Agahnim
Εκκολαπτόμενο μέλος
ολα ξεκινησαν τον περασμενο ιουνιο. η Σαλλυ ηταν περιπου τριων μηνων και επρεπε να φυγουμε για ενα μεγαλο χρονικο διαστημα απ το σπιτι μας και να παμε σε ενα αλλο σπιτι οπου υπηρχε αλλη μια γατα. τιποτα κακο μεχρι εδω.. το προβλημα ομως ηταν οτι η αλλη γατα ειχε την ελευθερια της! ειχε μαθει να ζει μεσα στο σπιτι αλλα ειχε την επιλογη να βγει εξω οποτε ηθελε... ασχετο που εβγενε για πολυ λιγη ωρα...οποτε και γω παρολο που γνωριζα οτι η Σαλλυ ηταν σκετος διαολος σε συγκριση με αυτη τη γατα (γνωριζα και για το σχεδιο που ειχε καταστροσει.. δηλαδη να πεταχτει βολιδα εξω με το που ανοιξει καπια πορτα η παραθυρο
) εκανα το λαθος να αρχισω να τις επιτρεπο να πηγαινει καμια βολτα που και που στην αρχη... και στη συνεχεια καθε μερα! εφτασε σε σημειο να εξαφανιζεται για ωρες ομως παντα γυρνουσε... στο τελος απλα αφηναμε ανοιχη την μπαλκονοπορτα και εβγαιναν και οι 2 γατες οποτε αυτες ηθελαν (η Σαλλυ πολυ περισσοτερο εννοειτε..).οκ ηταν ισυχη γειτονια... οκ σκεφτομουν πως δε γινοταν η μια γατα να κλειδαμπαρονετε σε ενα δωματιο ετσι ωστε η αλλη να μπορει να εχει προσβαση στον εξω κοσμο... θα ηταν πολυ αδικο. ηταν μεγαλο το λαθος ομως γιατι ηξερα οτι εκει θα καθομουν καποιους μηνες μονο.μετα θα γυριζαμε σπιτι μας. ετσι η Σαλλυ σαν διαολος που ηταν καταφερε και περασε το δικο της! και απο μικρη εμαθε στις βολτες! να τωρα ομως που γυρισαμε σπιτι μας! και εδωπερα δεν ειναι καθολου ισυχη γειτονια.εξω εχει δρομους με πολλα αμαξια, σκυλια, παιζουν γειτονες που τους εχω ικανους ακομα και για φολες...ΟΛΑ τα κακα εχει! (φυσικα μιλαω για το Ηρακλειο Κρητης
). ολες οι γατες εδω στη γειτονια εχουν κομμενες ουρες... περσι καποιος παρκαρε πανω σε μια μαυρη μονοφθαλμη γατα και τι σκοτωσε...μολις επιστρεψαμε σκεφτηκα να την αφησω λιγο το βραδυ και σιγα σιγα να τις το κοβο και αυτο.την αφησα και πηγε και μου φερε ενα ζωντανο ποντικακι μες στο σπιτι...λεω νταξει τελος με τις εξοδους...ομως αρχισε να κανει ζημιες και να κλαιει παρα πολυ ασχημα.δεν με νοιαζουν οι ζημιες.. ομως δε μπορω να την βλεπω να κλαιει ετσι.....ετσι λοιπον την ξανααφησα. για να μην γινομαι κουραστικος τωρα σπιτι γυρναει μονο για φαι και υπνο... και μαλιστα πολλες φορες προτιμαει αντι να κοιμηθει εστω λιγες ωρες πριν ξαναβγει, να φαι και να κλαψουρισει για να της ανοιξω να βγει! ειναι παρα πολυ επικυνδινα εδω! 2 φορες που ημουν εξω την ειδα να ειναι διπλα απο εναν πολυ μεγαλο δρομο... αλλη φορα την πετυχα να πηδαει απο ενα μπαλκονι σε ενα αλλο... σε υψος τουλαχιστον 6 μετρων... προχθες την ειχαν στριμωξει κατι σκυλια κατω απο ενα αμαξι και δεν την αφηναν να βγει! με πιανει κρυος υδροτας οταν σκεφτομαι τι αλλο εχει κανει και δεν το ξερω... καθε φορα που ειναι εξω ειμαι στα προθυρα να βγω να την ψαξω.. αυτη η κατασταση δεν μπορει να συνεχιστει... ουτε στο αλλο σπιτι δεν εβγαινε τοσο...μακαρι να μπορουσα να φερω κι αλλη γατουλα στο σπιτι για να χει παρεα αλλα δυστηχως μενω σε γκαρσονιερα...και που εχω μια γατουλα θεωρουμε ηρωας

τι πρεπει λοιπον να κανω για να την πεισω οτι και το μεσα ειναι καλο; να της βαζω συνεχεια κονσερβα; να παιζω μαζι τις 8 ωρες μεχρι να μην αντεχει αλλο; να την ακουω να κλαιει και να κανω την καρδια μου πετρα;
μια λυση που σκεφτηκα ειναι σιγα σιγα να μειωνο τον χρονο που μενει εξω και ταυτοχρονα να παιζω παρα πολυ μαζι της οσο ειναι στο σπιτι για να καταλαβει οτι και δω καλα ειναι.
ομως αυτη τι στιγμη μου φενετε απιθανο αν θα καταφερει ποτε να αντεξει παλι μεσα...αν ειναι μεσα και δεν νυσταζει και δεν παιζω μαζι τις τοτε σιγουρα θα σπαραζει μπροστα απ την μπαλκονοπορτα! εναλλακτικη δεν υπαρχει... καποτε επαιζε και μονη της με οτι υπηρχε στο σπιτι!
δεν την κατηγορο εννοειτε.. τον εαυτο μου κατηγορο.αυτη το μονο κακο που χει ειναι οτι δεν ισυχαζει ποτε! ειναι αγριογατα! θελει να ζει την ζωη της στο επακρο. δεν ειναι απ τις γατες του σαλονιου σε θεμα χαρακτηρα. η ισως απλα την εχω κακομαθει πολυ... δε ξερω τι να πω. χρειαζομαι την βοηθεια σας παρακαλω!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Θα σου πω κάτι που δεν είναι υπερβολή. Μια από αυτές τις μέρες, αύριο, μεθαύριο, σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο.. η πολυαγαπημένη σου γάτα θα σκοτωθεί. Πριν γίνει αυτό το τραγικό συμβάν, (προσωπικά στάθηκα ΠΟΛΥ τυχερή που πρόλαβα και του έσωσα τη ζωή) σε συμβουλεύω να κλειδώσεις την εξώπορτα και να δούμε εδώ όλοι μαζί τι μπορούμε να κάνουμε για τη Σάλλη σου και σένα.
Ο Disney το ξαφνιασμένο μουτράκι αυτό είναι το θέμα μου. Κάνε μια βόλτα αν θέλεις, εξερεύνησε τις λύσεις που έδωσα εγώ.. (περίφραξη μικρού μπαλκονιού και πίσω μικρής αυλής και βόλτα με σαμαράκι) και μετά μπορούμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις για τη δικιά σου περίπτωση.
Δεν είμαι καμιά ειδικός σε γάτους, αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χμμμμ.... Ηράκλειο Κρήτης και εγώ μια από τα ίδια...
Αν την κλείσεις ξανά μέσα δεν θα συνηθίσει με τον καιρό??? Θα κλαίει στην αρχή αλλά μετά θα το πάρει απόφαση. Αν δεν αντέχεις να την ακούς μπορείς να λείπεις κάποιες ώρες από το σπίτι.
Και φυσικά η περίφραξη πιστεύω θα βοηθούσε.
Δεν έχω έρθει αντιμέτωπη με κάτι παρόμοιο για να σε βοηθήσω πάντως επειδή και εγώ Ηράκλειο ζω δεν είναι καλή ιδέα να βγαίνει έξω...
Την έχεις στειρώσει??
Havana
Διάσημο μέλος
απλώς ήθελα να υπνεθυμίσω οτι τώρα που καλοκαιριάζει σε όλη την Ελλάδα αλλά μιας που είμαστε γείτωνες και στο αγαπητό μας Ηράκλειο χιονίζει φόλες παντού...
και επιπλέον έχουν αρχίσει να ψεκάζουν με δηλητήριο τα αγριόχορτα για αν ξεραθούν όποτε οι γάτες που περιφέρονται να μην την γλειτώνουν.
Μπορείς να φτιάξεις όπως σου είπαν πιο ένα μιρκό αίθριο όπως σου είπαν, με κοτετσόσυρμα καιαλ ξύλο από το φτιάξτο μόνος σου...
ή φτιάξεις το μπαλκόνι σου να είναι ασφαλές. Με περιφραξη (αυτό πλαστικό το άσπρο ή πράσινο που βλέπεις στις βεράντες για τα μωρά) ασφαλή φυτά (γιατί πολλά γνωστά φυτά σε εμας μπορεί αν είναι τοξικά για τη γάτα μας) , να βάλεις μέσα ένα μικρο ονυχοδρόμειο ή γατόδεντρο και διάφορα άλλα παιχνίδια. πολύ ενδιαφέροντα επίσης είναι τα συντριβανάκια νέρού για γάτες.
Για αρχή όμως πριν ξεκινήσεις κατασκευές καλό είναι να κατανοήσεις μερικά πράγματα για τη γάτα σου.
Οπως για παράδειγμα οτι η γάτα είναι γεννημένη και γεννετικά σχδιασμένη κυνηγός και αυτός είναι ο σκοπίς της για περνάει καλά.
Εφόσον δεν χρειάζεται πλέον να κυνγάει για να τραφεί μέσα στο σπίτι πρέπει να ασχολείσε μαζί της και να παίζεις για αν εξασκεί αυτό που είναι στη φύση της.
1.Θα πρεπει αν παρεις τουλαχιστον 3 παιχνίδια που να εξασκουν αυτη τη λειτουργία, πχ ενα κουρδιστο ποντικι για να το κυνηγάει, ενα joystick αυτό το παιχνίδι με το φτερό που επίσης τρελαίνονται να το κυνγάνε, ακόμη και μια κιλίδα λείζερ μπορείς αντην κανεις να κυνηγά (προσοχή το λειζερ να μην πευτεί ποτε στα μάτια του ζώου ή τα δικά σου)
2. ένα ράφι δίπλα σε ενα παράθυρο για να μπορεί να κοιτάζει έξω αλλά και να κοιτάζει απο ψηλά που της αρέσει.
3.παιχνιδια, δραστηρίοτηατ, παιχνίδια ( ενα γατόδεντρο) ένα γατοτούνελ θα αλλάξουν τη ζωή της προς το καλύτερο...
ειναι πολλά και διάφορα , μπορείς να πληκτρολογήσεις στο ψαχτήρι το hunting games for cats και να ου βγάλει αρκετές επιλογές.
Καλή επιτυχία
Agahnim
Εκκολαπτόμενο μέλος

ελπιζω να μην ζησουμε και μεις κατι παρομοιο!
η Σαλλυ μου ειναι στειρομενη και εμβολιασμενη!
να την αφηνω μονη της μεσα και να φευγω για να μην την ακουω ειναι οτι χειροτερο! δε θελω να το περασει μονη της αυτο η γατουλα μου. θα εχει καθε λογο μετα να μου κραταει μουτρα και γω θα ειμαι ο χειροτερος μπαμπας.
ειχα υποψιαστει πως παιζουν φολες στο ηρακλειο μα οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο.. πρεπει ΑΜΕΣΑ να σταματησει να βγαινει.
επισης καταλαβαινω την φυση της γατουλας μου.. ομως εχω γνωρισει κι αλλες γατες! η γατα που ηταν στο αλλο σπιτι γιατι δεν ειχε τετοια φυση? της αρεσε να κοιματε και εβγαινε εξω μονο για να παρατηρει! δεν ανεβενε ουτε στον παγκο της κουζινας που ειναι ενα μετρο. σιγουρα αυτη η γατουλα ποτε δεν θα κυνδηνεψει απο κατι και δεν θα της στεριθει ο εξω κοσμος! μα η Σαλλυ φενεται τοσο ανεξελεκτη μπροστα της.. θα ηταν πολυ καλυτερα γι αυτην αν μπορουσε να γινει ετσι μιας και της ετυχε να μην ειναι αδεσποτη μα να εχει μπαμπα (εμενα).
τωρα οσο για το ραφι η για το περιφραγμενο μπαλκονι.. πιστευετε οτι οντος θα της κανει καλο να κοιταει εξω? η μηπως θα τρελαθει γιατι πλεον βλεπει τον εξω κοσμο μονο σαν εικονα...θα βλεπει πουλια να πετανε και θα θελει να τα πιασει μα δεν θα μπορει;
το μπαλκονι μου ειναι δυσκολο να το περιφραξω! οσο ψιλο πλεγμα και να βαλω ειμαι σιγουρος πως δεν θα ειναι αρκετο για να την εμποδισει.. να βαλω τοσο ψιλο ωστε να κλισει μεχρι πανω? πλεγμα υψους τεσσαρων μετρων;
παιχνιδακια εχει πολλα μα ναι θα τις παρω ακομα περισσοτερα και πιο ζωντανα αν ειναι να ξεχνιετε με αυτα! δεν με νοιαζει πως θα διχνει το σπιτι μου.το μονο που με νιαζει ειναι να ειναι καλα η Σαλλυ. απλα απ οσο την ξερω, δεν θα την ενδιαφερουν τα μεγαλα σπιτακια με τουνελ ιδιαιτερα.. απο τι στιγμη που μπορει και πηδαει απ τον παγκο της κουζινας πανω στην ντουλαπα και απο την ντουλαπα πανω στον αποροφιτιρα και στα ψιλα ντουλαπια της κουζινας που εγω αν και δεν ειμαι κοντος εκει δε φτανω ουτε με καρεκλα!
kai για το λουρακι.. δεν το εκανα οταν επρεπε δυστιχως... τωρα μου φενεται αδιανοητο οτι θα κυκλοφορει με λουρακι και δεν θα τρεχει να φυγει! εχουμε πολυ δρομο μπροστα μας φενεται.. καπια στηγμη ομως ολα θα γινουν ε;
πιστευετε πως ειναι καλυτερα να της μειωνο τις ωρες σιγα σιγα που καθεται εξω; η να την κλεισω μεσα κατευθειαν;
ακολουθουν φωτογραφιες για να μας γνωρισετε καλυτερα;ρ
εδω ειναι απ τις πρωτες φορες που βγηκαμε εξω... φενεται καπως πανικοβλημενη γι αυτο το λογο

εδω ειναι η αγαπημενη της θεση οταν ηταν μικρη (και τωρα μερικες φορες οταν φοραω το καπελο αυτο) νο κομμεντς για την σκατοφατσα μ επικεντροθειτε στη Σαλλυ

και εδω ειναι σε mood μεταξυ νυστας και νευρων χαχαχα
παρακαλω ομως μην παθετε παρακρουση απο την εκτυφλωτικη ομορφια της... επικεντροθειτε στο προβλημα που εχουμε!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Σταδιακά να την κλείσεις δεν τη βοηθάς..αντίθετα τη βασανίζεις περισσότερο.. άσε που εξακολουθείς να την αφήνεις εκτεθιμένη σε αυτοκίνητα, φόλες κτλ.. με πόνο ψυχής λέω απότομα. Να είσαι προετοιμασμένος πως θα περάσει περίοδο προσαρμογής η γατούλα.
Απ' εκεί και πέρα σκοπός σου είναι να της κάνεις τη ζωή της όσο πιο όμορφη γίνεται μέσα στο σπίτι!! Στο μπαλκόνι αν το περιφράξεις, θα μπορεί να λυάζεται και να κυνηγάει ζουζούνια. Να το γεμίσεις γλάστρες ούτως ώστε να αισθάνεται πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον. Οι γάτες αρέσκονται επίσης να παρακολουθούν τον κόσμο γύρω τους.
Περίφραξη μπαλκονιού
Τρόποι περίφραξης βεράντας ή αυλής
Περίφραξη κήπου...γίνεται;
Κοίταξε πως περιφράξαμε το δικό μου μπαλκονάκι
(Μια ξύλινη κορνίζα στερεωμένη στο μπαλκόνι επιτρέπει το κάρφωμα της σίτας)
Και στην μικρή μας αυλή το πλέγμα καταλήγει σε Γ κάτι που το καθιστά αδύνατο για τις γάτες να βγουν. Ακόμα και να τύχει να σκαρφαλώσουν είναι αναγκασμένες να πηδήξουν πίσω στην αυλή.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η γατουλα σου ειναιν πραγματικα πανεμορφη!!
Μακαρι να πανε ολα καλα..στο ευχομαι μεσα απο την καρδια μου.Ποσο ομορφο και γλυκο ειναι να βλεπεις νεα παιδια να αγαπανε τα ζωα.

Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα σου πρότεινα να την περιορίσεις μέσα άμεσα. Είναι για το δικό της καλό, γιατί οι κίνδυνοι έξω είναι πάαααρα πολλοί (αμάξια, φόλες, ασθένειες, επικίνδυνοι "άνθρωποι"κλπ).
Νομίζω ότι η αρχή είναι δύσκολη, αλλά με τον καιρό θα συνηθίσει.

Το σημαντικό είναι να αυξήσεις τα ερεθίσματα μέσα στο σπίτι, για να μη βαριέται.

Τέλος αν υπάρχει η δυνατότητα πάρε δεύτερη γάτα. Θα δεις τρομερή διαφορά στη συμπεριφορά της. Κι επιπλέον θα έχουν παρέα όταν λείπεις από το σπίτι.
Α! Η γατούλα σου είναι πανέμορφη!!!
Να τη χαίρεσαι και μπράβο που τη νοιάζεσαι τόσο πολύ!
Agahnim
Εκκολαπτόμενο μέλος
δυστηχως το μπαλκονι μου εχει πολυ μεγαλυτερο ανοιγμα δεν νομιζω οτι μπορω να βαλω οποιαδηποτε μορφη συτας που να φτανει μεχρι πανω.φανταζομαι πως δεν θα με αφηνει και ο ιδιοκτητης γιατι θα του χαλασω την μοστρα του σπιτιου του μιας και ειμαι ισογειο φατσα-φορα. θα κοιταξω μηπως βαλω καμια καλαμωτι αρκετα ψιλη...ελπιζω να βρω λυση..
αυλη δεν εχω μακαρι να ειχα..πριν αρχισω να την αφηνω εξω, αφηνα την μπαλκονοπορτα ανοιχτη τοσο ωστε να μην χωραει να βγει αλλα να μπορει να βλεπει. ηταν καλη λυση ομως τωρα η θεληση της για το εξω ειναι τοσο μεγαλη που εμαθε να την ανοιγει μονη της!

οποτε αμα βαλω καλαμωτι και παρω και λουρακι για βραδυνες βολτες και παιζω περισσοτερο μαζι της (γιατι η αληθεια ειναι πως την παραμελω... καθομαι στο πισι και μου τρωει την ζωη και η γατα βαριεται) λογικα σιγα σιγα θα προσαρμοστει ετσι;; στην αρχη δε θα την βγαζω καθολου με το λουρακι γιατι ειναι λογικο να θυμιθει την ελευθερια του outworld και να θελει να τρεξει!
ωραια παω την δευτερα πετ σοπ για λουρακι, παιχνιδια και καλαμωτι! απο δευτερα μεσα λοιπον και θα σας γραφω εδω καθε μερα λεπτομερος τα προβληματα που συνανταμε για να με βοηθατε και να ανεβαινει ο αριθμος των posts μου

Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Θα σε βοηθήσω να την εκπαιδεύσεις
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
καμιά γατα δεν πέθανε επειδή , ο ιδιοκτητης δεν την αφηνε να βγει εξω.... το αντιθετο ναι... δωσε της ενα χωρο με πλεγμα να βλεπει εξω....(καλα φραγμενο...) ενα συντριβανακι με νερο να πινει...και να παιζει (παρεμπιπτόντως εαν ξερετε που να βρω για γατες στην αθηνα πειτε και σε εμενα...φθηνο!!!) και ενα τουνελ για γατες....ισως καλη ιδεα...δωσε της ενδιαφέροντα.... απλα!
το εξω τερμα..
Agahnim
Εκκολαπτόμενο μέλος
ευχαΡΙστω πολυ παιδια.. καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη!!
αυτο το συντριβανακι δεν το εχω ξαναδει ποτε μου! αγνωουσα την υπαρξη του..μπορεις να μου δειξεις καποιες φωτογραφιες του και να μου πεις πως θα το αναζητησω;
θα δοκιμασω την τυχη μας με μια καλαμωτι για αρχη να δω αν ειναι εφικτο να καθεται στο μπαλκονι χωρις να προσπαθει να φυγει.διαφορετικα το σπιτι δεν θα ξαναδει ποτε το φως του ηλιου. (εννοω οτι δε θα ξανανοιξω ποτε την μπαλκονοπορτα)
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Θεωρώ ότι η γάτα με τον καιρό μπορεί κάλλιστα να συνηθίσει να ζει μέσα.
Σαφώς και τις πρώτες ημέρες θα της κακοφανεί διότι είναι μια αλλαγή στον τρόπο ζωής της.
Όμως, η διαμονή αποκλειστικά μέσα στο σπίτι - διαμέρισμα είναι πλέον η ασφαλέστερη και καλύτερη επιλογή για τις γάτες οι οποίες μένουν στις μεγαλουπόλεις.
Δώσε της λοιπόν χρόνο, μην υποχωρήσεις στην επιλογή σου να την έχεις αποκλειστικά εντός σπιτιού, παίζε όσο περισσότερο μπορείς μαζί της και πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Agahnim
Εκκολαπτόμενο μέλος
λοιπον παιδια σορρυ για την καθυστερηση μα τελικα σημερα εβαλα την καλαμωτι!! εδω και 5-6 ωρες. Η Σαλλυ ειναι μεσα και κοιμαται... η μπαλκονοπορτα ανοιχτη ειναι μεχρι τωρα δεν εδιξε ιδιαιτερο ενδιαφερον για τον εξω κοσμο (αν εξερεσουμε στην αρχη που αρχισε να γατζονεται στην πλατη μου για να μπορεσει να πηδηξει πανω απ'την καλαμωτη χωρις φυσικα να την αφησω).μονο λιγο σηκωθηκε απ τον λυθαργο και πηγε μεχρι το μπαλκονι οπου ...μια κοκκινη τελια εμφανιστικε μπροστα της (ναι! πηρα laser!) και την εκανε manipulate! επαιξε λιγο.. μετα το αγνοισε και αρχισε το μπανιο και μετα ξαναξεραθικε!!
ξερω οτι το βραδυ που θα ξυπνησει θα κανει σαν υστερικια παλι για να βγει εξω. ξερω οτι θα μου την ξυλωσει την καλαμωτη... θα κανει τα παντα...ελπιζω ομως να ξεχαστει λιγο με το laser αν και απ οσο την ξερω, δεν προκειτε...
δυσκολες οι επομενες ωρες.. στην ουσια προκειτε για την απεξαρτηση της απο τον εξω κοσμο... και δεν διαφερει σε πολλα απο οταν εκοβα το καπνησμα...τοτε ελεγα "καλα τα καταφεραμε ως εδω! μετα ομως;;" εε το ιδιο λεω και τωρα
υπαρχει ενα αλλο θεμα που εχει προκυψει ομως και θα χρειαστω την πολυτιμη βοηθεια σας!!
εχει γεμισει ψυλλους! ομως δεν ειναι ακριβως ψυλλοι...ειναι πιο χοντρα... στρογγυλα ζωηφια που κολλανε πανω της και προφανος της πινουν το αιμα! πολυ φοβαμαι πως ειναι τσιμπουρια! αυτα μπορουν να φυγουν με καποιο ειδικο spray; η χρειαζεται να ψαχουλεψο ολοκληρη τη γατουλα και να τα βγαλω 1-1; ποσο επικυνδινα ειναι για τη γατουλα η εμενα;
επησις θα ηθελα να μου πειτε τι ειναι καλυτερο να κανω τις πρωτες μερες; να μην ανοιγω καθολου το μπαλκονι ωστε να περασει μεσα τις δυσκολες στιγμες γκρινιαζοντας και να της μειωθει λιγο η επιθυμια της δραπετευσης; η μηπως να ανοιγω και βλεποντας και κανοντας;
παρακαλω μην αγνοισετε το ποστ μου! τωρα χρειαζομαστε την βοηθεια σας οπωσδηποτε για να πετυχουμε το στοχο μας

θα ακολουθησουν πικς απο μπαλκονι με καλαμωτη!! ο θεος ξερει πως καταφερα και την εβαλα...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λοιπον καλε μου φιλε.Καταρχην μαλλον ειναι τσιμπουρια αυτα,ετσι οπως τα ΄περιγραφεις και πρεπει οπωσδηποτε να φυγουν γιατι μπορει να της μεταδωσουν καποια ασθενεια.Ομως δεν πρεπει να της τα βγαλεις εσυ,διοτι δεν πρεπει να μεινει μεσα το "ποδαρακι" απο τα τσιμπουρια.Αυτο μονο ο γιατρος μπορει να το κανει(εκτος και αν ειχες εμπειρια και ησουν σιγουρος).Επισης ισως σου δωσει καποιο φαρμακο,δεν ξερω.Για αυτο σου λεω οτι πρεπει να την πας οπωσδηποτε στον κτηνιατρο.
Οσον αφορα την καλαμωτη,Καταρχην να ξερεις οτι μπορουν να σκαρφαλωσουν,αλλα τεσπα..ας ελπισουμε οτι δεν θα το κανει.Ελπιζω να ειναι αρκετα ψηλη.
Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω εμπειρια στην προσαρμογη ενος γατιου απο το εξω στο μεσα,γιατι και τα δυο μου ζουζουνια τα πηρα παρα πολυ μωρα.
Ομως ετσι οπως το σκεφτομαι,και καθαρα προσωπικη μου αποψη ειναι πως ισως ειναι καλυτερα να ξεκινησεις με κλειστη την μπαλκονοπορτα,και οταν την βλεπεις να λυσσαει για εξω,να της την ανοιγει,ετσι ωστε να το θεωρει σαν ανελπιστο δωρο..και να την ικανοποιει καπως.(θα σε συμβουλευα ειδικα στην αρχη να εισαι και εσυ εκει,για να δεις αν παει να σκαρφαλωσει κλπ)
Δεν ξερω αν θα πιασει,αλλα ετσι το σκεφτομαι εγω.

gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
1)προσεχε μην σπρωξει την καλαμωτη σε καμια ακρη και φυγει
2)μηπως να ειχα καπου πλεγμα και να εβλεπε και λιγο αυλη δρομο κτλ.... κριμα σε αυτο!
3)καμια γατα δεν πεθανε επειδή σταματησε να βγαινει εξω...απλα μπορει να σε ριξει εσενα να την αφησεις τιποτα παραπανω!!!!
4) εαν στο τερμα τις καλαμοτις ή πλεγματος ειχες...ενα πλεγμα πχ να κοιτά προς τα μεσα καθετα ,τοτε στο σκαρφαλωμα θα το εβλεπε σαν ταβανι και δεν θα μπορουσε να πηδηξει απο την πανω μερια....
5)front line combo for CAT ισως σκοτώνει και τσιμπουρια , οπως λεει η φίλτατη πουπουλινα ομως ο κτηνιατρος η καλυτερη λυση παντα!!!
6) απο εδω και περα ο γατος θα ειναι ασφαλης για παντα....καλο θα ειναι να τον στειρωσεις ομως να μην τον βασανιζουν οι ορμες του!!!
Agahnim
Εκκολαπτόμενο μέλος
καμια γατα δεν πεθανε!! θα πεθανω ομως εγω... 5η μερα μεσα! δεν εχουμε βγει καθολου εξω.. μονο μπαλκονι.
και ειληκρινα ρε παιδια εχω απογοητευτει παρα πολυ.
τωρα ειναι 4 το πρωι... ξερετε γιατι; γιατι καθε βραδυ στις 4 με ξυπναει... παει στη μπαλκονοπορτα και αρχιζει να ουρλιαζει και να χτυπιεται...δεν το αντεχω αλλο. πιστευα πως με τις μερες θα της περασει..
οταν της ανοιγω, μερικες φορες καθετε ηρεμη για αρκετη ωρα... μα τις περισσοτερες φορες σκαρφαλονει στην καλαμωτι...κ οταν βλεπει οτι την περνω χαμπαρι πηδαει παλι πισω... 1-2-3 ε στο τελος την βαζω μεσα και γω.μεσα δεν ασχολειται με τιποτα.μονο αν παιξω μαζι τις.διαφορετικα θα φαει κια θα πεσει για υπνο.
στεναχοριεμαι πολυ. υποφερει παρα πολυ. υποφερω και γω με ολα αυτα... τι να κανω;
δευτερη γατουλα αν επερνα, ξερω οτι θα εσωζε την κατασταση... μα δεν γινεται εδω που μενω
να την βγαλω με λουρακι μου φενεται ανωφελο να το δοκιμασω στην γατα μου ειληκρινα..
να παιζω μαζι της ΣΥΝΕΧΕΙΑ επισης δε γινεται
σκεφτομαι μηπως ειναι καλυτερα να την αφηνω ελευθερη...
δεν υπαρχει τροπος να ηρεμισει καπως; διαβασα αλλου πως υπαρχουν γατες και γατεσ... αλλες γενιουντε ηρεμες επειδη οι γονισ τους ειναι ηρεμοι, αλλες γενιουντε αγριες... δεν γινεται να αλλαξει καπως αυτο; καπια εκπαιδευση ωστε να γουσταρει το μεσα χωρις να βαριεται και να κοιμαται συνεχεια..; εχει τοσα πραγματα να παιξει... τοσα σκινια που κρεμονται.... τοσα μπιχλιμπιδια.
τωρα της εγινε συνηθειο να με ξυπναει καθε βραδυ 3-4 η ωρα..ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ!
EDIT: νιωθο πως με κοροιδευει ειληκρινα αυτο το γατι! της βαζω φαγητο, ξεχνιεται! της δινω λιχουδια... ξεχναει τον εξω κοσμο... μολις ομως κοιταξει την μπαλκονοπορτα μαγνιτιζεται! 2 ωρες τωρα δεν εχει σταματησει να κανει πιρουετες στο πατομα και να νιαουριζει! χωρις σταματιμο... και γω σε 4 ωρες πρεπει να ξυπνησω να παω στις δουλειες μου...
το ξερω πως εγω φταιω για ολα.. εγω της επετρεψα να βγαινει εξω οσο ηταν μικρη. τωρα ομως; δεν γινεται να ζησουμε ετσι μια ζωη.να ξενυχταμε...
πλεον δε παει καν μπροστα απ τη μπαλκονοπορτα... απλα περιφερεται μες στο σπιτι και νιαουριζει!
EDIT2: ας παιξουμε με το σκηνη στις 5 το πρωι!! να δουμε τι αλλο θα κανουμε!
EDIT3: και οταν λεω παιχνιδι με σκηνη μη φανταστιτε οτι απλα κουναω το σκηνη και παιζει... οχι φυσικα! πως θα μπορουσε να ειναι αρκετο κατι τετοιο? εννοω τρεξιμο σε ολο το δωματιο με το σκηνη πισω να ανεμηζει...η ετσι η νιαουρισμα!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Η ερώτησή μου είναι γιατί δεν μπορείς να την εκπαιδεύσεις να βγαίνει με λουράκι. Πως είναι η γειτονιά σου, η περιοχή όπου μένετε; Η πολυκατοικία έχει δικό της κήπο;
gandalfthegrey
Εκκολαπτόμενο μέλος
σου ειχα πει οτι καλο ηταν να μην βαλεις καλαμοτι...τις στερησες 2 ελευθεριες μια του να βγαινει εξω , οπου τις σωζεις την ζωη αρα καλα εκανες στην πρωτη περιπτωση αλλα τις στερησες και την ελευθερια να βλεπει και εξω....χριεαζοσουν να βαλεις πασαλους στα καγγελα γυρω στο 1,5 μετρο και μετα να γυριζει το πλεγμα προς την μεσα μερια ωστε να μην πηδήξει απο την αλλη.... τωρα πρεπει να βρεις μια λυση ωστε να βλεπει τον κηπο... και στο τελος της καλαμοτης να βαλεις ενα πλεγμα 20 εκατ. να κοιτα προς τα μεσα ωστε να μην πηδηξει απο την οταν σκαρφαλωνει επανω.... δεν στα ξαναλεω αυτα πιστευω να τα διορθώσεις...οσο για το πρωινο ξυπνημα οσω σηκωνεσαι τοσο θα στο κανει καθε βραδυ...
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Μην απογοητευεσαι.Καταρχην θα συμφωνησω με τον Γιωργο,ως προς την καλαμωτη.Ομως θα σου πω και κστι αλλο.Γενικα οι γατες εχουν την ταση να ξυπνανε πολυ νωρις,μην ξεχναμε οτιν ειναι νυχτοβια ζωα.Τα δικα μου σκεψου οτι τα εβαλα παρα πολυ μωρα μεσα,ειδικα ο μπουκακος...και ομως,η πουπυ ακομα και τωρα ξυπνει παντα κατα τις 4(Οποτε και απλα..δεν κοιμομσατε μαζι τα βραδυα..ή αν με πιασει να κοιμηθιουμε αγκαλιτσα..αφου με ξυπνησει την βγαζω εκτος δωματιου,και ο μπουκακος σταθερα 5.30 με 6...για να του βαλω φαγητο.Και αυτος...δεν σταματαει αν δεν ττον ταισω.Κοπανει την ποσρτα με ολη του τη δυναμη.
Οποτε..μην νομιζεις οτι μονο επειδη την εχεις μεσα τα κανει αυτα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool