Πώς θα του κινήσω το ενδιαφέρον;;;

ΣΟΦΙΑ1

Νεοφερμένο μέλος

Η ΣΟΦΙΑ1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Γεία σας ονομάζομαι Σοφία και γράφτηκα σήμερα στο my cat, πραγματικά εντυπωσιάστηκα!
Θα ήθελα την βοήθεια σας σε κάποιο θεματάκι που με απασχολεί!
Έχω ένα γάτο (κοινή ρατσα) 3 έτων, στειρωμένο, που τώρα τελευταία μου φαίνεται πολύ χοντρός, (τον έπιασε η στείρωση μετά από 1 χρόνο σχεδόν, μέχρι τότε είχε "ορέξεις") έχει αλλάξει συμπεριφορά, βαριέται και συνεχώς στο φαϊ έχει το νου του. Παρεπιπτόντως του παίρνω την Hills C/D που είναι διαίτης και του δίνω και 1 κονσερβάκι την ημέρα. Μπορώ να κάνω άλλο για να χάσει λιγάκι βάρος να του κινήσω το ενδιαφέρον γενικώτερα/ να παίξει? Γιατί έχει βαρύνει πολύ! Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

Υ.Γ. Δέν βρίσκει ενδιαφέρον ούτε στα παιχνιδάκια του, παίζει λίγο και μετά τα βαριέται!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες, Σοφία!
Μάλλον θα ήταν καλύτερα να ξεκινήσεις ένα καινούριο thread για το γάτο σου, μια και το συγκεκριμένο δεν έχει μεγάλη σχέση με το πρόβλημά σου.;)
Θα σε συμβούλευα πάντως να παίζεις κι εσύ μαζί του, για να του κινήσεις το ενδιαφέρον γιατί μόνος του με τα παιχνίδια του είναι λογικό να βαριέται, ειδικά τώρα που μεγάλωσε λίγο και έχει σοβαρέψει.
Μια άλλη, αλάνθαστη λύση για να ξανανιώσει ο γατούλης σου είναι να πάρεις ένα δεύτερο γατάκι για να 'χει παρέα!:happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΟΚ! Το έκανα νέο θέμα! :)

Καλώς ήρθες!
πάρχουν πολλές κροκέτες λαιτ να του δινεις, καλής ποιοτητας σε περίπτωση που βαριέται το ιδιο και το ιδιο.
Πράγματι, τώρα που ειναι ενήλικος, και αφου έχει βαρύνει θα πρέπει να του κινείς κι εσύ λιγο το ενδιαφέρον για να παίξει. Εγώ του έχω μπαλάκια, ποντικια, κορδέλες και του τα πετάω ή κουνάω. (Ο δικος μου ειναι 7 χρονών στειρωμένος). Φαντάσου οτι στα 10-15 λεπτά που παίζουμε μπορεί να βαριέται το ίδιο πράγμα οπότε πρέπει να είμαι εφευρετική.
Οπότε τσίγκλα τον κι εσύ λιγο ώστε να κινείται. Θα του φτιάξει και τη διάθεση πιστεύω.
Η λύση με το δεύτερο γατάκι θα μπορούσε να δουλέψει αλλά θα πρέπει εσύ να κρίνεις απο το χαρακτήρα του γάτου σου καταπόσον θα το αποδεχόταν ή όχι. Αλλά σίγουρα θα του κινούσε το ενδιαφέρον και θα τον ζωντάνευε κατι τέτοιο.
Πάντως καλά κάνεις και το ψάχνεις. Εχω ακούσει πολλούς που απλά αποδίδουν αυτήν την αλλαγή στην στείρωση και το θεωρούν δεδομένο. Αλλά ο δικός μου μονο λίγο παχουλούλης ειναι και διατηρείται γιατί έχει πολλές δραστηριότητες και στο μπαλκονι που κηνυγάει οτι βρει και μαζί μου με το παιχνίδι.

Βαλε και καμια φωτο του γατούλη να τον γνωρίσουμε! :)
Πώς τον λένε;

Καταρχην συμφωνω με οσα αναφερθηκαν παραπανω. Με τη δικη σου συμμετοχη κατι θα γινει.... Και τα δικα μου βαριουνται πολυ να παιζουν μονα, αλλα τουλαχιστον παιζουν μεταξυ τους και εξισορροπειται η κατασταση. Ποσα κιλα ειναι;;;
Καλως ορισες :):)

κι εμενα ο εντυ μου που ειναι στειρωμενος δεν παιζει ακομα κι αν ασχοληθω εγω μαζι του:/: εμενα βεβαια ειναι και λιγο μεγαλος, 6 χρονων οποτε...

Εχεις δοκιμάσει το καλάμι ψαρέματος; Πάρε κι ένα καινούριο κουκλάκι που να μην το έχει ξαναδεί , κρέμασέ το και κούνα το μπροστά του , κάν' τον να το κυνηγήσει.Παίξε ποδοσφαιρο μαζί του... ή πάρε ένα λέιζερ.

ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΣΩ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!

Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ για το θερμότατο καλοσώρισμα!!!
Δεύτερον, ο γατούλης λέγεται Αστέρης, είναι κάτασπρος με πράσινα ματάκια, είναι 2,5 χρονών και 5,5 - 6 κιλάκια!

Είναι όλοκληρο γαϊδουράκι δηλαδή!! Όλα τα έχω δοκιμάσει, αλλά δέν είμαι η μόνη, τον έχουμε από κοινού με την αδερφή μου και παρατηρώ ότι μόνο όταν είμαστε και οι 3 στο σπίτι είναι πολύ καλά και ζωηρότατος!!

Το ενδεχόμενο ενός 2ου γατιού πρός το παρόν δέν παίζει, ζηλεύει ο άτιμος, αφού να φανταστείτε όταν έχουμε επισκέψεις στο σπίτι κρύβεται και είναι ζήτημα να εμφανιστεί μετά το 3ώρο, παρουσία φαγητού πάντα!

Το θέμα του παιχνιδιού, όταν είμαστε στο σπίτι εννοείται ότι παίζουμε μαζί του, αλλά δυστυχώς το μεγαλύτερο κομμάτι της μέρας είναι μόνος, πρέπει να φταίει και αυτό!!!!(νιώθω τύψεις αλλά τι να κάνω να μήν πάω στη δουλεία?).:/:

Και από τα φαγητά έχω δοκιμάσει όλα τα light το μόνο που του άρεσε ήταν η ξηρά της PROPLAN και το αντίστοιχο κονσερβάκι PROPLAN AFTER CARE, το όποιο για να ξέρετε παιδία μου το συνέστησαν ώς κατάλληλο για στειρωμένα γατάκια (βιταμίνες κλπ, εκεί δηλ. που χάνει απο την cd). Είναι εν τω μεταξύ να τον πάω για εμβόλιο τώρα κοντά και θα ρωτήσω και τον γιατρό για το θέμα!

Πάντως την Παρασκευή του πήρα και βιταμίνες!!!!!!!!! Μπορεί να φταίει αυτό!! Μακάρι να μπορούσα να του πάρω αδερφάκι! Στο μέλλον ίσως!!!!

Προσεχώς και με φωτογραφία του παιδίου μου!

:happy::happy::rolleyes: Φιλιά!

Το ενδεχόμενο ενός 2ου γατιού πρός το παρόν δέν παίζει, ζηλεύει ο άτιμος, αφού να φανταστείτε όταν έχουμε επισκέψεις στο σπίτι κρύβεται και είναι ζήτημα να εμφανιστεί μετά το 3ώρο, παρουσία φαγητού πάντα!
Εχεις δοκιμάσει να φέρεις γατάκι? Ισως να κρύβεται με τους ανθρώπους αλλά να συμπεριφερθεί διαφορετικά με ένα γατάκι.
Πιστεύω ότι η ηλικία του είναι καλή για να πάρεις ένα δεύτερο. Και μην ξεχνάς οτι θα υπάρξει ένα διάστημα "εχθρότητας" μέχρι να τα βρουν.
Το αποτέλεσμα πάντως θα σε ανταμείψει.
Καλωσόρισες κι από μένα!:)

Καλως ήρθες Σοφία, Εγώ θα σου 'λεγα να πας σε έναν κτηνίατρο για να σου πει ανάλογα με τη ράτσα του τα όρια των κιλών του, η δικιά μου είναι 7,5 κιλά και κανονικά δεν έπρεπε να ξεπεράσει τα 6,5,λόγο το ότι είναι στειρωμένη, ζει στο σπίτι κτλ κτλ. Και επιτέλους κατάφερα να της πω "όχι" της γατούλας μου,γιατί κάθε φορά που μου ζητάει φαί,εγώ της βάζω. Όσο για τα παιχνιδάκια, πιστεύω ένα κορδονάκι είναι ότι πρέπει. Σήμερα μου στείλανε απ' τη Friskies κροκέτες "for Indoor cats" θα το δοκιμάσω και θα σου πω αποτελέσματα.

Ευχαριστώ Ιsmini, το σκέφτομαι βρε παιδί μου, το 2ο γατάκι δέν είναι πως δέν θέλουμε γενικώς, αλλά αφού δέν είμαστε πολύ στο σπίτι φαντάσου τι θα γίνει την περίοδο "προσαρμογής" θα το γκρεμίσουν!!! Παρεπιπτόντως έχω ακούσει ότι τα αρσενικά όταν βρεθούν στον ίδιο χώρο με μωρό γατάκι, ακόμη κι αν είναι παιδί τους το πιθανότερο είναι να το φονεύσουν!!!
Ίσχύει αυτό? Μήν το πάρω απόφαση και αντί για παρέα, το στείλει ο Αστέρης το καινούριο γατί??? Μόνο πάνω του να κάτσει φτάνει!!!!!!!!!!! Γιατί αυτό κάνει όταν νευριάζει με κάποιο παιχνίδι του ..........(όταν παίζουμε μαζί) αφού μου το πάρει τελικά από τα χέρια για εκδίκιση κάθεται πάνω του!!!!!

Σίγουρα όμως η συμπεριφορα του θα είναι διαφορετική απ'ότι στους ανθρώπους.Είναι όμως πολύ ζηλιαρόγατο!!:P:confused:

Παρεπιπτόντως έχω ακούσει ότι τα αρσενικά όταν βρεθούν στον ίδιο χώρο με μωρό γατάκι, ακόμη κι αν είναι παιδί τους το πιθανότερο είναι να το φονεύσουν!!!
Ίσχύει αυτό? Μήν το πάρω απόφαση και αντί για παρέα, το στείλει ο Αστέρης το καινούριο γατί??? Μόνο πάνω του να κάτσει φτάνει!!!!!!!!!!! Γιατί αυτό κάνει όταν νευριάζει με κάποιο παιχνίδι του ..........(όταν παίζουμε μαζί) αφού μου το πάρει τελικά από τα χέρια για εκδίκιση κάθεται πάνω του!!!!!

Σίγουρα όμως η συμπεριφορα του θα είναι διαφορετική απ'ότι στους ανθρώπους.Είναι όμως πολύ ζηλιαρόγατο!!:P:confused:
Τι να πω τότε για το Σιβα (ο γάτος μου)!
7 χρόνια έμεινε "μοναχοπαίδι" μέχρι που φέραμε την Αργυρώ.
Μεχρι και να τον "θηλάζει" κάθησε!
Και μην τον βλέπεις έτσι! Ηταν πολύ επιθετικός με άλλα γατόνια!
Σημαντικό πάντως είναι να είναι στειρωμένος ο γάτος.

Χμμμ, συνήθως φονεύουν τα πολύ μωρά γατάκια,αλλά ο δικός σου είναι στειρωμένος. Αυτά τα κάνουν για να ζευγαρώσουν. Έτσι έχω ακούσει δηλαδή

Ευχαριστώ Ιsmini, το σκέφτομαι βρε παιδί μου, το 2ο γατάκι δέν είναι πως δέν θέλουμε γενικώς, αλλά αφού δέν είμαστε πολύ στο σπίτι φαντάσου τι θα γίνει την περίοδο "προσαρμογής" θα το γκρεμίσουν!!! Παρεπιπτόντως έχω ακούσει ότι τα αρσενικά όταν βρεθούν στον ίδιο χώρο με μωρό γατάκι, ακόμη κι αν είναι παιδί τους το πιθανότερο είναι να το φονεύσουν!!!

Καλέ μην ακούς ιστορίες για αγρίους!!!:blink: Κι ο δικός μου είχε μάθει μόνος του από τότε που γεννήθηκε μιας και ήταν αρρωστούλης και δεν τον πλησίαζε καμιά αλλη γάτα στον δρόμο που ζούσε.... Με το που φέραμε όμωςστο σπίτι τον μικρό Πίπη 30-40 ημερών γατάκι, και μετά από μερικά χχχχχ που έκανε ο μικρός, ο Χιόνης μου τον υιοθέτησε κανονικότατα και προσπαθεί να του μάθει και τα βασικά από τρόπους: τον πλενει γιατί ο μικρός είναι βρώμύλος, τον μαλώνει όταν κάνει αταξίες, κι όταν πειράζει πράγματα που δεν πρέπει, αλλά γενικά είναι αγαπημένοι και δεν μπορεί ο ένας χωρίς τον άλλο. Πάρε δεύτερο γατάκι και δεν θα το μετανιωσεις!!! Όσο για το βάρος ο Χιόνης είναι 5,750 αν θυμάμαι καλά και με τον ερχομό του Πίπη δεν αδυνάτησε μεν παρά τα πολλά και τρελλά τους παιχνίδια, αλλά δεν κρεμάει πια η κοιλίτσα του όπως παλιότερα. Μάλλον συμβάλει σ'αυτό και ο Πίπης ο οποίος τρώει μόλις βρει ευκαιρία εκτός από το φαγητό του και το φαγητό του Χιόνη...:hmm:

Πολύ μου αρέσουν τέτοιες καταστάσεις,αλλά η μάνα μου δε την παλεύει άλλο λέει για να πάρω κι άλλο γατάκι. Ας πάρω δικό μου σπίτι 500 γάτες θα βάλω μέσα (μεταφορικά εννοήται) κανα 2 - 3 όμως σίγουρα θα έχω

πώς??

:blink: Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά τότε, να δοκιμάσω με κανένα γνωστό ή έστω άγνωστο σπιτικό γατί! να κόψω αντιδράσεις και βλέπουμε!

:blink: Θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά τότε, να δοκιμάσω με κανένα γνωστό ή έστω άγνωστο σπιτικό γατί! να κόψω αντιδράσεις και βλέπουμε!
Ομως μην περιμένεις "αγαπούλες" τις πρώτες μέρες. Συνήθως μέχρι να γνωριστούν πέφτουν μερικές φαπίτσες και "χου" από τις δύο πλευρές.

Πόπω το φαντάζομαι! Εγώ εν τω μεταξύ παιδία είμαι τύπος που δέν θέλω ράτσα, προτιμώ να πάρω ένα κοινό ( τι κοίνο το κάθε ένα ξεχωρίζει με μοναδικό τρόπο) από το δρόμο που λέει ο λόγος παρά να πάρω ράτσα!!!!! (άν και κάποιες μου αρέσουν) αν πάρω τελικά να βοηθήσω και ένα καημενάκι ε?

Ε ναι, υπάρχουν τοσα πολλά μωρά που ψάχνουν σπίτι!
Αμα λες οτι ο γατούλης σου είναι λιγο "βαρύς" στη διάθεση κι αν δεν έχει δείξει δείγματα επιθετικότητας σε εσάς, σου συστήνω δεύτερο γατάκι. Στην αρχή θα είναι δύσκολα, αλλά θα προσαρμοστούν σιγά σιγά.
Πολλοί εδώ το έχουν κάνει, απο οτι έχω δει με πολύ καλά αποτελέσματα. :)

Εγώ ας πούμε δεν το επιχειρώ γιατί ξέρω οτι ο γάτος μου ειναι πολύ δύσκολος και ειδική περίπτωση.
Επιπλέον, διαφωνώ με το να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο γατί. Θα τον βάλεις να περάσει ήδη το στρες της γνωριμίας για να του στερήσεις μετά τον καινούριο του φίλο. Πάρς κατευθείαν ένα γατάκι απο αυτά που χαρίζονται εδώ στο φόρουμ πχ και συμφώνησε με αυτον που τον δίνει αν δεν τα βρίσκουν για κανένα λόγο με τον δικο σου να το δώσεις πίσω.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back