Πώς θα γίνουν φίλοι ο σκύλος και η γάτα μου;

aspasiapef

Διάσημο μέλος

Η aspasiapef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 3.514 μηνύματα.
Τον Χιόνη τον έχετε γνωρίσει μέσα από το forum. Είναι το αδέσποτο γατάκι που τώρα μένει μαζί μου αλλά επί μήνες με φλέρταρε έξω από το σπίτι μου. Ο Ραμσής είναι το Yorkshire Terrier της αδελφής μου το οποίο όμως πολύ συχνα μας αφήνει σπίτι (π.χ. όταν βγαίνει για ψώνια για να μη μένει μόνος του, όταν πάνε διακοπές σε ξενοδοχείο που δεν επιτρέπονται ζώα, όταν φέυγουν εξωτερικό κλπ.). Του έχω μεγάλη αδυναμία κι αυτός το ίδιο. Να φανταστείτε όποτε με βλέπει κατουριέται από τη χαρά του. Κυριολεκτικά όμως!!! Είναι γλύκας και πολύ παιχνιδιάρης, αλλά πολύ φασαριόζος επίσης. Με τον Χιόνη τα πήγαιναν μια χαρά, όταν ο γατούλης έμενε έξω στο δρόμο και ήταν ακόμη μικρόσωμος. Όποτε βγάζαμε το Ραμσή βόλτα μυριζόντουσαν, τριβόντουσαν, έγλυφαν ο ένας τον άλλο. Από τότε που έχω φέρει τον Χιόνη σπίτι γίνεται της κακομοίρας! Την πρώτη φορά που ήρθαν σε επαφή, ο Ραμσής ευτυχώς με λουρί, ο καημενούλης ο Χιόνης έτρεξε όλο χαρά κοντά του να τον μυρίσει. Ο Ραμσής σήκωσε ουρά και αυτιά, τεντώθηκε και άρχισε να γαυγίζει σαν τρελλός οπότε ο γατούλης έτρεξε και κρύφτηκε πίσω από την κούνια στην βεράντα! Εκτοτε όποτε έρχεται ο Ραμσής σπίτι, ο Χιόνης μένει στη βεράντα. Δεν μπορεί όμως να συνεχιστεί αυτό! Πρέπει να βρεθεί λύση.... Τι θα γίνει οταν καλοκαιριάσει και αφήνουμε τις πόρτες ανοιχτές? Πρέπει να γίνει κάτι και να τους τα φτιάξω:hmm:
Όχι τίποτα άλλο αλλά φοβάμαι μήπως τρομάξει ο Χιόνης και του κατεβάσει κανένα μάτι με τα νύχια του!!! Ο γιατρός είπε ότι ο Ραμσής αισθάνεται ότι καποιος άλλος "μπήκε στα χωράφια του" και επίσης φταίει το ότι ο Χιόνης έχει μεγαλώσει πολύ και τώρα είναι πιο μεγαλόσωμος από το Ραμσή. Τι λέτε να κάνω?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασε εδώ και δοκίμασε με τις απαραίτητες παραλλαγές

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί δεν δοκιμάζεις να βγάλεις το Χιόνη (με λουράκι) και το Ραμσή στον κήπο? Έτσι όπως συναντιόντουσαν και πριν. Ίσως έτσι ο Ραμσής δεν νιώθει ότι ο Χιόνης του "παίρνει το χώρο του" και συμφιλιωθούν πάλι.

εγω ειχα 9 χρονια σκυλο οταν πηρα τον Αχιλλεα..
τα αφησα να τα βρουν μεταξυ τους, χωρις να επεμβαινω εγω να "σωσω" καποιο απο τα δυο...
πρεπει να τα αφησεις μονα τους, να βρουν μονα τους τους κανονες τους..

