Σκυλάκι στο σπίτι... και τώρα τι κάνουμε;

agatoula

Νεοφερμένο μέλος

Η agatoula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Τους 2 τελευταίους μήνες, έψαχνα πολύ μέσα από αγγελίες, φίλους και γνωστούς για τον καινούργιο μου γάτο...πάνε 10 μήνες που πέθανε ο Αργύρης, και μου έλειπαν πολύ 4 πόδια μέσα στο σπίτι...έτσι, βλέποντας διάφορα γατάκια για υιοθεσία, έπεσα πάνω και σε μια σκυλοοικογένεια...χαρίζανε 2 μικρά σετράκια, θηλυκά, και έτσι, ξαφνικά, αποφάσισα να την πάρω...δεν ξέρω, είμαι παρα πολύ μπερδεμένη αυτές τις 3 ημέρες που την έχω...δεν ξέρω τι σκέφτεται...τι θέλει...κλάιει συνέχεια και κατουράει παντούυυυ....μετά απο 16 χρόνια με γάτες, μου φαίνεται βουνό...αλλά και μια καινούργια, ωραία περιπέτεια...έχω πολλά να μάθω ακόμα, αλλά τουλάχιστον θα προσπαθήσω...
φίλοι και φίλες, σας ευχαριστώ πολύ για την παρέα όλο αυτόν τον καιρό...θα σας επισκέπτομαι συχνά ακόμη και χωρίς γάτα (τουλάχιστον για την ώρα...)!! όποιος είχε ή έχει και σκύλο ας βοήθησει με κανένα tip των πρώτων ημερών!! ciao!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλή σου τυχη με τον νεο σου τετράποδο φίλο! Η μαμα μου καταφερε να τον διδάξει να κανει τσισα εξω με εφημερίδες που τις μετακόμιζε συνεχώς προς τη βεράντα μεχρι που βγήκε εξω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Υπομονή, υπομονή και πολύ πολύ υπομονή θέλουν τα σκυλάκια. Αλλά είναι μόνο στην αρχή - Όταν μάθουν κάποιους βασικούς κανόνες συμβίωσης, απο κει και πέρα όλα καλά. Να σου ζήσει και να είστε πάντα καλά!

Καταρχήν να σου ζήσει το νέο σου μωρό! Υπάρχουν κάτι πάνες που είναι για κατάκοιτους ανθρώπους και τις βάζουν ως υπόστρωμα για να μην λερώνεται το στρώμα. Βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη. Πιθανόν να έχει και το σούπερ μάρκετ ή τα μαγαζιά που πουλάνε χαρτικά. Για να το μάθεις να μην τα κάνει παντού παρατηρείς που είναι το αγαπημένο του μέρος για να τα κάνει και τις τοποθετείς εκεί. Το πηγαίνεις εκεί και λίγο μετά που θα φάει για να καταλάβει την χρήση της και σταδιακά τις μετακομίζεις έξω ή τις καταργείς. Τουλάχιστον έτσι έμαθε το αλάνι της κολλητής μου.

Και ο δικος μας, μεχρι να τον κατεβασουμε στον κηπο, μας ειχε κατουρισει ολο το σπιτι!Πρεπει να τον μαθεις να κανει την αναγκη του οταν τον βγαζεις βολτα. Κατι αλλο που εχω ακουσει, ειναι οτι οι σκυλοι δεν κανει να τρωνε πολυ ξηρη τροφη...Στον δικο μας δινουμε μια φορα την εβδομαδα ξηρη τροφη και τις υπολοιπες μερες κονσερβα. Καλυτερα, ομως, ρωτα τον κτηνιατρο σου.
Να του βαλεις και λουρακι, ειδικα το καλοκαιρι, για το καλαζαρ.

καλε που πας εχουμε κ ποστ για τους σκυλους εκει μπορεις να μας ρωτας οτι θες ολοι μας καποτε ειχαμε ενα σκυλο μεσα στο σπιτι οι πρωτες μερες μακρυα απο την μαμα του θα ειναι δυσκολες καλο θα ηταν να οπλστεις με πολυ υπομονη

Στα Pet Shop υπάρχουν ειδικές πάνες μεγάλου μεγέθους που τις στρώνεις στο πάτωμα και τα μαθαίνεις να πηγαίνουν εκεί.Είχαμε πάρει οταν ο Ραμσής ήταν μωρό και μας είχαν βολέψει πολύ μέχρι να μεγλώσει και να πηγαίνει έξω. Θα στο πει και ο γιατρός, αλλά τώρα που είναι μικρό δεν κάνει να βγαίνει έξω μην κολήσει καμια αρρώστια. Πάντως εγώ που έχω γάτα για πρώτη φορά, έστω που φιλοξενώ, δεν αλλάζω τα σκυλιά με τίποτα! :P
Καλά καλέ! Μη βαράτε!!!:blink: :blink: :blink:

Για δες και εδώ μπορεί να βοηθήσει:
https://www.mypetz.gr/threads/Τι-κάνουμε.219349/
Η εμπειρία μου λέει ότι όσο πιο γρήγορα με συνέπεια και χωρίς σπασμωδικές κινήσεις κάνεις πρόγραμμα σε ένα σκύλο που όμως να το τηρείς εσύ πρώτη τόσο πιο εύκολα γίνονται τα πράγματα. Τώρα εαν πέσεις στη περίπτωση υπάρχουν και σωστοί εκπαιδευτές να σε βοηθήσουν. Καλώς μας ξανάρθες, εσύ και η ξάδελφη (του είδους των γάτων εννοώ).:)

Να σου ζήσει η μικρούλα!
Το σκυλάκι κλαίει γιατί ζητάει τη μαμά της. Στο θέμα της καθαριότητας ,το κακό με τα σκυλιά είναι ότι πρέπει να τα εκπαιδεύσεις. και όσο πιο γρήγορα τόσο τα καλύτερο. Κοίτα και εκεί που σου είπε η Νερίνα. Πόσο μηνών είναι το κουτάβι;
Και λίγα για το σέτερ: είναι κυνηγόσκυλο, με μεγάλη αντοχή,ήπιο, πιστό, μαθαίνει εύκολα, πολύ παιχνιδιάρικο. Εχει ανάγκη από πολύ άσκηση και το τρίχωμά του χτειάζεται τακτική φροντίδα. Τα πάει καλά με τα παιδιά και με άλλα ζώα,αρκεί να κοινωνικοποιηθεί από μικρό.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back