Στειρώθηκε αλλά ησυχία δεν έχει!

nenetian

Νεοφερμένο μέλος

Η nenetian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 62 ετών. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Ο Μπιμπίκος της φωτογραφίας, 7 μηνών αγόραρος πια, στειρώθηκε πριν από τρεις εβδομάδες. Ο γιατρός μας είπε ότι θα δούμε θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά του (ότι θα ησυχάσει δηλαδή), μια βδομάδα μετά τη στείρωση. Αμ δε... Πηδοβολάει και τρέχει, πράγμα που δεν πειράζει, ορμάει όμως στην μεγάλη γατούλα με την οποία συγκατοικεί (αυτή είναι κοντά 10 χρονών). Η μούρλα τον πιάνει το βράδυ κυρίως. Η μεγάλη είναι τρομοκρατημένη από τον "τερορίστα". Τι μπορούμε να κάνουμε άραγε; Τέτοιο απόθεμα από αρσενικές ορμόνες έχει πια;!:confused:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν έχω να προτείνω κάτι συγκεκριμένο, ο γατούλης σας είναι μικρός και ως εκ τούτου ζωηρός. Η στείρωση σίγουρα θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα, κυρίως στον βαθμό που ο γάτος δεν θα έχει ανεξέλεγκτες ορέξεις για φευγιό, αλλά ούτε και για επιθέσεις στη θηλυκή "συμβία" του, όμως σε ό,τι αφορά τη συγκάτοικο δεκάχρονη γατούλα, ίσως η "μούρλα" του μικρού να έχει να κάνει με το ότι είναι απλώς ένας μικρός γατούλης ακόμη, γεμάτος ενεργητικότητα και όρεξη για σκανδαλιές και παιχνίδια. Επόμενο είναι να κουράζει μια "μεγαλοκοπέλα", σαν τη γατούλα σας, με τα σκέρτσα και τις τσαχπινιές του και κυρίως με την όρεξη που διαθέτει σαν μικρό γατάκι. Μεγαλώνοντας, συνεπώς, μάλλον θα ηρεμήσει, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα γατάκια. Πιστεύω πως είναι ζήτημα χρόνου και διαφοράς ηλικίας ανάμεσα στα δυο γατίνια. Καλή συνέχεια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι μικρούλης μωρέ ακομα και θέλει να παίξει! Είναι στην πιο τρελή ηλικία.
Υπομονή, απλά. Θα ηρεμίσει. :)

Καλημέρα!:)
Όπως σου είπαν ήδη η gattina και η drusilia, δεν φταίει το "απόθεμα αρσενικών ορμονών" του γατούλη, απλώς η ζωηράδα της ηλικίας του.
Αντίθετα με ότι πιστεύουν πολλοί, η στείρωση δεν αλλάζει τον χαρακτήρα του ζώου, ούτε το κάνει πιο νωθρό. Το μόνο που αλλάζει με τη στείρωση είναι ότι το ζωάκι δεν έχει πια το στρες και την επιθετικότητα του ζευγαρώματος. Το παιχνίδι όμως παραμένει παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς, μεγαλώνοντας θα ηρεμήσει αρκετά από μόνος του. Μέχρι τότε... υπομονή!:P

Οι προσωπικές μου εμπειρίες πάντως από τη στείρωση των αγαπημένων μου τετράποδων είναι μάλλον παράδοξες...Ανέμενα κι εγώ να ησυχάσουν, να ηρεμήσουν οι γατούλες μου κλπ, ωστόσο αντί αυτού οι δύο εξ αυτών έγιναν πολύ πιο ζωηρές και παρουσίασαν πολύ έντονη επιθυμία να βγαίνουν έξω από το σπίτι. Τα στοιχεία αυτά τα διατήρησαν με την πάροδο του χρόνου (έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια από τη στείρωση, τα χαρακτηριστικά αυτά όμως έχουν παγιωθεί). Οπότε υποθέτω υπάρχει και μια υποκειμενική διάσταση ως προς τη συμπεριφορά του κάθε ζώου μετά τη στείρωση.

εγώ μετά την στείρωση του Θέμη παρατήρησα το εξης....προσπαθεί εδω και μερικές μέρες να "κανονίσει" ενα μαξιλάρι...:hmm:πως το εξηγείτε αυτό?τον έχω απο δύο μηνών και δεν το είχε ξανακάνει.στειρώθηκε στους 8 μήνες και τώρα είναι 10 μηνών....το θέαμα έχει πολύ γέλιο αλλά πως του ήρθε η ορμή.μπας και βλέπει κρυφά καλωδιακή:lol:

Λογικά, είναι σχετικό στο κάθε ζώο πώς και πότε θα αρχίσει να επιδρά η στείρωση. Η ηλικία των 7 μηνών (επειδή και τα δικά μου εκεί γύρω είναι) είναι σύμφυτη με κάθε είδους παιχνίδι και κυνηγητό. Εγώ τις δικές μου τις στείρωσα πριν 10 μέρες περίπου και παίζουν μεταξύ τους πιο πολύ από πριν!
Η ώρα του πάρτυ ξεκινά στις 12-1 και τελειώνει νωρίς το πρωί! Είναι μάλλον που δε μας έχουν μέσα στα πόδια τους και διαλέγουν τις ώρες του ύπνου μας για να ξεσαλώσουν ανενόχλητα! :D

Στη μεγάλη μου πάντως (8.5 μηνών περίπου) είδα αλλαγές: επειδή είναι αρκετά επιθετική και δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της, ούτε θέλει και πολλά χάδια (μαύρο γατί βλέπετε....), διαπίστωσα μεγαλύτερη ηρεμία, πιο πολύ γουργουρητό και λιγότερες απότομες αντιδράσεις... δαγκώνει πλέον ελάχιστα (στο παιχνίδι ή όταν τσαντίζεται). Οπότε, έχει βάση αυτό με τη στείρωση, απλώς ίσως διαφοροποιείται η έντασή του από γάτα σε γάτα. Ρόλο μάλλον παίζει και το φύλο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back