patmos
Νεοφερμένο μέλος
Η ΜΑΡΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 42 μηνύματα.
09-10-11
16:18
Γεια σας Θελω να θιξω για αλλη μια φορα το θεμα κανω δωρο ζωακι.
Μου χαρισαν πριν 11 χρονια μια περσικη γατουλα τη Ναυσικά.
Ηταν λεω ηταν διοτι εχι φυγει πλεον απο κοντα μας.Δεν με ρωτησαν
αν ημουν σε θεση να υιοθετησω γατα αν μπορουσα να δεσμευτω για 15 χρονια ή και περισσοτερα Ηξεραν οτι αγαπω και φροντιζω αδεσποτα και οτι ειχα υιοθετησει ενα γατο.Που πας φιλε και κανεις δωρο ζωο:::::::Ευτυχως που ειμαι αυτο που ειμαι.
Ενημερωνετε γνωστους και φιλους τα ζωα δεν ειμαι παιχνιδι που σημερα το περνουμε και αυριο το πεταμε παραταμε κακοποιουμε παραμελουμε .Δεν λυπομαστε σε μια στιγμη αδυναμιας και μαζευομε ενα ζωο απο το δρομο και μετα το παραταμε !!!!!!
Τα ζωα ειναι υπαρξεις σε εξελιξη Χρειαζονται αγαπη ασφαλεια φροντιδα ιατρικη περιθαλψη την καταληλη διατροφη και δεσμευση για 15 χρονια μεσο ορο αν ειναι γατα.
Τη Ναυσικα τη λατρεψα ηταν ενα ζωάκι ευπαθες και με πολυκυστικους νεφρους Ευτυχως που βρεθηκε στα χερια μου
μοθ λειπει διοτι μου ανταπεδωσε με το σεβασμο της ολα οσα εκανα για εκεινη.
Φιλοι μου διαδωστε το μηνυμα Τα ζωα ειναι πλασματα σε εξελιξη και μεις ως πιο εξελιγμενοι τα βοηθαμε!!!!!!(ειμαστε πιο εξελιγμενοι??????)

Μου χαρισαν πριν 11 χρονια μια περσικη γατουλα τη Ναυσικά.
Ηταν λεω ηταν διοτι εχι φυγει πλεον απο κοντα μας.Δεν με ρωτησαν
αν ημουν σε θεση να υιοθετησω γατα αν μπορουσα να δεσμευτω για 15 χρονια ή και περισσοτερα Ηξεραν οτι αγαπω και φροντιζω αδεσποτα και οτι ειχα υιοθετησει ενα γατο.Που πας φιλε και κανεις δωρο ζωο:::::::Ευτυχως που ειμαι αυτο που ειμαι.Ενημερωνετε γνωστους και φιλους τα ζωα δεν ειμαι παιχνιδι που σημερα το περνουμε και αυριο το πεταμε παραταμε κακοποιουμε παραμελουμε .Δεν λυπομαστε σε μια στιγμη αδυναμιας και μαζευομε ενα ζωο απο το δρομο και μετα το παραταμε !!!!!!
Τα ζωα ειναι υπαρξεις σε εξελιξη Χρειαζονται αγαπη ασφαλεια φροντιδα ιατρικη περιθαλψη την καταληλη διατροφη και δεσμευση για 15 χρονια μεσο ορο αν ειναι γατα.
Τη Ναυσικα τη λατρεψα ηταν ενα ζωάκι ευπαθες και με πολυκυστικους νεφρους Ευτυχως που βρεθηκε στα χερια μου
μοθ λειπει διοτι μου ανταπεδωσε με το σεβασμο της ολα οσα εκανα για εκεινη.Φιλοι μου διαδωστε το μηνυμα Τα ζωα ειναι πλασματα σε εξελιξη και μεις ως πιο εξελιγμενοι τα βοηθαμε!!!!!!(ειμαστε πιο εξελιγμενοι??????)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η Ριάνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 50 ετών και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 9.131 μηνύματα.
09-10-11
16:36
Μάρω μου καλοσώρισες στο mycat!! Έχεις απόλυτο δίκαιο σ' αυτό που λες. Χαίρομαι που η Ναυσικά έπεσε στα δικά σου χέρια και είχε μια όμορφη ζωή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Ο Lord Kratos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 20.775 μηνύματα.
09-10-11
16:45
Απάντηση: Ποτε να κανουμε δωρο ζωακι:
Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η ιδέα να πάρεις την πρωτοβουλία και να χαρίσεις ένα ζωάκι σε κάποιον μπορεί και να μην είναι η καλύτερη γιατί αγνοείς ένα πλήθος παραγόντων.
Δε μπορείς να ξέρεις εάν αυτός ο άνθρωπος θέλει να συγκατοικήσει με ένα ζώο, εάν είναι σε θέση να το φροντίσει και κυρίως να το φροντίσει σωστά, να του παράσχει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να του αφιερώσει χρόνο αναλόγως με τις υποχρεώσεις του, εάν έχει τα αναγκαία χρήματα ώστε να το φροντίσει κλπ κλπ.
Η δική σου γάτα ήταν όντως τυχερή που την φρόντισες όπως την φρόντισες οπότε η πρωτοβουλία του ανθρώπου που στην χάρισε βγήκε σε καλό εν τέλει, εάν την χάριζε σε κάποιον άλλον μπορεί να ήταν μια λανθασμένη επιλογή.
Προσωπικά θα απέφευγα να πάρω την πρωτοβουλία αυτή, η μόνη περίπτωση που θα το κάνω είναι όταν μετά από χρόνια αποκτήσω οικογένεια και παιδιά, οπότε θα θελήσω να μεταδώσω στα παιδιά μου την αγάπη και την ανάγκη για φροντίδα των ζώων με το να αναλάβουμε μαζί την φροντίδα ενός ζώου.
Έτσι κι εγώ θα ξέρω ότι το φροντίζουν καλά αφού θα τα επιβλέπω κι εκείνα θα κερδίσουν αρκετά πράγματα από αυτή την πράξη.
Έχω δει ανθρώπους να χαρίζουν ένα ζωάκι στο παιδί τους και να το παρατάνε κάπου επειδή το ζωάκι "μεγάλωσε και δεν είναι πλέον μικρό ώστε να παίζει το παιδί τους
" και θεωρώ ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει.
Για αυτό φυσικά δεν ευθύνεται το κάθε παιδί αλλά ο γονιός που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο...
Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η ιδέα να πάρεις την πρωτοβουλία και να χαρίσεις ένα ζωάκι σε κάποιον μπορεί και να μην είναι η καλύτερη γιατί αγνοείς ένα πλήθος παραγόντων.
Δε μπορείς να ξέρεις εάν αυτός ο άνθρωπος θέλει να συγκατοικήσει με ένα ζώο, εάν είναι σε θέση να το φροντίσει και κυρίως να το φροντίσει σωστά, να του παράσχει την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να του αφιερώσει χρόνο αναλόγως με τις υποχρεώσεις του, εάν έχει τα αναγκαία χρήματα ώστε να το φροντίσει κλπ κλπ.
Η δική σου γάτα ήταν όντως τυχερή που την φρόντισες όπως την φρόντισες οπότε η πρωτοβουλία του ανθρώπου που στην χάρισε βγήκε σε καλό εν τέλει, εάν την χάριζε σε κάποιον άλλον μπορεί να ήταν μια λανθασμένη επιλογή.
Προσωπικά θα απέφευγα να πάρω την πρωτοβουλία αυτή, η μόνη περίπτωση που θα το κάνω είναι όταν μετά από χρόνια αποκτήσω οικογένεια και παιδιά, οπότε θα θελήσω να μεταδώσω στα παιδιά μου την αγάπη και την ανάγκη για φροντίδα των ζώων με το να αναλάβουμε μαζί την φροντίδα ενός ζώου.
Έτσι κι εγώ θα ξέρω ότι το φροντίζουν καλά αφού θα τα επιβλέπω κι εκείνα θα κερδίσουν αρκετά πράγματα από αυτή την πράξη.
Έχω δει ανθρώπους να χαρίζουν ένα ζωάκι στο παιδί τους και να το παρατάνε κάπου επειδή το ζωάκι "μεγάλωσε και δεν είναι πλέον μικρό ώστε να παίζει το παιδί τους
" και θεωρώ ότι αυτό είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνει.Για αυτό φυσικά δεν ευθύνεται το κάθε παιδί αλλά ο γονιός που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο...
patmos
Νεοφερμένο μέλος
Η ΜΑΡΩ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 42 μηνύματα.
09-10-11
17:01
Ειχα να φυγω απο το νησι ( πανω απο μια μερα) , σχεδον τρια χρονια .Πηγαινα Αθηνα Θεσσαλονικη μεσα σε ενα 24ωρο για δουλειαΕιχαμε αλληλοεξαρτηθει.Φοβομουν μη δεν ημουν εκει αν κατι της συμβει .Και ποιος θα της εδινε τα φυτοφαρμακακια της???? Ηταν τοσο ευπαθης καποια στιγμη θα βαλω και φωτο της Τωρα ζω με τα δυο αγορια μου Νινο Μπιανκο,! 12 και 11 χρονων αντιστοιχα.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Η Ceres Victoria αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7.937 μηνύματα.
09-10-11
22:39
Δυστυχώς πολλοι δωρίζουν ζωάκια χωρίς να το σκέφτονται. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο παρατηρείται στα μικρά παιδιά 

Δεν είμαστε πιο εξελιγμένοι από τα ζώα. Ούτε είμαστε στην κορυφή του δέντρου. Είμαστε απλά πιο ισχυροί απέναντι τους (με την βοήθεια της τεχνολογίας) και φυσικά συμφωνώ ότι πρέπει να τα βοηθάμε.Τα ζωα ειναι πλασματα σε εξελιξη και μεις ως πιο εξελιγμενοι τα βοηθαμε!!!!!!(ειμαστε πιο εξελιγμενοι??????)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum