Ξένια1
Νεοφερμένο μέλος
Η Ξένια1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 50 μηνύματα.
23-03-10
13:51
Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου που αφορά ένα σκυλάκι. Το εκγατέλειψαν πριν από τρεις μήνες έξω από το γραφείο μου. Είναι αρσενικό μεσαίου μεγέθους ημίαιμο. Το έχω περιθάλψει και το φροντίζω σε αυτό το χώρο, μα είναι πολύ περιορισμένος και αυτό ζητά συνεχώς να βγει. Λουράκι στο λαιμό του δεν δέχεται με τίποτα. Τελευταία το βρήκα καταδαγκωμένο από άλλα σκυλιά (χρειάστηκε ράμματα) ενώ συνεχώς ορμά σε αυτοκίνητα και μηχανές. Έχω απευθυνθεί σε όλες τις φιλοζωικές, έχω προσπαθήσει να του βρω οικογένεια να τον υιοθετήσει μέσω αγγελιών, αφισσών στους δρόμους, με όλα τα μέσα τέλος πάντων μα τίποτα. Στο σπίτι μου δυστυχώς δεν μπορώ να το πάρω γιατί δεν έχω μεγάλο χώρο ενώ κινδυνεύουν από αυτό και οι τρεις γατούλες μου (επιτίθεται δυστυχώς στις γάτες). Πρόσφατα λοιπόν βρήκα μια κυρία Αγγλίδα η οποία έχει ένα αγρόκτημα και περιθάλπει αδέσποτα και εγκαταλελειμένα ζώα. Την επισκέφθηκα απροειδοποίητα για να διαπιστώσω κάποια πράγματα. Έχει 25 σκυλιά, αμέτρητες γατούλες, ακόμη και γαιδουράκια. Τα σκυλιά τα είχε πεντακάθαρα, με τροφή, νερό και ιατρική περίθαλψη, μα μέσα σε περιορισμένους με συρματόπλεγμα χώρους. Κάθε χώρος είναι περίπου 3χ3 έχει μέσα και σπιτάκια για να κοιμούνται και φιλοξενεί 2 ή 3 σκυλιά ανάλογα με το μέγεθός τους. Αυτά λέει προσπαθεί να τα δώσει για υιοθεσία στο εξωτερικό. Τί πιστέυετε πως πρέπει να κάνω; Όποιος έχει και σκυλάκι ας με βοηθήσει η κάποιος κτηνίατρος. Δεν θέλω να του στερήσω την ελευθερία του και να τον περιορίσω σε κλουβί. Από την άλλη στο δρόμο κάθε μέρα κινδυνεύει. Σκέφτομαι πως περιμένουμε και τσίρκο στην περιοχή! Ακόμα και μια οικογένεια να το υιοθετούσε ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα τον έδεναν; Η γνώμη σας θα μου ήτνα πολύτιμη. Ή αν ξέρετε και κάποιο forum για σκύλους.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ruko
Διάσημο μέλος
Η ruko αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.516 μηνύματα.
23-03-10
21:07
Κι εγώ συμφωνώ ότι το σκυλάκι πρέπει να φύγει από εκεί. Αν δεν βρεις τίποτα άλλο, η κυρία που αναφέρεις ίσως είναι καλή λύση, ιδίως αν υπάρχει πιθανότητα για υιοθεσία. Αυτό που θεωρώ αρκετά σημαντικό για να υιοθετηθεί είναι να μάθει να πηγαίνει βόλτα με λουρί. Ένα σκυλοφόρουμ όπου μπορείς να ρωτήσεις περισσότερα είναι το happypuppycafe (νομίζω χρειάζεται εγγραφή).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gelly01
Δραστήριο μέλος
Η gelly01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 63 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 413 μηνύματα.
24-03-10
00:55
Νομιζω οτι καλυτερη λυση απο την κυρια που βρηκες και μπορει να δεχθει τον σκυλουκο δεν υπαρχει. Ειναι ανθρωπος που κανει πολυ πολυ σοβαρη δουλεια με τα αδεσποτα και ειναι πολυ υπευθυνο ατομο. Στην θεση σου θα προτιμουσα ,προκειμενου το ζωο να βρει μια οικογενεια και να υιοθετηθει, να αντεξω την ιδεα οτι θα μεινει περιορισμενο σε ενα κλουβι για ενα μικρο χρονικο διαστημα.
Ξένια1
Νεοφερμένο μέλος
Η Ξένια1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 50 μηνύματα.
24-03-10
11:40
Σας ευχαριστώ, εννοείται πως με τίποτα δεν σκέφτομαι να το αφήσω στην πόλη να κινδυνεύει. Δε σας κρύβω πως στην ιδέα του εγκλεισμού μέχρι και την ευθανασία σκέφτηκα για να το λυτρώσω, αλλά αφου υπάρχει πιθανότητα να υιοθετηθεί ας πάει εκεί.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Η julia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Λεωνίδι (Αρκαδία). Έχει γράψει 7.021 μηνύματα.
24-03-10
13:19
www.ourdogs.gr
Ή αν η κυρία το δεχτεί.. εφόσον είναι ΟΚ. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει άλλους πόρους ή πως τα βγάζει πέρα με τόσα ζώα.. το ότι πρέπει να φύγει απο κεί είναι το μόνο σίγουρο.
Ή αν η κυρία το δεχτεί.. εφόσον είναι ΟΚ. Βέβαια δεν ξέρω αν έχει άλλους πόρους ή πως τα βγάζει πέρα με τόσα ζώα.. το ότι πρέπει να φύγει απο κεί είναι το μόνο σίγουρο.

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum