vodaki
Νεοφερμένο μέλος
η γάτα μου έχει πάθει ρίξη χιαστού και εξάρθρωση της επιγονατίδας. κουσταίνει στο πίσω πόδι και δυσκολεύεται πολύ να κινηθεί. την έχω πάει στον γιατρό και χρειάζεται εγχείριση. ωστόσο δεν γνωρίζω αν θα ξαναπερπατήσει κανονικά. μπορείτε να με βοήθήσετε?
ευχαριστώ......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Καλησπερα.
Σε τι ακριβως να βοηθησουμε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
JohnDVM
Διάσημο μέλος

vodaki
Νεοφερμένο μέλος
Αυτό αναρωτιεμαι. Πώς θα την μαζέψω να μην περπατάει πολύ, για να μην έχουμε χειρότερα. Ευχαριστώ...
Γεια σας . Η γατα μου χτυπησε και εγινε διαγνωση ρηξη χιαστων. Τι κανουμε τωρα ;Το ενθαρυντικο ειναι οτι δεν ποναει αλλα ειναι χαλια γενικα. Απο το γονατο και κατω δεν το κουναει καθολου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Ο κτηνίατρος που έκανε στην διάγνωση για την ρήξη χιαστών συνδέσμων, δεν σας είπε πως να το αντιμετωπίσετε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Αν κρινω απο προσωπικη εμπειρια ρηξης συνδεσμων 3ου βαθμου σε αρθρωση, ο γατουλης πρεπει να ποναει παρα πολυ. Σου ειπε ο κτηνιατρος τι βαθμου ειναι η ρηξη και αν χρειαζεται επεμβαση; Δεν σου ειπε ο κτηνιατρος αν χρειαζεται να δεθει η περιοχη με επιδεσμο ή/και να βαζεις παγο; Δεν ξερω τι ισχυει στα ζωα, αλλα εγω εβαλα ναρθηκα και τις πρωτες 3-4 ημερες εβαζα συνεχως παγο, το κρατουσα ψηλα και επαιρνα συνεχως παυσιπονα γιατι ο πονος ηταν αφορητος. Ακτινες βγαλατε;
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που περνάει η γατούλα και εσείς...πολύ φοβάμαι πως πρέπει να τη δει κι άλλος γιατρός.κάποιος πολύ εξειδικευμένος σε ορθοπεδικά ζητήματα γατιών.έχεις τρόπο να κάνεις μία αναζήτηση στην αθήνα ή στην περιοχή σου?να πάρετε κ μία δεύτερη γνώμη..
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Αρχικά της δώσαμε αντιφλεγμονώδη για 5 ημέρες. Δεν δεχόταν με τίποτα να την ακουμπήσει κανένας εκτός από εμένα. Αφού έπαψε να πονάει την επανεξέτασε και μου είπε ότι έχει πάθει ρήξη. Μου είπε ότι χρειάζεται χειρουργείο και ότι και πάλι κανεις δεν μπορεί να εγγυηθεί τον βαθμό αποκατάστασης. Επειδή ζω στην επαρχία ( Χαλκίδα) μου ειπε ότι πρέπει να πάω Αθήνα σε εξειδικευμένους κτηνίατρους. Μία άλλη επιλογή μου είπε ότι είναι να την αφήσω να δούμε σε τι βαθμό θα επανέλθει...Το κόστος της επέμβασης μου είπε ότι είναι πάνω από 600 ευρώ σίγουρα...
Εχουν περασει μερες δηλαδη, νομιζα οτι ηταν πιο προσφατο. Λογικα εχει απαλυνει ο πονος. Ειναι μεγαλο οντως το κοστος, θα χρειαστει μαγνητικη και θα σου κοστισει ακομα περισσοτερο αν χρειαστει να μεινεις Αθηνα για μερικες ημερες. Στους ανθρωπους ειναι δυσκολη επεμβαση, οποτε φανταζομαι οτι σε μια γατα θα ειναι ακομα πιο δυσκολη. Εγω να σου πω την αληθεια μαλλον θα εβγαζα μαγνητικη να δω την κατασταση της αρθρωσης και θα επραττα αναλογα. Αν δηλαδη ο βαθμος της αποκαταστασης με μια επεμβαση δεν ηταν καλος, θα την αφηνα ετσι, αλλα αν υπηρχαν ελπιδες να αποκατασταθει πληρως θα προχωρουσα σε μια επεμβαση. Βεβαια εξαρταται και απο την τσεπη σου, αν δεν διαθετεις το ποσο δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Σε αυτη την περιπτωση θα την αφηνα να αναρρωσει μονη της.
Εχουν περασει μερες δηλαδη, νομιζα οτι ηταν πιο προσφατο. Λογικα εχει απαλυνει ο πονος. Ειναι μεγαλο οντως το κοστος, θα χρειαστει μαγνητικη και θα σου κοστισει ακομα περισσοτερο αν χρειαστει να μεινεις Αθηνα για μερικες ημερες. Στους ανθρωπους ειναι δυσκολη επεμβαση, οποτε φανταζομαι οτι σε μια γατα θα ειναι ακομα πιο δυσκολη. Εγω να σου πω την αληθεια μαλλον θα εβγαζα μαγνητικη να δω την κατασταση της αρθρωσης και θα επραττα αναλογα. Αν δηλαδη ο βαθμος της αποκαταστασης με μια επεμβαση δεν ηταν καλος, θα την αφηνα ετσι, αλλα αν υπηρχαν ελπιδες να αποκατασταθει πληρως θα προχωρουσα σε μια επεμβαση. Βεβαια εξαρταται και απο την τσεπη σου, αν δεν διαθετεις το ποσο δεν μπορεις να κανεις και πολλα. Σε αυτη την περιπτωση θα την αφηνα να αναρρωσει μονη της.
Κάπως έτσι σκέφτομαι και εγώ. Έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιο κτηνίατρο που να είναι ειδικός σε αυτές τις περιπτώσεις ? Το κόστος της μαγνητικής γνωρίζει κάποιος που κυμαίνεται ?
Nelliel
Περιβόητο μέλος
Ευχομαι να ξεπερασει το προβλημα η γατουλα ή εστω να αποκατασταθει επαρκως το ποδι της για να το χρησιμοποιει και παλι. Περαστικα!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool