Στείρωση μαζί με έκτρωση

zweet_dreamz

Νεοφερμένο μέλος

Η zweet_dreamz αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 68 μηνύματα.
γεια και πάλι! πρόκειται να στειρώσω την μπουμπού μου...
μου είπε η κτηνίατρος ότι πρέπει πρώτα να ζευγαρώσει και μετά να γίνει η στείρωση.. να μείνει έγκυος δηλαδή και να την πάω εκεί έγκυο να τη στειρώσω.
είναι normal αυτό που μου είπε?
δηλαδή γιατί να δημιουργήσουμε κάποιες ζωές και μετά να κάνουμε έκτρωση?
αποσκοπεί στην καλύτερη υγεία της γάτας μου αυτό?:blink::blink::blink:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

δεν νομιζω οτι στεκει αυτο που σου ειπε πηρες μια δευτερη γνωμη?????? και γω τον αλλο μηνα θα στειρωσω την γατουλα μου ο γιατρος μας ειπε απλα να περιμενουμε να ερθει ο πρωτος οιστρος για να μην διακοψουμε την αναπτυξη της!!δεν μου ειπε να την ζευγαρωσω!!!!!:down::down::down:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πρωτη φορα ακουω να ισχυει κατι τετοιο:blink:Δεν νομιζω:hmm:
Σιγουρα παρε, οπως σου προτεινει η Ria μια δευτερη γνωμη.
Εγω στειρωσα δυο θυληκες (την Μυρτουλα και την Αιντα-αδεσποτουλα) που δεν ειχαν ζευγαρωσει πριν και δεν υπηρξε κανενα προβλημα.Μαλλον προκειτε για μια παλια εικασια, που σημερα εχει αναθεωρηθει. :)

:blink::blink::blink:
Δε μου φαίνεται να στέκει κάτι τέτοιο!Πάρε δεύτερη γνώμη οπωσδήποτε!!!

και εγώ έχω μείνει με την απορία... :(
η μπουμπού είναι 7,μιση μηνών περίπου.. δεν έχω ιδέα αν της έχει έρθει ο οίστρος γιατί η συμπεριφορά της είναι πάντα περίεργη οποτε δεν αλλάζει κάτι..
από ανάπτυξη όμως καλά πάμε! οποτε δεν έχουμε κάτι να χάσουμε ..
εμενα με εδιαφέρει όμως για το καλύτερο για εκείνη.. πρέπει να βεβαιωθώ 100% ότι της ήρθε η πρώτη περίοδος?
και αν ναι πως θα το καταλάβω αυτό?:blink:
η γάτα βγαίνει και έξω οποτε δεν ξέρω τι κάνει τις ώρες που λείπει
δεύτερη γνώμη από εσάς ζητάω! νομίζω ότι είναι το κατάλληλο μέρος :)
επίσης έχει κάποιος να μου προτείνει κάποιον καλο κτηνίατρο κοντά στη γλυφάδα ?
γιατί έχω αρχίσει να φοβάμαι με αυτές τις περίεργες απόψεις της "κτινατρου" αυτές.. δεν είναι φιλόζωος κάποιος που λέει κάτι τέτοιο νομίζω...:down:

καλο ειναι να την περιορισεις λιγο στο εξω αυτες τις μερες !μην της εχει ερθει και σου μεινει εγκυος περιπου την ιδια ηλικια με την δικια μου εχει!!! ουτε και γω ξερω !!!!! γιατι ειναι πολυ γκρινιαρα ο αντρας μου λεει οτι θα το καταλαβουμε !οταν ερθει !!! απλα με τον πρωτο οιστρο ολοκληρωνεται η αναπτυξη της αυτο !!! το οτι βγαινει εξω ομως δεν το συνιστω πριν την στειρωσεις

Οι γάτες δεν έχουν περίοδο. Για περισσότερα δες εδώ.
Αφού είναι εφτά μηνών, μπορεί να στειρωθεί μια χαρά. Μάλιστα είναι και λίγο "επικίνδυνη" ηλικία για να γυρνάει έξω. Συμφωνώ ότι είναι καλύτερο να την περιορίσεις ή να επισπεύσεις τη στείρωση.
Η αλήθεια είναι ότι έχω ακούσει πολλούς γιατρούς να συμβουλεύουν (εσφαλμένα) ότι η γάτα πρέπει να γεννήσει μια φορά προτού στειρωθεί, αλλά αυτό που σου είπε ο δικός σου πρώτη φορά το ακούω!:blink:
Εδώ θα βρεις μια λίστα κτηνιάτρων που προτείνουν τα μέλη. Νομίζω υπάρχουν κάποιοι στη Γλυφάδα.:)

μου είπε η κτηνίατρος ότι πρέπει πρώτα να ζευγαρώσει και μετά να γίνει η στείρωση.. να μείνει έγκυος δηλαδή και να την πάω εκεί έγκυο να τη στειρώσω.
Μήπως σου είπε να κάνει μια γέννα πρώττα και μετά να την στειρώσετε?:hmm:Αλλά και πάλι.Γιατί να κάνει γέννα τόσα άμοιρα γατάκια ζητούν σπιτάκι.:(Κρίμα..!!!Τέσπα, η στείρωση ενώ είναι έγκυος η γάτα θα σου στοιχίσει τα μαλλιά της κεφαλής σου.Αν σου είπε κανείς κάτι τέτοιο ή δεν κατάλαβες τι ακριβώς σου είπε, ή απλά είναι χαζός!:mad:Ξαναμίλησε του και ενημέρωσε μας σχετικά!:)

Η στείρωση, όταν γίνεται μαζί με έκτρωση, είναι πιο πολύπλοκη επέμβαση και συνεπάγεται πολύ μεγαλύτερη ταλαιπωρία για τη γατούλα σου (μεγαλύτερη τομή, περισσότερη νάρκωση, περισσότερο πόνο, μεγαλύτερο διάστημα ανάρρωσης) χωρίς απολύτως κανένα όφελος, το αντίθετο μάλιστα.
Ειλικρινά απορώ με τον "γιατρό" που συμβούλεψε τέτοιο πράγμα.:down:

Αν σου είπε ότι "πρέπει πρώτα να ζευγαρώσει", είναι μια παλιά άποψη που έχει καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Αν σου είπε να την πας για στείρωση ΜΕ ΕΜΒΡΥΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ:blink::mad:, θέλει κούρεμα και διαπόμπευση καβάλα σε γάιδαρο! Δεν μπορεί να τα λέει αυτά άνθρωπος που έχει σπουδάσει ιατρική, είτε για ζώα είτε για ανθρώπους!

Ελπίζω να πρόκειται για μια απλή παρεξήγηση.

Ξέχασέ το...Για να μην σου πω, άλλαξε ΠΑΡΑΥΤΑ γιατρό! Είναι εντελώς παράλογο για τους λόγους που σου παρέθεσε και η aretha! Ίσα-ίσα, πολλοί κτηνίατροι αρνούνται να κάνουν επείγουσες στειρώσεις, όπως λέγονται, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της γατούλας, και μου λες ότι σου είπε τέτοιο πράγμα; Έχω στειρώσει μία φορά μία αδέσποτη γατούλα που ήταν έγκυος (όχι ετοιμόγεννη διότι τότε σίγουρα απαγορεύεται) και ξέρω ότι οι καταστάσεις αυτές είναι ΕΚΤΑΚΤΕΣ όχι συνήθεια και τακτική...

Ένας πολύ καλός κτηνίατρος στη Γλυφάδα, και με λογικές τιμές, είναι ο κ.Κουντούρης που φρόντισε και το γνωστό πια σε όλους μας Λήο... Απ' ό,τι μου έχουν πει διάφορα άτομα που εμπιστεύομαι είναι, πάνω απ'όλα, ΑΝΘΡΩΠΟΣ και πολύ καλός επιστήμονας... Εδώ και κάτι μήνες μάλιστα φροντίζει δύο τυφλά μωρά γατάκια (είναι δύο ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ πλασματάκια) που δεν τα θέλει κανείς μολονότι έχει αναλάβει τα έξοδά τους εφ' όρου ζωής και το μόνο που ζητούν είναι προστατευμένο περιβάλλον και πολύ αγάπη... Σου τον συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Ένας πολύ καλός κτηνίατρος στη Γλυφάδα, και με λογικές τιμές, είναι ο κ.Κουντούρης που φρόντισε και το γνωστό πια σε όλους μας Λήο... Απ' ό,τι μου έχουν πει διάφορα άτομα που εμπιστεύομαι είναι, πάνω απ'όλα, ΑΝΘΡΩΠΟΣ και πολύ καλός επιστήμονας... Εδώ και κάτι μήνες μάλιστα φροντίζει δύο τυφλά μωρά γατάκια (είναι δύο ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ πλασματάκια) που δεν τα θέλει κανείς μολονότι έχει αναλάβει τα έξοδά τους εφ' όρου ζωής και το μόνο που ζητούν είναι προστατευμένο περιβάλλον και πολύ αγάπη... Σου τον συνιστώ ανεπιφύλακτα...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!! :up: Αυτα πρέπει να διαδίδονται και να ανταμοίβονται. Εννοώ, έμμεσα. Πηγαίνοντας περισσότερος κόσμος στο ιατρείο του.

τελικά πήρα τηλέφωνο σε ένα κτηνίατρο από το excel που έχετε εδώ.
γιατί απ ότι κατάλαβα η κτηνίατρος που θα την πήγαινα μπορεί να της δημιουργούσε και κανένα πρόβλημα αφού δεν ήξερε ούτε καν να με συμβουλέψει σωστά...
δυστυχώς δεν πρόκειται για παρεξήγηση.. την έχω ρωτήσει επανελειμμένα εδώ και μήνες για αυτό το θέμα και πάντα ακούω την ίδια απάντηση.:down::down:

γιατί απ ότι κατάλαβα η κτηνίατρος που θα την πήγαινα μπορεί να της δημιουργούσε και κανένα πρόβλημα αφού δεν ήξερε ούτε καν να με συμβουλέψει σωστά...
δυστυχώς δεν πρόκειται για παρεξήγηση.. την έχω ρωτήσει επανελειμμένα εδώ και μήνες για αυτό το θέμα και πάντα ακούω την ίδια απάντηση.:down::down:

ο κτηνιατρος που πηρες τωρα τι σου ειπε????? δεν καταλαβα σορυ!!:blink:

Συγνώμη αλλά αυτή η γιατρός ίσως θα έπρεπε να μείνει και αυτή εγκυος και να στειρωθεί!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad:Δεν είμαστε καλά..Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια καταγγελία?????:hmm::blink::mad:

ο κτηνίατρος που πήρa τώρα μου είπε απλά ότι καλο είναι να είναι πάνω από 6 μηνών.
και κλείσαμε ραντεβού για την τεταρτη.
δεν μου είπε κάτι παράλογο.
η προηγουμενη μου είχε πει τα τρελα ....
δεν ξαναπάω από εκεί.
είναι δεύτερη φορα που μου λέει αρλούμπες!:down:

Συγνώμη αλλά αυτή η γιατρός ίσως θα έπρεπε να μείνει και αυτή εγκυος και να στειρωθεί!!!:mad::mad::mad::mad::mad::mad:Δεν είμαστε καλά..Μήπως θα έπρεπε να γίνει κάποια καταγγελία?????:hmm::blink::mad:

συμφωνω με την κατερινα !!!!!! μηπως να κανουμε λιστα και με επικινδυνους κτηνιατρους?????:hmm::hmm::hmm:

Συγνώμη αλλά αυτή η γιατρός ίσως θα έπρεπε να μείνει και αυτή εγκυος και να στειρωθεί!!!:mad::mad::mad::mad::mad:

:up: :lol::lol::lol:

Παιδια ελεος πια,αν ειναι δυνατον,παει κατο στραβα με αυτον τον γιατρο που συνεστησε τετοιο πραγμα;Μηπως να σου εδινε γραπτως την αποψη του και να του γινει μια καταγγελια στον κτηνιατρικο συλλογο;Ελεος δηλαδη,ειπαμε να προσπαθουν να παρουν παραπανω χρηματα,αλλα οχι κι ετσι,να θετουν σε κινδυνο την υγεια της γατας και να πηγαινουν χαμενες και τοσες ζωουλες...

συμφωνω με την κατερινα !!!!!! μηπως να κανουμε λιστα και με επικινδυνους κτηνιατρους?????:hmm::hmm::hmm:
Νομίζω ότι ο καθένας θα ήθελε να το ξέρει αλλά από την άλλη μπορεί να θεωρηθεί δυσφήμιση....:/:Λογικά δεν πρέπει να επιτρέπεται ..ας μας πουν οι μοντς!!!:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back