Πώς ξεχωρίζουμε τα σαρκοφάγα από τα φυτοφάγα ζώα;

Ismini

Διάσημο μέλος

Η Ismini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 54 ετών. Έχει γράψει 3.561 μηνύματα.
φυτοφάγα έχουν τα μάτια τοποθετημένα στο πλάι.
Τα σαρκοφάγα έχουν τα μάτια στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.
https://pi-schools.sch.gr/dimotiko/perib_b/b_mat_51_60.pdf
Μη γελάσετε... Εγω τώρα τελευταία το έμαθα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

φυτοφάγα έχουν τα μάτια τοποθετημένα στο πλάι.
Τα σαρκοφάγα έχουν τα μάτια στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού.
https://pi-schools.sch.gr/dimotiko/perib_b/b_mat_51_60.pdf
Μη γελάσετε... Εγω τώρα τελευταία το έμαθα!

ενδιαφερον,ουτε εγω το ειχα σκεφτει αυτο!καλοοο!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ε εντάξει. Υπεραπλουστευμένο. Τα περισσότερα φυτοφάγα θηλαστικά δεν έχουν τα μάτια στα πλάγια. Στα πουλιά όμως ισχύει
:D

Και εγώ το ίδιο, τώρα το έμαθα, νόμιζα ότι κάτι παίζεται με δόντια και στομάχι...:redface:

Ε εντάξει. Υπεραπλουστευμένο. Τα περισσότερα φυτοφάγα θηλαστικά δεν έχουν τα μάτια στα πλάγια. Στα πουλιά όμως ισχύει
:D
Ναι υπεραπλουστευμένο κι όμως δεν το ήξερα....
Ποια φυτοφάγα θηλαστικά δεν τα έχουν στα πλάγια?

Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς! Πάντως σε γενικές γραμμές (όσα ζώα μου έχουν έρθει στο μυαλό) ισχύει.

Εμένα μου το είχε πει ο μπαμπάς μου όταν ήμουν μικρή και τον κοίταζα με δέος... Μετά βέβαια παρατηρούσα όλα τα ζωάκια που τύχαινε να δω και αυτά στα ντοκιμαντέρ.

Και εγώ το ίδιο, τώρα το έμαθα, νόμιζα ότι κάτι παίζεται με δόντια και στομάχι...:redface:

Σίγουρα κάτι παίζεται με τα δόντια και το στομάχι, αλλά είναι ένας εύκολος τρόπος να τα αναγνωρίσεις με την πρώτη ματιά...

Ναι υπεραπλουστευμένο κι όμως δεν το ήξερα....
Ποια φυτοφάγα θηλαστικά δεν τα έχουν στα πλάγια?

Το κοάλα ήταν το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό. Επίσης σκέφτηκα το πάντα και τις μαιμούδες γενικά.

Νομίζω ότι οι μαϊμούδες δεν είναι αμιγώς φυτοφάγες.

Σε ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει, έλεγε πως μόνο οι μπαμπουίνοι είναι παμφάγοι (τρώνε μέχρι και μικρά αιλουροειδή :confused:). Βέβαια μπορεί να έλεγε και κοτσάνες, δεν ξέρω.

Πώς ξεχωρίζουμε τα σαρκοφάγα από τα φυτοφάγα ζώα;

Μα ειναι παρα πολυ απλο...αμ βλεπει να σε εχει ποιασει στο κεινηγι το ταδε ζωο και στο στομα του κρεμιεται το δεξιο σου ποδι...τοτε μαλιστα θα εχεις καταλαβει οτι ειναι σαρκοφαγο!!!

Σε ένα ντοκυμαντέρ που είχα δει, έλεγε πως μόνο οι μπαμπουίνοι είναι παμφάγοι (τρώνε μέχρι και μικρά αιλουροειδή :confused:). Βέβαια μπορεί να έλεγε και κοτσάνες, δεν ξέρω.

Μια εξαιρετική σειρά ντοκυμαντέρ είναι το Life of Mammals του Ντέιβιντ Ατένμπορο, παραγωγής του BBC (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο "Δοκιμασίες στο ζωϊκό βασίλειο - τα θηλαστικά"). Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σ' αυτό, chrisidor.

Εκεί ανέφερε ότι οι μπαμπουίνοι είναι όντως παμφάγοι - μάλιστα, κυνηγούν φλαμίνγκο (δεν έλεγε για μικρά αιλουροειδή απ' όσο θυμάμαι).
Επίσης παμφάγοι φαίνεται να είναι και οι χιμπατζήδες. Έλεγε ότι ορισμένες ομάδες τους κυνηγούν μικρά δενδρόβια πιθηκάκια. Απ' ό,τι φαίνεται, αυτό αποτελεί πρόσφατη εξέλιξη (αλλά δεν ξέρω πόσο πρόσφατη είναι η "πρόσφατη"). Έδειχνε μια σκηνή κυνηγιού και ήταν σκέτη φρίκη - όλη η ομάδα την έπεφτε σε κάτι μωρά πιθηκάκια.

Πάντως είναι καταπληκτικά ντοκυμαντέρ, αξίζει να τα δείτε.

Μια εξαιρετική σειρά ντοκυμαντέρ είναι το Life of Mammals του Ντέιβιντ Ατένμπορο, παραγωγής του BBC (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο "Δοκιμασίες στο ζωϊκό βασίλειο - τα θηλαστικά").
Όντως, πολύ καλή σειρά!! :up: Εκτός από το Life of Mammals υπάρχει και το Life of Birds, Life of Plants κ.λπ. Τα έδινε πριν από κάτι μήνες η Καθημερινή και τα έχω όλα, αν τα θέλει κανείς τα δανείζω! ;)

Πραγματικά καταπληκτικά ντοκιμαντερ αυτά του bbc.
Τελευταία έβλεπα ένα άλλο, το ημερολόγιο των μεγάλων γάτων νομίζω λεγόταν, όπου έλεγε ότι οι μπαμπουίνοι κυνηγάνε τις μικρές λεοπαρδάλεις.

Είχα δεί ένα ντοκυμαντερ που έλεγε πως τα ζώα που έχουν τα μάτια στο πλάι δεν είναι υποχρεωτικά φυτοφάγα. Είναι όμως σίγουρα θηράματα σαρκοβόρων ζώων. Ετσι μπορούν να βλέπουν τον θύτη τους οταν τους κυνηγάει και να έχουν μεγαλύτερο οπτικό πεδίο για να προφυλάσονται. Απο την άλλη τα ζώα που έχουν τα μάτια τους μπροστά είτε είναι σπανίως θηράματα άλλων ζώων είτε χρειάζεται να κατασκοπεύουν τον κυνηγό τους απο μακριά (αν για παράδειγμα ζουν στα δέντρα δεν τους χρειάζεται το ευρύ οπτικό πεδίο αλλά μια καλή τρισδιάστατη όραση που να παρατηρεί την άφιξη του θύτη)

Πραγματικά καταπληκτικά ντοκιμαντερ αυτά του bbc.
Τελευταία έβλεπα ένα άλλο, το ημερολόγιο των μεγάλων γάτων νομίζω λεγόταν, όπου έλεγε ότι οι μπαμπουίνοι κυνηγάνε τις μικρές λεοπαρδάλεις.
Ναι κι εγω ειχα δει να κυνηγάνε Τσιτάχ. Τους σιχαίνομαι τους Μπαμπουίνους....πολύ άσχημα ζώα.

...τι να κάνουν κι αυτά τα καημένα

Συνημμένα

• baboon.jpg
    baboon.jpg
    74,2 KB · Εμφανίσεις: 41
...τι να κάνουν κι αυτά τα καημένα
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Τέρας! Ειδικά η οδοντοστοιχία.....:down: (Το λέω βέβαια με κάθε φιλική διάθεση....δεν θα ηθελα ποτε να τα αφανίσουμε λόγω ασχήμιας...)
Τα πιο άσχημα ζώα για μένα είναι αυτά!

Μια εξαιρετική σειρά ντοκυμαντέρ είναι το Life of Mammals του Ντέιβιντ Ατένμπορο, παραγωγής του BBC (στα ελληνικά κυκλοφορεί με τον τίτλο "Δοκιμασίες στο ζωϊκό βασίλειο - τα θηλαστικά").

Κι εγώ έχω όλα όσα είχε βγάλει η καθημερινή. Φοβερα ντοκιμαντερ. Πάντως και για τους χιμπατζήδες ισχύει αυτό. Τρώνε άλλα μικρά πιθηκάκια...:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back