Στείρωση γάτου ή όχι;

rene4498

Νεοφερμένο μέλος

Η rene4498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Γειά σε όλους τους γατοφιλόζωους!!!!!!!
Εγω εχω 2 γατες εναν αρσενικο και μια θυλικια.Ο γάτος μου τωρα εκλεισε τον εναν χρονο και λόγου αυτής της περιόδου που οι γάτοι ψάχνουν θυληκες για να γινει η αναπαραγωγη, ο γάτος μου εξαφανιζεται τα βράδια (τον εχω εξω στην αυλή) και ανησυχω τρομερα μηπως παθει κατι. Ναι μεν μενω σε ενα ησυχο χωριο χωρις να υπαρχει μεγαλη κινηση αυτοκινητων, αλλα παλι ανυσηχω μηπως τον πατησει κανενα αυτοκινητο η μηπως κολησει κανενα μικροβιο απο καμια αλλη γατα η γατο μια κ συνηθιζουν να πηγαινουν και με αρσενικα.Εχω σκεφτει την στειρωση αλλα φοβαμαι να το κανω. εσεις τι προτεινετε να κανω? :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα.Αν θέλεις να διαβάσεις σχετικά με την στείρωση ακολύθησε αυτό το λίνκ:https://www.mypetz.gr/threads/Στείρωση-στις-γάτες.219038/
Κανονικά εφόσον ο γάτος σου ζεί έξω πρέπει να στειρωθεί όχι μόνο για λόγους υγείας αλλά και για λόγους πρόληψης μελλοντικών αδέσποτων.Η θηλυκή γάτα σου είναι στειρωμένη?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και απο εμένα.Μην το σκέφτεσαι καθόλου,αν θέλεις να έχεις τα ζωάκια σου υγιή και για περισσότερα χρόνια.Το ίδιο δίλημα αντιμετώπισα κι εγώ,και ακριβώς πριν 1 μήνα τον στείρωσα.Φοβόμουν να τον στειρώσω,μην πάθει κάτι κατα την επέμβαση,και το ανέβαλα συνεχώς.Αρχισε ομώς κι αργουσε να γυρίσει όταν έβγαινε βόλτα(βγαίνει έξω μονο για λίγο,τον έχω μέσα κανονικά),κι ένα βράδυ γύρισε γεμάτος αίματα και δεν έβλεπε καθόλου.Του είχαν ρίξει με αεροβόλο.Πιστευω οτι αν του είχα κάνει νωρίτερα την στείρωση δεν θα γινόταν αυτό,γιατί δεν θα εφευγέ μακριά να ψάχνει γάτες.Το ότι φευγουν μακριά είναι ένας μονο απο τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν μένοντας αστείρωτα,ασε τις ασθένειες και τους γατοκαβγάδες.Τώρα είναι πιο χαδιάρης και δεν φευγει μακριά από την αυλή όταν βγαίνει έξω.Εγω πάντως δεν το μετάνιωσα.Είναι για το καλό τους!!!Μην το σκέφτεσαι!!!!!Καλό βράδυ.:):):)

Εγώ προτίνω τη στείρωση.Είπατε ότι ο γάτος σας βγαίνει έξω τα βράδια,άρα μπορεί να ζευγαρώση με κάποια αδέσποτη γατούλα και να του μεταφέρει αρρώστιες.Ακόμα μπορεί να τσακωθεί με κάποιο αρσενικό για καμιά θηλυκιά.Το θέμα του ζευγαρώματος είναι σοβαρή υπόθεση:πρέπει να κάνετε εξετάσεις στο γάτο σας,μετά να βρείτε άλλη γάτα να κάνετε εξετάσεις και σ'αυτήν,πρέπει να έχετε τα χαρτιά του,να έχετε και της άλλης γατούλας,μετά να βρείτε σπίτι για τα γατάκια κ.α...
Εγώ προτίνω στείρωση και για λόγους υγείας και για να μην ταλαιπωρηθείτε!Έχω να κάνω 2 ερωτήσεις:η γατούλα που έχετε είναι στειρωμένη;
Γιατί φοβάστε τη στείρωση;

Και μια πληροφορία:η στείρωση πρέπει να γίνει σε ηλικία 6-8 μηνών ή και αργότερα.Το καλύτερο θα ήταν να το στειρώσετε πριν ζευγαρώσει 1 φορά.Και η εγχείριση αυτή είναι πολύ πιο εύκολη στα αρσενικά παρά στα θυληκά!

Διάβασα το βιβλίο <<η γατα μας>> το Δ.ΠΑΡΠΑΡΙΑ γι'αυτό σας γράφω αυτές τις πληροφορίες.

Έχω χάσει το γάτο μου εδω και 2 εβδομάδες. Ένω έβγαινε και γύριζε πάντα ξάφνικά συνέβει αυτό και έχω τρελάθεί. Και ο δικός μου είναι αστείρωτος, γιατί τον λυπόμουν γιατί φοβόμουν και γιατί έβλεπα ότι ήταν ευτυχισμένος όταν ήταν έξω. Όμως τώρα καταλαβαίνω πόσο λάθος έκανα. Και δεν σου μιλάω μόνο για την αγωνία που περνάω αυτές τις δυο εβδομάδες αλλα και γιατί με όλες αυτές τις βόλτες που έχω κάνει ψάχνοντας είδα ένα σωρό αδέσποτα γατάκια που καθημερινά κινδυνεύουν με τον ίδιο τρόπο. Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά πραγματικά σκέψου το καλό όλων των γατιών και στείρωσε τον. Η διαδικασία είναι πλέον ρουτίνας και τα ζώα δεν είναι συναισθηματικά συνδεδεμένα με τη σεξουαλικότητα τους για να στεναχωρηθούν κλπ. Ο γατούλης σου θα ηρεμήσει, θα είναι ασφαλής και θα ζήσεται μια ευτυζισμένη ζωή μαζί. Ειναι η ευκαιρία για την οποία παρακαλάω καθημερινα.... Έλενα

ευχαριστω πολυ για την απαντηση που μου δωσατε.με ολα αυτα που διαβασα θα κλεισω οσο πιο γρηγορα ραντεβου με τον κτηνιατρο για τις στειρωσεις, του γατου και της ψιψινασ μου.με βοηθησατε παρα πολυ. Ελενα στεναχωρεθηκα παρα πολυ που εχασες τον γατο σου.ευχομαι να τον βρεις. ευχαριστω.Ειρηνη

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back