Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kalliastar
Διάσημο μέλος
Ο Μύτσας είναι κοντότριχος και δεν έχει πρόβλημα.
Ο Πάρης είναι μακρίτριχος αλλά κάθεται ο καημένος και τον χτενίζω κάθε μέρα.
Επίσης το αρέσει πάρα πάρα πολύ να τον σκουπίζω με την ηλεκτρική σκούπα!!!
Με το που θα πατήσω το διακόπτη έρχεται και ξαπλώνει μπροστά μου, κάνει τουμπίτσες και γυρίζει την κοιλίτσα για να τον ρουφήξω με τη σκούπα!
Εν τω μεταξύ γαι να μυρίζει όμορφα το σπίτι όταν σκουπίζω, αδειάζω μέσα στη σακούλα της σκούπας μια βανίλια (τη σκονίτσα που βάζουμε στα γλυκά) και όταν τον σκουπίζω μυρίζει η γουνίτσα του βανίλια!
Είναι και λευκό το καμάρι μου, σκέτο λουκουμάκι!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Λέω καμιά μέρα να φωνάξω groomer να τον χτενίσει... θα μου βγει πιο οικονομικό από την αντιβίωση σε περίπτωση που με δαγκώσει και με στείλει στον γιατρό![]()
Ή θηριοδαμαστή!

Θα σου πρότεινα να τον πιάσεις στον ύπνο αλλά διάβασα ότι ακόμη και τότε σου αγριεύει.
Είναι δύσκολα τα πράγματα, όντως...
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα τρελαθω!! Δεν υπαρχει αυτο το γατι!Τα δικά μου ευτυχώς κάθονται και τα χτενίζω σχετικά ήσυχα.
Ο Μύτσας είναι κοντότριχος και δεν έχει πρόβλημα.
Ο Πάρης είναι μακρίτριχος αλλά κάθεται ο καημένος και τον χτενίζω κάθε μέρα.
Επίσης το αρέσει πάρα πάρα πολύ να τον σκουπίζω με την ηλεκτρική σκούπα!!!
Με το που θα πατήσω το διακόπτη έρχεται και ξαπλώνει μπροστά μου, κάνει τουμπίτσες και γυρίζει την κοιλίτσα για να τον ρουφήξω με τη σκούπα!
Εν τω μεταξύ γαι να μυρίζει όμορφα το σπίτι όταν σκουπίζω, αδειάζω μέσα στη σακούλα της σκούπας μια βανίλια (τη σκονίτσα που βάζουμε στα γλυκά) και όταν τον σκουπίζω μυρίζει η γουνίτσα του βανίλια!
Είναι και λευκό το καμάρι μου, σκέτο λουκουμάκι!!!!
Kalliastar
Διάσημο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ή θηριοδαμαστή!
Θα σου πρότεινα να τον πιάσεις στον ύπνο αλλά διάβασα ότι ακόμη και τότε σου αγριεύει.
Είναι δύσκολα τα πράγματα, όντως...
και το χειρότερο είναι ότι πρέπει να του χτενίζω την ουρά γιατί κάνει κόμπους εκεί που είναι λιπαρή
Μόνο να του χτενίζω τα μάγουλα και το κεφάλι γενικότερα κάθεται (να τρίβεται δηλαδή αυτός στην χτένα
). Αν πάει η χτένα προς τα κάτω τα παίρνει στο κρανίο 
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Είναι δύσκολος ο άνδρας σου φαίνεται.

Όταν κοιμάται ή χουζουρεύει που έχει χαλαρώσει δεν κάθεται, ακόμα κι αν βάλεις πχ το γάντι χωρίς να σε πάρει πρέφα, ε;
Kalliastar
Διάσημο μέλος
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Χμμμ!
Είναι δύσκολος ο άνδρας σου φαίνεται.
Όταν κοιμάται ή χουζουρεύει που έχει χαλαρώσει δεν κάθεται, ακόμα κι αν βάλεις πχ το γάντι χωρίς να σε πάρει πρέφα, ε;
να το δει μόνο φτάνει για να επιτεθεί. Δεν μιλάω για ένα απλό χχχχχχ ή για καμια σφαλιάρα. Γίνεται άλλος γάτος, κυριολεκτικά. Το Σάββατο που θα έχω την φωτογραφική μου μηχανή (που τραβάει βίντεο) πίσω, θα σας δείξω πως αντιδρά όταν βλέπει χτένα και πως αγριεύει όταν η χτένα πλησιάζει την ουρά. Αντίθετα, στο κόψιμο των νυχιών είναι πολύ πράος και ήσυχος... κανονικό πρόβατο.
Kalliastar
Διάσημο μέλος
Συνήθως έχουν θέμα με τα νύχια, όχι με το χτένισμα.
Το πιό πιθανό είναι ότι φοβάται τη χτένα, γι΄αυτό αντιδρά έτσι

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Victoria πολύ εντύπωση μου κάνει.
Συνήθως έχουν θέμα με τα νύχια, όχι με το χτένισμα.
Το πιό πιθανό είναι ότι φοβάται τη χτένα, γι΄αυτό αντιδρά έτσι![]()
και εγώ αυτό υποψιάζομαι. Αν αγοράσω καινούρια χτένα την δέχεται, αλλά μόλις πλησιάσω την ουρά ή την κοιλίτσα ή τον χτενίσω για πάνω απο 1-2 λεπτά αρχίζει η επιθετικότητα. Αλλά από την άλλη μπορεί και να μην ισχύει κάτι τέτοιο γιατί από μωρό έδειχνε μια επιθετικότητα στο χτένισμα. Δεν είναι κάτι που το εμφάνισε τώρα δηλαδή. Επίσης το βρίσκω εντελώς απίθανο να τον πονάει η βούρτσα από φυσική τρίχα, αλλά παρόλα αυτά αντιδρά έτσι και σε αυτήν. Το πιο περιέργο από όλα είναι ότι δέχεται να τον χτενίζω με την δική μου βούρτσα, ακόμα και αν χτενίσω την ουρά του!

Kalliastar
Διάσημο μέλος
Είναι τρελά τελικά τα γατούνια!
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Ε τότε κάνε τη "θυσία" και χάρισε του την βούρτσα σου!!!!!!!
Είναι τρελά τελικά τα γατούνια!
το έχω κάνει ήδη
Το πρόβλημα όμως είναι ότι η συγκεκριμένη βούρτσα είναι για σγουρό μαλλί και τα δοντάκια είναι αραιά και δεν κάνει δουλειά 
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Εάν πάρεις μια βούρτσα για εκείνον και για λίγες μέρες προσποιείσαι μπροστά του ότι χτενίζεσαι με αυτήν, ίσως και να την δεχόταν για κανένα λεπτό.
Ίσως δέχεται την βούρτσα σου επειδή έχει τη μυρωδιά σου.

mpoulaalekoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Πάντως δεν αποκλείεται να είναι απλά ότι ΜΙΣΕΙ τις βούρτσες..Πολλά γατάκια (ιδιαίτερα κοντότριχα) απευχθάνονται το βούρτσισμα..Ίσως επειδή είναι πιο άμεση η επαφή με τη βούρτσα, δεν ξέρω..
dimiandr
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλησπέρααα.... Λοιπόν, ιδού το πρόβλημα.Η μια γατα της αδερφής μου, είναι σκέτο αγρίμι και με κανέναν τρόπο δε μπορώ να τη χτενίσω. Αυτό πάντα το χε, όταν προσπαθούσαμε να το κάνουμε έβγαιναμε ριγέ. Καθαριζόταν όμως η κυρία, οπότε ουτε γατα ουτε ζημια.. Τωρα είναι 13 ετών, και παραμελεί το τρίχωμά της. Συνεπώς είναι γεμάτη τζίβες. Προσπαθώ με τη χτένα, αλλα τίποτα. Στην αρχή το βλέπει σαν παιχνίδι, τρίβεται, με γυρνάει σε όλο το σπίτι, και μετα τη πιάνουν οι στραβωμάρες της και σταματάω γιατι αρχίζει τα χχχχ και τις σφαλιάρες και κρύβεται. Σε ένα σημείο που έχει φύγει μεγάλη "τζιβα" και φένεται το δέρμα της, ειναι πολύ κόκκινο. Σκέφτομαστε να τη πάμε στον κτηνίατρο να δούμε αν μπορεί να πάρει κάποιο ηρεμιστικό (μια φορά ακόμα το κάναμε) , και να τη χτενίσουμε εκεί. Εχει αντιμετωπίσει κάποιος κάτι τέτοιο? Να πω ότι την τελευταία φορά που μπήκε στο κλουβί για να πάει στον γιατρό, νιαούριζε απεγνωσμένα απτην ωρα που μπήκε, μέχρι την ωρα που γύρισε σπίτι, μια ωρα και πλέον πολυ στρεσσαρισμένη, με σάλια να τρέχουν, κλπ. Εχετε κάτι να προτείνετε?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μου μοιάζει με αλωπεκίαση αυτό που περιγράφεις. Η παραμέληση του τριχώματος της τη προκάλεσε και οχι με το να γλύφεται μόνη της δεν έκανε όλη τη δουλειά σωστά.Απλά πέρασε το δικό της.
Ειδικά στις μακρύτριχες ράτσες είναι αναγκαίο κακό η καθημερινή περιποίηση.Άσε που γλυτώνεις και την ίδια απο το να καταπίνει νεκρές τρίχες με το τσουβάλι.. και επειδή το είδατε σαν παιχνίδι, εκείνη το είδε σα παιχνίδι με αποτέλεσμα κανείς να μη το πάρει στα σοβαρά.
Τώρα τι κάνεις ? Εγώ θα την πήγαινα στο γιατρό θα σου δώσει οδηγίες. Επιπλέον πάρε μαλάκτική σε σπρέι σβέρκωσέ την ( ναι ξέρω αλλά πρέπει ) και μαζί με την αδελφή σου πρέπει να της κάνεις ένα καλό χτένισμα. Καλό όμως.
Κάθε μέρα !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Απευθυνομαι στους πιο εμπειρου γατογονεις υπαρχει κολπακι να αυνηθισουν να τα χτενιζω η μικρη ψιλο-καθεται ο μεγαλος δεν καθετε οχι οτι αγριευει αλλα τον κυνηγαω γγυρω γυρωκ ειναι χαδιαρης δεν περιμενα οτι δεν θα καθοταν εχω αλλαξει 2 χτενες ειναι κοντοτριχα κ τους πηρα βουρτσα που απ τηνια χτενιζεις αντιθετα κ απ την αλλη εχει τριχα κ βγαζει τις πολλες..3φορες το χω προσπαθησει δεν ειναι πολυ για να συνηθισουν αλλα μηπως υπαρχει κατι πιο γρηγορο κανεμα κολπακι
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
lovekittens
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool