Πώς θεραπεύουμε άγριο γάτο;

Melini

Διάσημο μέλος

Η Melini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 2.690 μηνύματα.
Ενα από τα αδέσποτα που ταϊζω είναι γάτος, πολύ άγριος και μάγκας, που έχει μια μούρη γεματη τσίμπλες, αναπνοή που σφυρίζει, σάλια που τρέχουν και συνεχή φταρνίσματα... απ'όσα έχω ακούσει και διαβάσει πρόκειται για ρινοτραχείτιδα...
Ο γάτος αυτός δεν πιάνεται με τίποτα και πρέπει να είναι και ο άλφα της περιοχής, γιατί διώχνει όλα τα υπόλοιπα γατιά από το φαγητό και τρώει μόνος του, επίσης, οι υπόλοιποι αρσενικοί περιμένουν να φάει και να φύγει, και μετά πλησιάζουν για τη μερίδα τους.

Ρωτώ λοιπόν: μπορώ να του ρίξω κάτι στην τροφή του προκειμένου να βελτιωθεί η κατάστασή του; Ετσι κι αλλιώς μόνο εκείνος θα το φάει, γιατί τρώει χωριστά... τι λένε οι γιατροί μας;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις καποια αντινιωση στο γαφητο του οπως ειναι η Vibramycin σε σιροπι 1ml/kg βαρους του γατου:hmm:. εκτος και αν καταφερεις να τον πιασεις με καποια γατοπαγιδα και τον πας σε καποιον κτηνιατρο που να εχει ειδικο κλουβι για να γινεται η θεραπεια

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις καποια αντινιωση στο γαφητο του οπως ειναι η Vibramycin σε σιροπι 1ml/kg βαρους του γατου:hmm:. εκτος και αν καταφερεις να τον πιασεις με καποια γατοπαγιδα και τον πας σε καποιον κτηνιατρο που να εχει ειδικο κλουβι για να γινεται η θεραπεια

Δεν ακούγεται δύσκολο, ο γάτος ζυγίζει γύρω στα 4 κιλά, με το μάτι... και έρχεται κάθε μέρα για συσσίτιο... λες να του ρίχνω την αντιβίωση στην τροφή του; Για να τον πιάσω το βλεπω δύσκολο, τρώει μόνο αν εγώ βρίσκομαι στο απέναντι πεζοδρόμιο. Αν αυτό είναι η μόνη θεραπεία, ξεκινάω κι από σήμερα, θα παίρνω μαζί την αντιβίωση και θα τη ρίχνω επί τόπου στο φαγητό του!

Η γατοπαγιδα πιανει και με τα πιο δυσπιστα γατια παντως Μελινα,του βαζεις το δολωμα,φευγεις και τον πιανει μολις μπει.

Εδώ τα εμπόδια είναι πολλά: βασικότερο όλων ότι δεν ξέρω κτηνίατρο που θα μπορούσε να τον κρατήσει σε κλουβάκι και δεν ξέρω να οδηγώ, οπότε, ο,τι κάνω γίνεται επι τόπου... αν αυτή η θεραπεία με Vibramycin είναι αποτελεσματική και εφαρμόσιμη υπό τις παρούσες συνθήκες, θα την προτιμήσω. :) καλύτερα να μην βάλω το ζωάκι σε δοκιμασία εφ'όσον μπορεί να γίνει καλά και εν αγνοία του...

Εγω θεραπευσα ολη τη γειτονια με vibranycin syr. στο φαι τους!
Μη το φοβασαι καθολου. Αφου παει και τρωει πρωτος, βαζε του λιγη κονσερβα με το σιροπι να την τρωει μονος του, περιμενε 5 λεπτα να τελειωσει και βαζε και στα υπολοιπα να φανε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back