Ταυτόχρονη στείρωση

YOTA1

Νεοφερμένο μέλος

Ο YOTA1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Καλημέρα. Είμαι καινούρια στο φόρουμ και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στις γάτες καθώς πάντα είχα σκυλιά. Από την στιγμή όμως που πήρα την Μαέστρο (κεραμιδογατούλα) τις έχω λατρέψει. Αυτή τη στιγμή έχω 3: την Μαέστρο, τον Clochard και την Νεφερτίτη. Η Μαέστρο είναι 1,5 χρονών ενώ τα δύο μικρά είναι 5 μηνών. Θέλω να τις στειρώσω. Μίλησα χθες με τον γιατρό και μου είπε ότι μπορούμε να τις στειρώσουμε ταυτόχρονα και τις 3. Επειδή δεν έχω ξαναστειρώσει ζώο, δεν ξέρω τί ακριβώς συνεπάγεται αυτό. Μου είπε ότι θα πρέπει να τις έχω περιορισμένες σε ένα δωμάτιο για 2-3 μέρες για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής. Μήπως θα είναι δύσκολο να ανταπεξέλθω με 3 ζώα σε κατάσταση ανάρρωσης ταυτοχρόνως? ΄Μπορώ να τις έχω και τις 3 στο ίδιο δωμάτιο ή υπάρχει περίπτωση να έχουμε καβγάδες αφού θα είναι στρεσαρισμένες, θα πονάνε κλπ? Συγνώμη αν σας κούρασα. :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

σε γενικές γραμμές η στείρωση ειναι μια απλή επέμβαση, ειδικά στα αρσενικά. Οπότε δεν έχεις να ανησυχείς για πολλά. :)
Στα θηλυκά εξαρτάται και από την τομή που θα κάνει ο γιατρός, αν ειναι μικρή συνήθως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Το πολύ να είναι για κανένα 24ωρο πιο υποτονικά λόγο της επέμβασης αλλα και της νάρκωσης. Αλλα νομίζω αυτή ειναι η χειρότερη περίπτωση.

Στην γενική περίπτωση δεν θα πονάνε ιδιάιτερα.
Αν τα πάνε καλά μεταξύ τους, έχε τα όλα μαζί. Και βλέπεις.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ, αν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους δεν θα έχουν πρόβλημα. Ο λόγος που σου συνέστησε τον περιορισμό ο κτηνίατρος είναι για να μην κάνουν κάποια απότομη κίνηση και ανοίξουν οι τομές τους, ιδίως για τη θηλυκή που θα έχει και ράμματα. Οπότε, καλό θα ήταν να τα βάλεις σε κάποιο δωμάτιο που δεν προσφέρεται για πολλά σκαρφαλώματα, άλματα κ.λπ. Έχε τους φαγητό και νεράκι, μην τα πιέσεις όμως να φάνε αν δεν θέλουν (η νάρκωση μπορεί να τους προκαλέσει ναυτία και να μην έχουν όρεξη για φαγητό -λογικά την επόμενη μέρα θα πρέπει να τρώνε κανονικά). Έχε τους και τις αμμολεκάνες τους στο δωμάτιο, αν και στις πρώτες ώρες, που θα είναι ακόμα υπό την επήρεια της νάρκωσης, μπορεί να τους συμβεί κανένα "ατυχηματάκι", οπότε προνόησε και γι' αυτό.

Όσον αφορά την μετεγχειρητική φροντίδα, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να προσέχεις ώστε να μη γλείφουν πολύ τις τομές τους (κάποιοι κτηνίατροι συνιστούν τα ειδικά κολλάρα, κατά τη γνώμη μου όμως δεν είναι απαραίτητα, αρκεί να έχεις το νου σου και να τους αποσπάς την προσοχή με χάδια ή παιχνίδι όποτε πάνε να πειράξουν την τομή). Ίσως χρειαστεί να τους δώσεις και αντιβίωση για κάποιες μέρες, μπορείς όμως να ζητήσεις απ'τον γιατρό να τους κάνει μια ενέσιμη που θα τα καλύψει, ώστε να μη χρειαστεί να τους δώσεις εσύ.

Καλημέρα. Είμαι καινούρια στο φόρουμ και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω μεγάλη εμπειρία στις γάτες καθώς πάντα είχα σκυλιά. Από την στιγμή όμως που πήρα την Μαέστρο (κεραμιδογατούλα) τις έχω λατρέψει. Αυτή τη στιγμή έχω 3: την Μαέστρο, τον Clochard και την Νεφερτίτη. Η Μαέστρο είναι 1,5 χρονών ενώ τα δύο μικρά είναι 5 μηνών. Θέλω να τις στειρώσω. Μίλησα χθες με τον γιατρό και μου είπε ότι μπορούμε να τις στειρώσουμε ταυτόχρονα και τις 3. Επειδή δεν έχω ξαναστειρώσει ζώο, δεν ξέρω τί ακριβώς συνεπάγεται αυτό. Μου είπε ότι θα πρέπει να τις έχω περιορισμένες σε ένα δωμάτιο για 2-3 μέρες για να αποφύγουμε τραυματισμούς. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής. Μήπως θα είναι δύσκολο να ανταπεξέλθω με 3 ζώα σε κατάσταση ανάρρωσης ταυτοχρόνως? ΄Μπορώ να τις έχω και τις 3 στο ίδιο δωμάτιο ή υπάρχει περίπτωση να έχουμε καβγάδες αφού θα είναι στρεσαρισμένες, θα πονάνε κλπ? Συγνώμη αν σας κούρασα. :)

Καλως ηρθες στο γατοφορουμ:D και καλως ηρθες στον κοσμο της γατας.:up:Συνηθως ετσι γινεται, γνωριζεις μια γατα και τις ερωτευεσαι ολες!:blink::up::lol:
Τωρα για την ταυτοχρονη στειρωση που ρωτας, για τις γατουλες δεν νομιζω να εχει διαφορα αν τις στειρωσεις ταυτοχρονα η καθε μια χωριστα.Οσες στειρωσα εγω για μια-δυο μερες ειναι λιγο πεσμενες και μετα επανερχονται πληρως στην καθημερινοτητα τους.Δεν εχω παρατηρησει καποια πιο επιθετικη συμπεριφορα για να φοβασαι,αν τα παν καλα μεταξυ τους δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.
Το θεμα εισαι εσυ.:)Μπορεις να τις μεταφερεις στον κτηνιατρο ταυτοχρονα και μετα να διαθεσεις περισοτερο κοπο και χρονο για την ταυτοχρονη φροντιδα τους? :D

Μήπως είναι λίγο μικρά για να στειρωθούν 5 μηνών?:hmm:
Ρωτάω γιατί δεν ξέρω..:redface:

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Όσο για την τελευταία ερώτηση το ρώτησα και εγώ στον γιατρό. Μου είπε ότι στο εξωτερικό τα στειρώνουν και από 4 μηνών, και ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Επειδή είναι όλη μέρα αγκαλιά με τον αρσενικό, φοβάμαι μην μείνει έγκυος η μικρή. Γι'αυτό είπα να μην περιμένω μέχρι τους 7 μήνες αν και δεν έχει δείξει κανένας από τους 2 ακόμη σημάδια "σεξουαλικότητας".

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back