Σκλαβωμένα, περιμένοντας το καθένα τη σειρά του..

Niki

Δραστήριο μέλος

Η Niki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 405 μηνύματα.
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!Τα Χριστούγεννα πήγα εκδρομή στα Γιάννενα. Πήραμε το καραβάκι και περάσαμε από τη λίμνη στο νησάκι. Εκεί τα μαγαζιά- ψαροταβέρνες προσέγγιζαν τους πελάτες - με το συμπάθειο- γλύφοντάς τους κανονικά και είδα το εξής τραγικό: μέσα σε τεράστιες γυάλες είχαν βάλει μικρά και μεγάλα ψάρια, καραβίδες και βατράχια!!!!'Ολα μαζί στριμωγμένα και απαθή περιμένοντας τη σειρά τους για τα πιάτα των πελατών. Ρε παιδιά κι εγώ τρώω ψάρια αλλά δε θε το έκαναποτέ αυτό, να κρατάω δλδ έτσι τα ψαράκια και να τα βασανίζω. Η μητέρα μου με λέει υπερβολική αλλά πιάστηκε η καρδιά μου με αυτό που αντίκρισα...:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:/: Δυστυχώς το έχω δει και αλλού αυτο, να διαλέγεις ζωντανο τι θα φας... Στην βιτρίνα...
Τι να πω δεν ξέρω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

άσε που το θεωρεί ο άλλος και φρεσκότατο....τι να πω...με έχουμε κουράσει λίγο σαν είδος και νομίζω και όλα τα υπόλοιπα είδη του πλανήτη..:redface:

Κι εμένα Νοτα... ειναι η ανώτερη νοημοσύνη και ο πολιτισμός μας που κάνει τη διαφορά.

κι εγω το εχω δει αυτο κι εκνευριστηκα απιστευτα!!! μαλιστα σε εναν ιδιοκτητη ενος μαγαζιου του λεω: ''τις γαριδες ζωντανες τις βραζετε;'' και μου λεει γεματος αυτοπεποιθηση ''φυσικα!'' και του λεω γνωριζετε ομως οτι αυτο απαγορευεται!'' και υστερα ουτε που απαντησε!:mad::mad::mad::mad: επεισης την ιδια μερα, βρικαμε μια καραβιδα εξω απο αυτα τα -ο θεος να τα κανει:mad::mad:- ενυδρεια και την πηραμε και την βαλαμε παλι στη λιμνη. πολυ τυχερη ηταν:rolleyes::up:

Μελινάκι κουκλίτσα μου είσαι ακόμα μικρούλα. Έχεις να δεις πολύ σκληρότητα στον κόσμο ακόμα. Εγώ παιδιά δεν θέλω να βλέπω αστακομακαρονάδα ούτε για αστείο αν σκεφτώ πως βράζουν τους αστακούς ζωντανούς και αυτοί ουρλιάζουν. Φρίκη

εγω εχω φαει μια φορα, πριν μαθω πως μαγειρευονται απο τοτε δεν εχω φαει τιποτε τετοιο.:|

Mακάρι κανένας να μην έτρωγε σε τέτοια μαγαζιά, τότε ίσως γινόταν κάτι. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι κάτι κάνουν όταν διαλέγουν οι ίδιοι ποιό ζωάκι θα θανατωθεί και δεν τους απασχολεί τίποτα άλλο:(

ουτοπια

αν υπήρχε μια κολτούρα , που να μας υπαγόρευε να τρώμε μόνο ο,τι μπορούμε να εκτρέφουμε απο κρέας και μόνο οτι μπορουμε να πιανουμε απο ψάρια και οστακοιδη , οι ποσότητες θα ήταν σίγουρα πολύ μικρότερες ,θα υπήρχε το λεγόμενο μέτρο και η ισσοροπία , και οι τρόποι θα ήταν πολύ φιλικότεροι, και ίσως έτσι εξαλειφόταν αυτη η υστερία για μεταλαγμένα , παράνομο κυνηγι,και μαζικές θανατώσεις ζώων κάτω απο απαράδεκτες συνθήκες,
όταν κατεβαίνω κρήτη και πηγαίνω στη μάντρα του θείου μου που είναι βοσκός-κτηνοτροφος και ξέρω οτι στην ουσία ζει απο το θάνατο ζώων , βλέπω οτι κραταει μια ισσοροπία , τρωει κρέας η ψάρι μια φορα την εβδομάδα , τις υπολοιπες λαχανικά , λαδερά , οσπρια κτλ , έχει αποκλειστεί απειρεσ φορέσ με χιονι και ισχυρή κακαοκαιρία στο βουνό για να βοηθήσει τα μικρότερα αρνακια που χάνουν στο δρόμο τους , ποτε δε σφάζει μωρά , αυτά που λέμε γάλακτοσς , και γενικα σφάζει χωρις να τα βασανίζει με ένα κεφαλοκλείδωμα όπου πεθαίνουν ακαριαία και όχι με το κοψιμο του λαιμου που τους παιρνει περιπου 5 μαρτυρικά λεπτά για να ξεψυχίσουν , ( το κεφαλοκλειδωμα ελαχιστοι το χρησιμοποιουν γαιτι απαιτει δυναμη , γνώση και τεχνική) δε μπορώ να πώ οτι τον θαυμάζω , αλλα του αγνωρίζω οτι κραταει τις ισσοροπίες , οτι το πάσχα δε σφάζει ασύστολα για να μη δυσσαρεστησει πελατες , ισα ισα διωχνει και καποιους, και ποτέ μα ποτέ δεν έχει κάνει φεστιβάλ χολιστερίνης στο τραπέζι του , πάντα μου έλεγε οτι στον κάθε ενηλικά ανθρωπο αντιστοιχει ένα και μόνο ένα ενηλικο αρνι ή κατσικι ΄η μισο γουρουνι , το χρόνο , 10-15 κιλά ψάρια και μαλάκια και τα υπόλοιπα πρέπει να είναι χορτάρικα και οσπρία , και αυτό για να μην επειβαρύνουμε τη φύση και να μη χαλαμε τισ τροφικές αλυσιδες και τέλος για να μην επιβαρύνουμε και τους οργανισμούς μας...νομίζω οτι έχει μια λογικη ,
αλλα τώρα θα μου πεις οτι είναι πολύ δυσκολο να εφαρμοστουν αυτά και οι μεγάλες μονάδες παραγωγων που βγάζουν το δέρμα της αγελάδας όσο είναι ζωντανη και την αφήνουν να πεθαινει έτσι 7-8 ώρες επειδή οι ενέσεις κοστίζουν και γιατι δεν έχουν γνώσεις να το κάνουν αλλιως (τσ τσ τσ) τι θα κάνουν? θα γινουν κλεφτες? και τα φαστ -φουντ? τι θα απογίνουν? και ο κυριούλης που έχει στιβάξει τα βατράχια με τις γαρίδες και περιμένει να πουλήσει εκατοντάδες κιλα απο δάυτα για να φτιάξει τη προικα της κορης του τι θα απογίνει??
σε ένα αλλο site ασχετο απο ζώα διάβασα οτι τις αποφάσεις -καταστασεις μπορούμε να τις αλλαξουμε α. με την ψήφο μας (καθε 4 χρονια) (που μεταξυ μας απλα αλλαζουμε διαχειριστη -εισπρακτορα των χρηματων μας)
και β. με τη καταναλωτική μας συμπεριφορά -καταναλωτικές μας συνήθειες (εδω πιστευώ οτι κάτι μπορουμε να κάνουμε, baby steps βέβαια αλλα σιγά σιγά , με συστηματικοτητα και επιμονη κάτι θα καταφέρουμε κ μεις).:|

HAVANA έχεις απόλυτο δίκιο. Σημασία έχει και η διαδικασία που πεθαίνει ένα ζωντανό. Αλλά βρε παιδί μου δεν μπορώ να καταλάβω τι σκληρές ψυχές έχουν μερικοί που τα βασανίζουν πριν πεθάνουν. Αυτά σκέφτομαι και λέω αν τους το επέτρεπε ο νόμος θα το έκαναν και σε μας για το χρήμα? Και σ αυτή την χώρα δεν υπάρχει έναν νόμος που να ορίζει τον τρόπο θανάτωσης των ζώων που προορίζονται προς βρώση? Τι να πω είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Άλλες χώρες τριτοκοσμικές βέβαια είναι σε ακόμα πιο πρωτόγονες συνθήκες. Έχω δει παιδιά σε βιντεάκι στο ιντερνετ κάπου στην Κίνα ήταν αν θυμάμαι καλά με μια επιφύλαξη, να εγκλωβίζουν κοπάδια από δελφίνια και να τα σκοτώνουν μέσα στην δεξαμενή μαχαιρώνοντας τα. Το φαντάζεστε? τα δελφίνια τα οποία σώζουν τους ανθρώπους και παίζουν με τους ανθρώπους. Αυτά βλέπω και αγαπάω ακόμα περισσότερο τα ζωάκια

. . Αυτά σκέφτομαι και λέω αν τους το επέτρεπε ο νόμος θα το έκαναν και σε μας για το χρήμα? ]

αυτο το κάνουν ήδη. έχεις δει το HOSTEL?
είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορια και έχει γίνει η νέα μόδα μεταξυ των παμπλουτων και αδιστακτων...
αλημονο.... τι αλλο θα δουμε...

Ναι άμα δεις να τυραννιέται ένα έμψυχο και το λυπηθείς είσαι υπερβολικός, άμα πεις να κάνεις το ελάχιστο από αυτό που κάνει σ αυτόν που το κάνει είσαι υπερβολικός, μόνο αν κοιτάς σαν φυτό και δεν λες τίποτα είσαι στα ίσα σου. Και τότε πάλι σε κάποιες περιπτώσεις θα πουν ότι είσαι αναίσθητος. Ο καθένας που δεν θα τον βοηθήσεις σε θεωρεί αναίσθητο, αλλά αν δει να βοηθάς ον άλλου είδους σε θεωρεί υπερβολικό.

Θανάση έγραψες πάλι! Μου το χουν πει αυτό άπειρες φορές, να δίνω την ψυχή μου για κάποιο ζώο αλλά για άνθρωπο δεν δίνω μια! Ο άνθρωπος αν τον βοηθήσεις θα νιώθει υπόχρεος απέναντί σου, θα σε βοηθήσει μια φορά για να στο ξεπληρώσει και μετά δεν έχει ξανά,θα σε προδόσει έτσι απλά! Ενώ το ζώο θα το βοηθήσεις μια φορά και θα στο ανταποδίδει για μια ζωή!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back