Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Η μεταβαση απο το μπιμπερω με το γαλα στην στερεη τροφη πρεπει να γινει σταδιακα και με μεγαλη προσοχη. Το οτι καποια γατακια βγαζουν δοντακια δεν σημαινει και πως ειναι ετοιμα να φανε στερη τροφη, σε γενικες γραμμες να θυμασαι το εξης, παρακολουθησε τα και ακολουθησε τις επιθυμιες τους, αυτα ξερουν καλυτερα. Οταν ειχα την Ζουζου μου μωρο, μου ειχε πει ο κτηνιατρος αφου εκλεισε τις 30 μερες πως πρεπει να αρχισει να τρωει στρερεη τροφη, ασχετη εγω τον ακουσα και το δοκιμασα και κοντεψα να την χασω την Ζουζου μου. Πνιγηκε ασχημα και ειδα κι επαθα να την συνεφερω, μαλλον ειχαμε αυτο που λενε αγιο. Απο τοτε αφησα εκεινην να μου πει ποτε θελει να φαει κατι αλλο εκτος απο γαλα και τελικα αυτο εγινε οταν εγινε 2 μηνων. Ενω ο Κοναν που τον βρηκα περιπου ενος μηνος, εφαγε κατ' ευθειαν στερεη τροφουλα, το καθε γατι εχει τους δικους του ρυθμους και ειναι σημαντικο να τους ακολουθουμε.τα γατακια βρισκονται στην 4η βδομαδα! μπορει να κλεισαμε και μηνα δεν ειμαι σιγουρη. εχουν βγαλει τα πρωτα τους δοντακια. ακομη τιποτα σοβαρο. τα προβληματα που αντιμετωπιζω πρακτικα πολλα βρισκομαστε παλι θεσσαλονικη και συνεχιζει να επειγει φιλοξενια. οποιος μπορει να τα φιλοξενησει και βρισκεται ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ας επικοινωνησει μαζι μου. εχουν ηδη αρχισει να πηγαινουν στην αμμο και σιγα σιγα θα τρωνε μονα τους.
εχουμε προβλημα στη μεταβαση απο γαλα σε γατοτροφη. εγω δεν ετυχε να το ξανακανω οποτε οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη. ενω αν τους δωσω μια μια κροκετα μουλιασμενη στο στομα μπορουν να τη μασισουν και να τη φανε, δεν μπορουν να την παρουν μονα τουςμε αποτελεσμα να συνεχιζω το ταισμα με τη συριγγα με γαλα. και με κονσερβα λιωμενη δοκιμασα τιποτα. καμια ιδεα??
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Νομίζω ότι πρέπει να περάσουν ακόμα λίγες μέρες μέχρι να μπορούν να τρώνε μόνα τους κροκέτες, έστω και μουλιασμένες.
Εγώ θα συνέχιζα για λίγο καιρό ακόμα το γάλα και να τα ταίζω με τη σύριγγα και θα τα τάιζα με τις μουλιασμένες κροκέτες στο στόμα.![]()
Η μεταβαση απο το μπιμπερω με το γαλα στην στερεη τροφη πρεπει να γινει σταδιακα και με μεγαλη προσοχη. Το οτι καποια γατακια βγαζουν δοντακια δεν σημαινει και πως ειναι ετοιμα να φανε στερη τροφη, σε γενικες γραμμες να θυμασαι το εξης, παρακολουθησε τα και ακολουθησε τις επιθυμιες τους, αυτα ξερουν καλυτερα. Οταν ειχα την Ζουζου μου μωρο, μου ειχε πει ο κτηνιατρος αφου εκλεισε τις 30 μερες πως πρεπει να αρχισει να τρωει στρερεη τροφη, ασχετη εγω τον ακουσα και το δοκιμασα και κοντεψα να την χασω την Ζουζου μου. Πνιγηκε ασχημα και ειδα κι επαθα να την συνεφερω, μαλλον ειχαμε αυτο που λενε αγιο. Απο τοτε αφησα εκεινην να μου πει ποτε θελει να φαει κατι αλλο εκτος απο γαλα και τελικα αυτο εγινε οταν εγινε 2 μηνων. Ενω ο Κοναν που τον βρηκα περιπου ενος μηνος, εφαγε κατ' ευθειαν στερεη τροφουλα, το καθε γατι εχει τους δικους του ρυθμους και ειναι σημαντικο να τους ακολουθουμε.
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις! τελειωσε και η σκονη απο το γαλα γιαυτο προβληματιζομουν αν ειναι απαραιτητο να παρω καινουργια μιας και οικονομικα δεν εχω βοηθεια απο πουθενα, ειμαι φοιτητρια και τα εξοδα ειναι ηδη πολλα. τελικα πηγα και πηρα καινουργια (εψαχνα ολα τα πετς της θεσ/νικης για να βρω, παντου ελλειψη..) αυτο που λετε θα κανω, θα συνεχισουμε με το γαλα οσο αντεξω ακομα
ποσες φορες τη μερα χρειαζονται να τρωνε πλεον? Βασω μου εγω οσες φορες βρηκα γατακια ενος μηνα εφαγαν κατευθειαν κροκετα γα μωρα. δεν μου περασε απο το μυαλο να πω την αληθεια οτι μπορει να πνιγουνε (ειναι και μικροσκοπικες αυτες οι κροκετες) ευχαριστω, θα προσεχω περισσοτερο τωρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
anna 21
Δραστήριο μέλος
Συνημμένα
kat-cats
Διάσημο μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
σημερα εγινε το μεγαλο βημα και πλεον τρωνε και τα 2 μονα τους απο πιατακι το γαλατακι και τις κροκετουλες τους!!
αν και παλι οταν με βλεπουν με σκαρφαλωνουν και ψαχνουν για τη συριγγα αλλα νομιζω θα το συνηθισουν ακομη αρχη ειναι. ειχαμε τρεξιματα γενικα με το ασπρο-γκρι... του επεσε το τριχωμα σταδιακα και τελικα εμεινε σχεδον καραφλο οφειλεται σε μυκητες. κανουμε θεραπεια αλλα ακομη η κατασταση ειναι η ιδια
επισης χθες ετρεχα παλι αρον αρον στον κτηνιατρο γιατι το ιδιο γατακι εκανε μια πληγη στο πιπι του και δεν μπορουσε να κατουρησει, πονουσε και γκρινιαζε. τελικα δεν ηταν τιποτα εφτιαξε μονο του.για φιλοξενια προσφερθηκε μια κοπελα που βρηκα μεσω της Βασως (να ναι καλα) αλλα μπορει μονο για μια βδομαδα. εν τω μεταξυ επικοινωνησε και μια κοπελα μαζι μου που θελει το ενα, θα βρεθουμε το σαβ/κο να δουμε. εχουν παρει κανα 2 ακομη τηλεφωνο, αλλα τα ηθελαν για αυλη και αστειρωτα... οποτε απορριπτονται, δεν εκανα τοσο κοπο για να καταληξουν αρρωστα/νεκρα σε ενα χρονο
απ την αλλη και αυτη η κοπελα και μια αλλη (που ειπε οτι θελει να ερθει να παρει το ενα στο τελος του μηνα γιατι μενει αθηνα, αλλα τωρα εχει εξαφανιστει) ειναι 18... και προβληματιζομαι πολυ για το αν μπορω να τις εμπιστευτω. εσεις τι λετε?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
A-Ch
Νεοφερμένο μέλος
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
anna 21
Δραστήριο μέλος
και εγω αυτης της αποψης ειμαι, οτι δλδ μπορει να ειναι υπευθυνες παρα την ηλικια τους, αλλα τα γεγονοτα με διαψευδουν τουλαχιστον για την 1η. μιλουσαμε για ωρες ολοκληρες μεσω fb και οταν της ειπα οκ, παρε με και τηλεφωνο να μιλησουμε, εξαφανιστηκε (δεν επαθε κατι μου ξαναεστειλε οτι θα με παρει, αλλα δεν πηρε ποτε). και η αλλη που θα βρεθουμε το σαββατο μου ειπε οτι την προηγουμενη γατα της (που ζουσε μεσα στο σπιτι) την πατησε αυτοκινητο οταν την πηγαν στο χωριο (και αρα την αμολησαν ελευθερη..). ειμαι εγω η υπερβολικη??
anna 21
Δραστήριο μέλος
Καταρχήν είναι πάνγλυκα τα μωρούλια!!Θερμά συγχαρητήρια που το πάλεψες και τα κατάφερες! 'Οσο για την κοπέλα, κατά τη γνώμη μου πάντα, το ανησυχητικό δεν είναι η ηλικία της. Είναι που εξαφανίστηκε. Αν το είχε αποφασίσει υπεύθυνα, μπορούσε να το κάνει και είχε ερωτευτεί το μωρό όπως του αξίζει, θα έκανε σαν τρελή μέχρι να το πάρει πιστεύω... Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι τυχαίνει, άνθρωποι είμαστε. Όπως και να'χει, αν εμφανιστεί ξανά, θα πρέπει να την κερδίσει την εμπιστοσύνη σου. Δεν είναι για πειράματα οι ψυχούλες!
ακριβως! αν μπω και σε περαιτερω λεπτομερειες θα καταλαβετε περισσοτερο. τα ηθελε ελεγε παρα πολυ! γιαυτο και υποχωρησα αν και ελεγε για ενα μηνα μετα και εμενε στην αθηνα και ειναι και μικρη και εκανα ολοκληρες συζητησεις μαζι της. και τελικα δεν τα ηθελε αρκετα ουτε για να με παρει ενα τηλεφωνο αν και το υποσχεθηκε 2 φορες

ευχαριστουμε για τα καλα λογια

kathy85
Πολύ δραστήριο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool