Σεξουαλική ωρίμανση και στείρωση στα αρσενικά

RedCat

Διάσημο μέλος

Η RedCat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.443 μηνύματα.
Η αλήθεια είναι ότι το έχω αναφέρει και παλαιότερα σε άλλα ποστ. Ο γάτος μου είναι πια 2 ετών και 3 μηνών περίπου, και δεν έχει δείξει σημάδια οίστρου..:blink: Ούτε ψεκάζει, ούτε φωνάζει, μόνο κανα δυο απόπειρες κάνει 2 φορές το χρόνο να "ζευγαρώσει" με το χέρι μου,αλλά και αυτό περισσότερο ως ένδειξη τρυφερότητας (μετά από "ζυμωμα" δηλαδή).
Είχα ρωτήσει τον κτηνίατρο σχετικά, όπως και για το θέμα της στειρωσης και για τη στείρωση μου είπε οτι αφού 1) δεν βγαίνει καθόλου έξω και 2) δεν δείχνει σημάδια οίστρου να μην προχωρήσω στην διαδικασία για το θέμα του οτι δεν θέλει να ζευγαρώσει μου είπε ότι από άποψη φυσιολογίας και υγείας δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος που δεν δείχνει επιθυμία. Έχετε συναντήσει παρόμοια περίπτωση γάτου;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχετε συναντήσει παρόμοια περίπτωση γάτου;
Αμέ!! Τον Λούθηρο, στη φωτογραφία. Τον βρήκαμε μωράκι, πριν από 9 χρόνια και τώρα μένει με τη μαμά μου. Μέχρι τα 3 χρόνια του περίπου, δεν είχε δείξει ούτε εκείνος ιδιαίτερα σημάδια οίστρου, αν και γενικότερα ο χαρακτήρας του είναι υπερβολικά ήπιος (προς το μουρόχαυλος, για να 'μαι ειλικρινής) :lol: Όμως εκεί γύρω στα 3 άρχισε τους "ψεκασμούς" κι έτσι τον στειρώσαμε.
Ο κτηνίατρος μας είχε πει ότι η καθυστέρηση αυτή μπορεί να οφείλεται στον χαρακτήρα του, αλλά και στο πρόβλημα υγείας του (έχει διαφραγματοκήλη εκ γενετής ο καημένος, και δυσκολεύεται λίγο στην αναπνοή).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• louth.jpg
    louth.jpg
    44,5 KB · Εμφανίσεις: 247
Λέτε τζάπα να τον στείρωσα στους 7 μήνες :hmm:;

και ο μιμης, ο γατουλης της 10ης εντολης μετα απο 2 χρονια αρχισε να εχει και παλι οχι κανονικα.τελικα τον στειρωσαν στα 3 :confused:

βρε λέτε να μου αρχίσει και εμένα σιγά -σιγά??? και εγώ που νόμιζα πως μάλλον είναι μετενσαρκωση ασεξουάλ καλλιτέχνη...:lol:

aretha, πολύ όμορφο γατούλης, η αλήθεια είναι ότι και ο δικός μου λίγο μουρόχαυλος είναι..παρεπιπτόντως αυτό το ραφάκι του καλοριφέρ απο΄που το πήρατε..τέλειο..

Βασικά τον στείρωσα το συντομότερο δυνατόν γιατί φοβόμουνα ότι θα είχε κακό τέλος αν την κοπανούσε προς αναζήτηση γάτας.

Ερωτικές ανησυχίες;;

Πριν λίγο που μπήκα σπίτι είδα τον Ντάρκυ ξαπλωμένο στον νιπτήρα, μια από τις αγαπημένες του θέσεις.. Πήγα, τον χάιδεψα και τον γύρισα για να του χαιδέψω την κοιλίτσα.. Και το "πουλάκι" μας ήταν στα πάνω του!! :redface::redface::blink: Το είχα ξαναδεί ανοιχτό όταν κάνει μπάνιο και πλένεται εκεί, αλλά έτσι απλά και μάλιστα τόσο πολύ δεν το έχω ξαναδεί.. :redface: Καθόταν λοιπόν ο κύριος με ανοιχτά τα πόδια και μόλις άρχισα να του χαιδεύω την κοιλίτσα μου άρχισε ένα απίστευτο γουργουρητό.. Το "πουλάκι" όμως εκεί.. απτόητο για πάνω απο 5 λεπτά..!!
Η συμπεριφορά του κατα τ'αλλα δεν έχει αλλάξει.. Δεν νομίζω να είναι οίστρος,ε?? Δεν θα είχε και άλλα συμπτώματα??

Εμπειρια οιστρου δεν ειχα με αρσενικα μιας και οι δικιες μου ειναι και οι 2 θηλυκες αλλα και παλι η μια εκανε στειρωση πριν τον οιστρο και η αλλη ειναι πολυ μικρη ακομα ... απο οτι εχω ακουσει ομως οπως σου ελεγα και το πρωι το αλλο 3.5 μηνων και εχει οιστρο:hmm: και αυτο αγορακι .... δεν ειναι καθολου απιθανο να εχει και ο δικος σου που ειναι 5 αλλα και παλι για σιγουρα ας σου απαντησει καποια αλλη με γατο :)

Μου αρέσει που το μεσημέρι έλεγα πως δεν έχει εμφανίσει σημάδια.. τι σου είναι 2 ώρες..:confused: άφωνη με έχει αφήσει το ζουζουνάκι μου..

Ποσων μηνών είναι ο ερωτίλος; :rolleyes:

5 μηνών είναι αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι οίστρος.. Λογικά δεν θα ψέκαζε?? Δεν θα νιαούριζε έντονα?? Δεν θα μου έδειχνε ότι θέλει γατούλα?:hmm: Αν εξαιρέσουμε το οτι ηταν στα "πάνω" του, δεν έχω άλλο δείγμα..

Φωνάζει κιόλας; Αυτό (μαζί και με το ψέκασμα) είναι το πιο χαρακτηριστικό σημάδι του οίστρου. Και οι τρεις γάτοι της μαμάς μου, με φωνές είχαν ξεκινήσει. Αν δε φωνάζει, δεν ψεκάζει και δε δείξει και καμιά αλλαγή στη συμπεριφορά του, τότε μάλλον δεν πρέπει να ανησυχείς. Παρατήρησέ τον στενά πάντως τις επόμενες μέρες.

Δεν βλέπω καμία άλλη αλλαγή στην συμπεριφορά του.. Από 2.5 μηνών έχει την τάση να ανεβαίνει στην πολυθρόνα μου και να μιλάει στο ταβάνι.. :blink: Δεν έχει κάνει κάτι άλλο..Μάλλον "ξυπνάει" και χωρίς να θέλει γατούλα.. :redface:

Ναι, παθαίνουν ώρες-ώρες κάτι τέτοιες στύσεις. Φυσιολογικό είναι. Συμβαίνει σε όλα τα αγοράκια.:P
Αυτό με το ταβάνι πάλι, δεν ξέρω...:hmm: :lol: :lol:

Παιδιά, κάτι άσχετο. Είχα διαβάσει ότι οι αρσενικοί γάτοι δεν έχουν οίστρο per se όπως οι θηλυκές, αλλά διεγείρονται μόνο όταν μυρίσουν θηλυκιά που είναι σε οίστρο (η οποία μπορεί να βρίσκεται δύο τετράγωνα πιο μακριά - άλλο που εμείς δεν καταλαβαίνουμε Χριστό).
Ξέρει κανείς τίποτα σχετικό;

Ναι Ruko έχεις απόλυτο δίκιο.Οι γάτοι δεν έχουν οίστρο.Και πιθανότατα να μην εκδηλώσουν τις ορμές τους αν δεν υπάρχουν γάτες τριγύρω όπως ο δικός μου..:P

Ναι Ruko έχεις απόλυτο δίκιο.Οι γάτοι δεν έχουν οίστρο.Και πιθανότατα να μην εκδηλώσουν τις ορμές τους αν δεν υπάρχουν γάτες τριγύρω όπως ο δικός μου..:P
Ο Βαλεντινο εκδηλωσε ορμες οταν αντιληφθηκε αρκουδάκια τριγυρω...:rolleyes: :P
Εδω ειναι 5 μηνων.

Ο Βαλεντινο εκδηλωσε ορμες οταν αντιληφθηκε αρκουδάκια τριγυρω...:rolleyes: :P
Εδω ειναι 5 μηνων.

:blink: :blink: :blink: :blink:
Ο κόσμος γύρω μου γκρεμίζεται...:lol: :lol: :lol:

:blink: :blink: :blink: :blink:
Ο κόσμος γύρω μου γκρεμίζεται...:lol: :lol: :lol:
Ο δικος μου να δεις οταν τον πρωτοειδα.....:lol: :lol: :lol:
Παντως ο κτηνίατρος ειχε πει: πρωιμη σεξουαλικότητα.

Ο προηγούμενος γάτος μου δεν έδειξε ποτέ σημάδια οίστρου, ούτε ψέκαζε, ούτε φώναζε. Το μόνο που έκανε ήταν να επισκέπτεται καθημερινά τα κορίτσια που μένουν δίπλα, παρόλο που είχα βάλει σίτα στα κάγκελα. Ο κύριος σκαρφάλωνε πάνω στην σίτα και πήδαγε δίπλα ανανόχλητος, μέχρι και μέσα στο σπίτι τους έμπαινε. Γι'αυτό και δεν αποφάσιζα να τον στειρώσω με το γνωστό αποτέλεσμα εκείνης της μακάβριας νύχτας που μας επιτέθηκε στον ύπνο μας. Το πουλάκι του πάντως μας το επιδείκνυε συχνά-πυκνά!:D

Μια μανία τα αγοράκια μας να μας δείχνουν τα προσόντα τους..:P Μπροστά στην θυληκιά μιας φίλης μου όμως εξαφανίζεται.. όχι μόνο δεν δείχνει, ούτε νιαου δεν τολμάει να κάνει... :lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back