kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
ακόμα και με κατάληλη αντιμετόπηση πολύ δύσκολα να επιβιώσουν τα φυτά σου, θα σου πρότεινα να τα πετάξεις αλλά πάλεψέ το και βλέπουμε

Οικογένεια: Pseudococcidae ή ψευδόκοκκοι - Mealybugs (62)
- Ψευδόκοκκος των εσπεριδοειδών ή βαμβακώδης ψώρα των εσπεριδοειδών [Planococcus citri (Risso) ή Pseudococcus citri - Citrus
Mealybug] (62)
δεν θυμόμουν το όνομά του και το έψαξα λίγο

αν και το έχω ξαναδεί μου φένεται περίεργο γιατί δεν το έχω ξαναδεί σε τριανταφυλλιά ποτέ, συνίθως πάει σε αγγελικές και πικροδάφνες καθώς και σε πελαργόνια (μια πικοιλία γερανιών)
οπότε για αρχή δες αν έχεις κάποιο από αυτά τα φυτά εκεί κοντά και μήπως είναι και αυτό προσβεβλημένο οπότε και από εκεί κόλλησε
μετά απομάκρινε αν μπορείς τα άρρωστα από τα υγιοί φυτά όστε να μην είναι κοντά και εξαπλωθεί και στα υπόλοιπα :S
πάρε ένα κλαδάκι με ζουζούνια γιανα πας να πάρεις φάρμακο όσο ποιο σύντομα μπορείς
καθάρισε πριν ψεκάσεις, απομάκρινε τα ζουζούνια και τα αυγά τους με βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα, θα σου πρότεινα να κλαδέψεις κιόλας γιανα καθαρίσει το φυτό καλλίτερα ιδικά από τα αυγά τους που δεν φένονται εύκολα εξάλου πλησιάζει και η εποχή που κλαδεύονται οι τριανταφυλλιές έ λίγο νορίτερα :/,
σκάψε και το χώμα κοντά στον κορμό/ βλαστό των φυτών μπορεί να βρείς και εκεί θυσαυρό
αφαίρεσε το επιφανιακό έδαφος (όσο ποιο πολύ μπορείς)αφού καθαρίσεις καλά μετά ψέκασε με το φάρμακο, στην αρχή θα δεις να υποχωρούν αλλά να προσέχεις και να παρακολουθείς τις τριανταφυλλιές σου γιατί συνήθως επανέρχονται ξανά και ξανά μέχρι που στο τέλος το φυτό φυτοζωεί μόνιμα ή ξερένεται τελείως

αν την γλιτώσουν να έχεις το νου σου πάλι την άνοιξη
μακάρι να πάνε όλα καλά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
το βγάζω φωτό γιατί είδα ότι άλλαξαν και σχήμα, σκούριναν και "καμπούριασαν" .
Η μαμά μου είπε θα μου δώσει ένα φαρμακο για τις τριανταφυλλιές σαν σκόνη που το φυσάς πάνω...
Να τα! Σιχαμερά!![]()
αυτή η σκόνη είναι για την μελίγκρα δε θα σου κάνει τίποτα, θες ιδικό για ακάρεα φυτοφάρμακο
mimikaki
Διάσημο μέλος
Δεν ήξερα ότι είναι τόσο κακό αυτό..
. Ξεκινάνε σαν κάτι άσπρα και μετά γίνονται έτσι!! Κοίταξα τα άλλα φυτά αλλά δεν έχουν κάτι , πέρα από μια μικρή πιπερίτσα που έχει ψιλοκιτρινίσει...Τώρα τα καθάρισα αμέσως τα ζουζούνια, τα καταέλιωσα με το βαμβάκι!Σφαγή έγινε! Έβγαλαν ένα πορτοκαλί "πουρέ" όσα έλιωναν...

(άραγε τα ζουζούνια έχουν ψυχή???)Κλάδεψα και τα κλαδάκια που είχαν πολλά...Ευτυχώς η μισή τριανταφυλλιά ήταν καθαρή...
Αλήθεια πώς ξέρεις τόσα???

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
mespairos, ήσουν πολύ κατατοπιστική! Είσαι γεωπόνος ή κάτι άλλο σχετικό; Να σε εκμεταλλευτούμε δηλαδή για σχετικές ερωτήσεις;![]()
![]()
ανθοκομία έχω τελειώσει αλλά δεν εξασκώ το επάγγελμα και τα έχω ψιλοξεχάσει
τα ονόματα δηλαδή κοινά λατινικά φυτών και εχθρών, είναι τόσα πολλά που αν δεν ασχολήσε δύσκολα τα θυμάσε όλα
άμα θέλετε κανά σχεδιάκι για το μπαλκόνι ή τον κήπο σας δώστε διαστάσεις και προσανατολισμό και κάτι θα σας φτιάξω

όσο μπορώ και ότι ξέρω στη διάθεσή σας

aretha
Περιβόητο μέλος
ΤΕΛΕΙΑΑΑΑ!!όσο μπορώ και ότι ξέρω στη διάθεσή σας![]()
(Αυτό περίμενα, τώρα θα ξεσαλώσω! -feel free να με διαολοστείλεις αν σε πρήξω)
Ερώτηση: Θέλω να κλαδέψω τις πικροδάφνες που έχω στο μπαλκόνι (τις πήρα πέρσι το καλοκαίρι). Έχουν μεγαλώσει πολύ, αλλά κυρίως σε ύψος. Πώς πρέπει να τις κλαδέψω για να "φουντώσουν" λίγο περισσότερο;

Ευχαριστώ!!

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

mimikaki
Διάσημο μέλος
θα σου απαντήσω με pm ομως γιανα μη μας κράξουν![]()
Θέλουμε και οι υπόλοιποι να μάθουμε όμως

Δεν κάνουμε ένα θέμα μόνο για τα φυτά???

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος

chouzouris
Πολύ δραστήριο μέλος
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ρεγγίνα
Νεοφερμένο μέλος
Είπα στη μάνα μου που μπορεί να βρει βότσαλα και πήγε στη Λάρισα (ο μπαμπάς έβριζε στο δρόμο, απειλούσε να πουλήσει τις γάτες και εμένα και μετά στο σπίτι γρύλιζε κυριολεκτικά στις γάτες και τους έκανε μέχρι και χχχχχχ, νομίζω ότι αρχίζει να τρελαίνεται ο τσιφούταρος, πού να του πω και για το cat tree)... Τις έβαλε στη γλάστρα και η Ιμουντάσα που μέχρι τότε απλά πατίκωνε το μεγάλο κόκκινο λουλούδι στη γωνία, αναποδογύρισε κάμποσες γλάστρες για να εξετάσει τα βότσαλα... Ο πατέρας μου (που μάζεψε τις γλάστρες και σκούπισε ΚΑΙ σφουγγάρισε τη βεράντα, παρόλο που ουδεμία καούρα έχει για τα φυτά και μάλλον δεν τον πολυνοιάζει το πιθανό εγκεφαλικό της πεθεράς του, θέλει να την κρεμάσει από την ουρά... Πείτε μου τώρα, έχει πολύ άδικο?
mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
φρόντιζε να καθαρίζεις εσύ ώστε να μην τσαντίζετε περισσότερο, τι γλάστρες είναι αυτές που αναποδογυρίζουν έτσι έυκολα? αίσχος 
προσπάθησε να τις δέσεις με σπάγκο σε κανά κάγκελο αν υπάρχει, της μητέρας μου τις γλάστρες τις έχω δέσει με σιρματίσκοινο και είναι και κάτι κτήνοι τεράστιες πήλινες αλλά τον χειμώνα ο αέρας τις κάνει βόλτες γιατι μένει σε ρετιρέ και φυσάει πολύ
υπομονή ζωάκια είναι, θα τρέξουν θα παίξουν θα μυρίσουν ότι καινούριο μπει μέσα στο σπίτι και θα κάνουν και ζημιές, εδώ εμείς και όλο και κάτι κάνουμε, δηλαδή εμένα ο άντρας μου που μου έσπασε ένα κριστάλινο βάζο τι έπρεπε να του κάνω? ναμαστε καλά να σπάμε

Ρεγγίνα
Νεοφερμένο μέλος
Frou_Frou
Νεοφερμένο μέλος
Kαλημερα σε ολους!Τις τελευταιες 3 μερες η γατουλα μου κανει κατι που δεν εκανε ποτε ,αναποδωγυριζει συνεχως τις γραστρες μας και ενω την μαλωνουμε τις περιτριγυριζει με σκοπο να βρει ευκαιρια να ριξει καμμια κατω παλι
.Δεν μπορουμε να καταλαβουμε γιατι το κανει αυτο .Α μπορει καποιος να με βοηθησει?
Ευχαριστω πολυ !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος
Βρηκε καινουργιο παιχνιδι....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
'Ετσι νομίζω κ εγώ!Βρηκε καινουργιο παιχνιδι....![]()
Είναι πιθανό να ζητάει και την προσοχή σας!Μήπως της έχουν λείψει τα παιχνίδια τελευταία;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Μήπως να της αποσπάσεις με κάτι άλλο παρόμοιο "παιχνίδι" την προσοχή?Οι άλλες δυο λύσεις είναι, ή εμποδίζεις την πρόσβασή της στις γλάστρες,
ή με κάποιο μαγικό τρόπο τις τοποθετείς έτσι ώστε να είναι δύσκολο να τις αναποδογυρίσει.
Frou_Frou
Νεοφερμένο μέλος
Καλημέρα σε όλους !!! Ευχαριστώ πολύ για βοήθεια σας !Το τερατάκι απλά ήθελε να κάθετε στη θέση των γλαστρών ξαφνικά! Τις μαζέψαμε απο κει και ηρέμησε !!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool