Δεν αντέχεται η νύχτα απόψε σας λέω.......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Δεν ξέρω τι να πω...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Cleopatra
Δραστήριο μέλος

Τα μέρα αυτά στην Πελοπόννησο, παρότι είμαι από τη Βόρειο Ελλάδα, τα έχω επισκεφτεί και είναι πραγματικά ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ... Θα αισθανθώ άθλια όταν ξαναπάω και τα δω καμμένα και γυμνά.
Ντροπή και κατάμουτρο φτύσιμο σε όλους τους ασυνείδητους εμπρηστές
χριστινα
Διάσημο μέλος

:cry::cry::cry:Αισθανομαι τοσο θυμο και τοση λυπη, οπως ολοι φανταζομαι....
Και τοσο λιγη και ανεπαρκης......
Ποσα εχουμε να δουμε ακομη...............
χριστινα
Διάσημο μέλος
Της δικαιοσυνης Ηλιε νοητε, και μυρσινη εσυ δοξαστικη.....
ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ, ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑ ΜΗ, ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.......
ΑΕΤΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΧΕΙ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ, στα ηφαιστεια κληματα σειρα, και τα σπιτια πιο λευκα, στου γλαυκου το γειτονεμα.....

Ναι, φωναζω, συγγνωμη..... Προτιμησα να το κανω εδω παρα να βγω στη βεραντα μου και να με μαζεψουν.....
"καλημερα........"
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Όχι τόσο για τις ίδιες τις φωτιές (που, έτσι κι αλλιώς, ακόμα και χωρίς εμπρησμούς φέτος θα ήταν εκ των πραγμάτων πολλές, λόγω ξηρού χειμώνα, ζεστού καλοκαιριού και ισχυρών ανέμων), αλλά περισσότερο για την επιπόλαιη αντιμετώπιση του κινδύνου. Όλοι το ήξεραν ότι φέτος θα είχαμε πολλές πυρκαγιές, όπως και όλοι ξέρουν ότι μόνο με την πρόληψη μπορεί κανείς να περισώσει ό,τι σώζεται. Είδατε όμως να αγοράζονται καινούρια αεροπλάνα, ελικόπτερα και οχήματα; Είδατε να εκπαιδεύονται σωστά οι εθελοντές πυροσβέστες (που με μια εκπαίδευση της πλάκας σβήνουν φωτιές με τρομερό ρίσκο για τη ζωή τους); Είδατε να προσλαμβάνονται μόνιμοι πυροσβέστες; Να ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες; Να ενημερώνονται όσοι κατοικούν δίπλα ή μέσα σε δάση;
Φέτος, δόθηκαν στους δήμους οι ίδιες επιδοτήσεις όπως κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και αφού έφαγαν οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι σύμβουλοι, τα παιδιά τους, τα ανίψια τους και οι κουμπάροι τους, με ό,τι περίσσεψε διόρισαν εποχικούς τους ψηφοφόρους τους. Και ούτε λόγος βέβαια να κατεδαφίσουν το αυθαίρετο που έχτισε ο μπατζανάκης του δημάρχου πάνω στα προπέρσινα καμμένα...
chrisidor
Δραστήριο μέλος
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
το αεροπλανο που πηγαινε εκει εφυγε μολις πηρε φωτια ο Υμηττος....τι να πω πλεον....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Για ολα τ'αλλα δεν ξερω τι να πω...Λυπαμαι για τα θυματα, αλλα και για τα μυαλα των υπευθυνων.

Μαριελ, εχετε και την τσικι στην Ευβοια?
RedCat
Διάσημο μέλος
aspasiapef
Διάσημο μέλος

lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος
Ευχομαι να σβησει το γρηγοροτετο...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ολο δημιουργουνται νεες εστιες!
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
μα ποσο αχρηστοι μπορει να ειναι αυτοι που υποτιθεται οτι οργανωνουν την κατασβεση των πυρκαγιων...
απο το πρωι καιγεται η περιοχη,εχει διανυσει η φωτια πανω απο 30 χλμ με σταθερη κατευθυνση και ουτε οχημα ουτε αεροπλανο εχει φανει μεχρι τωρα...κι αισθανομαι τοσο αχρηστη εδω...:cry:κι ουτε μπορω να τους παιρνω καθε 5 λεπτα τηλεφωνο.αφηστε που απο τον αερα δεν ακουω τιποτα...
η Τσικι ειναι μαζι τους.απο το πρωι ηταν τρομερα ανησυχη κι ο αδερφος μου την ειχε βαλει απο νωρις στο κλουβακι της για να την παρει και να φυγουν τρεχοντας.δε θελω να σκεφτομαι τι εγινε με τα γατακια στα σκουπιδια....:cry::cry:
δεν εχω ιδεα τι εγινε με το σπιτι,αν καηκε τελειως η αν απλα το "εγλειψε" η φωτια...εβαλα τη μανα μου πριν φυγουν να βρεξει γυρω-γυρω οτι μπορουσε μπας και...δε θελω ουτε να σκεφτω τι εικονα θα αντικρυσουμε μολις σβησουν οι φωτιες:cry:
και αυτο που σκεφτομαι για να παρηγορηθω ειναι οτι αφενος δε χασαμε ανθρωπο και αφετερου εμεις τουλαχιστον(σε αντιθεση δυστυχως με πολλους αλλους)εχουμε μονιμη κατοικια
τι να πω ρε γμτ...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Η θλίψη δεν αντέχεται. Τα όμορφα χωριά δυστυχώς δεν καίγονται ούτε όμορφα ούτε απλά ούτε αναίτια. Καίγονται με αιτία: την ανθρώπινη απληστία! Ένα κακό που γινόταν χρόνια και δεν του δίναμε σημασία αφού γινόταν μόνο [ΜΟΝΟ;;;] στο δάσος, ενώ τώρα καίγονται και σπίτια, και άνθρωποι (όπως τα υπόλοιπα ζώα).
Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη δύναμη και καποιοι το ξεχνούν (ή δεν τους νοιάζει). Το πώς φτάσαμε ως εδώ το καταλαβαίνω καλά. Ελπίζω να το καταλάβουν όλοι και πέρα από τις άμεσες ενέργειες (τώρα δεν είναι ώρα για κατηγορίες), να κάνουν όλοι -εννοώ τον κάθε απλό πολίτη- ό,τι πρέπει αργότερα (κι όποιος αγοράζει οικόπεδο/σπίτι να ελέγχει καλά σε τι περιοχή είναι και ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ!!!)
Εύχομαι να σταματήσει ΤΩΡΑ και να μην έχουμε άλλα θύματα!
ladycat
Διάσημο μέλος
υπομονη κοριτσαρα μου οι πετρες ξαναφτιαχνονται οι ανθρωπινες ζωες κ τα ζωα που χανονται δεν ξαναγινονταιμιλησα με τους γονεις μου οι οποιοι ηταν σε αθλια κατασταση:cry::cry::cry:η φωτια περασε το βουνο και μπηκε στον οικισμο της Ακτης Νηρεως που εχουμε το σπιτι.μολις εφτασε λιγο πιο πανω απο το δικο μας η μητερα μου πηρε τον πατερα μου σηκωτο(δεν ηθελε με τιποτα να φυγει και ν'αφησει το σπιτι)και κατεβηκαν κατω στην παραλια.μολις πλησιασε η φωτια τα τελευταια σπιτια προς την παραλια τους πηρε η αστυνομια και τους πηγε παραλια-παραλια προς το Αλιβερι γιατι η παραλια της Ακτης Νηρεως εχει πολλα πευκα.τωρα ειναι εγκλωβισμενο εκει γιατι και οι δυο δρομοι προς Αλιβερι και Αμαρυνθο ειναι κλειστοι.
μα ποσο αχρηστοι μπορει να ειναι αυτοι που υποτιθεται οτι οργανωνουν την κατασβεση των πυρκαγιων...απο το πρωι καιγεται η περιοχη,εχει διανυσει η φωτια πανω απο 30 χλμ με σταθερη κατευθυνση και ουτε οχημα ουτε αεροπλανο εχει φανει μεχρι τωρα...
κι αισθανομαι τοσο αχρηστη εδω...:cry:κι ουτε μπορω να τους παιρνω καθε 5 λεπτα τηλεφωνο.αφηστε που απο τον αερα δεν ακουω τιποτα...
η Τσικι ειναι μαζι τους.απο το πρωι ηταν τρομερα ανησυχη κι ο αδερφος μου την ειχε βαλει απο νωρις στο κλουβακι της για να την παρει και να φυγουν τρεχοντας.δε θελω να σκεφτομαι τι εγινε με τα γατακια στα σκουπιδια....:cry::cry:
δεν εχω ιδεα τι εγινε με το σπιτι,αν καηκε τελειως η αν απλα το "εγλειψε" η φωτια...εβαλα τη μανα μου πριν φυγουν να βρεξει γυρω-γυρω οτι μπορουσε μπας και...δε θελω ουτε να σκεφτω τι εικονα θα αντικρυσουμε μολις σβησουν οι φωτιες:cry:
και αυτο που σκεφτομαι για να παρηγορηθω ειναι οτι αφενος δε χασαμε ανθρωπο και αφετερου εμεις τουλαχιστον(σε αντιθεση δυστυχως με πολλους αλλους)εχουμε μονιμη κατοικιατι να πω ρε γμτ...
Μακάρι να μην χαθεί ούτε μια ψυχή από εδώ και πέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αντισταθμιστεί η απώλεια ζωής για όλα τα πλάσματα και το περιβάλλον. Για όσους και όσες έχουμε δικούς μας ανθρώπους εύχομαι να τα καταφέρουν, όχι μόνο αυτοί αλλά όλοι.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool