Πόσο και κάθε πότε να τον ταΐζω;

• Thread starter Thread starter rino
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

rino

Νεοφερμένο μέλος

Ο rino αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλημέρα!
Βασικά τώρα έκανα την εγγραφή σ' αυτό το φόρουμ και δε γνωρίζω πολλά!
Ξέρει κανείς να μου πει τη σωστή διατροφή για το rino μου; Τώρα στις 15 του μήνα πάει ενός έτους, αλλά είναι αδύνατος, πάντα όμως στα σωστά κιλά του!
Πόσες φορές την ημέρα να τον ταΐζω; Του έχω ένα μπολ γεμάτο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και τρώει όποτε θέλει!
Είναι σωστό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για ενός έτους, υπάρχουν κατάλληλες τροφές οι λεγόμενες adult. Οι τροφές απο σουπερ μαρκετ κλπ.. δεν είναι ότι καλύτερο...

Επίσης παίζει ρόλο αν είναι στειρωμένος ή όχι.. και εκεί έχει ανάλογη κατηγορία.

Είναι λάθος να έχει όλη την ώρα φαγητό. Στις καλές συσκευασίες αναφέρει την σωστή ποσότητα ημερησίως, την οποία και χωρίζεις σε 1 ή 2 ή 3 δόσεις ανάλογα με τις συνήθειες του γάτου, το δικό σου πρόγραμμα κλπ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και γώ τα μπώλ όλη μέρα τα έχω αλλιώς τόσες γάτες δεν μου τρώνε... τι τροφή δίνεις; λένε πάνω τα τσουβάλια ανάλογα με τα κιλά την ποσότητα..

Εγώ πάντως με πάνω απο 4 γάτες, δίνω 2 φορές την ημέρα.:)
Άντε τον Κίκη, που είναι καλομαθημένος να τον ταΐσω την δόση του στα 3..

Κι εγω σε δυο δοσεις τα ταϊζω.Μου εχει πει η γιατρος οτι βοηθα στην πεψη,κι οτι αποφευγονται οι διαταραχες του εντερου και οι πετρες των νεφρων.

Φιλοι μου εχω μια γενικη ιδεα για το θεμα τησ διατροφεισ.Τον Ρινο τον μεγαλοσα μονοσ μου με μπιμπρεο,απο 2 βδομαδων που τον βρηκα. και πρεγματικα σκωτωνω ανθρωπο για χαρη του!!
Ειναι πολυ κακομαθιμενοσ γενικα,οχι μονο στο θεμα τησ διατροφησ.Απλα οταν τον ταιζα 2-3 φορεσ την ημερα δεν ετρωγε καθολου.Και νερο πινει μεσα στο ντουσ οχι απο το μπολακι του. Καποιοσ που μπορει να με βοηθησει?

Κι εγω σε δυο δοσεις τα ταϊζω.Μου εχει πει η γιατρος οτι βοηθα στην πεψη,κι οτι αποφευγονται οι διαταραχες του εντερου και οι πετρες των νεφρων.

Αυτο δεν το ηξερα,κι εγω σε δυο δοσεις τα ταιζω αλλα απλα γιατι μου φαινεται λογικο,πως βοηθαει στα νεφρα?:confused:

Φιλοι μου εχω μια γενικη ιδεα για το θεμα τησ διατροφεισ.Τον Ρινο τον μεγαλοσα μονοσ μου με μπιμπρεο,απο 2 βδομαδων που τον βρηκα. και πρεγματικα σκωτωνω ανθρωπο για χαρη του!!
Ειναι πολυ κακομαθιμενοσ γενικα,οχι μονο στο θεμα τησ διατροφησ.Απλα οταν τον ταιζα 2-3 φορεσ την ημερα δεν ετρωγε καθολου.Και νερο πινει μεσα στο ντουσ οχι απο το μπολακι του. Καποιοσ που μπορει να με βοηθησει?

Ποιό ή ποιά είναι τα προβλήματα που σε ενοχλούν...?:redface:
Η διατροφή και το νερό.. απλά δεν υποχωρείς... ΤΕΛΟΣ.. και θα πεινάσει και θα διψάσει, και θα φάει και θα πιεί απο κεί που πρέπει.;)

Όσο εσύ θα δίνεις αυτός θα παίρνει... :rolleyes:

Μεταβολιζεται μια και καλη η τροφη μου ειχε πει,και διασπωνται καλυτερα τα αλατα.
Φιλε μου μονο με επιμονη,μην του κανεις τα χατηρια,αμα δε φαει την πρωτη μερα,θα φαει τη δευτερη,λιγη επιμονη και θα συνηθισει.

Αυτο με τον μεταβολισμο ηταν κι ο λογος που τα ταιζω 2 φορες,απο την στιγμη που το ιδιο συμβαινει κ με μας ειναι λογικο να συμβαινει κ με τα ζωακια.Απλα δεν ηξερα οτι διασπωνται καλυτερα τα αλατα,καλο αυτο!

Δεν ειναι ακρυβοσ ετσι...
Το δοκιμασα αλλα χαλαει τον κοζμο!! Ασε που με κοιταει μ ενα βλεμα που με κανει κοματια.Αλλα συν αυτο ειναι υπερβολικα ξεροκεφαλοσ!!

Δεν ειναι ακρυβοσ ετσι...
Το δοκιμασα αλλα χαλαει τον κοζμο!! Ασε που με κοιταει μ ενα βλεμα που με κανει κοματια.Αλλα συν αυτο ειναι υπερβολικα ξεροκεφαλοσ!!
Θα χαλασει τον κοσμο μια,δυο,τρεις,θα το παρει αποφαση.Μην του κανεις τα χατηρια επαναλαμβανω,αργοτερα αν χρειαστει να λειψεις ή να τον αφησεις καπου,θα του βαζει καποιος πεντακοσιες φορες τη μερα τροφη;Ολες οι γατες ξεροκεφαλες ειναι,πιστεψε με,απλα θελει επιμονη.

παιδιά θέλω την βοήθεια σας..... το καινούργιο μέλος της οικογένειας μας είναι μια πανέμορφη μαύρη γατούλα περίπου 2,5 με 3 μηνών, 900γρ.

πόσο ξηρά τροφή πρέπει να της δίνω σε γραμμάρια??

Γραφει πανω στη συσκευασια,ειναι αναλογα την μαρκα που εχεις παρει.Πρεπει να εχει ενα πινακακι με την ηλικια,το βαρος και τα γραμμαρια τροφης στο πλαϊ ή πισω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back