plathido
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν ξέρω πόσες είναι οι μέρες της εγκυμοσύνης πάντως ξέρω μια γατούλα που γέννησε στις 74 περίπου μέρες και τα μωράκια της βγήκαν υγιέστατα
Οπότς δε νομίζω να έχει κάποιο πρόβλημα η γατούλα. Το πρόβλημα που μπορεί να πάθει νομίζω λέγεται σηψαιμία και έχουν πεθάνει τα μωρά μέσα στην κοιλιά της γάτας με αποτέλεσμα να πεθάνει η γάτα αργότερα και σιγά σιγά
Δεν νομίζω πάντως να μην είναι φυσιολογική η εγκυμοσύνη της γατούλας σου
Να δούμε τί θα πουν και τα άλλα κορίτσια
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
Περισσότερες από τις μισές μητέρες γεννούν την 63η ως την 65η μέρα της εγκυμοσύνης τους.Σε εξαιρετικές περιπτώσεις γεννούν την 55 μέρα. Από την άλλη, αν η γάτα γεννά για πρώτη φορά, μπορεί να υπάρχει καθυστερηση μιας εβδομάδας περίπου. Κατά κανόνα αν μέχρι και την 70η μέρα η γάτα δεν έχει δείξει τυπικά σημάδια γέννας δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μόνο αν 24 ώρες μετά την αρχική εμφάνιση τέτοιων ενδείξεων δεν παρουσιαστεί κάποια πρόοδος πρέπει να συμβουλευτείτε κτηνίατρο.
Σε βοήθησα; Είναι η πρώτη εγκυμοσύνη της γατούλας σου; Αν ναί, όπως καταλαβαίνεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
plathido
Νεοφερμένο μέλος
απ'οτι καταλαβαινω λοιπον ειναι σχετικες οι ημερομηνιες... σ'ευχαριστω πολυ πολυ,ναι ειναι οντως η πρωτη γεννα της γατουλας και ως εκ τουτου εχω και εγω πολυ αγχος...τελος παντων ελπιζω ολα να πανε καλα.. ευχαριστω πολυ!

aretha
Περιβόητο μέλος
Όπως στα είπε η Νιάου είναι. Ρίξε κι εδώ αν θες μια ματιά: https://www.cat-pregnancy-report.com/cat-pregnancy-calendar.html
Νιαου!
Πολύ δραστήριο μέλος
απ'οτι καταλαβαινω λοιπον ειναι σχετικες οι ημερομηνιες... σ'ευχαριστω πολυ πολυ,ναι ειναι οντως η πρωτη γεννα της γατουλας και ως εκ τουτου εχω και εγω πολυ αγχος...τελος παντων ελπιζω ολα να πανε καλα.. ευχαριστω πολυ!![]()
plathido παρακαλώ
Η πρώτη γέννα ε; Κι εγώ θα είχα άγχος!
Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!
Παρεπιπτόντως: Πώς τη λένε την ψιψίνα;

sultana89
Νεοφερμένο μέλος
ε ναι λοιπον, εχω γατα και δεν ξερω ποσο καιρο μπορει να εγκυμονει.. παντως τωρα τις μερες που λυσαξανε ολες οι γατες της γειτονιας, λυσαξε και η δικη μου. απλα επειδη ουτε στο pet shop μια κοπελιτσα ηξερε να μου πει, ρωτω εδω, μηπως και μαθω δηλαδη... οποιος ξερει, παρακαλω πειτε μου, γιατι σε περιπτωση που εγκυμονει η γατα, να υπολογισω ποτε να το περιμενω. απο σημαδια διαβασα μερικα αρθρα πιο πριν, απλα επειδη η γατα μου ειναι και χαδιαρα ολες τις μερες και ολες τις ωρες, και ολο νιαουριζει και ολο τρωει και απο ολα κανει γενικως, και επειδη περναει και πολλες ωρες στο σπιτι μπορει να πεταει κοιλια γιατι δεν τρεχει εξω οπως πιο παλια, και επειδη εχουμε μια μετακομηση στα σκαρια, να ξερω πανω κατω ποσο καιρο μπορει να εγκυμονει γενικα μια γατα, και αμα μου γεννησει μην παθω καμια παρακρουση ετσι ξαφνικα...
μερσι και καλημερα σας, κι εγω θα πρεπε να δουλευω τωρα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μετέφερα την ερώτησή σου σε ένα σχετικό, παλαιότερο θέμα. Νομίζω ότι διαβάζοντάς το, θα πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις.

sultana89
Νεοφερμένο μέλος
Νομίζω ότι η εγκυμοσύνη διαρκεί περίπου 70 μέρες
τόσο μόνο?
κάτι μου'χε πει η πεθερά μου για 64 μέρες, αλλά δεν το περίμενα να σας πώ την άλήθεια.
χίλια ευχαριστώ πάντως για την γρήγορη απάντηση.
καλημέρες και πάλι

p.s. αρεθα ευχαριστω, ειπα κι εγω, μετα απο refresh στη σελιδα, βρεθηκα εδω?
χαζεψα!! ευχαριστω φωτεινη και αρεθα!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katt albanezou
Νεοφερμένο μέλος
Θα ήθελα να μάθω τα συμπτώματα της σηψαιμίας της γάτας. Ευχαριστώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Εφόσον είναι έγκυος, δεν κουνιούνται πλέον τα μωρά μέσα της.. έχουν περάσει και οι μέρες...
Βέβαια αυτά είναι τα τελικά...
Υποθέτω ότι έχεις γατούλα και σκέφτεσαι αυτό... Μόνο ένας γιατρός μπορεί να πει, και να την δεί απο κοντά, και να λάβει τα μέτρα του για να σώσει τουλάχιστον την μανα....

Μια γάτα που έχει αργήσει να γεννήσει δεν είναι απαραίτητο να έχει πάθει σηψαιμία. Μπορεί να έχει φρακάρει και μικρό, ή να έχει πεθάνει το πρώτο και η γάτα να θέλει καισαρική και άλλα πολλά που ποικίλουν ανα περίπτωση...
Και φυσικά ο χρόνος που περνάει είναι πολύτιμος...μόνο γιατρός μπορεί να κάνει κάτι, και να πάρει αποφάσεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katt albanezou
Νεοφερμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
Δεν μπορώ να σου πώ απο την περιγραφή με σιγουριά και δεν είμαι και Κτηνίατρος...
Μπορεί να γεννάει.. αλλά ότι γίνεται αυτό 2 μέρες δεν είναι φυσιολογικό. Μπορεί να είναι μικρή, να μην ξέρει.. να ζευγάρωσε με μεγάλο και να μην χωράνε να βγούν κλπ...
Αφού γιατρός δεν παίζει... αφήνεις την γάτα μόνη της. Αν τα καταφέρει καλώς...(δεν ξέρω βέβαια πόσα θα ζήσουν) αν δεν τα καταφέρει και πεθάνει στην γέννα..δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ενώ ο γιατρός μπορεί.
Εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να της κάνεις μια φωλίτσα που να είναι άνετα και να κάτσει.. να είναι λίγο σκοτεινά και απόμερα απο φασαρία, κόσμο ή άλλα ζώα... και να ελπίζεις ότι θα γεννήσει..
Δεν έπρεπε να μείνει έγκυος η γάτα.. και αφού την αγαπάτε.. βρείτε τρόπο να την δεί τουλάχιστον γιατρός...είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε για την γατούλα σας σαν ευσυνείδητοι ιδιοκτήτες...

katt albanezou
Νεοφερμένο μέλος
ΟΚ, ευχαριστώ πολύ
Μάλλον αυτό πρέπει να συμβαίνει. Μόλις έρθει η μάνα μου θα την πάμε στον κτηνίατρο. Σας υπερευχαριστώ!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
katt albanezou
Νεοφερμένο μέλος
Η feyy μου σώθηκε!! Την πήγαμε στον κτηνίατρο και την πήραμε χθες :-) Ο κτηνίατρος την τάιζε με το ζόρι αλλά μόλις με είδε της άνοιξε η όρεξη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι της δίνω την αντιβίωση και δεν την τρώει, τι να κάνω;
aretha
Περιβόητο μέλος
Όσον αφορά την ερώτησή σου, δες τα αντίστοιχα άρθρα:
Πώς να δώσετε στη γατούλα σας το σιρόπι της – χωρίς να γίνετε χάλια
Πώς να δώσετε χάπι στη γάτα σας.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η feyy μου σώθηκε!! Την πήγαμε στον κτηνίατρο και την πήραμε χθες :-) Ο κτηνίατρος την τάιζε με το ζόρι αλλά μόλις με είδε της άνοιξε η όρεξη. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι της δίνω την αντιβίωση και δεν την τρώει, τι να κάνω;
Τέλεια!!
Τί είχε τελικά?

katt albanezou
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool