Σακατεμένο ζώο απο στείρωση

Athena2201

Νεοφερμένο μέλος

Η Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
καλησπερα σε ολους. εχω μια γατουλα 9 μηνων την οποια πηγα για στειρωση. ο ''γιατρος'' που εκανε την στειρωση κοινως την σακατεψε. η στειρωση εγινε πριν 10 μερες. τις πρωτες 2-3 μερες το ζωο ηταν μια χαρα.. στην πορεια αρχισε να πεφτει σιγα σιγα. εχανε την ορεξη της για φαγητο και παιχνιδι με αποτελεσμα απο την πεμπτη να αρχισει ολη μερα να κοιμαται. το σαββατο την πηγα σε αλλο κτηνιατρο την εξετασε ειχε πυρετο 40,5 και επιασε και μια τρυπα ποθ οπως μου ειπε ειχαν ανοιξει τα εσωτερικα ραμματα... της εδωσε αντιβιωση ceclor και ενω χθες το βραδυ αρχισε να συνερχεται καπως εφαγε και λιγο ηπιε και νερακι ξυπναω το πρωι να της δωσω αντιβιωση και βλεπω οτι η τρυπα εχει ανοιξει............... χθες το βραδυ δεν ειχε τιποτα εξωτερικα.. μεχρι να παω εκει ετρεχε πυο απο την τρυπα και αναγκαστικα την ανοιξε την καθαρισε οπως μου ειπε πολυ καλα. μεσα λεει ειχε πολλα μικροβια οπως επισης οτι ο προηγουμενος γιατρος της ειχε ραψει και τα εντερα μαζι και ειχαν αρχισει να ατροφουν... επισης μου ειπε οτι επειδη ηθελε να την ξυπνησει γρηγορα δεν μπορεσε να δει τι ακριβως εχει γινει με την στειρωση.. τωρα ειμαι σε απελπιστικη κατασταση... δεν ξερω τι να κανω... της εδωσε augmentin σε χαπι και μου ειπε σε κανα δυο μερες να της δωσω ασπιρηνη???? για να μην παθει θρωμβωση επειδη ισως το πυο ισχωρισε και στο αιμα... παρακαλω βοηθηστε με... πραγματικα εχω πελαγωσει...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: σακατεμενο ζωο απο στειρωση

ουφφφφφφφφ...τι να πω....αν θεωρείς ότι ο δεύτερος γιατρός είναι οκ, κάνε κατά γράμμα ότι σου λέει! Το γατάκι χρειάζεται χορήγηση αντιβιοτικών και θεραπεία που θα πρέπει να τηρείται με ευλάβεια και πολλή προσοχή! Επίσης, κράτησέ τη σε ακινησία και ζεστασιά. Η ασπιρίνη, πράγματι λειτουργεί διαλυτικά στις θρομβώσεις στους ανθρώπους, αλλά δεν ξέρω για τα ζώα:hmm: Καλή ανάρρωση στη γατούλα και να μας κρατάς ενήμερους! Επίσης, αν δεν τρώει και δεν πίνει, ίσως θα πρέπει να τη βοηθάς εσύ με κάποιο ειδικό γαλατάκι για γάτες,έστω και με σύριγγα (χωρίς τη βελόνα, εννοείται...), έτσι ώστε να μην αφυδατωθεί!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρόλο που η στείρωση είναι επέμβαση ρουτίνας, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν είναι αναπόφευκτο...:no: Για την ασπιρίνη μπορείς να δεις εδώ, όπως και για άλλα φάρμακα: https://www.mypetz.gr/threads/Ασπιρίνη-και-γάτες.219214/ :)
Ολα καλά να πάνε εύχομαι!! :flowers:

η... δεν ξερω τι να κανω... της εδωσε augmentin σε χαπι και μου ειπε σε κανα δυο μερες να της δωσω ασπιρηνη???? για να μην παθει θρωμβωση επειδη ισως το πυο ισχωρισε και στο αιμα... παρακαλω βοηθηστε με... πραγματικα εχω πελαγωσει...
:hmm: πιστεύω ότι ο δεύτερος ιατρός έριξε πιο πολλές ευθύνες στον πρώτο από ότι του αναλογούν

Για την ασπιρίνη (εγώ γνωρίζω ότι ειναι ιδιαίτερα βλαβερή για τις γάτες και άλλα ζωάκια) και πρέπει να δίνεται σε μικρή δόση

τι δοσολογία σου είπε ο ιατρός; πόσα κιλά είναι το γατάκι σου;

Αθηνα,επειδη το θεμα της γατας σου ειναι πολυ σοβαρο,ακου ΜΟΝΟ τον γιατρο (τον δευτερο εννοω),και θα ηταν ακομα καλυτερα αν επαιρνες και συμβουλες και απο τριτο γιατρο της εμπιστοσυνης σου.Εμεις εδω,δεν ειμαστε γιατροι,και οτιδηποτε και να σου πουμε θα ηταν τουλαχιστον ανευθυνοτητα.:/:

την εχω στο κλουβακι της με δυο κουβερτουλες και διπλα στο καλοριφερ... μολις τωρα εκανε λιγο εμετο αλλα προφανως ειναι απο την ναρκωση. πρεπει να εχει υποθερμια γιατι ειναι κρυο το δερματακι της.. την κουκουλωνω αλλα δεν καθετε και πολυ στριφογυρναει.. ακομη και ετσι οπως ειναι το μικρακι μου θελει να κινηται κ να βγει :( σε λιγακι θα παρω αλλο ενα γιατρο παρα πολυ καλο ο οποιος δυστηχως ειναι στην Δραμα εγω μενω Ξανθη.. θα επρεπε απο την αρχη να παω εκει για στειρωση το κοριτσακι μου... Γιωργο η Μαλλου μου ειναι 3 κιλα. δοσολογια για ασπιρινη δεν μου ειπε ακομη σε κανα δυο μερες. ξερω και εγω οτι ειναι βλαβερη για τις γατες γιαυτο κ θα παρω κ τριτη γνωμη κ ρωταω κ εδω! ελπιζω να μου απαντησει και ο κτηνιατρος εδω περα! σας ευχαριστω ολουε πολυ κ θα σας κρατω ενημερους

Δημητρα ειδικο γαλα εννοεις αυτο που δινουμε στα εγκαταλελειμμένα γατακια?? λεω να της φτιαξω μολις συνερθει λιγο κοτοπουλο με ρυζι να φαει.. ρωτησα και τον γιατρο και μου ειπε οκ !

Καλησπέρα και περαστικά. Δυστυχώς κάθε επέμβαση όσο απλή και να είναι έχει πιθανές επιπλοκές. Θα σου έλεγα να πάρεις και μια 3η γνώμη για την μικρή από κτηνίατρο για να ξέρεις τι να περιμένεις και ποια σημάδια είναι ανησυχητικά. Καλύτερα να ρωτάς τον γιατρό σου πριν της δώσεις κάτι (φαγητό ή φάρμακο) για την ώρα όσο απλό και αν σου φαίνεται. Και πάλι περαστικά. :)

Δημητρα ειδικο γαλα εννοεις αυτο που δινουμε στα εγκαταλελειμμένα γατακια?? λεω να της φτιαξω μολις συνερθει λιγο κοτοπουλο με ρυζι να φαει.. ρωτησα και τον γιατρο και μου ειπε οκ !

ναι αυτό εννοώ, τα πουλάνε και στα κτηνιατρεία και σε κάποια petshops. Αλλά ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του γιατρού. Πέρυσι που είχε αρρωστήσει ο γάτος μου, κρυωμένος με υψηλό πυρετό, έκανε ενέσεις αντιβίωσης κι εγώ τον κράτησα με γάλα, γιατί ούτε έτρωγε, ούτε έπινε...
το κοτόπουλο θα το βράσεις σκέτο, χωρίς λάδια και αλάτια εννοώ, το ίδιο και το ρυζάκι (νερόβραστα)

ευχαριστω κ παλι για τις ευχες μακαρι να γινει καλα. για το γαλα θα ρωτησω κ τον γιατρο αν δω οτι δεν τρωει καθολου..

Περαστικά! Περιμένουμε νέα!

ευχαριστω θα σας κραταω ενημερους!

Athena2201, ειλικρινά λυπάμαι για την ταλαιπωρία που περάσατε κι εύχομαι ολόψυχα όλα να πάνε καλά και να είναι σιδερένια η μικρή σου.

Όσον αφορά την ασπιρίνη, το αν πρέπει να την δώσεις, την δοσολογία κλπ καλύτερα να ρωτήσεις τον κτηνίατρο ή κάποιον άλλον κτηνίατρο, εφόσον θέλεις μια τρίτη γνώμη.
Ειδικά όσον αφορά απόψεις που σχετίζονται με χορήγηση φαρμάκου, δοσολογία κλπ ο μόνος ο οποίος μπορεί να δώσει σαφή και σωστή απάντηση είναι ο κτηνίατρος.
Εμείς μπορεί να έχουμε κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουμε και να πούμε την άποψη μας αλλά επειδή δεν ξέρουμε ενδέχεται να κάνουμε κακό άθελα μας.

Εύχομαι τα καλύτερα! :)

Εύχομαι όλα να πάνε καλά και η γατούλα σου να ξαναβρεί την υγεία της, την όρεξή της και τη ζουζουνιά της! :)

Περαστικά, εύχομαι να πάνε όλα καλά και να τρέχει και πάλι αμέριμνη κοντά σας η μικρούλα!

σας ευχαριστω ολους παρα πολυ!! τωρα μιλησα και με τριτο γιατρο αυριο παμε Δραμα... αυτον τον γιατρο τον εμπιστευομαι 100%. επρεπε να την παω απο την αρχη για στειρωση εκει... ηθελα τα διπλασια χρηματα για να παω εκει μαζι με τις βενζινες δεν δουλευω κιολας.. καλα να παθω ομως αλλα δυστηχως αλλος την πληρωνει και οχι εγω... :(

περαστικα της,μην νιωθεις ομως ενοχες δε φταις εσυ γμτ,μακαρι να πανε ολα καλα για το ψυχουλινι.

σας ευχαριστω ολους παρα πολυ!! τωρα μιλησα και με τριτο γιατρο αυριο παμε Δραμα... αυτον τον γιατρο τον εμπιστευομαι 100%. επρεπε να την παω απο την αρχη για στειρωση εκει... ηθελα τα διπλασια χρηματα για να παω εκει μαζι με τις βενζινες δεν δουλευω κιολας.. καλα να παθω ομως αλλα δυστηχως αλλος την πληρωνει και οχι εγω... :(

Μπράβο κουκλίτσα μου!! Αυτή είναι η καλύτερη λύση! Ένας κτηνίατρος που εμπιστεύεσαι 100% . Αυτός θα σώσει το γατόνι σου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και σύντομα αυτή η άσχημη περιπέτεια να μείνει πίσω σας. Περιμένουμε νέα σας.

Περαστικά της!!!!
Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται ότι στην Ελλάδα η κτηνιατρική είναι κάτι δεκαετίας πίσω. Οσο και αν είναι ρουτίνα η στείρωση στα θηλυκά γατιά δεν παύει να είναι μια πολύ σοβαρή "γυναικολογκή" εγχείριση:(

Αθηνά, μήπως θέλεις να μου γράψεις, ποιος ήταν ο πρώτος και ο δεύτερος κτηνίατρος που πήγες; Επειδή τους ξέρω εδώ στην Ξάνθη, θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε και με πμ. Ο Πάνος που είναι επίσης στο mycat πάντως για ένα σοβαρό πρόβλημα μιας γατούλας πήγε στην κλινική στη Θεσσαλονίκη και μίλησε εδώ με τα καλύτερα λόγια για την κλινική και κάποιον γιατρό (κύριος Καζάκος) δες, αν θέλεις εδώ https://www.mypetz.gr/threads/Έχασα-το-γάτο-μου-τον-Μπουρμπούλη.231549/. Ίσως όμως κα να μη χρειαστεί. Ελπίζω ολόψυχα όλα να πάνε καλά και να γίνει όπως ήταν πριν η γατούλα σου!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back