Συμβουλές για Γκριζούλη, Μίνι και Ισμήνη

Τουλάχιστον ο γκριζούλης έκανε τα εμβόλιά του

Καλησπέρα.
Τα νέα μας λοιπόν είναι τα εξής.
Μέσα στην Εβδομάδα συνάντησα την κ. Μαρτσοπούλου η οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη μου και κανονίσαμε ραντεβού Για σήμερα το πρωί. (Στείρωση για τη μαμά και εμβόλια-αποπαρασίτωση για τον γκριζούλη).
Για να καταφέρω να βάλω τη μαμά στη γατοφόρο είχα προμηθευτεί και ένα calmivet (ή κάπως έτσι λεγόταν αν θυμάμαι καλά).
Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να μείνουμε στη γατοφόρο. Πρώτη φορά είδα γάτα να παλεύει έτσι. Κατάφερε να ανοίξει το πορτάκι και εξαφανίστηκε. Μετά από χάδια, ηρεμιστικό και μιάμιση ώρα καλόπιασμα και τάισμα ακολούθησε και δεύτερη απόπειρα αλλά ούτε να πλησιάσουμε ειδικά μετά την πρώτη τρομάρα:/:.
Τουλάχιστον ο γκριζούλης έκανε τα εμβόλιά του:). Γκρίνιαξε λίγο στο αυτοκίνητο κατά τη μεταφορά αλλά στη γιατρό ήταν πολύ ήσυχος. Στην επιστροφή παραδόξως κοιμόταν. Γυρνώντας σπίτι δεν θέλησα να τον βγάλω έξω και τον άφησα να κοιμάται πάνω στον καναπέ.
Με την μαμά θα ακολουθήσει νέα απόπειρα σύντομα. Αυτή τη φορά λέμε να διπλασιάσουμε την ποσότητα του ηρεμιστικού.
Εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως σε όλη τη διαδικασία με τη γατοφόρο δεν έβγαλε νύχια να μου κάνει ούτε μια γρατσουνιά. Δεν νιαούρισε καν. Προτείνει κάποιο μέλος με περισσότερη εμπειρία κάτι πιο αποτελεσματικό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• asleep.jpg
    asleep.jpg
    127,1 KB · Εμφανίσεις: 39
Όπως προκύπτει από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μάλλον Παρασκευή απόγευμα ή Σάββατο πρωί θα προσπαθήσω να πάω ξανά τη μαμά της Μίνι και του Γκριζούλη για στείρωση. Το σχέδιο έχει ως εξής. Θα της δώσω με λίγο φαγητό δύο ηρεμιστικά αυτή τη φορά. Θα προσπαθήσω να την απασχολώ κοντά μου για καμιά ώρα μέχρι να αρχίσουν να επιδρούν. (Μην εξαφανιστεί σε δυσπρόσιτο σημείο της γειτονιάς και την πάρει εκεί ο ύπνος). Στη συνέχεια προσπάθεια να μπει στη γατοφόρο. Αν όλα πάνε καλά μετά τη στείρωση θα φιλοξενηθεί από τη κτηνίατρο μέχρι Δευτέρα.
Συνέπεια της πρώτης απόπειρας είναι να είναι κάπως επιφυλακτική πλέων, και αυτό ίσος κάνει τη προσπάθεια πιο δύσκολη.
Υπάρχει κάποιο tip που πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.
Κάθε συμβουλή από πιο έμπειρους γατογονιούς είναι ευπρόσδεκτη.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΔΟκιμασες να αφήσεις ανοιχτή την γατοφορο εξω για μια-δυο μερες για να την συνηθίσει η γατούλα; Μερικές φορές την παίρνουν και για σπιτάκι και κοιμούνται εκεί. Ετσι δεν φοβούνται πολύ αν πας να τα ΄βαλεις μεσα.
Αλλά παντα υπαρχουν και οι εξαιρεσεις. Εμενα η Κείρα που ειναι φοβερα καλοβολη γατουλα και κοιμαται μαζί μας και νομιζει πως ειμαστε οι γονεις της, οταν δει την γατοφορο μουλαρωνει και θελει μαζη για να μπει μεσα.

Το οτι δεν σε γρατσουναει ειναι πολυ θετικό. Σημαινει οτι σου εχει εμπιστοσυνη και οτι φοβαται την γατοφορο αλλα οχι εσενα.
Καλη τυχη με το αγριμακι σου

Ναι δοκίμασα να έχω τη γατοφόρο έξω ώστε να τη συνηθίσει ως αντικείμενο αλλά δεν τη πλησιάζει καν. Ακόμα και όταν της βάζω το φαγητό κοντά για να την κάνω να πλησιάσει, παραμένει μακριά. Είναι πολύ έξυπνη γάτα, μακάρι να ήταν τόσο απλό.
Επίσης δοκίμασα να έχω τον γκριζούλη μέσα με ανοιχτή τη πόρτα ο οποίος δεν έχει πρόβλημα, για να δει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και να της περάσει ο φόβος αλλά πάλι τίποτα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back