Πώς να μάθω στο γατούλη μου να πίνει το γάλα του από το πιατάκι;

kitty mom

Νεοφερμένο μέλος

Η kitty mom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 15 μηνύματα.
:hello: καλημεραααα!!
εδω ειμαι κ εγωωωωω!! ο gismo μου εγινε 1/1/2 μηνα και διαβαζω πως ισως θα'πρεπε να τρωει...κονσερβα? χαχα! αυτος ειναι ακομη μωρουλι μωρε! δεν εχει ουτε δοντακια ακομη! πλακα εχει! το θεμα μας ειναι οτι ακομη δεν εχει μαθει να τρωει απο το πιατακι του.προσπαθησα να του μαθω εστω να γλειφει απο το... κουταλακι η το δαχτυλο μου αλλα τιποτα. παταει μεσα στο πιατακι γκρινιαζει γιατι πειναει και τελικα ξανα μπιμπερο. τι κανω? ξερει κανεις?:D τελικα να δοκιμασω κονσερβα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: πως να μαθω στον γατουλη μου να πινει το γαλα του απο το πιατακι?

Ναι.Ηδη απο την 4η βδομαδα τα αρθρα μιλουν για συνδυασμο γαλακτος και κανονικης τροφης.Οντως η μεταβαση ειναι καπως δυσκολη στην αρχη.Απλα θελει επιμονη.Δοκιμασε κονσερβουλα,ή μουλιασμενες κροκετες.
Απο το πιατακι και τα δικα μου δεν ειπιαν ποτε.Απο το μπιμπερο στην ξηρα τροφη περασαμε κατευθειαν.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

χεχε!!:D το μωρο μου μεγαλωνει!! σωθηκε το ορφανουλι μου!!:clapup: σημερα θα του παρω κονσερβουλα!!:clapup: τα γευματα ειναι σαν τα μωρα? πρωι-βραδυ γαλα και ενδειαμεσα τροφη?:worry:

Απάντηση: Πως να μάθω στον γατούλη μου να πίνει το γάλα του απο το πιατάκι;

Εγώ θα δοκίμαζα κονσέρβες γιατί έχουν πιο έντονη οσμή και είναι μαλακές. Δεν χρειάζεται δηλαδή να μασήσουν την τροφή τους :D Τις μουλιασμένες κροκέτες θα τις απέφευγα γιατί όταν έρχονται σε επαφή με νερό ευννοείται η ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

παιδακια? ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! εδω εμενα μου ερχεται να την φαω την κονσερβα κ αυτο ουτε να την δοκιμασει!!! με το ζορι του εβαλα λιγο στο στομα να την γευτει αλλα τιποτα. δεν αντεχω αλλο με το μπιμπερο!! τι να κανω? καμια φρεσκια ιδεα? σκεφτηκα να την αραιωσω με νερο και να την βαλω στο μπιμπερο για να μαθει στη γευση... δεν ξερω. εσεις τι λετε?
να να οριστε μολις αρχισε να φωναζει παλι! πεινασε! και δεν εχει ουτε 1 ωρα που τον ταισα! πιστευω πως πλεον δε χορταινει μονο με γαλα! αχ τι να κανω? help!

Εγω,δεν τους την δινω ετσι,ακομα και τωρα.Την λιωνω με τα χερια(και στο μπλέντερ μπορεις) και την αραιωνω με λιγο νερακι.
Στο μπιμπερο δεν θα το δοκιμαζα,απο τον φοβο μην πνιγει.:/:
Ακου κατι.Θα σε παιδεψει στην αρχη.Εσυ θα κανεις προσπαθειες,απλά δεν θα το αφήνεις και νηστικό κιόλας αν βλέπεις ότι δεν την τρωει.
Μην αγχωνεσαι.Ξερεις καμια γατα να εμεινε για παντα στο γαλα;

Γιατί δε δοκιμάζεις βραστό κοτοπουλάκι; Όλα τα γατιά τρελαίνονται γι' αυτό.Εναλλακτικά βάλε το ζωμό από το κοτόπουλο που θα βράσεις στο μπιμπερό μαζί με το γάλα.

αραίωσε την κονσέρβα με το γάλα και δοκίμασε να του την δώσεις με το μπιμπερό, ίσως την δεχτεί έτσι και μάθει να τρώει μόνο του

Ακριβώς όπως τα λέει η Ceres !! Πάντως αργά ή γρήγορα θα φάει;)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!ολα καλα βρε παιδια αλλα το προβλημα ειναι αλλου.αυτο το χαζουλι μου δεν ξερει να τρωει απο το πιατακι του. μονο μπιμπερο! ετσι του πηρα την κονσερβα μηπως κ ''νοστιμευτει'' και κοψει το γαλα ή εστω το μπιμπερο! καλα για το κοτοπουλο virgo μου ουτε λογος, αυτο δεν εχει καν δοντια!! χεχε!!
γι'αυτο ειπα μηπως αραιωσω την κονσερβα στο μπιμπερο για να μαθει τη γευση. αφηστε που νομιζω πως πλεον δεν χορταινει με το γαλα μονο. δλδ το μπιμπερο θελω να κοψει και δεν με απασχολει το τι θα τρωει αλλα το απο που θα το τρωει. τα δικα σας τα γατια πως μαθανε ? μονα τους? πω πω!! ο γιος μου πιο ευκολα εκοψε το μπιμπερο!! anyway, θα προσπαθησω κ σημερα κ αν οχι αυριο θα προσπαθησω-με πολυ προσοχη στο υποσχομαι εφη μου- με το μπιμπερο. εκτος αν εχετε καμια καλυτερη ιδεα!!! thanks!!!!!!!!!!!!!

Καλέ, αφού λες ότι είναι 1,5 μήνα, πώς δεν έχει δοντάκια; Πάντως μην ανησυχείς, όσα γράφονται δεν είναι κανόνας, εμένα έφαγε στις 45 μέρες και το μπιμπερό το σταμάτησε 2 μηνών..ξέρεις το κρατάνε παραπάνω γιατί τους αρέσει το πιπίλισμα..εμένα ψευτοέπινε προς το τέλος, απλά η διαδικασία του θύμιζε..μαμά.:) (κάποια στιγμή κόπηκε η θηλή του μπιμπερό, αφού την είχε λιώσει απ' τη μανία του και τα δοντάκια που είχε βγάλει, κι όταν του έβαλα άλλη δεν ήθελε)

Ή δεν είναι 1,5 μηνών..ή έχει δοντάκια.Είσαι σίγουρη ότι δεν εχει;Αν δεν έχει και βέβαια δεν μπορει να φαει τρολη κανονικη οπότε θα συνεχίσεις με γάλα.

ναι ναι σιγουρα δεν εχει δοντια!! οσο για την ηλικια του κατα προσεγκιση 1 1/2 . τον εχω 5 εβδομαδες + 1 εβδομαδα που τον ακουγαν να κλαιει μονος σε μια αυλη... ετσι λεω.οταν τον πηρα ειχε ακομη το λορο του. τελικα ελιωσα την κονσερβα σε νερο, την εκανα πολτο κ του εδωσα με το μπιμπερο κ εφαγε το σκασμενο!! θα δειξει τωρα, μηπως του αρεσει περισσοτερο και ... βγαλει κ δοντια!! χεχε!!:loltooth:

Αν έβαζες λίγη κονσέρβα στο δαχτυλό σου και του το έδινες να το μυρίσει και να το γλείψει; Μπορεί να το δεχτεί έτσι :hmm:

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις να του ζεστάνεις την κονσέρβα. Μπορεί ο λόγος που δεν τρώει να είναι αυτός.

ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην έχει δόντια!!! Και τα μικρά δοντάκια, δόντια θεωρούνται :P

καλημερα σε ολους! τα εχω δοκιμασει ολα αυτα αλλα γυρναει το κεφαλι του. δεν γλειφει! χθες ειδα οτι λιγο λιγο αρχισε να γλειφει τη γουνα του. καλα μη φανταστεις... οσο για τα δοντια, εχει πολυ φουσκωμενα ουλα οποτε θεωρω οτι οπου να'ναι θα ξεπροβαλουν!

λεω μια τρελη ιδεα. δεν ειχα ποτε μου γατα για αυτο μην με παραξηγεισετε αμα λεω βλακειες!μηπως δεν του αρεσουν οι γευσεις; που εχεις το πιατακι του;

καλημερα σε ολους! τα εχω δοκιμασει ολα αυτα αλλα γυρναει το κεφαλι του. δεν γλειφει! χθες ειδα οτι λιγο λιγο αρχισε να γλειφει τη γουνα του. καλα μη φανταστεις... οσο για τα δοντια, εχει πολυ φουσκωμενα ουλα οποτε θεωρω οτι οπου να'ναι θα ξεπροβαλουν!
Οπότε λίγη υπομονή ακόμα..μέχρι να βγάλει τα δοντάκια του.Μην πνιγεί κιόλας.:)

γεια σε ολους! χαθηκα για λιγο γιατι εκανα μετακομιση. το δυσαρεστο ειναι οτι αποχωριστικα τον γατουλη μου που εμεινε στο σπιτι με τη μαμα μου.:cry_x: ειμαστε κοντα ομως κ τον βλεπω καθε μερα!!
τελικα αρχισαμε την κονσερβα με το μπιμπερο και επειδη του αρεσε πολυ πολυ πολυ αρχισε να τρωει κ μονος του!! βεβαια η κονσερβα του ειναι mousse και την λιωνουμε κιολας! ολα καλα δηλαδη!!:D thanks!

καλησπερα!το γατακι μου ειναι εναμιση μηνων και ενω τρωει ξηρα τροφη δεν μπορει να πιει γαλα χωρις μπιμπερο και νερο δεν πινει καθολου!προσπαθησα να το μαθω να πινει γαλα απο πιατακι αλλα εβαζε μονο το ποδαρακι του μεσα και μετα το αφηνε.τωρα το ταιζω με το μπιμπερο γιατι φοβαμαι μην αφυδατοθει με την ξηρα τροφη αλλα δεν ειναι λιγο μεγαλο?πως θα το μαθω να πινει χωρις μπιμπερο?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back