Συμπεριφορές και ...συμπεριφορές...

Οποτε οπως καταλαβαινεις το προβλημα-απ την στιγμη που δεν υπαρχει κατι παθολογικο- εντοπιζεται ειτε στην σχεση του με την γατογονιο της ειτε στην σχεση του με τον χωρο...
Το θεμα πραγματικα ειναι οτι σε οποιο κτηνιατρο και αν αποτανθηκε ακουστηκαν πολλες αποψεις..λιγες εμπεριστατωμενες...και πολλες αερολογιες...
ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ...
Φιλικα...Σπυρος

θα συμφωνησω απολυτα με ολη την παραγραφο που παρεθεσα........και ακομα περισσοτερο με αυτο που υπογραμμισα(.και για να μην παρεξηγουμε,διευκρινιζω οτι ελπιζω,οτι δεν ειναι ολοι οι κτηνιατροι ετσι........ελπιζω...):):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

θα συμφωνησω απολυτα με ολη την παραγραφο που παρεθεσα........και ακομα περισσοτερο με αυτο που υπογραμμισα(.και για να μην παρεξηγουμε,διευκρινιζω οτι ελπιζω,οτι δεν ειναι ολοι οι κτηνιατροι ετσι........ελπιζω...):):)

κι εγω θα συμφωνησω! υπαρχουν πολλοι γιατροι και πολυ καλοι μαλιστα(δεν το αμφισβητει κανεις αυτο) που δυστηχως ειναι καθαρα επαγγελματιες!!:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειλικρινα εαν ημουν κτηνιατρος,το ποιο πιθανο θα ητανε να εχω ενα ιατρειο-υποδοχη αδεσποτων-σπιτι γεματο με αδεσποτα...και εγω να κοιμαμαι-στην καλυτερη- σε κανα παγκακι,η σε καμια γωνιτσα...
Οσο αφορα τον οικονομικο τομεα θα ημουν στον απατο...ολα τσαμπα..
Ονειρα...φθινοπωρινης σαββατιατικης νυκτος....:)

Ειλικρινα εαν ημουν κτηνιατρος,το ποιο πιθανο θα ητανε να εχω ενα ιατρειο-υποδοχη αδεσποτων-σπιτι γεματο με αδεσποτα...και εγω να κοιμαμαι-στην καλυτερη- σε κανα παγκακι,η σε καμια γωνιτσα...
To ιδιο ονειρο βλεπουμε...:)

ναι........δυστυχως...μονο ονειρα μπορει να ειναι...:(:(
το θεμα ειναι,ενταξει....ας ειναι και αγιογδιτες σε εμας,που λεει ο λογος....αλλα για τα αδεσποτα 1ον επρεπε να υπαρχει ειδικη μεριμνα-αν και νομιζω οτι υπαρχει,υποτιθεται οτι οταν ειναι αδεσποτο το ζωακι κανονικα δεν πρεπει να παιρνει λεφτα ο κτηνιατρος,τουλαχιστον για τα απλα πραγματα-και 2ον....ας κανουν τουλαχιστον σωστα τη δουλεια τους.....παρε τα λεφτα φιλε μου,αλλα ενημερωσε με και σωστα,κανε οτι ειναι καλυτερο για αυτην την ψυχουλα..και μην το βλεπεις μονο σαν ευρω...ελεος....( παντα θα τονιζω,για να μην παρεξηγηθω,οτι ελπιζω οτι υπαρχουν και εξαιρεσεις...):):)

σορρυ για το οφ, αλλα δν κρατηθηκα: ελαχιστοι ειναι οι ανθρωποι που δν ασκουν επαγγελμα και για βιοποριστικους λογους. κ επιμενω σε αυτο το "και" για να μην παρεξηγηθω.οι κτηνιατροι, οπως κ οι υπολοιποι επαγγελματιες υγειας, ασκουν ενα λειτουργημα μεν, το οποιο δν παυει να ειναι μια παροχη υπηρεσιων δε. δν μπορω να φανταστω να μην ανταμειβω καπως τον γιατρο μου, ή τον γιατρο του τακη για τις υπηρεσιες που μου παρεχει. φανταζομαι οτι κ συ εαν δουλευεις καπως αμοιβεσαι, οπως αλλωστε ολοι μας. γιατι με τοσο παθος λοιπον κατακρινουμε τον κτηνιατρο που κανει ακριβως το ιδιο? κ επισης, θεωρω επιπολαιο το να κρινουμε εαν ενας κτηνιατρος ειναι καλος ή κακος επιστημονας, βασει του εαν περιθαλπτει αδεσποτα. θεμιτο ειναι να το κανει, αλλα οχι κατακριτεο εαν δν το κανει.

σορρυ για το οφ, αλλα δν κρατηθηκα: ελαχιστοι ειναι οι ανθρωποι που δν ασκουν επαγγελμα και για βιοποριστικους λογους. κ επιμενω σε αυτο το "και" για να μην παρεξηγηθω.οι κτηνιατροι, οπως κ οι υπολοιποι επαγγελματιες υγειας, ασκουν ενα λειτουργημα μεν, το οποιο δν παυει να ειναι μια παροχη υπηρεσιων δε. δν μπορω να φανταστω να μην ανταμειβω καπως τον γιατρο μου, ή τον γιατρο του τακη για τις υπηρεσιες που μου παρεχει. φανταζομαι οτι κ συ εαν δουλευεις καπως αμοιβεσαι, οπως αλλωστε ολοι μας. γιατι με τοσο παθος λοιπον κατακρινουμε τον κτηνιατρο που κανει ακριβως το ιδιο? κ επισης, θεωρω επιπολαιο το να κρινουμε εαν ενας κτηνιατρος ειναι καλος ή κακος επιστημονας, βασει του εαν περιθαλπτει αδεσποτα. θεμιτο ειναι να το κανει, αλλα οχι κατακριτεο εαν δν το κανει.

Καλημερα..δεν εισαι καθολου off topic...η συζητηση ειναι παντα συζητηση και οπου και αν κατευθηνεται και βρισκει προσφορο εδαφος,ειναι παντα προς οφελος μας..
Απ την δικη μου οπτικη μπορω να σου 'αραδιασω' καποιες σκεψεις για το συγκεκριμενο λειτουργημα...
οπως δεν μπορεις να φανταστεις και εσυ,ετσι δεν μπορω να φανταστω και εγω τα εξης...
Δεν μπορω να φανταστω αδαεις λειτουργους να πειραματιζονται και να αερολογουν πανω στα κατοικιδια μας μονο και μονο για να μην χασουν τον πελατη...
Δεν μπορω να φανταστω τις τεραστιες διακυμανσεις τιμων απο περιοχη σε περιοχη μονο κα μονο γιατι στο κολωνακι οποιος εχει ζωακι το χρυσοπληρωνει..
Δεν μπορωνα φανταστω οτι στον βωμο της φιλοζωιας το τεραστιο εμποριο και το κερδος που υπαρχει
Δεν μπορω να φανταστω μια διανυκτερευση σε ενα κλουβακι να κοστιζει 30 ευρω και να γνωριζεις οτι απ την κοπελα που ντα ζητας σου εχει ηδη δωσει 600,παιρνει απ την δουλεια της 900 εχει νοικι να πληρωσει,κρεμεται απ τα χειλη σου με δακρυα στα ματια για να της πεις οτι ολα θα πανε καλα με την αγαπημενη της γατα...
Δεν μπορω να φανταστω την απογοητευση καποιων πιτσιρικιων οταν οι γονεις τους διαπιστωσαν οτι τα φερνουν ισα-ισα στην οικογενεια και ο οικογενειακος προυπολογισμος δεν μπορει να αντεξει την θεραπεια του αγαπημενου τους κατοικιδιου...
Για το μονο που μπορω να σου πω με μεγαλη ειλικρινεια μιας και το εζησα απο κοντα με την ασθενεια και τον θανατο του πατερα μου,ειναι οτι εκει στις σχολες που μαθαινουν τα γραμματα και το λειτουργημα τους,μεσα στα μαθηματα επιλογης ειναι και το πως μια κουβεντα απο το 'γλυκο' τους στομα και μια εκφραση του προσωπου τους να μεταφραζεται σε ευρω...απεναντι στην γυναικα-παιδια-συγγενεις-γονεις-γατογονεις που κρεμοντε απ τα χειλη του λειτουργου και που μεσα στον θαλαμο παλευει το αγαπημενο τους προσωπο η το κατοικιδιο τους...
Αυτα τα΄λιγα τακις...δεν τους γουσταρω..εκμεταλλευοντε ενα απ τα ποιο αγνα συναισθηματα 'τον πονο'
Σιγουρα υπαρχουν και εξαιρεσεις..λιγες...το αν θα εκλειψουν?
Μακαρι να σου εδειχνα την αλλη οψη..της εκτος ελλαδος...
Φιλικα...Σπυρος

ΥΓ. Για να εισαι λειτουργος...πρεπει πρωτα να εισαι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ..απλα στην ελλαδα εχει παρερμηνευθει η εννοια του λειτουργου...ο καθε κτηνιατρος ειναι υποχρεωμενος να περιθαλπτει το χτυπημενο γατακι που θα του φερει το πιτσιρικι,που βρηκε τυχαια στον δρομο και που η οικογενεια του τα φερνει δυσκολα και στην τσεπη του εχει τα 2 ευρω καθημερινο χαρτζηλικι...

Για το μονο που μπορω να σου πω με μεγαλη ειλικρινεια μιας και το εζησα απο κοντα με την ασθενεια και τον θανατο του πατερα μου,ειναι οτι εκει στις σχολες που μαθαινουν τα γραμματα και το λειτουργημα τους,μεσα στα μαθηματα επιλογης ειναι και το πως μια κουβεντα απο το 'γλυκο' τους στομα και μια εκφραση του προσωπου τους να μεταφραζεται σε ευρω...απεναντι στην γυναικα-παιδια-συγγενεις-γονεις-γατογονεις που κρεμοντε απ τα χειλη του λειτουργου και που μεσα στον θαλαμο παλευει το αγαπημενο τους προσωπο η το κατοικιδιο τους...
Αυτα τα΄λιγα τακις...δεν τους γουσταρω..εκμεταλλευοντε ενα απ τα ποιο αγνα συναισθηματα 'τον πονο'
Σιγουρα υπαρχουν και εξαιρεσεις..λιγες...το αν θα εκλειψουν?
Μακαρι να σου εδειχνα την αλλη οψη..της εκτος ελλαδος...
Φιλικα...Σπυρος

ΥΓ. Για να εισαι λειτουργος...πρεπει πρωτα να εισαι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ..απλα στην ελλαδα εχει παρερμηνευθει η εννοια του λειτουργου...ο καθε κτηνιατρος ειναι υποχρεωμενος να περιθαλπτει το χτυπημενο γατακι που θα του φερει το πιτσιρικι,που βρηκε τυχαια στον δρομο και που η οικογενεια του τα φερνει δυσκολα και στην τσεπη του εχει τα 2 ευρω καθημερινο χαρτζηλικι...

για να μην το παραθεσω ολο.....εβαλα αυτα που με εκφραζουν πιο πολυ....
νομιζω οτι ειναι δυσκολο να διαφωνησει κανεις με αυτα.....οι περισσοτεροι εχουμε ζησει αναλογες καταστασεις.......και ειναι σιγουρο οτι θα ξαναζησουμε....
δεν ειπε κανεις( τουλαχιστον εγω..) να μην πληρωνονται....και βεβαια να πληρωνονται,αυτα που πρεπει να πληρωνονται,αλλα πανω απο ολα να κανουν σωστα τη δουλεια τους...και κυριως να ειναι ανθρωποι.....κατι που για αυτους ειναι ρουτινα,και ευρω.....για μας μπορει να ειναι παρα πολυ σημαντικο...τα ζωακια μας...η ψυχη μας...:):)

καλημερα κ απο μενα. προφανως συμφωνω μαζι σου κ επαυξανω σε οτι αφορα την εκμεταλλευση του ανθρωπινου πονου. αυτο το οποιο ηθελα απλα να τονισω, παραθετωντας την εμπειρια μου ως εργαζομενη στο χωρο της υγειας, ειναι οτι η επιστημονικη καταρτιση των επαγγελματιων υγειας καλο θα ηταν να μην συγχεεται με την προσωπικοτητα τους. κ εξηγουμαι: εχω γνωρισει απιστευτα καταρτισμενους γιατρους, που δν θα τους συναστρεφομουν ομως για κανενα λογο,κ αντιστοιχα πονοψυχους κ γλυκομιλητους γιατρους, που ομως ηταν ανιδεοι επιστημονικα. εαν καποιος συνδυαζει την επιστημονικη καταρτιση με ηθος, αξιοπρεπεια κ ανθρωπισμο, τοτε μιλαμε οντως για λειτουργο, κ για εξαισιο επιστημονα. αυτη μου την προσεγγιση, ακολουθω κ για τους κτηνιατρους: με ενδιαφερει πρωταρχικα η καταρτιση του, γιατι αυτη θα σωσει τον τακη μου σε μια δυσκολη ωρα, να χτυπησω ξυλο. αν τωρα ειναι κ φιλοζωος, τοσο το καλυτερο, θα εχω ανακαλυψει τον ιδανικο κτηνιατρο (κ θα τον ανακοινωσω υπερηφανα στο mycat:)). ισως απουσιαζει ο ρομαντισμος απο αυτο το σκεπτικο, ειναι ομως πιο πραγματιστικο.

καλημερα κ απο μενα. προφανως συμφωνω μαζι σου κ επαυξανω σε οτι αφορα την εκμεταλλευση του ανθρωπινου πονου. αυτο το οποιο ηθελα απλα να τονισω, παραθετωντας την εμπειρια μου ως εργαζομενη στο χωρο της υγειας, ειναι οτι η επιστημονικη καταρτιση των επαγγελματιων υγειας καλο θα ηταν να μην συγχεεται με την προσωπικοτητα τους. κ εξηγουμαι: εχω γνωρισει απιστευτα καταρτισμενους γιατρους, που δν θα τους συναστρεφομουν ομως για κανενα λογο,κ αντιστοιχα πονοψυχους κ γλυκομιλητους γιατρους, που ομως ηταν ανιδεοι επιστημονικα. εαν καποιος συνδυαζει την επιστημονικη καταρτιση με ηθος, αξιοπρεπεια κ ανθρωπισμο, τοτε μιλαμε οντως για λειτουργο, κ για εξαισιο επιστημονα. αυτη μου την προσεγγιση, ακολουθω κ για τους κτηνιατρους: με ενδιαφερει πρωταρχικα η καταρτιση του, γιατι αυτη θα σωσει τον τακη μου σε μια δυσκολη ωρα, να χτυπησω ξυλο. αν τωρα ειναι κ φιλοζωος, τοσο το καλυτερο, θα εχω ανακαλυψει τον ιδανικο κτηνιατρο (κ θα τον ανακοινωσω υπερηφανα στο mycat:)). ισως απουσιαζει ο ρομαντισμος απο αυτο το σκεπτικο, ειναι ομως πιο πραγματιστικο.

συμφωνω με τα περισσοτερα απο αυτα που εγραψες!!! ομως το αν θα σωθει το ζωακι μας,δυστυχως δεν εξαρταται μονο απο την επιστημονικη καταρτιση του γιατρου,αλλα και απο το ποσο φιλοζωος και ανθρωπος ειναι.....γιατι μπορει να ξερει τι ειναι καλυτερο,αλλα να μην το κανει,για καθαρα εμπορικο σκοπο...πχ...οι γιατροι που κανουν τις ενεσεις που υποκαθιστουν τη στειρωση....δεν μπορει να μην ξερουν οτι προκαλουν καρκινο....και ομως το κανουν.....γιατι??? γιατι τους συμφερει περισσοτερο οικονομικα....υπαρχουν πολλα τετοια παραδειγματα...:)

Καλησπερα τακις..ναι δεν λεω..θα μπορουσε να ηταν ποιο βασιμο το σκεπτικο που ανελυσες...και ειναι...αν σκεφτεις οτι στην ομορφη μας ελλαδα εχουμε φτασει στο σημειο αυτο που θα πρεπει να θεωρειτε δεδομενο να το επικροτουμε και να το επιβραβευουμε...και να το αναδεικνυουμε κιολας...
Κανεις δεν ψαχνει τον super γιατρο που θα ειναι αριστος επιστημονας,καλοκαρδος,και παραλληλα να εκτελει και χρεη κοινωνικου λειτουργου για την ψυχολογικη υποστηριξη του ασθενης και των συγγενων..
Απλα με τοση σαπιλα που υπαρχει στον ιατρικο τομεα εχουμε φτασει σε σημειο η φυσιολογικη καθημερινοτητα ενος ιατρου να ειναι δακτυλοδεικτουμενη και χειροκροτουμενη...
η πραγματικη οψη ομως ειναι τελειως διαφορετικη...μεσα στο καδρο ενος επιφανους και αρτια εκπαιδευεμενου επιστημονα-και πανω απ ολα με κοινωνικη παιδεια και εκπαιδευση- δεν θα δεις ουτε χρηματοθηρικη αντιμετωπιση του ασθενης,ουτε ελειπη ενημερωση και τρομοκρατιας του ασθενη,ουτε ωχαδελφισμο και συμπλεγματικη συναγωνιστικοτητα μεταξυ των ομοιων του πανω απ το προσκεφαλο του ασθενη...και εννοειτε οτι δεν υπαρχουν ουτε extra φιλοδωρηματα, και ουτε γραβατοφορεμενοι ιατρικοι επισκεπτες με δωρακια μεσα στις βαλιτσες,οπου στον βωμο της πρωοθησεως ιατρικων σκευασματων αναγκαζουν τον ασθενη-μεσω του ιατρου- να ξηλωνεται..
Εισαι αλλωστε μεσα στον χωρο και τα ξερεις...οπως ειμαι και εγω μεσα στον χωρο του managment και τα ξερω...
Εχω την απαιτηση ο λειτουργος να ειναι καθ ολα λειτουργος...κοινωνικα ευαισθητοποιημενος και πλουσιος ψυχικα...ακομη και αν εχει περασει στην αλλη οχθη και εχει κανει την ιδιοτητα του βιωμα..ακομη και εκει,οπου στον τομεα του εχει δαφνες και περγαμηνες..ακομη και εκει υπαρχει ποιοτητα και σωστη αντιμετωπιση ενος ασθενους...
Ετσι και με τα κατοικιδια μας...τα ιδια αντιμετωπιζουμε στον τομεα της υγειας τους..μην νομιζεις...
Φιλικα...Σπυρος

πουπουλινα, στο διαταυτα, το συμπερασμα που καταληγουμε ειναι το ιδιο, εστω κ απο διαφορετικο δρομο. το παραδειγμα το οποιο εβαλες ειναι χαρακτηριστικο. για μενα, αυτος που υποκαθιστα τη στειρωση με την ενεση δεν ειναι καλος επαγγελματιας, οχι επειδη δν λειτουργει φιλοζωικα, αλλα γιατι κανει κατι τελειως αντι-επιστημονικο, ειτε απο σκοπο (κερδος) ειτε απο αγνοια (μην αποκλειουμε την περιπτωση ελλιπεστατης εκπαιδευσης..).

παντως...ενα ειναι σιγουρο...και οχι τυχαιο....περυσι η προπερσι( δεν θυμαμαι ακριβως) οι ελληνες γιατροι βγηκαν οι πρωτοι σε ολοι την ευρωπη,για ασχημη συμπεριφορα απεναντι στους ασθενεις....οι ειδησεις το ελεγαν και οχι εγω....πολυ κακη πρωτια.......:down::down::down:

Και για μένα το πρόβλημα δεν είναι να πληρώσω για τις υπηρεσίες κάποιου αλλά με ενοχλεί η εκμετάλλευση..Παράδειγμα μια φίλη βρήκε γατάκι χτυπημένο από αυτοκίνητο, έτρεξε να το σώσει και εκεί που το πήγε της πήραν 100 ευρώ μόνο για εξετάσεις..Πήρε τις εξετάσεις και πήγε το γατί στον δικό της κτηνίατρο και της είπε ότι στην ουσία οι εξετάσεις που κάνανε στο γατί ήταν περιττές και το ανέλαβε ο ίδιος χωρίς να της πάρει χρήματα..Εν τοιαύτη περιπτώση με ενοχλεί πολύ η αισχροκέρδεια..Δεν λέω ότι είναι υποχρεωμένος κάθε γιατρός να φροντίσει ένα αδέσποτο αφιλοκερδώς, αλλά ο άνθρωπος - γιατρός δεν θα κοιτάξει πως θα βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα αλλά θα ενδιαφερθεί να σε βοηθήσει χωρίς να σου κάνει οικονομική αφαίμαξη...Και μιας και το θέμα που έχει ανοιχτεί είναι τεράστιο, ένα άλλο που με ενοχλεί τρομερά κυρίως στους ανθρωπογιατρούς του δημοσίου είναι που θα σου πετάξουν την ασθένεια στην μούρη με επιστημονικούς όρους και εσύ θα κάνεις ερωτήσεις για να καταλάβεις τι τρέχει και θα σε κοιτάνε και με ένα υποτιμητικό υφάκι την ώρα που θα προσπαθούν να ξεμπερδεύουν μαζί σου σύντομα... Φυσικά ευτυχώς που υπάρχουν και οι εξαιρέσεις...Αυτά, ελπίζω να μην σας κούρασα!!!

παντως...ενα ειναι σιγουρο...και οχι τυχαιο....περυσι η προπερσι( δεν θυμαμαι ακριβως) οι ελληνες γιατροι βγηκαν οι πρωτοι σε ολοι την ευρωπη,για ασχημη συμπεριφορα απεναντι στους ασθενεις....οι ειδησεις το ελεγαν και οχι εγω....πολυ κακη πρωτια.......:down::down::down:
τραγικη πρωτια.. ελπιζω να ειναι κατανοητο οτι δν σκοπευω, ουτε κ εχω κ κανενα κερδος στην τελικη, να κανω το δικηγορο του διαβολου. απλα καταθετω την αποψη μου, κυνικη αν θελετε, οτι δν ψαχνω συμπαθη γιατρο (ειτε ειναι γιατρος για 2ποδα ειτε για 4ποδα) αλλα ικανο. κ αυτο, πιστεψτε με, μπορει να αποδειχτει απειρως δυσκολοτερο. πραγματικα μακαρι τα πραγματα να ηταν στο επιπεδο που τα περιγραφει ο σπυρος. αλλα επειδη, κ συμφωνα με αυτο που ειπε η πουπουλινα μακραν απεχουμε απο αυτο, προσπαθω να ειμαι ρεαλιστρια. κ για μενα αυτο μεταφραζεται στην αναζητηση του πιο σωστα καταρτισμενου επιστημονα (η τηρηση της δεοντολογιας συμπεριλαμβανεται κατ'εμε στο "σωστα").

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back