vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Προς το παρόν της κάνει αντισταμινικές ενέσεις, ενέσεις για βιταμίνες και αντιβίωση γιατι έχει κάνει κάτι πληγές από το ξήσιμο..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν όπως λες πέρασε από φάση στρες, μου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να αντιδρά με αποχή από φαγητό. Απλώς μου κάνει τρομερή εντύπωση τι διαστάσεις μπορεί να πάρει το θέμα αυτό σε μια γάτα. Άκου να μαδήσει λόγω άγχους και κατάθλιψης!
Γιατί οκ, έχω ακούσει για τις σωματοποιήσεις άγχους σε ανθρώπους αλλά σε γατούλα πρώτη μου φορά! Τελικά είναι πολύ ευαίσθητα τα μικρούλια μας.Τώρα για το τι να κάνεις, θα σου έλεγα να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις συμβουλές του κτηνιάτρου. Και εάν αυτό είναι δυνατό πάρε και δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό.
Επίσης σκέψου τι μπορεί να είναι αυτό που τη στρέσαρε εξ'αρχής και άλλαξε το. Αν είναι αλλαγή σε συνήθεια, τροφή, αμμο, χώρο, κάποιο άλλο πρόσωπο ή ζωάκι, φρόντισε να την κάνεις να νιώσει πιο άνετα με αυτά. Αφιέωσε της πιο πολύ χρόνο, με παιχνίδι κυνηγητό, ποδόσφαιρο ακόμα και η περιποίηση της γουνίτσας της με βουρτσισμα θα βοηθήσει, γιατί τα χαλαρώνει (τα δικά μου τρελλαίνοντα!)
Ελπίζω να πάνε όλα καλά

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εμένα περίεργο μου φαίνεται.. Αλλά η κτηνίατρος μου λέει ότι είναι πολύ συνηθισμένο. Απλώς χρειάστηκε να ταξιδέψουμε 3 φορές σε πολύ κοντινά διαστήματα και η ατμόσφαιρα ήταν λίγο άσχημη λόγω προβλημάτων εμένα δεν με έβλεπε καλά. Τα δοκιμάζω όλα συνέχεια κάτι γίνεται.. Με θεωρείτε υπερβολική αν ζητήσω εξετάσει για υπερθυρεοειδισμό? Η κτηνίατρος μου το αποκλείει εγώ όμως φοβάμαι...
Pasiphae
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα της έκανα οποιαδήποτε εξέταση χρειαζόταν για να βγάλω άκρη. Και όχι δεν είναι υπερβολικό
Τι ηλικία έχει η γατούλα σου; Αιματολογικές έχει ξανακάνει;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Είναι 9 μηνών.. Αδύνατη (ποτέ δεν πάχυνε, αλλά ούτε αδυνάτισε απότομα) Της έχω κάνει γενικές αιματολογικές και είχε αναιμία αλλά μου είπε ότι αυτό είναι χαρακτηριστικό της ράτσας. Είναι κάτι σαν Περσίας με αγκύρας. Της είχα κάνει τότε και εξετάσεις για FELV και FIV ήταν αρνητικές. Τώρα νιώθω ότι πρέπει να αποκλείσω τον θυρεοειδή. Τους είπα και για καλαζάρ και τους φάνηκε αστείο να πιστεύω ότι είμαι τόσο άτυχη. Όταν τους είπα για υπερθυρεοειδισμό μου είπαν σταμάτα να ανησυχείς αν υπήρχε τέτοια περίπτωση θα σου το λέγαμε. Τους έχω πρήξει και νιώθω χάλια κάθε φορά που πηγαίνω....
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Και εμένα περίεργο μου φαίνεται.. Αλλά η κτηνίατρος μου λέει ότι είναι πολύ συνηθισμένο. Απλώς χρειάστηκε να ταξιδέψουμε 3 φορές σε πολύ κοντινά διαστήματα και η ατμόσφαιρα ήταν λίγο άσχημη λόγω προβλημάτων εμένα δεν με έβλεπε καλά. Τα δοκιμάζω όλα συνέχεια κάτι γίνεται.. Με θεωρείτε υπερβολική αν ζητήσω εξετάσει για υπερθυρεοειδισμό? Η κτηνίατρος μου το αποκλείει εγώ όμως φοβάμαι...
Οι γάτες είναι "σκλάβες" της ρουτίνας και απεχθάνονται την αλλαγή. Σκέψου λοιπόν πόσο στρες πρέπει να πέρασε η καϋμενούλα εφόσον αναγκάστηκε όπως λες να ταξιδέψει τρεις φορές και σε όχι ήρεμη ατμόσφαιρα. Στο γατάκι σου δεν μπορούσες να μιλήσεις, ούτε να του εξηγήσεις πως αυτά τα ταξίδια δεν θα διαρκούσαν για πάντα και ότι θα επιστρέφατε πίσω στις αγαπημένες σας συνήθειες σύντομα. Προφανώς αν πρόκειται όντως για στρες τότε θα προκλήθηκε από τις απανωτές αλλαγές. Η κατάθλιψη μου φαίνεται λίγο παρατραβηγμένη όμως.. χωρίς να είμαι κάποιος ειδικός.
Σίγουρα θα πρέπει να αποκλείσετε όλα τα πιθανά σενάρια προβλημάτων υγείας ούτως ώστε να μπορέσεις να εστιάσεις στην αληθινή αιτία της κατάστασης της γατούλας.
Αν και εφόσον σιγουρευτείς ότι η γατούλα αισθάνεται ταλαιπωρημένη ψυχολογικά, τότε θα πρέπει να την βοηθήσεις να αισθανθεί μονιμότητα και ασφάλεια.
Εύχομαι όλα να πάνε καλά

vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ευχαριστώ πολύ.. Αύριο θα κοιτάξουμε την ψώρα αν και μου το έχει αποκλείσει. Μα είναι τόσο σίγουρη ότι πρόκειται για στρες πράγμα που δεν μου αρέσει καθόλου...
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Εσύ προς το παρόν εστίασε στο να αποκλείσεις όλα τα υπόλοιπα.
vasopent
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ψώρα δεν είναι τελικά.. Αυτές τις μέρες ασχολούμαι πολύ μαζί της και παίζουμε και είναι αρκετά χαρούμενη σε σχέση με πριν... Η κτηνίατρος μου λέει να μην κάνω εξετάσεις για υπερθυρεοειδισμό και μάλλον δεν θα κάνω εκτός αν δω ότι τα πράγματα δεν σταθεροποιούνται μέσα στις επόμενες 7 μέρες... Τότε θα ζητήσω να το ψάξουμε περισσότερο..
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool