Πώς κοινωνικοποιούμε ένα ορφανό γατάκι;

marigo173

Δραστήριο μέλος

Η marigo173 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Όπως θα θυμάστε οι περισσότεροι πριν 2 μήνες περίπου βρήκα ένα νεογέννητο γατάκι σε ένα κάδο σκουπιδιών. Η Ντάλια μου, δόξα τω Θεώ, έχει γίνει ολόκληρη κοπέλα αλλά έχω αρχίσει να προβληματίζομαι σοβαρά για τη συμπεριφορά της:hmm:. Σαν κάθε γατάκι της ηλικίας της τρέχει όλη μέρα σαν δαιμονισμένη και παίζει μέχρι τελικής (προσωρινής και σύντομης δλδ) πτώσης αλλά... δαγκώνει και γρατζουνάει πααάρα πολύ. Για την ακρίβεια αν δεν κουτουλάει από τη νύστα, δεν κάθεται να την χαϊδέψω, το χέρι μου έχει γίνει ριγέ και δεν μπορώ ούτε να κάτσω σε καρέκλα η καναπέ χωρίς το φόβο ότι από λεπτό σε λεπτό τα πόδια μου θα δεχτούν επίθεση. Έχω δοκιμάσει όλες τις προτεινόμενες μεθόδους αποθάρρυνσης, τι όχι και μη φωνάζω, τι την πιάνω από το σβέρκο, τι χχχχ της κάνω (γελάστε ελεύθερα, τις πρώτες 2 μέρες λειτούργησε μετά άδικα ο εξευτελισμός) τίποτα. Η μόνη μέθοδος προστασίας που λειτουργεί είναι το παιχνίδι, αφήνει δλδ τα πόδια και τα χέρια μου μόνο αν της δώσω άλλα παιχνίδια. Και ναι μεν έχω διακοπές αλλά δεν μπορώ και όλη την μέρα να παίζω με την Ντάλια!!!!! Άστε που με τέτοια συμπεριφορά δεν την δίνω με τίποτα για υιοθεσία. Θα περιμένω να στρώσει λίγο και μετά. Η μόνη που τα καταφέρνει τέλεια στο θέμα της πειθαρχίας της μικρής, είναι η Λουκρητία, ούτε καν χχχ δεν χρειάζεται, ένα βλέμμα με νόημα να της ρίξει και μαζεύεται. Εγώ όμως που δεν είμαι γάτα, τιιιι να κάανωω;;;;
Οι άλλες κοπέλες που μεγαλώσατε ορφανό γατάκι, περάσατε τα ίδια ή μόνο το δικό μου θέλει εξορκισμό;; Θα ηρεμήσει κάποια στιγμή και θα αρχίσει να φέρεται σαν γάτα ή να αρχίσω να ψάχνω για καταφύγια άγριων ζώων;; (αστειεύομαι, μη βαράτε).
Βοήθεια!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και ο δικος μου μικρος, που ειναι 3 μηνων και το βρηκα πριν απο 1μιση μηνα, ειναι πολυ αγριος.
Θελει να παιξει, αλλα δαγκωνει παρα πολυ , σε σημειο που πολλες φορες βγαζει αιμα.
Επισης, επιτηθετε στην σαρδελα και ενω θελει να παιξουνε την δαγκωνει και εκεινη φωναζει.
Την ωρα που θελω να κοιμηθω, αν δεν ειμαι σκεπασμενη απο την κορυφη ως τα νυχια, το πρωι θα ξυπνησω με "τρυπες" απο τις δαγκωνιες.
Ουτε και εγω ξερω τι να κανω.:hmm:
(τα δοκιμασα ολα!!!!)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εννοείται πως το τερατάκι κοιμάται στο άλλο δωμάτιο και γω με την Λουκρητία κλεινόμαστε στην κρεβατοκάμαρα... 3 νύχτες άντεξα να την έχω μαζί μου και με ξυπνούσε κάθε 10 λέπτα. Τρομάζω και στον ύπνο μου από τις δαγκωνιές!!!
Ουφ, είναι που τους λείπουν τα αδερφάκια τους αλλά εμείς τι να κάνουμε;;

Εννοείται πως το τερατάκι κοιμάται στο άλλο δωμάτιο και γω με την Λουκρητία κλεινόμαστε στην κρεβατοκάμαρα... 3 νύχτες άντεξα να την έχω μαζί μου και με ξυπνούσε κάθε 10 λέπτα. Τρομάζω και στον ύπνο μου από τις δαγκωνιές!!!
Ουφ, είναι που τους λείπουν τα αδερφάκια τους αλλά εμείς τι να κάνουμε;;

Δεν ξερω....
Εγω εχω αρχισει να σκεφτομαι να κοιμαμαι με ολοσωμη στολη.:lol:
Και το σπιτι ειναι μικρο(δυο δωματια και μπανιο), πορτα δεν εχει, και δεν μπορω να τον κλεινω καπου για το βραδυ.:/:

sardela, καλή η ιδέα σου! Έχω δει κάτι πολύ πρακτικές στολές για τον ύπνο μαζί με άγριο γατάκι.

Να μία που μου είχε φανεί πολύ πρακτική

sca-neuf.jpg

:P:P

sardela, καλή η ιδέα σου! Έχω δει κάτι πολύ πρακτικές στολές για τον ύπνο μαζί με άγριο γατάκι.

Να μία που μου είχε φανεί πολύ πρακτική

sca-neuf.jpg

:P:P

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :up: :up:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Καταπληκτικη ιδεα!!!!!
Παντως παιδια κι εμενα ο Πιου Μιου αρχικα (που ηταν αδεσποτουλης) με ειχε ανησυχησει σαν συμπεριφορα μικρουλης. Περα απο το οτι ισοπεδωσε το μισο σπιτι (μεχρι και μια τηλεοραση μεγαλη εσπασε :blink: :blink: ) εκανες και το σταυρο σου πλησιαζοντας. Ελεγα πως ποτε δεν θα ενιωθα καθησυχασμενη κοντα του. Κι αυτο μετο να επιτιθεται και να με πιανει στον υπνο (κατι γραντζουνιες απιθανες μες στο βραδυ) ηταν κατι που απολαμβανε (σε αντιθεση με εμενα :mad: ) Αλλα μαλλον ειχα ξεχασει πως ειναι ενα ζωηρο μικρο. Εκανα ολα τα προβλεπομενα, οπως το να μην ενισχυω δαγκωνιες κλπ, δεν επαιζα αγρια και τελικα μεγαλωνοντας ηρεμησε. Ειναι απο τα πιο τρυφερα και ακακα γατακια που εχω συναντησει. Πολυ αγαθιαρης και χαδιαρης.
Φανταζομαι πως απλα πεσατε σε ζωηρουλια μικρα, αλλα ο χρονος θα τα ηρεμησει αρκετα. Υπομονη ;) :)

Κι εγώ μόνο υπομονή έχω να συστήσω... Η Αρήθα, που ήταν αγριμάκι όταν την πρωτομαζέψαμε, όσο πάει και συμμορφώνεται. Γύρω στους 4 μήνες (μετά από πολλά χχχχχ και φυσήματα στη μουσούδα) άρχισε να αποκτά συναίσθηση των νυχιών και των δοντιών της και να προσέχει λίγο περισσότερο στο παιχνίδι της μαζί μας. Και όσο πάει, στρώνει και περισσότερο! :greycat: :happy:
Υπομονή!!

Δεν ζητάς βοήθεια απο τη Λουκρητία; Ξέρεις ιδιαίτερα μαθήματα συμπεριφοράς σε τζαναμπέτικα μικρά γατάκια;:rolleyes:
Υπομονή. Η εμπιστοσύνη η αγάπη και το αίσθημα ασφάλειας σε αδέποτα είναι μια διαδικασία που θέλει χρόνο και πρέπει να κάνεις τα περισσότερα βήματα εσύ.:)

Καλέ ποιο αδέσποτο; Αυτό το βρήκα την μέρα που γεννήθηκε!! Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν φοβάται καθοοόλου τους ανθρώπους και γι αυτό και δεν μπορώ να το φέρω βόλτα. Αντιθέτως η Λουκρητία έχει φροντίσει να της μάθει τους γατίσιους κανόνες συμπεριφοράς κατά γράμμα (αν και σήμερα η κακομοίρα ξύπνησε από δαγκωματιές στην ουρά και χρειάστηκε να της δείξει ποια είναι η γάτα του σπιτιού άλλη μία φορά;)). Μα να μην της πάρει τίποτα αυτό το μωρό, η Λουκρητία μου είναι πρότυπο ευγενικής και καλόβολης γάτας, μ' αφού ο πατέρας μου όταν είχαμε πάει στη Ρόδο μου έλεγε ότι έβγαλε σχολή καλογραιών το γατί μου. Ας ελπίσουμε ότι στην άκρη του μυαλού της αποθηκεύει τα ερεθίσματα και κάποια στιγμή θα αρχίσει να την μιμείται..
Ουφ, χτες τη νύχτα πρώτη φορά ήρθε και κουλουριάστηκε δίπλα μου στον καναπέ και την χαϊδευα και αποκοιμήθηκε και πάνω μου αλλά αυτό οφείλεται στο ότι χτες ήμουν όλη μέρα σπίτι και τις περισσότερες ώρες έπαιζα "πόλεμο" μαζί της....

Σαααρδέλα,
σήμερα δοκίμασα πολύ αποτελεσματική μέθοδο για αποθάρρυνση της παρενόχλησης στο κρεβάτι και για ανεπιθύμητες δαγκωνιές γενικότερα!!!:up:
Κουτάκι αναψυκτικού στο οποίο έχεις ρίξει κάμποσα νομίσματα (μόνο λεπτά χωράνε, δεν χρειάζεται να ξοδευτείς). Κάθε φορά που δαγκώνει λες μη και το κουνάς λίγο. Η δική μου αμέσως το έπιασε το νόημα. Και όχι μόνο φοβάται να δαγκώσει αλλά έρχεται και μου τρίβεται για να αποφύγει την επίπληξη!!!!

:blink: Σοβαρά έπιασε? Θα το δοκιμάσω στο μικρό μου διαόλι, αλλά φοβάμαι μην τρομοκρατήσω τον Χιονούλη μου...

Ναι, ναι, Ασπασία! Άμεσα αποτελέσματα! Δεν ξέρω βέβαια πόσο θα κρατήσει αλλά από εκείνη την ώρα δεν έχει ξαναδοκιμάσει δάγκωμα. Ξέρουν τα τερατάκια τι δεν πρέπει να κάνουν τελικά, αλλά ως γνωστόν κι ο άγιος φοβέρα θέλει!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back