Ismini
Διάσημο μέλος
Τα σαρκοφάγα έχουν τα μάτια στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.
https://pi-schools.sch.gr/dimotiko/perib_b/b_mat_51_60.pdf
Μη γελάσετε... Εγω τώρα τελευταία το έμαθα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
Tα φυτοφάγα έχουν τα μάτια τοποθετημένα στο πλάι.
Τα σαρκοφάγα έχουν τα μάτια στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.
https://pi-schools.sch.gr/dimotiko/perib_b/b_mat_51_60.pdf
Μη γελάσετε... Εγω τώρα τελευταία το έμαθα!
ενδιαφερον,ουτε εγω το ειχα σκεφτει αυτο!καλοοο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vicki v.
Δραστήριο μέλος

Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι υπεραπλουστευμένο κι όμως δεν το ήξερα....Ε εντάξει. Υπεραπλουστευμένο. Τα περισσότερα φυτοφάγα θηλαστικά δεν έχουν τα μάτια στα πλάγια. Στα πουλιά όμως ισχύει
![]()
Ποια φυτοφάγα θηλαστικά δεν τα έχουν στα πλάγια?
anabou
Διάσημο μέλος
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εγώ το ίδιο, τώρα το έμαθα, νόμιζα ότι κάτι παίζεται με δόντια και στομάχι...![]()
Σίγουρα κάτι παίζεται με τα δόντια και το στομάχι, αλλά είναι ένας εύκολος τρόπος να τα αναγνωρίσεις με την πρώτη ματιά...
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Ναι υπεραπλουστευμένο κι όμως δεν το ήξερα....
Ποια φυτοφάγα θηλαστικά δεν τα έχουν στα πλάγια?
Το κοάλα ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό. Επίσης σκέφτηκα το πάντα και τις μαιμούδες γενικά.
anabou
Διάσημο μέλος
chrisidor
Δραστήριο μέλος
). Βέβαια μπορεί να έλεγε και κοτσάνες, δεν ξέρω.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ψιψίνος
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα ειναι παρα πολυ απλο...αμ βλεπει να σε εχει ποιασει στο κεινηγι το ταδε ζωο και στο στομα του κρεμιεται το δεξιο σου ποδι...τοτε μαλιστα θα εχεις καταλαβει οτι ειναι σαρκοφαγο!!!
ruko
Διάσημο μέλος
Σε ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει, έλεγε πως μόνο οι μπαμπουίνοι είναι παμφάγοι (τρώνε μέχρι και μικρά αιλουροειδή). Βέβαια μπορεί να έλεγε και κοτσάνες, δεν ξέρω.
Μια εξαιρετική σειρά ντοκυμαντέρ είναι το Life of Mammals του Ντέιβιντ Ατένμπορο, παραγωγής του BBC (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο "Δοκιμασίες στο ζωϊκό βασίλειο - τα θηλαστικά"). Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σ' αυτό, chrisidor.
Εκεί ανέφερε ότι οι μπαμπουίνοι είναι όντως παμφάγοι - μάλιστα, κυνηγούν φλαμίνγκο (δεν έλεγε για μικρά αιλουροειδή απ' όσο θυμάμαι).
Επίσης παμφάγοι φαίνεται να είναι και οι χιμπατζήδες. Έλεγε ότι ορισμένες ομάδες τους κυνηγούν μικρά δενδρόβια πιθηκάκια. Απ' ό,τι φαίνεται, αυτό αποτελεί πρόσφατη εξέλιξη (αλλά δεν ξέρω πόσο πρόσφατη είναι η "πρόσφατη"). Έδειχνε μια σκηνή κυνηγιού και ήταν σκέτη φρίκη - όλη η ομάδα την έπεφτε σε κάτι μωρά πιθηκάκια.
Πάντως είναι καταπληκτικά ντοκυμαντέρ, αξίζει να τα δείτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Όντως, πολύ καλή σειρά!!Μια εξαιρετική σειρά ντοκυμαντέρ είναι το Life of Mammals του Ντέιβιντ Ατένμπορο, παραγωγής του BBC (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο "Δοκιμασίες στο ζωϊκό βασίλειο - τα θηλαστικά").
Εκτός από το Life of Mammals υπάρχει και το Life of Birds, Life of Plants κ.λπ. Τα έδινε πριν από κάτι μήνες η Καθημερινή και τα έχω όλα, αν τα θέλει κανείς τα δανείζω! 
Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Τελευταία έβλεπα ένα άλλο, το ημερολόγιο των μεγάλων γάτων νομίζω λεγόταν, όπου έλεγε ότι οι μπαμπουίνοι κυνηγάνε τις μικρές λεοπαρδάλεις.
Κείρα
Δραστήριο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
Ναι κι εγω ειχα δει να κυνηγάνε Τσιτάχ. Τους σιχαίνομαι τους Μπαμπουίνους....πολύ άσχημα ζώα.Πραγματικά καταπληκτικά ντοκιμαντερ αυτά του bbc.
Τελευταία έβλεπα ένα άλλο, το ημερολόγιο των μεγάλων γάτων νομίζω λεγόταν, όπου έλεγε ότι οι μπαμπουίνοι κυνηγάνε τις μικρές λεοπαρδάλεις.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ismini
Διάσημο μέλος
...τι να κάνουν κι αυτά τα καημένα
Τέρας! Ειδικά η οδοντοστοιχία.....Τα πιο άσχημα ζώα για μένα είναι αυτά!
Nanaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια εξαιρετική σειρά ντοκυμαντέρ είναι το Life of Mammals του Ντέιβιντ Ατένμπορο, παραγωγής του BBC (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο "Δοκιμασίες στο ζωϊκό βασίλειο - τα θηλαστικά").
Κι εγώ έχω όλα όσα είχε βγάλει η καθημερινή. Φοβερα ντοκιμαντερ. Πάντως και για τους χιμπατζήδες ισχύει αυτό. Τρώνε άλλα μικρά πιθηκάκια...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool