Στείρωση γατας 6 μηνών λαπαροσκοπικά;!!;!;

Iro13

Νεοφερμένο μέλος

Η Iro13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους, Χρόνια Πολλά με υγεία και χαρά!

Η Τσίχλα μου είναι 6 μηνών και αρχίσαμε τις ορέξεις και τα καλέσματα πρωι μεσημέρι βράδυ. Ένα δράμα, οχι για εμάς αλλά για εκείνη που καταπιέζεται καθώς και για την Μίξα που είναι 4 μηνών και τα βλέπει όλα αυτά σαν παιχνιδι...καβαλώντας την μεγάλη και εραιθίζοντας την με τα παιχνίδια! Χάλια σας λέω.

Αν και δεν θέλω την στείρωση, ξέρω οτι πρέπει να το κάνουμε. Ο προβληματισμός μου όμως είναι ο εξής, είναι καλός και ασφαλής ο τρόπος της στείρωσης λαπαροσκοπικά? Υπάρχουν αρνητικά σε σχέση με την κλασική μεθοδο?
Η δική μου κτηνίατρος μου είπε πως ειναι ρουτίνα και οτι έχει κάνει 'άπειρες τέτοιου είδους'... αλλά δεν ξέρω φοβάμαι.
Φοβάμαι μήπως δεν κάνει καλά την τομή εσωτερικά, μήπως μείνει υπόλειμμα και έχουμε τραγωδίες αργότερα! Δεν ξέρω αλλά πανικοβάλλομαι. Αύριο πρωι πρέπει αν είναι και το κάνουμε να την πάω...και θα την πάρω το απόγευμα.
Πφφφ σας παρακαλώ πείτε μου την άποψή σας, να το κάνουμε λαπαροσκοπικά ή κλασικά?

Σας ευχαριστώ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Στείρωση γατας 6 μηνών λαπαροσκοπικά?!!?!?

Δεν ξέρω αν λαπαροσκοπικά είναι καλύτερα. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι θα ήταν καλύτερα η στείρωση να γίνει σε περίοδο άνοιστρου και όχι σε φάση που η γάτα βρίσκεται σε φάση οίστρου. Με τη Μπιζού μου περίμενα καμιά βδομάδα μέχρι να ηρεμήσει λίγο. Δεν είμαι και γιατρός αλλά έτσι είχα διαβάσει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι όντως είναι καλύτερα συμφωνώ και εγώ. Όμως αν τώρα οι ορέξεις διαρκέσουν 10 μέρες? Δεν θα υποφέρει πιο πολύ? :( Και η γιατρός μου είπε πως τώρα που είναι στη φούντωση ίσως πονάει για 5-6 ώρες μετα την στείρωση αλλά με ένα παυσίπονο θα είναι καλά. Εγώ πάλι πιό πολύ κλίνω στη δική σου άποψη.

Αλλά σχετικά με τη μέθοδο? Κάποιος που να το έχει κάνει?

Κάνε λίγη υπομονή. Ο οίστρος κρατάει περίπου 7-8 μέρες και μεσολαβούν 2 εβδομάδες ηρεμίας, σύμφωνα με τη δική μου εμπειρία. Μέσα σε αυτές τις δύο εβδομάδες ρύθμισε τη στείρωση.

Πρώτη φορά ακούω για λαπαροσκοπική μέθοδο.:/:

Ρώτα για λεπτομέρειες πριν την κάνεις, αναλυτικά ΠΩΣ και ΤΙ θα της κάνει.
Η μήτρα και οι ωοθήκες πρέπει να αφαιρεθούν ολοκληρωτικά, ότι άλλη "στείρωση" ΔΕΝ είναι στείρωση, αλλά πρόβλημα υγείας για την γατούλα σου, και πιθανότατα μια μεγάλη τρύπα στην τσέπη σου.....;)

Λαπαροσκοπικα στειρωνει η κτηνιατρος που πηγαινα στην Πατρα(πηγαινουν και αλλοι απο το φορουμ που μενουν Πατρα)
ετσι ειχα στειρωσει 2 αδεσποτακια..ενα θηλυκο ενα αρσενικο..στο κοριτσακι αφαιρουνται τα παντα απο μεσα οπως και στην κανονικη στειρωση απλα η τομη ειναι αρκετα πιο μικρη απο την κανονικη και επισης η γατα αναρωνει πιο γρηγορα..δεν ξερω τι υσχιει και τι οχι απλα αναφερω αυτα που μου ειπε..παντως τα γατακια οντως δεν ηταν τοσο κατεβεβλημενα αποσο την κλασσικη μεθοδο..ελπιζω να βοηθησα

Λαπαροσκοπική χειρουργική είναι η τεχνολογικά εξελιγμένη χειρουργική που επιτρέπει τη διενέργεια πολύπλοκων επεμβάσεων χωρίς τομές με τη βοήθεια ειδικά σχεδιασμένων εργαλείων και video. (https://www.skrekas.net/surg_lap.htm)

Δεν γίνεται να γίνεται τέτοια διαδικασία στην γάτα....:redface:
Απλά υποθέτω, ότι λόγο της μικρής τομής οι εκάστοτε Κτηνίατροι την ονόμασαν την μέθοδο "λαπαροσκοπική" λόγω της μικρής ακριβώς τομής. (αλλά γίνεται μια, όχι πολλές) Στην λαπαροσκοπική χειρουργική ανοίγονται πολλές τομές, ακριβώς για να μπορούν να μπούν τα ειδικά εργαλεία και οι κάμερες.

Και η δική μου γιατρός κάνει τομή στην κοιλιά, ενός εκατοστού στην στείρωση, είμαστε απο τις τυχερές υποθέτω, αλλά ποτέ δεν θα την έλεγα λαπαροσκοπική στείρωση.:P:D
Είναι η ίδια διαδικασία που γίνεται πάντα, απλά κάποιοι ανοίγουν μεγάλες τομές και άλλοι μικρότερες. Είναι ανάλογα το Πανεπιστήμιο, την εμπειρία που έχουν αποκομίσει με τα χρόνια, και φυσικά την ευαισθησία τους προς το καλό του ζώου...:)

Επίσης για τους Πατρινούς βρήκα την παρακάτω συζήτηση, πάλι για το ίδιο θέμα.
https://is-is.facebook.com/topic.php?uid=61770478454&topic=14018

Τελευταία επεξεργασία:

julia συμφωνώ μαζί σου
στην τρίτη γατούλα μου ο γιατρός χρησιμοποίησε αυτή τη μέθοδο
δηλαδή με την μικρή τομούλα στο πλάι με ένα δυό ραμματα.
Το γατάκι, επειδή η νάρκωση έγινε με αέριο, ήταν ξύπνιο και ζωηρό μόλις μια ώρα μετά την έναρξη της όλης διαδικασίας
(δηλαδή ναρκωση, χειρουργείο και αποθεραπεία)
και στο σπίτι ήταν ζωηρό και ενεργητικό, μάλιστα σκαρφάλωνε και στα ντουλάπια.
Σίγουρα αυτό εννοεί η κτηνίατρος της Iro ονομάζοντας τη μέθοδο λαπαροσκοπική
και όχι αυτό που εμεις εννοούμε με την ευρύτερη έννοια.
Πάντως Iro καλύτερα να ΜΗΝ σου κάνει την μεγάλη τομή θα έλεγα.

Λαπαροσκοπικη μεθοδος στην κτηνιατρικη εννοειται η χειρουργικη τομη που γινεται κατα μηκος της λευκης γραμμης στο κατω μερος της κοιλιας , δηλαδη ολες οι στειρωσεις με αυτη την μεθοδο γινονται

Καλημερα σε ολους!
Μαλλον εχετε δικιο για την μεθοδο αυτη. Καναμε τη στειρωση και εχουμε μια μικρη τομη στο πλαι 1cm κατα μηκος της ασπρης γραμμης! Η κτηνιατρος μου ειπε οτι λεγεται λαπαροσκοπικη-αγγλικη μεθοδος! η
η Τσιχλιτσα μου μεσα σε πεντε μερες εγινε περδικι και τα δυο ραμματα εφυγαν γρηγορα. Τελος καλα ολα καλα! Το κοστος ηταν 100 ευρω επειδη εχω δυο γατουλες και ο αδερφος μου ενα μαλτεζακι και ισως γιαυτο εκανε καλυτερη τιμη...
Παντως για δυο μερες η Τσιχλα μου ηταν πεσμενη και δεν πολυ ετρωγε, τις επομενες μερες ομως περδικι!

Σε ενα μηνα θα παμε παλι για την Μιξα. Σαν μεθοδος παντως πιστευω πως ηταν καλυτερη για την γατα αυτη, παρα η μεγαλη τομη.

Το μονο αρνητικο σε ολο το σκηνικο ηταν οτι πηραμε απο το ιατρειο κυριολεκτικα πεντε ψυλλους τις εξι ωρες που την ειχε για παρακολουθηση η ιατρος στο κλουβι του ιατρειου! Αλλα τωρα μετα απο επτα μερες ειμαστε και παλι πεντακαθαρες! Η αληθεια ειναι οτι ηταν απαραδεκτο, μια και θα μπορουσε να καθαριζει ισως καλυτερα τα κλουβια εκει μεσα.... Τελος παντως οπως ειπα και πριν, τελος καλα ολα καλα!!!

Εχω τέσσερις γάτες και δυστυχώς, όλες στειρώθηκαν με τομή στο πλάι πριν 7 χρόνια περίπου. Οι 2 από αυτές, παρότι στειρωμένες, έκαναν ΚΑΝΟΝΙΚΑ καλέσματα, στήσιμο, κλπ. όλη δηλ. τη διαδικασίαπου κάνουν όταν έχουν οίστρο, εκτός όμως, από το να αφήσουν αρσενικό να τις πλησιάσει.
Αυτές οι 2 είναι σε γραφείο, αλλά απέξω υπήρχαν πολλές γάτες και τις μύριζαν, συν ότι έμπαινε και καμιά αδέσποτη που και που μέσα.

Οι άλλες 2 που είναι σπίτι, όχι, δεν έκαναν τίποτε από αυτά.

Εχω δε, ακούσει από πολλούς γιατρούς πως χρόνια τώρα, κάνουν τις στειρώσεις με τομή από κάτω, στην κοιλίτσα. Και επειδή έχω δει και στείρωση, η γνώμη μου είναι (χωρίς να είμαι ειδικός) πως για να βγάλεις τις ωοθήκες δεν μπορείς να "ψαρεύεις" από το ένα πλάι στο άλλο για να βγάλεις και τη δεύτερη ωοθήκη, που βρίσκεται στην "πλακωμενη" πλευρά του ζώου.

Απο τη στιγμη που εχουν οιστρους ενω στειρωθηκαν...σημαινει οτι δεν εγινε κανονικη στειρωση,αλλα περιδεση...
Δεν νομιζω οτι εχει καμια απολυτως σημασια οτι η τομη εγινε στο πλαι..

ΥΓ σε συμβουλευω,αν οντως εχει γινει περιδεση, να τις πας για κανονικη στειρωση,με ολικη αφαιρεση ..διοτι κινδυνευουν αφανταστα απο πυομητρα

ευχαριστώ Πουπουλίνα, αλλά οι γάτες εδώ και 4 χρόνια δεν κάνουν οίστρο, και φυσικά, με το που παρουσιάστηκε ο οίστρος τους τότε, στην αρχή, συμβουλεύτηκα γιατρούς. Ολοι μου είπαν πως λόγω της πλάγιας τομής, έμεινε κομμάτι ελάχιστο από την ωοθήκη μέσα και δίνει οίστρο. Το να τις ξανάνοιγα και να ψάχναμε το κομμάτι που έμεινε, που μπορεί να είχε μέγεθος π.χ. μιας τρίχας, θα ήταν σα να ψάχναμε ψύλλο στα άχυρα.

Ομως, το post το έγραψα απλά, για να πω πως οι τομές θα πρέπει να γίνονται καλύτερα από κάτω, στην κοιλίτσα και όχι στο πλάι.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back