Σώσε τη γάτα απο πνιγμό!

• Thread starter Thread starter mimikaki
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

mimikaki

Διάσημο μέλος

Η mimikaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.700 μηνύματα.
βρήκα αυτή την περίεργη φωτογραφία και το έψαξα λιγο..πρόκειται για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού της γατουλίνας! Αχρείαστο να ειναι, αλλά ας το γνωρίζουμε, και το σημαντικότερο μην δούμε καποιον να το κάνει και του ορμήξουμε!:P :P
παραθέτω και το κείμενο για πρώτες βοήθειες σε τέτοια περίπτωση!

Αν και στις γάτες δεν αρέσει να κολυμπούν, παρόλα αυτα είναι πολυ καλές κολυμβήτριες και δεν υπάρχει περίπτωση να πνιγούν εκτός και εάν κουραστούν, ή τίς παρασύρει το ρεύμα.
Σε περίπτωση που η γάτουλα βρέθει σε κατάσταση πνιγμού υπάρχει μια διαδικασία πρώτων βοηθειών που μπορεί να γίνει, η οποία κατα την γνώμη μου ειναι πολύ περίεργη!!!:hmm:
Κραταμε την γάτα απο τα πίσω πόδια ανάποδα και την κουνάμε έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν οι πνεύμονες και να βγει όλο το νερό από μέσα ώστε η γάτα να μπορέσει να ξαναβρεί την αναπνοή της.
Εαν παρόλα αυτά η γατούλα δεν αναπνέει, πρέπει να της κάνουμε τεχνιτή αναπνοή στόμα με στόμα ή να γίνουν μαλάξεις στην καρδιά.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• animal.hcp.gif
    animal.hcp.gif
    71,1 KB · Εμφανίσεις: 75
  • cpr10.gif
    cpr10.gif
    5,2 KB · Εμφανίσεις: 82
:blink: :blink: πω πω να δεις καποιον να την γυριζει ετσι απο τα ποδια -και να μην ξες να πας να του κανεις την μουρη του αγνωριστη,,τωρα χωρις πλακα ισχυει,,μου φαινεται καπως,,

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:blink: :blink: :blink: Κι εμένα "κάπως" μου φαίνεται... H πηγή είναι έγκυρη; Να το διασταυρώσουμε κάπως... :hmm:

Εγω βρήκα την φωτο με το σχόλιο απο κάτω εδω:https://www.miqel.com/random_images/random-images-6.html

και μετά έψαξα σε κάποια σαίτ για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση πνιγμού και κάπως έτσι το περιγράφουν...https://moggycat13.tripod.com/id35.html

:hmm:

αν ισχύει αυτό το πράγμα τι να πώ? ελπίζω να μην τύχει να δω γάτα να πνίγεται γιατι το βλέπω χλωμό να το κάνω:down:

Πάντως εμενα όταν ο γατος ειχς υγρό στους πνεύμονες, λίγο πριν πεθάνει, από τα πίσω πόδια τον σηκωσε ο γιατρος. Αλλά δεν σωνόταν με κανεναν τρόπο
:hmm: :hmm: :hmm:
Παντως κι εγω αν εβλεπα κάτι τετοιο όπως στη φωτο θα παθαινα φρικη!!!

Πρόκειται για φάρσα που κυκλοφορεί ευρέως στο internet. Δείτε τη σωστή αντιμετώπιση εδώ.

:hmm: :hmm: :hmm:
Καλές οι οδηγίες...η φωτό όμως...είναι λίγο περιεργη...
Μακάρι να μην μας τύχει ποτέ τέτοιο κακό.

Πραγματικα μακαρι να μη συμβει σε κανεναν. Αλλά καλό να ξερει κανεις για κάθε περίπτωση.....

Πρόκειται για φάρσα που κυκλοφορεί ευρέως στο internet. Δείτε τη σωστή αντιμετώπιση εδώ.

είπα και εγω!!! φαινεται και παλιά η φώτο... πάντως και στο σαιτ που εδωσες λεει οτι την γυρνας αναποδα και την κουνας...For drowning, remove as much water as possible from the lungs. Hold the cat upside down by placing your hands around the lower abdomen, and swing the cat back and forth for 30 seconds. :hmm:

Αρχική Δημοσίευση από mimikaki:
πάντως και στο σαιτ που εδωσες λεει οτι την γυρνας αναποδα και την κουνας...

Άλλο την κουνάς ελαφρά και άλλο την κάνεις σβούρα. Μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά.

Είναι όπως θα έκανε κάποιος φαρσα λέγοντας ότι για μαλάξεις στην καρδιά πατάμε με τα πόδια όπως κάποτε πατούσαν τα σταφύλια.:mad:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Πριν χρόνια ειχε λιποθυμήσει ο Γιάννης ενω τρώγαμε εξω (υπερκόπωση). Μου είπαν να του χαλαρώσω τη γραβατα και βουτηξα τη γραβάτα και τον τραβαγα μεχρι που μου πήρανε το χερι.....
:redface: :redface: :lol: :lol:
Αυτό μου θυμησατε.... Μα, να τη χαλαρωσω πηγα απλά εδειξα λίγο υπερβάλοντα ζήλο!!!!
(Τσάμπα και οι γνωσεις πρωτων βοηθειων)

Δίδαγμα: Ποτέ δεν φοράμε γραβάτα.

:lol: :lol: :lol:
Ή αν φοράτε, μείνετε μακρυά από εμενα.....

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
Είναι όπως θα έκανε κάποιος φαρσα λέγοντας ότι για μαλάξεις στην καρδιά πατάμε με τα πόδια όπως κάποτε πατούσαν τα σταφύλια.

Σωστό!

Βέβαια, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στα άλογα κάπως έτσι κάνουμε (πηδάμε πάνω στο στήθος τους με τα γόνατα). Και αυτό δεν είναι φάρσα...

έχουν όμως και τον αναλογο θώρακα για να αντέχει.....

Βέβαια, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση στα άλογα κάπως έτσι κάνουμε (πηδάμε πάνω στο στήθος τους με τα γόνατα). Και αυτό δεν είναι φάρσα...
Ναι αλλά για άνθρωπο όμως; το κάθε είδος έχει διαφορετική σωματική κατασκευή. Όπως επίσης σε ένα ζώο μικρό (ως είδος) δεν θα γίνουν οι μαλάξεις με τις παλάμες αλλά με τα δάχτυλα υποθέτω.

Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:
...σε ένα ζώο μικρό (ως είδος) δεν θα γίνουν οι μαλάξεις με τις παλάμες αλλά με τα δάχτυλα υποθέτω.

Και πάλι σωστός!

κ εδω οι πρωτες βοηθειες για ωρα αναγκης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back