Τα προτερήματα του να έχεις γάτα!

Korinaki10

Νεοφερμένο μέλος

Η Korinaki10 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεια σας! Είμαι νέο μέλος εδώ, αλλά εγώ δεν έχω γατάκι... θέλω να πείσω τους γονείς μου να πάρω γατάκι (την μαμά μου βασικά) και επειδή δεν είμαι του στυλ face to face γράφω μηνυματάκια και τα αφήνω στο μαξιλάρι τους... τώρα λοιπόν κάνω μια προσπάθεια και θα ήθελα να μου πείτε τα προτερήματα του να έχεις γάτα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορω να το περιγραψω με πολλα λογια...δεν υπαρχουν τοσες λεξεις

Οταν ζεις με γατα-γατες κατα προτιμηση

Εχεις τα παντα.....
Οταν συναντησα το πρωτο μου γατι,απορησα πως ζουσα χωρις αυτα τα πλασματα,τοσα χρονια....

Τοσο απλα.....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

1.Να ερχεται και για καλημέρα να σου τριβεται στα πόδια και να σου νιαουριζει ναζιάρικα!
2. Να σου κάνει πατουσακια
3. Να σε κοιταζει στα ματάκια, τρυφερα
4. Όταν διαβαζεις η ξαπλώνεις να ερχεται να κουρνιαζει δίπλα σου και να σου κρατα συντροφια
5. Όταν εισαι στεναχωρημένος να ξερεις πως καποιον θα πάρεις αγκαλια...

Κοίτα... για να πάρεις γάτα πρέπει και να το θέλεις! Να είσαι υπέυθυνη! Η γάτα χρειάζεται πολλά. Είναι μεγάλη ευθύνη! Χρειάζεται να την ταίζεις, να αγοράζεις γι αυτήν, να καθαρίζεις την αμμολεκάνη της... Αν δεν είσαι έτοιμη γι αυτό μην το κάνεις διότι αν είσαι μαθήτρια και ξεκινήσει το σχολείο και οι γονείς σου δεν θα προλαβαίνουν να την φροντίζουν, εσύ τι θα κάνεις;;). Αν όμως μπορείς τρέξε πάρε ένα αδεσποτάκι!! θα σε αποζημιώνει καθημερινά και με το παραπάνω!:clapup:

1. Χαδάκια και νιαουρίσματα
  2. Συντροφιά
  3. Παιχνιδάκια
  4. Αγκαλίτσες

και πολλά άλλα!

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!! Panagiotis849 είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θέλω γάτα :) και μπορώ να την φροντίζω, θα με βοηθάει και ο μπαμπάς μου που τις αγαπάει πολύ :D

Κορίνα η απόλαυση του να ζεις με γάτα-ες δεν περιγράφεται!!
Είναι απίστευτα πλάσματα.

Πριν πάρεις τη γατούλα όμως κάνε μια γύρα σε διάφορα θεματάκια του φορουμ που αφορούν στη φροντίδα της ώστε να βεβαιώθεις ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις.

Πλεονέκτημα: Κυνηγάει μύγες και έτερα ζωύφια. Και, σε αντίθεση με το σκύλο, συνήθως τα πιάνει (τα καημένα.. ) :p

ΥΓ: Είπα να απαντήσω επί του πρακτικού. :)

Τελευταία επεξεργασία:
Πέρα από αυτά που λένε παραπάνω, νομίζω πως η μαμά σου θα ανησυχεί πιο πολύ για τα πρακτικά θέματα όπως λέει η 761.
Οι γάτες δεν μυρίζουν όπως οι σκύλοι. Για την ακρίβεια, άμα φροντίζεις στην λεκάνη που κάνουν την ανάγκη τους δεν μυρίζει το σπίτι σαν να ζει ζώο μέσα. Και έτσι πάμε και στο δεύτερο συν, όποτε θέλουν να κάνουν την ανάγκη τους πάνε μόνα τους και το κανονίζουν το ζήτημα.
Βέβαια έχει άλλου είδους ευθύνες και φροντίδα, και αυτό είναι που δεν θέλουν οι περισσότεροι.

Η μαμά σου είχε ποτέ κατοικίδιο? Αυτό που δεν φαντάζονται όσοι δεν είχαν ποτέ τους ζώο, είναι το πόση αγάπη μπορείς να πάρεις απ΄αυτά. Έρχεται η γατούλα και σου χαϊδεύεται, σε γλύφει και σε καθαρίζει, ξαπλώνει πάνω σου, σου τραβάει το πόδι αγκαλιάζοντας το με τα πατουσάκια της για να παίξετε, και λες κοίτα να δεις το πανέξυπνο, με την δική του γατίσια νοημοσύνη δείχνει πως με αγαπάει.

Φίλη μου απλά το ότι έχεις γάτα είναι το προτέρημα ;) ..και είμαι σίγουρη ότι με το που την αποκτήσετε θα το αντιληφθεί και η μαμά σου πολύ καλά :)

Μια ερώτηση :)

Οι γάτες γενικώς είναι ευαίσθητα ζωάκια; ποιες είναι οι αδυναμίες τους; ποιο είναι πάνω κάτω το προσδόκιμο ζωής τους; :confused: :/: :hmm: :worry:

Απάντηση: Απορία!!

Οι γατουλες ειναι τα πιο γλυκα, αξιαγαπητα και ευαίσθητα πλασματακια.:D δεν θα βρεις και κανενα εδω μεσα να σου πει το αντίθετο:P Τα βασικά θελουν, αγαπη, φροντιδα, παιχνιδι και οπωσδήποτε στείρωση. Προσδόκιμο ζωής περιπου 15 χρονια εφοσων εχει την απαραίτητη φροντιδα και ιατρική περίθαλψη..μπορει ομως να ζήσουν και 20 χρονια ή και περισσοτερο

Ευχαριστώ πολύ!!!! :D

Αν σκεφτεσαι να παρεις γατακι εχει πολλα εδω που δίνονται για υιοθεσία αν κοιτάξεις στην κατηγορία χαρίζονται.

Θα βαλεις ένα γατοαγγελουδακι στην ζωή σου, τοσο τρυφερα πλάσματα είναι, έναν αγγελο όμως που θελει αγαπη και φροντιδα και πρεπει να δωσεις; τι θες αδεσποτακι η ρατσας γατάκι; τι σκέφτεσαι;

"Τα ζώα ήταν ατελή,
ουρά μακριά, θλιμμένα
στο μυαλό.
Σιγά-σιγά άρχισαν να
διορθώνονται,
ενσαρκωμένα σε τοπία,
αποκτώντας σημάδια, χάρη, πέταγμα.
Η γάτα,
μόνο η γάτα
γεννήθηκε ακέραια
και περήφανη:
γεννήθηκε εντελώς τέλεια,
πάει μονάχη και ξέρει αυτό που θέλει.

Ο άνθρωπος θέλει να γίνει ψάρι και πουλί,
το φίδι θα'θελε να είχε φτερά,
ο σκύλος είναι ένα λιοντάρι χαμένο,
ο μηχανικός θέλει να γίνει ποιητής,
η μύγα μελετάει να γίνει χελιδόνι,
ο ποιητής προσπαθεί να μιμηθεί τη μύγα,
αλλά η γάτα
θέλει να είναι μόνο γάτα
κι όλες οι γάτες είναι γάτες
από τα μουστάκια ίσαμε την ουρά
από την προαίσθηση ίσαμε το ζωντανό ποντίκι,
από τη νύχτα ίσαμε τα χρυσά της μάτια.

Δεν υπάρχει ενότητα
όπως αυτή,
δεν έχει
το φεγγάρι ούτε το άνθος
τέτοια ολότητα:
είναι ένα και μόνο πράγμα,
όπως ο ήλιος ή το τοπάζι,
και η ελαστική γραμμή στο στέρεο και λεπτό
περίγυρό της είναι σαν
τη γραμμή της πλώρης ενός πλοίου.
Τα κίτρινά της μάτια
άφησαν μια μονάχα
σχισμή
για να ρίξουν μέσα τα κέρματα της νύχτας.

Ω! μικρή αυτοκρατόρισσα
δίχως σφαίρα,
κατακτητή δίχως πατρίδα,
μικρέ τίγρη σαλονιού, νυμφικέ
άρχοντα του ουρανού
των στεγών των ερώτων σου
τον άνεμο της αγάπης
απαιτείς
όταν περνάς
και αποθέτεις
τέσσερα λεπτά πόδια
στο δάπεδο,
οσφραινόμενη,
δυσπιστώντας
για όλα τα γήινα,
γιατί όλα είναι
βρόμικα
για το άσπιλο πόδι της γάτας"

[Πάμπλο Νερούδα "Ωδή στη γάτα"(απόσπασμα)]

cat_nouveau_ii_black_cat_art_nouveau_painting_ca.jpg

Σίγουρα ό,τι και να σου πούμε δε συγκρίνεται με το να ζεις με μια γάτα.
Η ανιδιοτελής αγάπη είναι το πολυτιμότερο.
Το ότι γυρνάς στο σπίτι και βλέπεις ένα πλασματάκι να κάνει χαρούλες απλά και μόνο επειδή σε είδε!
Τα παιχνίδια που σε κάνουν να γίνεσαι κι εσύ ξανά μωρό, τα χάδια που στα δίνουν χωρίς να ζητάνε αντάλλαγμα... τίποτα δεν ξεπληρώνεται ούτε αγοράζεται.
Και ό,τι κι αν λένε για τις γάτες πως είναι ανεξάρτητες και κακές και δε μας αγαπάνε είναι μπούρδες.
Η γάτα σου θα είναι εκείνη που στους μεγάλους σου πόνους θα έρθει, χωρίς να της πεις τίποτα, και θα τρίψει το κεφαλάκι της στο πρόσωπό σου σα να σου λέει "εγώ είμαι εδώ για σένα".

Αχ πολύ δακρύβρεχτα τα έγραψα:D αλλά ειλικρινά έχω αναθεωρήσει πολλά τους τελευταίους μήνες που έχουμε τη μικρή μας στο σπίτι.
Κάθε μέρα μας δίνει κι από τουλάχιστον ένα χαμόγελο, αν όχι πολλά περισσότερα!
Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας πια!

υ.γ. από πρακτικής άποψης τα προτερήματα είναι οικονομικά(μια γάτα έχει λιγότερες οικονομικές ανάγκες και κτηνιατρικές από ένα σκυλάκι), ούτε εκπαίδευση χρειάζεται, και να την αφήσεις μόνη στο σπίτι για να πας για δουλειά μπορείς. αυτα :D

τι ποιημα του νερουδα, μπραβο αλκιονη, δεν ηξερα πως ειχε γραψει ο ποιητης ωδη για την γατα και νομιζω πως τα λέει όλα, μα όλα! πολλοι λογοτεχνες εχουν ασχοληθεί με τις γατούλες

Οπως τα λεει η rouli726. Πραγματικά σε νοιώθουν. Άπειρες ειναι οι φορες που θα σε καταλάβει η γατα και ποτε εισαι αγχωμένος και ποτε λυπημένος..και εχουν τρομερή διαίσθηση τα άτιμα..λες και ξέρουν ποτε θα επιστρέψεις και περιμένουν, λες και ξέρουν ποιος θα μπει απο την πορτα.

https://simigdalenios.blogspot.gr/2011/07/vs.html
αυτό το αρθρακι είναι για πολλά γελια ! τα προτερήματα αλλα και τα ελαττωματα της γατας, χα, χα! φυσικα τιποτα από αυτά δεν ισχυει, οι γατες είναι γλυκητατες!!!!

Τελευταία επεξεργασία:
γιατι η ευτυχια μετριεται σε γατες...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back