εγω ειχα 9 χρονια σκυλο οταν πηρα τον Αχιλλεα..
τα αφησα να τα βρουν μεταξυ τους, χωρις να επεμβαινω εγω να "σωσω" καποιο απο τα δυο...
πρεπει να τα αφησεις μονα τους, να βρουν μονα τους τους κανονες τους..
Ναι αλλά αυτό θα γίνει αφού πάψει να επιθυμεί διακαώς ο ένας να κατασπαράξει τον άλλον. Αν ο σκύλος φάει τη γάτα;

Θανάση δεν είπα ότι ο ένας επιθυμεί διακαώς όπως λες να κατασπαράξει τον άλλο. Κάθε άλλο. Απλά ο Ραμσής τώρα που έχει μεγαλώσει πολύ ο Χιόνης και τον έχει περάσει, μάλλον τον φοβάται κι επειδή του γαυγίζει ανησυχώ μήπως αντιδράσει άσχημα ο Χιόνης και τον γρατζουνίσει σε κανένα μάτι. Διαφορετικά ο Ραμσής μόνο γαυγίζει δεν πρόκειται να του επιτεθεί. Επειδή στη βράση κολλάει το σίδερο, αποφάσισα χθες να τους φέρω άμεσα σε επαφή και να τα βρούνε, θέλουν δε θέλουν. Ανέβηκα στην αδελφή μου και πήρα τον Ραμσή και τους έκλεισα μαζί με τον Χιόνη στο δωμάτιο μου. Στην αρχή ήταν λίγο αμήχανα τα πράγματα, αλλά όπως πάντα ο Χιόνης έκανε το πρώτο βήμα και τον πλησίασε να τον μυρίσει. Ο Ραμσής στην αρχή οπισθοχώρησε αλλά μετά αποφάσισε να το παίξει αδιάφορος κι κοίταζε αλλού. Νιαούριζε ο Χιόνης αγρόν ηγόρασε ο μικρός……
Μέχρι που τους πέταξα ένα παιχνίδι του Χιόνη οπότε ο Ραμσής το βούτηξε κι άρχισε να τρέχει!!! Μεγαλόψυχος όπως είναι ο γατούλης μου, του τ’ άφησε να παίζει και άραξε στη βεράντα στη λιακάδα . Σε κάποια φάση που κατέβηκε η ανηψιά μου, η οποία είναι ουσιαστικά το αφεντικό του Ραμσή, αυτός θεώρησε «καθήκον» του να την προστατεύσει από τον μεγάλο «κακό» γάτο και στάθηκε μπροστά της και άρχισε να γαυγίζει, κι ύστερα γύρισε όλο ικανοποίηση στην ανηψιά μου περιμένοντας να τον επιβραβεύσει που τα ’βαλε με το «τέρας» για να τη σώσει κι εκείνη τον μάλωσε γιατί τρόμαξε τον γατούλη. Μετά ο μικρός ήταν όλο μούτρα. Την περισσότερη ώρα πάντως καθόντουσαν αντικριστά κάτω από τις πολυθρόνες στο δωμάτιό μου και κοιταζόντουσαν. Οπότε η πρώτη πολύωρη συνάντηση τους ήταν αναίμακτη. Μπορώ να ελπίζω ότι σιγά-σιγά θα τα ξαναβρούνε και ο μικρός δε θα θεωρεί τον Χιόνη απειλή.

Πάντως η στάση του Χιόνη στη φωτο υποδηλώνει ετοιμότητα, όχι επιθετικότητα. Νομίζω και εύχομαι ότι θα τα ξαναβρούν σύντομα. :)

Αφου δεν ορμησε ο ενας τον αλλο απο την αρχη σιγουρα θα τα βρουνε.Ανιχνευουν το εδαφος τωρα και μεχρι τι ορια εχουν μεταξυ τους.Παντως θα λεγα για αρκεετο καιρο οταν ειναι μαζι να τους προσεχη καποιος

Ο καημενούλης ο Χιόνης μου όλη την ώρα του νιαούριζε σαν να του μίλαγε και να του΄λεγε να μην φοβάται, αλλά ο άλλος ο χαζούλιακας με το που πλησίαζε ο γάτος οπισθοχωρούσε κι έτρεμε! Πολύ αστεία εικόνα πάντως: ο σκύλος να φοβάται τον γάτο....
Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι τα κυνήγαγα συνέχεια γιατί ο Χιόνης έτρωγε το φαγητό του Ραμσή και ο Ραμσής του Χιόνη! Μάλλον θέλανε αλλαγή στο menu τους...:hmm: :hmm: :hmm:

Ναι αλλά αυτό θα γίνει αφού πάψει να επιθυμεί διακαώς ο ένας να κατασπαράξει τον άλλον. Αν ο σκύλος φάει τη γάτα;

απο τη πρωτη στιγμη δεν πειραξε το ενα το αλλο..
ενω ο σκυλος, στην βολτα κυνηγουσε τις γατες, οταν του εφερα το μωρο
δε του πειραξε ουτε τριχα

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back