Ρινοτραχείτιδα ή χλαμύδια;

le chat noir

Τιμώμενο Μέλος

Η le chat noir αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 2.429 μηνύματα.
Πρίν από 2,5 εβδομάδες με πήρε από πίσω κοντά στο σπίτι μου ένα μικρό (μου φάνηκε) γκρίζο γατάκι. Ήμέρα Πέμπτη. Έβραζε εσωτερικα, έκλαιγε ασταμάτητα, είχε μύξες, τα μάτια του διπλά κλπ. Αποφάσισα λόγω επείγουσας ανάγκη να το παίξω κτηνίατρος και να κάνω διάγνωση μόνη μου. Διέγνωσα λοιπόν ρινοτραχειτιδα. Μιας και έχω το βιμπραμυσίν πάντα πρόχειρο ξεκίνησα κατ'ευθείαν από την Πέμπτη το βράδυ. Δευτέρα το πήγα στον κτηνίατρο και εκεί είναι που με εξέπληξε. Μου είπε ότι το γατάκι είναι καταταλαιπωρημένο, είναι πάνω από 6 μηνών, του λείπουν δοντάκια και πάσχει από χλαμύδια και όχι από ρινοτραχείτιδα. Ευτυχώς και για αυτήν την περίπτωση μου είπε βιμπραμυσίν. Για να μην τα πολυλογώ του έδωσα πολλές μέρες το φάρμακο, ίσως και παραπάνω από όσες έπρεπε και την Παρασκευή πήρα πάλι τηλ. τον κτηνίατρο και μου είπε να διακόψω. Εν τω μεταξύ εν όσω έπαιρνε το φάρμακο είχε μια βελτίωση αλλά δεν έγινε εντελώς καλά. Τώρα δε που το έκοψε μου φαίνεται σαν να χειροτερεύει. Ο δε γιατρός μου είπε ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω. Συχνά μου είπε ότι το βράσιμο τους μένει για όλην τους τη ζωή. Έχει κανείς καμιά ιδέα?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Ρινοτραχεΐτιδα ή χλαμύδια;

Ειχε ο μεγαλος μου ο γατος χλαμυδια, οντως τα ταλαιπωρει για ολη τους τη ζωη. Δεν τα εμποδιζει ομως να ζησουν μια φυσιολογικη ζωη, γεματη χαδια, παιχνιδια και ολα τα γνωστα και μαθαινουν να ζουν μαζι της. Βεβαια ροχαλιζουν σαν πριονοκορδελες, εχουν πολυ πλακα. Ο γατος μου εζησε 18,5 χρονια και μονο τον τελευταιο χρονο που ειχε βαρυνει πολυ, χειροτερεψε καπως το βρασιμο. Και σε πληροφορω, τα υπολοιπα γατια μου δεν ειχαν κανενα προβλημα, με τη μια μαλιστα τρωγανε και κοιμοντουσαν συνεχεια μαζι.
Δεν το ρωτας και στο "γιατρε αρρωστησε", για να εισαι πιο σιγουρη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι έχεις δίκιο, θα ρωτήσω και τον γιατρό. Απλώς ο προβληματισμός μου είναι ότι φτερνίζεται και κλαίνε και τα ματάκια του . Μα με αυτό δεν μπορεί να ζήσει η καψερούλα. Είναι σκέτο βάσανο. Προσπαθεί το δόλιο μου να φάει και κάνει συνεχεια διακοπές, προφανώς για να ανασάνει από το στόμα. Αρα ρινοτραχειτιδα και χλαμύδια έχουν τα ίδια συμπτώματα?

Απάντηση: Ρινοτραχεΐτιδα ή χλαμύδια;

Μεσες ακρες, περιπου τα ιδια. Δεν θα ειναι συνεχεια σε τετοια εξαρση.
Υ.Γ. Μπορεις να της ξεβουλωνεις τη μυτουλα με φυσιολογικο ορο. Τον βαζεις σε μια συριγγα χωρις βελονα και το βαζεις στη μυτουλα της. Θα ανοιξει για καποιες ωρες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back