fockos
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
αν πουλαγαν τα φαρμακα τα μπακαλικα,τοτε ναι θα απορουσα,οποτε οπως ειναι λογικο οι κτηνιατροι τα γραφουν και τα πουλανε,ποιος αλλος θα μπορουσε αλλοστε?
υπαρχουν καποια φαρμακεια στην αθηνα που στελνουν φαρμακα,σε νησια οπως εδω,εμβολια,οχι ολα,το τριπλο μονο,και χαπακια αποπαρασιτωσης,κι αυτο γιατι ως γνωστον εδω δεν εχουμε κτηνιατρο να μας τα γραψει η να μας τα δωσει,παντα ομως σε συνενοηση τηλεφωνικη με κτηνιατρο για το τι θα δωσουμε στο ζωακι μας και σε τι ποσοτητα.
ενοηται οτι αν ειχαμε μονιμο γιατρο εδω δεν θα παραγγελναμε απο φαρμακειο,αλλα θα μας τα εδεινε ο ιδιος ο γιατρος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Και συμφωνώ και λογικό ακούγεται. Φαντάσου να θέλεις να κάνεις εμβόλιο στη γάτα και κάθε φορά να πηγαίνεις στον κτηνίατρο να σου γράψει την συνταγή να πας στο φαρμακείο να τα πάρεις και άντε πάλι πίσω για να γίνει το εμβόλιο. Αν το γατί έχει κάτι το σοβαρό φυσικό είναι να ακολουθήσεις την παραπάνω διαδικασία μια που είναι αδύνατο ο κτηνίατρος να έχει στο ιατρείο του όλα τα φάρμακα.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Λογικό και μένα μου ακούγεται. Οσες φορές έχει χρειαστεί να πάρουμε κάποια απλά φάρμακα, όπως αυτά της αποπαρασίτωσης, ή το εμβόλιο αυτά υπάρχουν στον κτηνίατρο και είναι λογικό. Ομως πολλά φάρμακα τα συνταγογραφούν και τα προμηθευόμαστε από τα φαρμακεία. Επίσης λογικό. Δεν μπορεί να έχουν όλα τα φάρμακα.
marina289
Περιβόητο μέλος
Γιατί τα χάπια της αποπαρασίτωσης που μας πουλούσε,
μας τα πουλούσε στην 3πλάσια τιμή από αυτή που τα παίρνουμε στο πετ σοπ...

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Αρκεί να μην το δουν οι κτηνίατροι σαν άλλη μια ευκαιρία να τ'αρπάξουν....
Γιατί τα χάπια της αποπαρασίτωσης που μας πουλούσε,
μας τα πουλούσε στην 3πλάσια τιμή από αυτή που τα παίρνουμε στο πετ σοπ...![]()
Ναι Μαρίνα το έχω διαβάσει σε πολλά ποστ αυτό με τα χάπια και μου κάνει εντύπωση γιατί μέχρι τώρα ο γιατρός της Χιονάτης, μου ζητά 3-5 ευρώ μόνο για το χάπι δεν χρεώνει επίσκεψη και του δίνω φυσικά παραπάνω. Πόσο κάνει το ρημάδι και από τη μύγα θέλουν να βγάλουν ξύγκι??
mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι Μαρίνα το έχω διαβάσει σε πολλά ποστ αυτό με τα χάπια και μου κάνει εντύπωση γιατί μέχρι τώρα ο γιατρός της Χιονάτης, μου ζητά 3-5 ευρώ μόνο για το χάπι δεν χρεώνει επίσκεψη και του δίνω φυσικά παραπάνω. Πόσο κάνει το ρημάδι και από τη μύγα θέλουν να βγάλουν ξύγκι??
2.70 - 3 ευρώ το έχω πάρει εγώ Γιάννη από πετ σοπ
Δε νομίζω να κοστίζει λιγότερο..Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ρενακι 13
Πολύ δραστήριο μέλος
οταν αγοραζεις το τριπλο εμβολιο μονο 5 ευρω,και ενα απλο χαπακι για σκουλικακια 6,50,σου φαινεται καπως κι οχι τιποτα απο πετ σοπ το πηρα,κι οχι απο κτηνιατρο,βλακεια μου γιατι ο κτηνιατρος θα μου το εδεινε πιο οικονομικα,απλα πρεπει να εχεις κονε με τον κτηνιατρο,η με καποια καλα φαρμακεια ωστε να σου στελνουν φαρμακα κι εμβολια οταν χρειαστεις.
στη δικη μου βεβαια τριτοκοσμικη περιπτωση που εχει συμβει να κανω και εμβολια στα παιδια μου τι να πει κανεις?
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
Και εγώ δεν είμαι ενάντια στο να τα πουλάνε οι κτηνίατροι.. Αρκεί να υπάρχει μια καθορισμένη τιμή και να ισχύει σε όλους το ίδιο ... Γιατί μου φαίνεται ότι ο καθένας ό,τι του κατέβει χρεώνει..
fockos
Επιφανές μέλος
Δε συμφωνώ το να πουλάει φάρμακα αυτός που τα συνταγογραφεί για εύκολα κατανοητούς λόγους.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Ενας κτηνίατρος δεν μπορεί να πουλάει όλα τα φάρμακα που συνταγογραφεί. Δεν γίνεται. Αλλο να σε προμηθεύσει ένα χάπι αποπαρασίτωσης ή και το εμβόλιο για να μην ψάχνεσαι και άλλο να σου πουλάει όποιο φάρμακο είναι αναγκαίο για τη θεραπεία του ζώου. Εμείς τουλάχιστον τις φορές που χρειαστήκαμε κάτι διαφορετικό από αυτά τα δύο - που θεωρώ λογικό να σου τα προμηθεύει ο κτηνίατρος - για τα άλλα πήγαμε στο φαρμακείο. Δεν θα μπορούσα να διανοηθώ μέσα στην τρέλα που ζω για να προλάβω όλα της ημέρας, να ψάξω να βρω και το εμβόλιο των ζώων. Οσο για την τιμή θα έπρεπε να είναι ενιαία η τιμή και να μην πουλάει όντως ο καθένας όπως θέλει. Και εμείς νομίζω 3 ευρώ δίνουμε για το χάπι.
fockos
Επιφανές μέλος
Και εγώ δεν είμαι ενάντια στο να τα πουλάνε οι κτηνίατροι.. Αρκεί να υπάρχει μια καθορισμένη τιμή και να ισχύει σε όλους το ίδιο ... Γιατί μου φαίνεται ότι ο καθένας ό,τι του κατέβει χρεώνει..
To θέμα δεν είναι η τιμή αλλά η προστασία του καταναλωτή από άσκοπες αγορές. Ο κτηνίατρος σαφώς δεν μπορεί να έχει όλα τα φάρμακα για πρακτικούς λόγους. Το θέμα είναι ότι ίσως προσπαθήσουν να πλασάρουν αυτά που έχουν στο ιατρείο τους.
spokspok
Νεοφερμένο μέλος
To θέμα δεν είναι η τιμή αλλά η προστασία του καταναλωτή από άσκοπες αγορές. Ο κτηνίατρος σαφώς δεν μπορεί να έχει όλα τα φάρμακα για πρακτικούς λόγους. Το θέμα είναι ότι ίσως προσπαθήσουν να πλασάρουν αυτά που έχουν στο ιατρείο τους.
Εννοείται ότι πάνω από όλα είναι η προστασία του ζωντανού και να μην παίρνει και άσχετα φάρμακα που ενδεχομένως να μην χρειάζεται επειδή καποιος ασυνείδητος θέλει απλά και μόνο να τα ξεφορτωθεί ή να τα πλασάρει επειδή τα έχει στο ιατρείο του.
Μιλώντας όμως για μένα, το θέμα μου είναι και η τιμή, γιατί δεν έχω μόνο ένα κατοικίδιο και δυστυχώς όταν για παράδειγμα (άσχετο με χάπια) ο ένας γιατρός για την ίδια εξέταση μου ζητάει 70 ευρώ και ο άλλος 40.. ε ναι τότε εκνευρίζομαι.. Όπως εκνευρίζομαι και όταν ο ένας μου παίρνει 5 ευρώ για ένα χαπάκι και ο άλλος για το ίδιο 15. (Sorry αν ξέφυγα από το θέμα
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fockos
Επιφανές μέλος
Μιλώντας όμως για μένα, το θέμα μου είναι και η τιμή, γιατί δεν έχω μόνο ένα κατοικίδιο και δυστυχώς όταν για παράδειγμα (άσχετο με χάπια) ο ένας γιατρός για την ίδια εξέταση μου ζητάει 70 ευρώ και ο άλλος 40.. ε ναι τότε εκνευρίζομαι.. Όπως εκνευρίζομαι και όταν ο ένας μου παίρνει 5 ευρώ για ένα χαπάκι και ο άλλος για το ίδιο 15. (Sorry αν ξέφυγα από το θέμα)
Είδες όμως που γίνεται;
και φυσικό είναι να γίνεται.
Οι κτηνίατροι αν είναι και εμποροι φαρμάκων φυσικό είναι κάποιοι να θέλουν να πουλήσουν παραπάνω φάρμακα και για αυτό να υπερσυνταγογραφούν (να δίνουν δηλαδή φάρμακα που δε χρειάζεται να δώθουν).
(εδώ μάλλον λύνεται και μια απορία που είχα σε προηγούμενο θέμα όπου ο κάθε διαφορετικός κτηνιατρος έδινε και διαφορετικά αντιβιοτικά :/ )
Τα φάρμακα πρέπει να δίνονται από ανεξάρτητο φορέα. Ο ιατρός να δίνει την συνταγή του στον ιδιοκτήτη του ζώου και ο ιδιοκτήτης του ζώου να πηγαίνει σε ανεξάρτητο φορέά (π.χ. φαρμακείο) και να τα αγοράζει ο κτηνίατρος ηθικά δε θα επρέπε να έχει κανένα οικονομικό ώφελος από τα φάρμακα.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Αυτό δεν θα μπορεί να το ελέγξει ΠΟΤΕ κανείς. Ούτε για τους ανθρώπους. Οι γιατροί συνταγογραφούν ακόμη και για εμάς αυτά που ξέρουμε πολύ καλά όλοι έχουν συμφέρον να κάνουν. Είτε τα πωλούν οι ίδιοι, είτε μας στέλνουν στο φαρμακείο.To θέμα δεν είναι η τιμή αλλά η προστασία του καταναλωτή από άσκοπες αγορές. Ο κτηνίατρος σαφώς δεν μπορεί να έχει όλα τα φάρμακα για πρακτικούς λόγους. Το θέμα είναι ότι ίσως προσπαθήσουν να πλασάρουν αυτά που έχουν στο ιατρείο τους.
Ομως, το σημαντικό είναι να μας δώσει το φάρμακο που να δράσει θετικά στον οργανισμό του/μας και να μην το επιβαρύνουμε με πολλά σχήματα μόνο και μόνο για χάρη του κέρδους.
Γι'αυτό θεωρώ σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία με το γιατρό να αντιλαμβάνεται τι του λέμε και να αντιμετωπίζει το ζώο σωστά. Οταν ο γιατρός έχει καλή αντίληψη του ζώου και της αγοράς και οι τιμές είναι σωστές. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές.
fockos
Επιφανές μέλος
Αυτό δεν θα μπορεί να το ελέγξει ΠΟΤΕ κανείς. Ούτε για τους ανθρώπους. Οι γιατροί συνταγογραφούν ακόμη και για εμάς αυτά που ξέρουμε πολύ καλά όλοι έχουν συμφέρον να κάνουν. Είτε τα πωλούν οι ίδιοι, είτε μας στέλνουν στο φαρμακείο.
Ομως, το σημαντικό είναι να μας δώσει το φάρμακο που να δράσει θετικά στον οργανισμό του/μας και να μην το επιβαρύνουμε με πολλά σχήματα μόνο και μόνο για χάρη του κέρδους.
Γι'αυτό θεωρώ σημαντικό να υπάρχει καλή επικοινωνία με το γιατρό να αντιλαμβάνεται τι του λέμε και να αντιμετωπίζει το ζώο σωστά. Οταν ο γιατρός έχει καλή αντίληψη του ζώου και της αγοράς και οι τιμές είναι σωστές. Ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές.
Τώρα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση (στους ανθρώπους) αυτό μπορεί να ελεχθεί και θα κοπεί κατά πολύ η υπερσυνταγογράφηση.
Ακόμα και στα νοσοκομεία οι δοσοληψίες των φαρμάκων γίνονται μέσω του φαρμακείου του νοσοκομείου και ότι φάρμακο περνάει στις κλινικές είναι καταγραμμένα στο φαρμακείο και χρεωνεται στην κάθε κλινική. Ο ανθρωποιατρός δεν έχει άμεσο οφελος από τις πωλήσεις του φαρμάκου (γίνεται έμμεσα μέσω των φαρμακευτικών αντιπροσώπων που δίνουν στους ιατρούς ταξίδια, δωράκια κ.ο.κ.) . Το φαρμακείο θεσπίστηκε για αυτό ακριβώς τον λόγο αλλιώς δεν υπήρχε λόγος να υπάρχουν φαρμακεία (ο κάθε ανθρωποιατρός μπορουσε να πουλάει τα φάρμακα της ειδικότητας του άμεσα στο ιατρείο του θα ήταν πιο βολικό για τον ασθενή θα ήταν όμως ηθικό;--> μάλλον όχι.
