mimikaki
Διάσημο μέλος
παραθέτω και το κείμενο για πρώτες βοήθειες σε τέτοια περίπτωση!
Αν και στις γάτες δεν αρέσει να κολυμπούν, παρόλα αυτα είναι πολυ καλές κολυμβήτριες και δεν υπάρχει περίπτωση να πνιγούν εκτός και εάν κουραστούν, ή τίς παρασύρει το ρεύμα.
Σε περίπτωση που η γάτουλα βρέθει σε κατάσταση πνιγμού υπάρχει μια διαδικασία πρώτων βοηθειών που μπορεί να γίνει, η οποία κατα την γνώμη μου ειναι πολύ περίεργη!!!
Κραταμε την γάτα απο τα πίσω πόδια ανάποδα και την κουνάμε έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν οι πνεύμονες και να βγει όλο το νερό από μέσα ώστε η γάτα να μπορέσει να ξαναβρεί την αναπνοή της.
Εαν παρόλα αυτά η γατούλα δεν αναπνέει, πρέπει να της κάνουμε τεχνιτή αναπνοή στόμα με στόμα ή να γίνουν μαλάξεις στην καρδιά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Συνημμένα
LIFE
Πολύ δραστήριο μέλος
πω πω να δεις καποιον να την γυριζει ετσι απο τα ποδια -και να μην ξες να πας να του κανεις την μουρη του αγνωριστη,,τωρα χωρις πλακα ισχυει,,μου φαινεται καπως,,Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Κι εμένα "κάπως" μου φαίνεται... H πηγή είναι έγκυρη; Να το διασταυρώσουμε κάπως... 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
και μετά έψαξα σε κάποια σαίτ για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού και κάπως έτσι το περιγράφουν...https://moggycat13.tripod.com/id35.html

kitsoyla
Πολύ δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Παντως κι εγω αν εβλεπα κάτι τετοιο όπως στη φωτο θα παθαινα φρικη!!!
isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
felix
Δραστήριο μέλος
Καλές οι οδηγίες...η φωτό όμως...είναι λίγο περιεργη...
Μακάρι να μην μας τύχει ποτέ τέτοιο κακό.
χριστινα
Διάσημο μέλος
mimikaki
Διάσημο μέλος
Πρόκειται για φάρσα που κυκλοφορεί ευρέως στο internet. Δείτε τη σωστή αντιμετώπιση εδώ.
είπα και εγω!!! φαινεται και παλιά η φώτο... πάντως και στο σαιτ που εδωσες λεει οτι την γυρνας αναποδα και την κουνας...For drowning, remove as much water as possible from the lungs. Hold the cat upside down by placing your hands around the lower abdomen, and swing the cat back and forth for 30 seconds.

isavvas
Αρχική Δημοσίευση από mimikaki:πάντως και στο σαιτ που εδωσες λεει οτι την γυρνας αναποδα και την κουνας...
Άλλο την κουνάς ελαφρά και άλλο την κάνεις σβούρα. Μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος

χριστινα
Διάσημο μέλος
Πριν χρόνια ειχε λιποθυμήσει ο Γιάννης ενω τρώγαμε εξω (υπερκόπωση). Μου είπαν να του χαλαρώσω τη γραβατα και βουτηξα τη γραβάτα και τον τραβαγα μεχρι που μου πήρανε το χερι.....
Αυτό μου θυμησατε.... Μα, να τη χαλαρωσω πηγα απλά εδειξα λίγο υπερβάλοντα ζήλο!!!!
(Τσάμπα και οι γνωσεις πρωτων βοηθειων)
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
χριστινα
Διάσημο μέλος
Ή αν φοράτε, μείνετε μακρυά από εμενα.....
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Είναι όπως θα έκανε κάποιος φαρσα λέγοντας ότι για μαλάξεις στην καρδιά πατάμε με τα πόδια όπως κάποτε πατούσαν τα σταφύλια.
Σωστό!
Βέβαια, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στα άλογα κάπως έτσι κάνουμε (πηδάμε πάνω στο στήθος τους με τα γόνατα). Και αυτό δεν είναι φάρσα...
χριστινα
Διάσημο μέλος
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι αλλά για άνθρωπο όμως; το κάθε είδος έχει διαφορετική σωματική κατασκευή. Όπως επίσης σε ένα ζώο μικρό (ως είδος) δεν θα γίνουν οι μαλάξεις με τις παλάμες αλλά με τα δάχτυλα υποθέτω.Βέβαια, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στα άλογα κάπως έτσι κάνουμε (πηδάμε πάνω στο στήθος τους με τα γόνατα). Και αυτό δεν είναι φάρσα...
isavvas
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:...σε ένα ζώο μικρό (ως είδος) δεν θα γίνουν οι μαλάξεις με τις παλάμες αλλά με τα δάχτυλα υποθέτω.
Και πάλι σωστός!
ladycat
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool