τζενη μ.
Νεοφερμένο μέλος
Αυτά είχα να πω...
Ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τζενη μ.
Νεοφερμένο μέλος
ότι με τόσο τρίχωμα που έχει και επειδή και ο καιρός δεν ειναι και πολυ ψυχρόσ,δεν θα έχει πρόβλημα.Μάλιστα και στον κτηνίατρο που του ειπα οτι την έχω στο μπαλκόνι δε μου είπε να την πάρω μέσα.Αλλα ισως να θελει οντωσ καπου πιο ζεστα τουλαχιστον το βραδυ.Σπρευ ακομα δε της έχω βαλει μονο λιγο Μπολφο,σκόνη.Και,οχι...δεν το επαθε με το σπρευ αλλα μια μερα πιο πριν.Μαλλον δε θα τη βγαλει καθαρη η Σκατούλα μου....ισως την ξαναπάω σημερα στον κτηνιάτρο γιατί χτες λογω κόσμου ουτε που προλαβαινα να τον ρωτήσω αυτα που θέλα.Απλά μια εξέταση Εξπρεσ εκανε και αυτος και διεγνωσε οτι ειναι καλα.
aretha
Περιβόητο μέλος
Διάβασε αυτό το άρθρο, είναι πολύ κατατοπιστικό.
Α! Και μην χρησιμοποιείς απολύτως κανένα φαρμακευτικό σκεύασμα στο γατάκι, αν δεν είναι ειδικό για γατάκια αυτής της ηλικίας και αν δεν έχεις πάρει το οκ από τον κτηνίατρο!!
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Τζένη, μην της ξαναβάλεις Bolfo ποτέ. Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι, αλλά από το '96 ακόμα είχα ακούσει ότι δεν κάνει για γάτες. Κι όπως είπε και η Αρήθα, πριν της βάλεις οτιδήποτε για τους ψύλλους, ρώτα πρώτα τον κτηνίατρο.της έβαλα λιγο Μπολφο
τζενη μ.
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω για την παρατηρηση παντως
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Μην εμπιστεύεσαι τα πετ σοπ, αυτοί απλώς να πουλήσουν θέλουν. Αν έχει ψύλλους, πάρε μια ειδική χτένα (με πολύ ψιλά δόντια) και χτένιζέ την κάθε μέρα. Αυτό αποκλείεται να την βλάψει. Σταδιακά θα δεις που θα της αρέσει κιόλας!Το Μμπολφο μου το εδωσε η κοπελα απο το πετ σοπ,σαν προσωρινή λύση μέχρι τη δευτερα που θα φερει καταλληλη σκονη για γατακια. αφου μου λετε οτι δε κανει,ακυρωνεται η σημερινη επαναληψη που ειχα κατα νου.(οι ψυλλοι μπορει να κανουν τετοιο κακο στο μωρακι ωστε να νιωθει τοσο αδυναμο?δεν μπορω να καταλαβα τι στο καλο φταιει...)
ευχαριστω για την παρατηρηση παντως

ΥΓ Να την χτενίζεις προσεκτικά για να μην την πονέσεις, ναι;
aretha
Περιβόητο μέλος
Ναι, οι ψύλλοι μπορούν να αποδυναμώσουν πολύ τον οργανισμό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν οργανισμό τόσο εύθραυστο όσο αυτός ενός νεογέννητου. Γι' αυτό η αποπαρασίτωση είναι απαραίτητη, πρέπει όμως να γίνεται πολύ προσεκτικά. Αν δεν έχεις σχετική πείρα, καλύτερα να εμπιστευτείς τον κτηνίατρο γι' αυτή τη δουλειά. Θα σου δώσει και τις κατάλληλες συμβουλές για να το κάνεις μόνη σου την επόμενη φορά που θα χρειαστεί.(οι ψυλλοι μπορει να κανουν τετοιο κακο στο μωρακι ωστε να νιωθει τοσο αδυναμο?δεν μπορω να καταλαβα τι στο καλο φταιει...)
Βέβαια, δεν είναι απαραίτητο η ατονία να οφείλεται στους ψύλλους (ή αποκλειστικά σ' αυτούς). Μπορεί να είναι ένδειξη υποθερμίας, κακής διατροφής (υπογλυκαιμίας) ή οποιουδήποτε άλλου προβλήματος υγείας. Διάγνωση της αιτίας μπορεί να κάνει υπεύθυνα μόνο ένας γιατρός που θα εξετάσει από κοντά το γατάκι.
Συμφωνώ απολύτως! ΠΟΤΕ μην ζητάς (και μη δέχεσαι) κτηνιατρικές συμβουλές από οποιονδήποτε άλλο εκτός από τον κτηνίατρο, πολύ περισσότερο δε αν πρόκειται για άνθρωπο που ενδέχεται να έχει και άλλο συμφέρον (όπως είναι ένας έμπορος).Μην εμπιστεύεσαι τα πετ σοπ, αυτοί απλώς να πουλήσουν θέλουν.
moukelis
Επιφανές μέλος
τζενη μ.
Νεοφερμένο μέλος
Πέθανε στην αγκαλιά μου πριν απο λίγο και οπως καταλαβαινεται εχω πεθανει και εγω μαζι με αυτην.Μπορεί να την ειχα μονο πεντε μέρες όμως την λάτρεψα σαν να τανε μωρό μου.Δε ξέρω τι πήγε λάθος και τωρα πια δεν έχει καμια σημασία.Η επιβεβαίωση όμως χτεσ του κτηνιάτρου ότι είναι μια χαρά και πιθανότατα θα επιβιώσει ακομα αντηχεί στα αυτιά μου σαν κακόγουστο αστειο.Ίσως να εφταιξα και εγω που δεν μπορεσα να την σώσω εγκαιρωσ.Σκατούλα μου συγγνώμη....δεν ήξερα ,δεν μπορούσα να καταλάβω ....Εύχομαι να υπάρχει παράδεισος για όλα τα ζωάκια και να εισαι τώρα αναμεσά τους νιουρίζοντας ευτυχισμένη.Σ'αγαπώ πολύ,η θετή μανουλα σου
(σασ παραθέτω τις πρώτες και τελευταιες φωτογραφίες της γιατι σας το χρωστάω και γιατί το χρωστάω και στην μικρή μου....)
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας
Συνημμένα
mariaxanthi
Νεοφερμένο μέλος
:greycat:Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Ίσως να είχε σωθεί το λαδάκι του. Καμιά φορά όταν είναι πολύ μικρά χάνονται έτσι, χωρίς να έχουν κάτι συγκεκριμένο, όπως μου είχε πει και ο κτηνίατρος των γατιών μου.Όπως είπε και η mariaxanthi, όλα αυτά που έμαθες θα μπορέσεις να τα αξιοποιήσεις στο επόμενο γατάκι που θα βρεις και θα αγαπήσεις. Κουράγιο!
moukelis
Επιφανές μέλος
Orangelo
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
:cry:Αντιο μικρη μου ταρταρουγιτσα

Ισως δεν ηταν γραφτο να τα καταφερει.
Τα μικρα δυσυτως εχουν μεγαλα ποσοστα θνησιμοτητας.Εσυ δεν ειχες πειρα δεν ηξερες, ο κτηνιατρος ομως δεν υποψιαστηκε τιποτα?
Αν τυχει και παρεις παλι μικρουλι, θελει πολλη προσοχη.

menia
Δραστήριο μέλος
Liza
Νεοφερμένο μέλος
Έκανα εγγραφή στο site πριν από λίγο και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Διάβασα την ιστορία και μου θύμησε ένα γατουλίνι που προσπάθησα κι εγώ να σώσω το καλοκαίρι αλλά την επόμενη μέρα έφυγε στην αγκαλιά της μαμάς μου. Ήταν πολύ μικρό και καθόταν σε μια γωνίτσα χωρίς να κουνιέται. Την πήγα στον κτηνίατρο και της έκανε μια ενεσούλα. Της αγόρασα γαλατάκι σκόνη και της το έδινα με τη σύριγγα. Την κρατούσα τυλιγμένη σε ένα πανάκι στην αγκαλιά μου για να τη ζεστάνω αλλά δεν άντεξε η μικρούλα, που δεν πρόλαβα καν να την ονομάσω. Εύχομαι κι εγώ να υπάρχει παράδεισος για όλα τα ζωάκια.Πέθανε στην αγκαλιά μου πριν απο λίγο και οπως καταλαβαινεται εχω πεθανει και εγω μαζι με αυτην.Μπορεί να την ειχα μονο πεντε μέρες όμως την λάτρεψα σαν να τανε μωρό μου.Δε ξέρω τι πήγε λάθος και τωρα πια δεν έχει καμια σημασία.Η επιβεβαίωση όμως χτεσ του κτηνιάτρου ότι είναι μια χαρά και πιθανότατα θα επιβιώσει ακομα αντηχεί στα αυτιά μου σαν κακόγουστο αστειο.Ίσως να εφταιξα και εγω που δεν μπορεσα να την σώσω εγκαιρωσ.Σκατούλα μου συγγνώμη....δεν ήξερα ,δεν μπορούσα να καταλάβω ....Εύχομαι να υπάρχει παράδεισος για όλα τα ζωάκια και να εισαι τώρα αναμεσά τους νιουρίζοντας ευτυχισμένη.Σ'αγαπώ πολύ,η θετή μανουλα σου
(σασ παραθέτω τις πρώτες και τελευταιες φωτογραφίες της γιατι σας το χρωστάω και γιατί το χρωστάω και στην μικρή μου....)
Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας
Η παρηγοριά μου είναι τα 3 παιδιά μου (τα 3 γατάκια μου) που ζωντανεύουν τη ζωή μου και μου δίνουν τόση χαρά που δεν μπορώ να την περιγράψω.
Σημασία έχει ότι μια τέτοια πράξη από φιλόζωους εκτιμάται όσο δε φαντάζεσαι, το να βοηθάς ένα πλασματάκι να ζήσει χωρίς να πάρεις κάποιο αντάλλαγμα! Είναι μια παρηγοριά!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool