Σχέση γάτας με κουνέλι

• Thread starter Thread starter Thea
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Thea

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Thea αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 139 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους.

Δεν ξέρω εάν αυτό το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά απο αύριο και για 10 μέρες θα φιλοξενήσω το κουνέλι μιας φίλης μου. Ωστόσο έχω γάτα και απ'οτι είδα απο το σπίτι της φίλης μου τα κουνέλια είναι πολύ τσαπατσούλικα στα θέματα υγιεινής σε αντίθεση με τα γατιά. 2 είναι οι προβληματισμοί μου.

1. Ποια θα είναι πιθανόν η σχέση της γάτας μου με το άλλο ζώο

και 2. τι πρέπει να κάνω προκειμένου να μην μου λερώσει το σπίτι...

Γενικά τα κουνέλια δεν τα συμπαθώ αλλά δεν υπάρχει άλλο άτομο που να μπορεί να κρατήσει το ζωάκι.

Εάν το κλείσω σε ένα δωμάτιο (στο οποίο φυσικά θα μπαίνω τακτικά προκειμένου να βλέπω το ζωο) λέτε να είναι καλή ιδέα? δεν θέλω να πάθει τίποτα απο τη γάτα μου....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Σχέση γάτας με κουνέλι...

Eγώ τον Έλβις,τώρα στις διακοπές, τον έχω στο υπόστεγο της ταράτσας που το έχουμε περιφράξει και κάνει την ανάγκη του μόνο στη δεξιά γωνία. Στο σπίτι μας στην Αθήνα όμως,που του έχουμε φτιάξει ένα σπιτάκι τα κάνει παντού γύρω γύρω... :hmm: Δεν ξέρω γιατί.

Η φίλη σας δε θα σας δώσει το κλουβάκι του κουνελιού; Μόνο του σε δωμάτιο δε θα το πρότεινα, θα λερώσει. Εκτός κι αν έχετε χρόνο να καθαρίζετε τακτικά :redface:

Πάντως καλό θα ήταν να μην έρθει σε επαφή με τη γατούλα, αφού δεν έχουν μάθει το ένα με το άλλο :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Βασικά θα μου δώσει το κλουβάκι αλλά αυτό απ'οτι κατάλαβα έχει συνηθίσει εκτός και το λυπάμαι να το έχω 10 μέρες στο κλουβί! Είχα πάει όπως είπα στο σπίτι της φίλης μου και η κατάσταση με τα κακάκια του κουνελιού ήταν τραγική. Επίσης μου είπε πως δεν έχει συνηθίσει να τα κάνει στο κλουβί αλλά απ'έξω και στο σπίτι έχω παρκέ και φοβάμαι πάρα πολύ.

καταρχην μια γατα ειναι αδυνατο να φαει ενα ενηλικο κουνελι (εκτος αν ειναι νανος). Σιγα σιγα μπορει να συνηθισει την παρουσια του και να μην υπαρχει προβλημα. Το θεμα με τα κακακια του λυνεται με αρκετους τροπους. Ο ιδανικοτερος τροπος, αλλα χρονοβορος, ειναι να το μαθεις να πηγαινει σε ενα συγκεκριμενο μερος (πχ μια αμμολεκανη με αμμο που δεν σβωλιαζει, κατα προτιμηση μια οικολογικη, στρωμενη με χορτο). Επισης αν δεν ειναι στειρωμενο θα πρεπει να στειρωθει οσο πιο γρηγορα γινεται, κυριως αν ειναι θηλυκο γιατι κινδυνευει να πεθανει απο καρκινο (τα αστειρωτα θηλυκα κουνελια εχουν παρα πολυ αυξημενες πιθανοτητες). Επισης με την στειρωση θα σταματησει και το μαρκαρισμα. Επισης πρεπει να ξερεις οτι τα κακακια τους ειναι συνηθως σκληρα και δεν μυριζουν. Τα μαλακα κακακια ειναι αυτα που ΠΡΕΠΕΙ να τρωνε. Αν υπαρχουν πολλα μαλακα κακακια σημαινει οτι δεν τα τρωει και συνεπως θα πρεπει να του δινεις λιγοτερη τροφη του εμποριου και λιγοτερες τροφες που περιεχουν ζαχαρη. Τροφες πλουσιες σε ειναι ειναι οι ιδανικοτερες για τα κουνελια. Τα ουρα του κουνελιου καθαριζονται με ξυδι και νερο, οποτε δεν θα εχεις προβλημα με το καθαρισμα. Οσο για το κλουβακι, μπορεις να παρεις κατι πτυσσομενα κλουβακια για κουταβια που ειναι αρκετα μεγαλα, τα περιοριζουν αλλα ταυτοχρονα θα το προστατευει απο την γατα, πχ κατι παρομοιο με αυτο:
MPpet_exercise_pen_9005_white_30.jpg

Ειχα πολλα χρονια κουνελι νανο και τον αφηνα στο χωριο και οι αδεσποτες ενηλικες γατες ποτε δεν το πειραζαν. Πηγαινανε το μυριζανε στη μυτουλα και μετα το κοιτουσανε παραξενα που χοροπηδουσε. Δε νομιζω οτι θα αντιμετωπισεις προβλημα,απλα μαλλον δεν θα εχουν καμια σχεση μεταξυ τους,ουτε σχεση αγαπης ουτε μισους.
Οσο για το λερωμα...μαθαινουν ευκολα να τα κανουνε σε αμμο ή σε πριονιδι. Εμεις ειχαμε ενα μεγαλο κλουβι ξυλινο και μια λεκανιτσα με πριονιδι και εκανε τα τσισακια εκει. Τα κακα τα κανουνε παντου αλλα αυτο δεν ενοχλει καθως δεν βρωμανε,δεν κολλανε,μαζευονται ευκολα και ειναι ξερες μπαλιτσες.Δεν ειναι καν να τις σιχαινεσαι!

Ναι, η αλήθεια είναι ότι όταν είχε έρθει σε επαφή με τα γατάκια ο Έλβις δεν τον πείραξαν,αλλά τα μωρά του έκανα χου και οι μεγάλες τον μύριζαν και τον κοίταζαν περίεργα όπως είπες Έλενα. Αλλά τον μάζεψα γιατί φοβόμουν μη φάει σφαλιάρα :redface:

Τhea ούτε κι εγώ τους έχω όλη τη μέρα στο κλουβί ;)
Ελπίζω οι προλαλήσασες σας κάλυψαν :)

εγω τα εχω στην ταρατσα τα κουνελια! ερχοντε οι αδεσποτες γατες και τα ενοχλουν... τους δαγκωνουν τα ποδια, τα τρομαζουν...

Οι γάτες με τα κουνέλια δεν είναι ξαδερφάκια?:hmm:

ναι!

Μοιαζουν παρα πολυ το κουνελι και η γατα ειδικα στο προσωπο!

ναι! φτιαχνω ενα θεμα μονο για τα ζωακια μου! με φωτο και πληροφοριες!

(το εφτιαξα)

Κουνελι και γατα στο ιδιο σπιτι??

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
Εδω και 4 χρονια εχω ενα κουνελακι κ προσφατα αποφασισα να παρω γατα.Το μονο προβλημα μου ειναι το κατα ποσο θα συνηθισουν μαζι κ θα εχουν... φιλικιες(!) σχεσεις!Αν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπερα.Για δες λιγο και τις απαντησεις που υπαρχουν παραπανω.Ισως σε βοηθησουν.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ
Εδω και 4 χρονια εχω ενα κουνελακι κ προσφατα αποφασισα να παρω γατα.Το μονο προβλημα μου ειναι το κατα ποσο θα συνηθισουν μαζι κ θα εχουν... φιλικιες(!) σχεσεις!Αν καποιος ειχε παρομοια εμπειρια...

Αν πάρεις γατάκι, 2-4 μηνών, δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back