Σειρά τροφής Pronature

koukimanster

Πολύ δραστήριο μέλος

Η koukimanster αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.246 μηνύματα.
Καλησπέρα!

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς από σας τη σειρά τροφής pronature? Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, έχει καλά συστατικά, μου τη σύστησαν σε δύο πετ σοπ αλλά δεν είχε τύχει να ξέρω τπτ για την τροφή αυτή οπότε δεν την αγόρασα.

Κάποια γνώμη;! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπερα.Μπορεις να γραψεις τα συστατικα της εδω,μπας και παρουμε καποια ιδεα;Επισης,ποσοστα πρωτεινων κλπ;:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

λοιπόν!

για γατάκια ηλικίας 2-12 μηνών: https://www.pronature.ca/en/cat-products/chicken-and-sweet-potato-formula/

για γάτες ηλικίας 1+ ετών: https://www.pronature.ca/en/cat-products/duck-a-l-orange-formula/

για γάτες ηλικίας 1-10 ετών: https://www.pronature.ca/en/cat-products/atlantic-salmon-and-brown-rice-formula/ και https://www.pronature.ca/en/cat-products/turkey-and-cranberries-formula/

κάθε φορά κάνουμε κλικ στα ingredients, guaranteed analysis και typical analysis και βλέπουμε όλα τα συστατικά πολύ αναλυτικά.

αυτό που μου άρεσε είναι ότι έχουν adult τροφές με κυμαινόμενες τιμές πρωτεΐνης και λίπους, γιατί αλλιώς θα τραφεί ένα γατάκι 14 μηνών ας πούμε και αλλιώς μια γατούλα 3 ετών. σε ένα γατάκι ενήλικο μεν νεαρό δε, μπορούμε να δώσουμε την τροφή με τα 33% πρωτεΐνη και το 20% λίπος. σε ένα γατάκι 3 ετών δίνουμε μια τροφή adult μεν, πιο light δε, στα 28% πρωτεΐνη και 18% λίπος.

δείτε τα συστατικά οι πιο έμπειροι και πείτε μια γνώμη, εγώ δεν είμαι τόσο ενημερωμένη στο θέμα των τροφών, απλά έχω ακούσει καλά λόγια για τη συγκεκριμένη τροφή. μάλιστα μου είπαν ότι τη δίνουν και σε στειρωμένη γατούλα, χάρη στο χαμηλό λίπος και τη χαμηλή τιμή μαγνησίου, χωρίς να δίνουν τις εξειδικευμένες τροφές για στειρωμένα. μου είπαν μάλιστα ότι αυτό που πρέπει να προσέχει κανείς σε μια τροφή για στειρωμένο γατί, είναι οι τιμές μαγνησίου και ενός άλλου συστατικού το οποίο δε θυμάμαι, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα ήμουν υπόχρεη.

Όποιος κάνει έναν κόπο να διαβάσει τα συστατικά και να μας πει μια γνώμη, θα κερδίσει ένα φιλάκι απ' την Άρια!

305059_3191919855379_88846945_n.jpg

^
είμαστε περίπου 2 μηνών και είναι η πρώτη μας μέρα στο σπίτι! (4 Ιουλίου)

Όποιος κάνει έναν κόπο να διαβάσει τα συστατικά και να μας πει μια γνώμη, θα κερδίσει ένα φιλάκι απ' την Άρια!

305059_3191919855379_88846945_n.jpg

^
είμαστε περίπου 2 μηνών και είναι η πρώτη μας μέρα στο σπίτι! (4 Ιουλίου)
Αχουουουου!!! Τα συστατικα δεν τα ξερω, αλλα θελω το φιλακι. Μπορω να το εχω; :kissing:

Όοοχι δεν έχει φιλάκι, γιατί τα συστατικά τα έχω γράψει στο τρίτο ποστ του θέματος!!! :P Οπότε προς το παρόν παίρνεις μια αγκαλίτσα και όταν δεις τα συστατικά και πεις μια γνώμη, το ξανασυζητάμε για φιλάκι!

Εμ αδελφακι μου,αυτα δεν ειναι συστατικα,αυτα ειναι εκθεση ιδεων!:hehe::hehe::hehe:
Σοβαρευομαι.:redface: Θα τα κοιταξω το βραδακι,που θα εχω χρονο.:)

Πρωτα απ'ολα να χαιρεσαι την ομορφουλα Αρια. Να μας τη φιλησεις πολλες φορες.
Κατα τη γνωμη μου προκειται για μια σχετικα καλη τροφη. Ειδικα αυτη για γατες 1+ και ειναι grain free, ειναι πραγματικα καλη. Δεν εχει καλαμποκια, γλουτενη και ρυζια και γενικα εχει καλα συστατικα.
Οι αλλες περιεχουν καστανο ρυζι, χωρις ομως αυτο να ειναι και κακο.

Τωρα βεβαια παιζει ρολο και η τιμη. Ποσο εχει η μεγαλη συσκευασια;

Τελευταία επεξεργασία:
Καλη μου φαινεται και εμενα.Βεβαια οκ..οσα συστατικα μπορω να καταλαβω.:/:

Βασίλη, τα 2,5 κιλά κάνουνε γύρω στα 25 ευρώ. Πιο φθηνή από τη χιλς που δίνουμε τώρα στη γατούλα μας.

Μου φαίνεται και μένα αρκετά μελετημένη. Μου έκανε εντύπωση ότι πολλά συστατικά που έχει μέσα είναι οργανικά. Περιέχει επίσης ένα ικανοποιητικό ποσοστό πρωτεϊνης, που φαίνεται να είναι καλής προέλευσης. :)

Νομιζω αξιζει να τη δοκιμασεις. Η Hills εχει καλαμποκι, σογια, γλουτενη και οι γατες μας δεν ειναι κοτες.
Δε χανεις τιποτα να την αλλαξεις, αφου ειναι και φτηνοτερη. Μονο κανε σταδιακη μεταβαση, αναμιγνυοντας τη μια με την
αλλη, αυξανοντας σιγα σιγα την καινουρια.
Βλεπω εχει και συσκευασια των 5,5 κιλων. Αυτη θα ειναι οικονομικοτερη. Την φερνουν τα πετ σοπ;

το μόνο που με προβληματίζει, αλλιώς θα τη δοκίμαζα ήδη, είναι οι πολλές ίνες που έχει. μήπως πέσουν βαριές στη γατούλα μου;

η χιλς έχει 1,2% ίνες, ενώ η pronature κάπου στο 5,5%, κάτι τέττοιο. και είμαστε 5 μηνών ακόμα.

μήπως να περιμένω να μεγαλώσει λιγάκι; και εννοείται να κάνω σταδιακά τη μετάβαση;

την έχουν στα πετ σοπ ναι, εδώ θεσσαλονίκη την έχω βρει.

Εγω θα σου ελεγα, μια και εχει τοσο πολλες ινες, να περιμενεις τουλαχιστον να κλεισει τους εξη μηνες.
Προβληματιζομαι ομως, με το θεμα των ινων. Το εχω παθει και γω με τα δικα μου. Οταν επαθε η μεγαλη μου γατουλα διαβητη, επρεπε να παρουμε τροφη για διαβητηκες γατουλες. Και επειδη οπου εβρισκε κροκετες τις τσακιζε, οτι και ναταν, δεν παιρναμε αλλο ειδος, εκτος απο τις W/D της Hills και τις Diabetic της Royal Canin. Eτσι συνηθισαν και τα αλλα σε αυτες. Ειχα ρωτησει βεβαια τον κτηνιατρο αν κανει να τρωνε τα αλλα απο τις διαβητικες και μου ειχε πει οτι δεν υπαρχει προβλημα. Το θεμα ειναι οτι τα αλλα μου γατια συνηθισαν σε μια τροφη που δεν την χρειαζονταν για λογους υγειας, μια τροφη με πολλες ινες και μετα δεν μπορουσαν να κανουν καλα τα κακα τους, αν τους εδινα αλλη τροφη. Θα σου ελεγα, να το συζητησεις με τον κτηνιατρο πρωτα, πριν του αλλαξεις την τροφη.

Τροφή Pronature

Kαλησπέρα ! Θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μου τη εμπειρία σας απο τροφές της pronature . H τροφή που έδινα πριν στο γάτο μου ήταν συνδυασμος arden light & canagan σολωμός . Η arden του άρεσε πολύ αλλά δεν υπήρχε λόγος να τρώει τελικά light καi την canagan κάποια στιγμή αρχισε να την βαριέται . Τώρα λοιπόν του πήρα την πάπια πορτοκάλι χωρίς σιτηρά και έχει ξετρελαθεί . Απαιτεί περισσότερη ποσότητα απο την συνιστώμενη , προς το παρόν του κάνω το χατήρι ,αλλά έχω και τους ενδοιασμούς μου για την τροφή . Την πάπια την έχω σαν κάτι πολύ λιπαρό στο μυαλό μου .Επίσης στα συστατικά είδα ότι έχει αλάτι , αλευρο σολωμού και όχι έλαιο , και εδώ σκέφτομαι να του εδινα και λίγο λάδι σολωμού που έχω ή θα είναι too much γιατί εχει και λιναρόσπορους η τροφή ? . Με λίγα λόγια για να μη σας κουράζω να εμπιστευτώ τα υλικά της και να μην προσθέτω τίποτα σε αυτά ? Επίσης για το καλοκαίρι θα ήταν καλύτερη επιλογη ο σολωμός με καστανό ρύζι ? Ν α ρίξουμε κάπως την πρωτείνη , λίγο ριζάκι έχει , δεν ειναι και καλαμποκι . Δεν θέλω να μου αποκτήσει & χοληστερίνη .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα! Εμείς τη δίναμε πάνω από 1-2 χρόνια χωρίς ιδιαίτερες προσθήκες. Την πίεζα να φάει λίγο λάδι σολωμού κι εγώ αλλά δεν το ήθελε οπότε δεν έκατσε. Της έδινα μόνο βραστό κοτοπουλάκι ή καμια κονσερβίτσα έτσι για να τρώει και κάτι υγρό. Κατά τα άλλα ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με την τροφούλα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα!! και εγώ την έχω δώσει στις δικές μου - την πάπια - και τη θεωρώ πολύ καλή τροφή. Τους ταίριαξε πολύ ωραία και την έτρωγαν με όρεξη! τα συστατικά της είναι πολύ καλά, οπότε θεωρώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα κανένα. Το μόνο μείον είναι ότι δεν φέρνουν την πιο μεγάλη συσκευασία οπότε δεν με συμφέρει οικονομικά με 2 γάτες....

Επίσης συνειδητοποίησα αργά ότι δεν είναι όλοι της οι κωδικοί grain free και δίναμε αβέρτα αυτό με το ρύζι πχ, αλλά όταν το είπα στον πετσοπά μου είπε ότι ναι μεν έχει ρύζι αλλά καστανό ρύζι, όχι άλευρα και τέτοια πράματα και ότι αυτός εξακολουθεί να θεωρεί ακόμα και τον κωδικό με το ρύζι ως εξαιρετική τροφή - ήταν πετσοπ μόνο με ψαγμένες/καλές τροφές και αυτός υποτίθεται ήταν ειδικός, βέβαια δεν έπαυε να είναι έμπορος αλλά θέλω να πω ότι ήξερε και πέντε πράματα.

Επίσης συνειδητοποίησα αργά ότι δεν είναι όλοι της οι κωδικοί grain free και δίναμε αβέρτα αυτό με το ρύζι πχ, αλλά όταν το είπα στον πετσοπά μου είπε ότι ναι μεν έχει ρύζι αλλά καστανό ρύζι, όχι άλευρα και τέτοια πράματα και ότι αυτός εξακολουθεί να θεωρεί ακόμα και τον κωδικό με το ρύζι ως εξαιρετική τροφή - ήταν πετσοπ μόνο με ψαγμένες/καλές τροφές και αυτός υποτίθεται ήταν ειδικός, βέβαια δεν έπαυε να είναι έμπορος αλλά θέλω να πω ότι ήξερε και πέντε πράματα.

Ακριβώς! Tη θεωρώ πολύ καλή τροφή για τα ζώα μας, όλη της η σειρά εξαιρετική. Εγώ δίνω και στον Ιντεφίξ και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Αν την έφερναν σε μεγάλη συσκευασία θα την έπαιρνα σίγουρα και για τα γατιά μου.

Άσε που έχει και πλάκα να λες σε όποιον σε ρωτάει "α ναι η γάτα μου τρώει πάπια πορτοκάλι" ή "σολωμό με κράνμπερις" :D:P και φυσικά να σε περνάνε για τρελή, η μάνα μου ακόμα γελάει με αυτά τα συστατικά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back