούσει ή διαβάσει πάντως κάτι, οπότε μάλλον λέω βλακείες...:P
Όταν γέννησε η δικιά μου ο κτηνίατρος μου είπε να την πάρω 24 ώρες μετά να την ελέγξει και της έκανε και δύο ενέσεις (δε θυμάμαι τι:redface:) αλλά ίσως ήταν γιατί είχε κάποια προβλήματα όσο ήταν έγκυος.
Καλό θα ήταν πάντως να κάνεις ένα τηλέφωνο του γιατρού σου, ίσως σου συστήσει κάποια συμπληρώματα διατροφής (πχ ασβέστιο) για την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και κοίτα και κανένα site σχετικό να ξέρεις τι σε περιμένει.
Αν διαβάζεις αγγλικά, εχώ είχα βρει αυτό διαφωτιστικό:
https://www.cat-pregnancy-report.com/
Καλώς να τα δεχτείς!!!!:up:

Απάντηση: Πόσο κρατάει η εγκυμοσύνη μιας γάτας;

μια ερωτηση ρε παιδια. ειναι μια γατα στην εισοδο της πολυκατοικιας μου που δεν κουνιεται δεν κανει τιποτα και εχει μεγαλη κοιλια. λετε να περιμενουμε γατακια?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εαν είναι θηλυκή κι έγκυος πιθανότατα. :hmm:
Καλό θα ήταν να γεννήσει σε προστατευμένο μέρος και απο σκυλιά και απο κακούς ανθρώπους....:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back