Στους κτηνίατρους έχουμε άμεσο οφελος. Καλώς ή κακώς ο ιδιοκτήτης του ζώου δεν έχει τις γνώσεις να κρίνει αν ένα φάρμακο πρέπει να δοθεί ή όχι. Συνεπώς την ζήτηση την καθορίζει ο κτηνίατρος ο οποίος καθορίζει την προσφορά.
Με λίγα λόγια ο κτηνίατρος καθορίζει ποια και πόσα φάρμακα πρέπει να δοθούν και για κάθε πώληση φαρμάκου έχει άμεσο οικονομικό οφελος.
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Καταλαβαίνω που το πας. Αν έχει δικαίωμα να πουλά θα γράφει περισσότερα φάρμακα. Κατανοητό αυτό. Αλλά χρησιμοποιείς την ίδια λογική του «Πονά κεφάλι, κόψει κεφάλι»
Το θέμα αυτό δεν λύνεται με το να απαγορεύσουν στο κτηνίατρο να πουλάει φάρμακα γιατί με την λογική πως αν δεν πουλά δεν θα συνταγογραφει πολλά φάρμακα, με την ίδια λογική θα πάει η φαρμακευτική εταιρεία στον κτηνίατρο και θα τον παροτρύνει να γράφει πολλά φάρμακα για να έχει και τα οφέλη του. Έτσι δεν γίνεται και με τους γιατρούς που αποτελούν το απωθημένο πρότυπο για πολλά θέματα σχετικά με την περίθαλψη? Και ξέρεις που θα καταλήξει αυτό? Ότι γίνεται και τώρα σε όλα σχεδόν τα φαρμακεία της Ελλάδας για τους ανθρώπους. Να χορηγούν οι φαρμακοποιοί φάρμακα δίχως συνταγή με απλή περιγραφή του προβλήματος που έχει. (δεν αναφέρομαι για παθήσεις καρδιάς, ή ηρεμιστικά κα)
Τα πάντα λοιπόν εξαρτώνται από την ευσυνειδησία των κτηνιάτρων.
Όσο για αυτά που αναφέρει η kat-cats συμφωνώ απόλυτα και μακάρι να γινόταν εδώ ότι γίνεται και στην Δανία. Οι κτηνίατροι πουλούν φάρμακα διατιμημένα στην ίδια ακριβώς τιμή που τα αγοράζουν.
kat-cats
Διάσημο μέλος
Συμφωνώ! τα πάντα εξαρτώνται από την ευσυνειδησία των κτηνιάτρων. Και βεβαίως και εμείς πρέπει να έχουμε και μια αντίληψη να αντιλαμβανόμαστε και με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε. Στο τέλος τέλος υπάρχουν πολλοί κτηνίατροι και δεν πρέπει να φοβόμαστε να αλλάζουμε γιατρό αν δεν είμαστε σφαιρικά καλυμμένοι.
Οσο γι'αυτό που λέει ο Γιάννης για τη Δανία, νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα έβαζε τέρμα στην αισχροκέρδεια.
Havana
Διάσημο μέλος
Θα καταλήξουμε να φτιάχνουμε ενα φαρμακέιο για τα ζώα μας, ή ν περνουμε αποπαρασιτικα που στη Γερμανια κανουν 2 ευρω και στην Ελλαδα 9 απο το διαδύκτιο..
Παρόλαυτα επειδή την ώρα που βλέπεις το ζωάκι σου ταλαιπωρημένο είσαι διατεθημένος να κάνεις οτιδήποτε για να το ταλαιπωρήσεις όσο το δυνατόν λιγότερο υπό αυτή την έννοια είμαι θετική στο να υπάρχει πρόσβαση σε φάρμακα ανά πάσα ώρα.
nikkos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειναι δύσκολο, πάντα εξαρτάται απο την ηθική του καθενός , αλλα ολοι ξέρουμε τι γίνεται με τους γιατρούς και τις εταιρείες φαρμάκων...... δυστυχώς.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool