Έχω έναν γάτο (μεταξύ άλλων αδέσποτων που φροντίζω) που του έχουμε τρελή αδυναμία, φοβάμαι πως το χάνουμε και πραγματικά πιστεύω πως δε θα το αντέξουμε οικογενειακώς...Είναι μόλις ενός έτους!
Τα πράγματα έχουν ως εξής...Πριν 2 εβδομάδες δεν ήταν καλά, ήταν κακόκεφος και δεν κουνιόταν από τη θέση του και τελικά διαγνώστηκε να έχει ουρόλιθους στρουβίτη μετά από εξέταση ούρων. Ακολούθησε την ειδική διατροφή- την οποια και συνεχίζει- και έγινε αμέσως καλά!
Προχθές, λοιπόν, και αφού νομίζαμε πως όλα είχαν περάσει, πάλι τα ίδια...Πήγαμε στο γιατρό, τον ναρκώσαμε, πιέσαμε την κύστη του κι έκανε κανονικά πιπί του (ενώ την προηγουμενη φορα κάτι τον εμπόδιζε). Αφού είδαμε ότι δεν έφταιγε αυτό, του πήραμε αίμα και ο γιατρός τον ψηλάφισε. Ο γατούλης,αν και ναρκωμένος, αντιδρούσε άσχημα όταν πιέζαμε τα πόδια και γενικά το κάτω μέρος του σώματος του. Οι εξετάσεις έδειξαν κανονική ουρία και κρεατινίνη, φυσιολογικά ερυθρά και αιματοκρίτη, αλλα απίστευτα χαμηλά αιμοπετάλια (60000 μονο!!! φυσιολογικές τιμές 175.000-600.000). Κλινικά, μένει ακίνητος σε ένα μέρος και ως επί το πλείστον σέρνεται κουνώντας μονο τα μπροστά του πόδια και σέρνοντας το υπόλοιπο σώμα. Τρώει λίγο, αλλα τουλάχιστον τρώει, και έχει γίνει απίστευτα επιθετικός σε σημείο που δε μπορούμε να τον πλησιάσουμε...
Έχετε ιδέα τι μπορεί να έχει?Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον? Ο γιατρός μου απέκλεισε νεφρά και ουροποιητικό και θα κάνει ανάλυση για μπαρτωνέλλωση και τοξοπλασμα αλλα τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα τη Δευτερα. Μέχρι τότε,μπορεί να πεθάνει λόγω των χαμηλών αιμοπεταλίων?Τον ρώτησα για κορτιζόνη και μου είπε να μην του δώσω. Εάν υπάρχει κάποιος γιατρός ανάμεσα σας η κάποιος που να γνωρίζει, παρακαλώ πολύ να μου απαντήσει. Είμαι πολύ ανήσυχη και ενώ το έχω κυνηγήσει πολύ βλέπω να τον χάνουμε γιατί δε ξέρουμε τι μπορεί να έχει. Να συμπληρώσω ότι είναι στειρωμένος, εμβολιασμένος αλλα λόγω αλλεργίας μου τον περισσότερο καιρό τον περνάει στην αυλή.
Ευχαριστώ εκ των προτερων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Μηπως να τον πατε αυριο και σε εναν αλλο γιατρο δειχνοντας του τις εξετασεις?
Καλη τυχη,τι να πω μου ακουγεται παρα παρα πολυ σοβαρα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ο γιατρός είπε να περιμένουμε μέχρι τη Δευτερα για να αποκλείσουμε την μπαρτωνελλωση. Δυστυχώς όμως φοβάμαι μήπως είναι αργά...Ο γατούλης ξαφνικά δυστυχώς δεν πιάνεται για να τον πάω, υποφέρει πολύ και δε θέλω να τον πιέσω άλλο...Το μονο που μπορώ να κάνω είναι να πάω με τις εξετάσεις του και ο Θεός βοηθός...Κι εγώ δυστυχώς νομίζω πως είναι πολύ σοβαρά....
kounelaki
Περιβόητο μέλος
Καλο κουραγιο και ενημερωνε μας..
ΜΑΡΙΑ ΚΟΝΤ.
Νεοφερμένο μέλος
εχει συμβει κατι παρομοιο σε μιας φιλης μου την γατα τρεχτο γρηγορα και καπου αλλου ενδεχεται να εχει την ασθενεια φους οπου μαζεβει πετρες στην ουρυθρα με αποτελεσμα να μην βγαινουν καλα τα ουρα και να γεμιζει η ουροδοχος κυστη προσεχε μην του την πιεζεις με δυναμη για να κατουρησει γιατι αν εχει γεμισει μπορει να σπασει αν εχει αυτο εχεις 2 επιλογες α)να του περασουν καθετηρα ο οποιος συνδεται με την ουρ.κυστη και β)αν δεν μπαινει ο καθετηρας λογω πολλων λυθων τοτε γιννεται ολοκληροτικος ευνουχισμος και κατουραει πλεον σαν θυληκο.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Σίγουρα μια δεύτερη γνώμη μετράει όπως και η δυνατότητα να έχει ο Κτηνίατρος την δυνατότητα να φιλοξενήσει και να κρατήσει γάτες. Σίγουρα θέλει ορό πάντως, πέρα απο την θεραπεία που θα αποφασισθεί.

Χωρίς αποτελέσματα πολλά μπορεί να είναι, και μόνο με τα αποτελέσματα θα μπορεί να γίνει θεραπεία. Μόνο ο ορός μπορεί να μπεί σίγουρα με ασφάλεια, νομίζω.

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
Πώς πάει ο γατούλης σήμερα; Έχει κάποια διαφορά;
marso
Νεοφερμένο μέλος
Μην το αφηνεις. Πηγαινε για δευτερη γνωμη.
Freya
Πολύ δραστήριο μέλος
ωχ ρε γμτ....
τρεχτε για δευτερη γνωμη.....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool