Πώς θα μάθει να μη βγαίνει έξω;

ΕΥΗ.Τ

Νεοφερμένο μέλος

Η ΕΥΗ.Τ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών. Έχει γράψει 50 μηνύματα.
[FONT=&quot]Καλημερα...κανενα νεο ακομα απ το γατουλη μου...σκεφτομαι σοβαρα να υιοθετησω ενα καινουργιο μωρο σε περιπτωση που δεν βρεθει ο δικος μου...αν βρεθει οκ θα εχω 2!!!
Ομως θα ηθελα μερικες πληροφοριες
πως διδασκουμε στη γατα μας να μην βγαινει απ το σπιτι?δεν θα ηθελα να βγαινει απ το σπιτι αλλα ζω σε μονοκατοικια.
Αληθευει οτι καποιες γατες εχουν καλυτερη συμπεριφορα και ταιριαζουν περισοτερο για μεσα στο σπιτι?πχ περσικα?[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
[FONT=&quot]Κ εσυ χριστουγεννιατικα εχασες το δικο σου?
Κι εγω!!
[/FONT][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]:)
νομιζω παντως πως δεν γινεται να μην βγαινει! Εκτος αν δεν την αφηνεις εσυ ποτε και δεν αφηνεις ανοιχτα! Καποια στιγμη αν αφησεις κατι ανοιχτο θα βγει!
Η αλλη μου γατα που την εχω απο 15 ημερων ειναι πολυ δεμενη μαζι μας και δεν απομακρυνεται απο το οικοπεδο (σε μονοκατοικια και αυτη).
Η καινουργια μου πηδηξε απο τον 2ο για να φυγει!
Οποτε μαλλον θεμα γατας θα ειναι....[/FONT]

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Εύη, καλημέρα!:)
Θα σε παρακαλούσα να μη γράφεις μόνο με κεφαλαία, δυσκολεύουν την ανάγνωση και στη γλώσσα του ιντερνετ σημαίνουν ότι φωνάζεις. Επίσης, προσπάθησε να αποφεύγεις τους γενικόλογους τίτλους (τον άλλαξα με κάτι πιο συγκεκριμένο). Μετέφερα και το θέμα σου στην κατηγορία "Συμπεριφορά & Εκπαίδευση" που ταιριάζει περισσότερο, νομίζω. ;)

Επί της ερώτησής σου, το να μάθει μια γάτα να μένει μέσα εξαρτάται πιστεύω από δύο κυρίως πράγματα: το χαακτήρα της και το πώς έχει συνηθίσει. Ο χαρακτήρας δεν είναι μόνο θέμα ράτσας, υπάρχουν ένα σωρό κεραμιδόγατες που προτιμούν το μέσα, όπως υπάρχουν βέβαια και πιο ζωηρές. Τα Περσικά έχουν τη φήμη πιο ήρεμων γατιών, αλλά αμφιβάλλω αν αυτό ισχύει στον ίδιο βαθμό για όλους τους εκπροσώπους της ράτσας.
Όσον αφορά τις συνήθειες, είναι σίγουρα καλύτερα να μάθει η γάτα από μικρή ηλικία πού επιτρέπεται να πηγαίνει και πού όχι. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και γατούλες του δρόμου που υιοθετήθηκαν σε μεγαλύτερη ηλικία και δεν έδειξαν ποτέ κανένα ενδιαφέρον για το "έξω".
Τέλος, μεγάλη σημασία έχει να είναι το ζώο στειρωμένο, καθώς το μεγαλύτερο κίνητρο για "ξεπόρτισμα" είναι η επιθυμία ζευγαρώματος.
Ρίξε μια ματιά κι εδώ για το θέμα "μέσα/έξω".

Θα σου έλεγα πάντως, να περιμένεις λίγο περισσότερο και να συνεχίσεις τις προσπάθειες ανεύρεσης του γατούλη σου. Σε περίπτωση που τον βρεις, θα είναι πολύ στρεσογόνο γι' αυτόν να γυρίσει στο σπίτι του και να το βρει κατειλημμένο από έναν "εισβολέα".:hmm:

Lily, η παράκληση για τα κεφαλαία πάει και σ' εσένα! :)

συγγνωμη για τα κεφαλαια και αν το εβαλα σε λαθος τομεα...απλα ακομα δεν ειμαι εξοικοιωμενη με το πως ακριβως δουλευει το φορουμ....:redface:

Καλησπέρα Εύη, μακάρι να βρεις το γατούλη σου!
Ο μόνος τρόπος για να μη βγαίνει έξω είναι απλά να μην το επιτρέπεις, δεν θα πρέπει να έχεις ανοιχτές πόρτες, και αν το βγάζεις στην αυλή καλύτερα να είσαι κι εσύ εκεί για να το επιβλέπεις! Η δικιά μου 2 φορές έχει βγει έξω και ήταν πολύ φοβισμένη και ευτυχώς δεν απομακρύνθηκε, από τότε ευτυχώς δεν τολμάει να ξαναβγεί

Επίσης άμα την δεις να βγαίνει έξω(π.χ κήπο) μάλωσε την η φώναξε την ή φύσα την στην μυτούλα ή ψέκασε την με λίγο νερό

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back