Τα όμορφα χωριά απλά καίγονται

nena

Πολύ δραστήριο μέλος

Η nena αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.761 μηνύματα.
και εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα κοιτάμε με τα μάτια καρφωμένα σε έναν αριθμό με την μακάβρια ευχή να μην αλλάξει.
Δεν αντέχεται η νύχτα απόψε σας λέω.......

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

:( Δεν ξέρω τι να πω...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω σταματησα πλεον να βλεπω τηλεοραση

Ο,τι και να πούμε για σήμερα δεν εκφράζει την κατάσταση που ζουν οι άνθρωποι εκεί.. Μα ΓΙΑΤΙ να βάζουν φωτιές?? Δεν μπορώ να καταλάβω την λογική τους.. :mad::down::cry: Αναρωτιέμαι όσοι το έκαναν αυτό (είμαι σίγουρη πως είναι εμπρησμός..) αν νιώθουν τίποτα τώρα που βλέπουν ότι υπάρχουν θύματα.. :mad::mad:

Η λογική τους δυστυχώς είναι απλή: συμφέρον, εκτάσεις, λεφτά. Το απαράδεκτο είναι που αυτοί οι άνθρωποι δρουν τόσο στυγνά, βραχυπρόθεσμα και αντιοικολογικά στο βωμό του χρήματος και μόνο. Όσο σκληρό κι αν ακούγεται, τους αξίζει μια μεγάλη τιμωρία, και θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει Θεία Δίκη....
Τα μέρα αυτά στην Πελοπόννησο, παρότι είμαι από τη Βόρειο Ελλάδα, τα έχω επισκεφτεί και είναι πραγματικά ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ... Θα αισθανθώ άθλια όταν ξαναπάω και τα δω καμμένα και γυμνά.
Ντροπή και κατάμουτρο φτύσιμο σε όλους τους ασυνείδητους εμπρηστές

Παντως κι εγω εχω μεινει αφωνη..... :(:(:(:cry::cry::cry:
Αισθανομαι τοσο θυμο και τοση λυπη, οπως ολοι φανταζομαι....
Και τοσο λιγη και ανεπαρκης......
Ποσα εχουμε να δουμε ακομη...............

Για αλλο λογο γραφτηκε αλλα παιδια αυτο μου εχει μπει στο μυαλο απο χτες και νιωθω την αναγκη να το πω.......
Της δικαιοσυνης Ηλιε νοητε, και μυρσινη εσυ δοξαστικη.....
ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ, ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑ ΜΗ, ΜΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΑΣ ΜΗ ΛΗΣΜΟΝΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΟΥ.......
ΑΕΤΟΜΟΡΦΑ ΤΑ ΧΕΙ ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ, στα ηφαιστεια κληματα σειρα, και τα σπιτια πιο λευκα, στου γλαυκου το γειτονεμα.....
:(:(:(
Ναι, φωναζω, συγγνωμη..... Προτιμησα να το κανω εδω παρα να βγω στη βεραντα μου και να με μαζεψουν.....
"καλημερα........"

απο χτες εχω συγκλονιστει με την ιστορια αυτη....η αδιαφορια των υπευθυνων ειναι απιστευτη.και δεν ειναι κομματικο το θεμα,ειναι ο ανταγωνισμος των αρχηγων των διαφορων υπηρεσιων.τρελαινομαι και μονο στη σκεψη του τι θα αισθανονται οι ανθρωποι αυτοι οι οποιοι ειναι εγκλωβισμενοι και βλεπουν τη φωτια να πλησιαζει τα σπιτια τους...:cry::cry::cry::cry:

Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό...
Όχι τόσο για τις ίδιες τις φωτιές (που, έτσι κι αλλιώς, ακόμα και χωρίς εμπρησμούς φέτος θα ήταν εκ των πραγμάτων πολλές, λόγω ξηρού χειμώνα, ζεστού καλοκαιριού και ισχυρών ανέμων), αλλά περισσότερο για την επιπόλαιη αντιμετώπιση του κινδύνου. Όλοι το ήξεραν ότι φέτος θα είχαμε πολλές πυρκαγιές, όπως και όλοι ξέρουν ότι μόνο με την πρόληψη μπορεί κανείς να περισώσει ό,τι σώζεται. Είδατε όμως να αγοράζονται καινούρια αεροπλάνα, ελικόπτερα και οχήματα; Είδατε να εκπαιδεύονται σωστά οι εθελοντές πυροσβέστες (που με μια εκπαίδευση της πλάκας σβήνουν φωτιές με τρομερό ρίσκο για τη ζωή τους); Είδατε να προσλαμβάνονται μόνιμοι πυροσβέστες; Να ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες; Να ενημερώνονται όσοι κατοικούν δίπλα ή μέσα σε δάση;
Φέτος, δόθηκαν στους δήμους οι ίδιες επιδοτήσεις όπως κάθε χρόνο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και αφού έφαγαν οι δήμαρχοι, οι αντιδήμαρχοι, οι σύμβουλοι, τα παιδιά τους, τα ανίψια τους και οι κουμπάροι τους, με ό,τι περίσσεψε διόρισαν εποχικούς τους ψηφοφόρους τους. Και ούτε λόγος βέβαια να κατεδαφίσουν το αυθαίρετο που έχτισε ο μπατζανάκης του δημάρχου πάνω στα προπέρσινα καμμένα... :down:

Καίγεται και ο Υμηττός πάλι! :(
Αυτή είναι η εικόνα από το σπίτι μου. Αν προσέξετε φαίνονται οι φλόγες!

Συνημμένα

• CIMG3349.JPG
    CIMG3349.JPG
    186,7 KB · Εμφανίσεις: 26
καιγονται τα χωρια γυρω απο το εξοχικο μας στο Αλιβερι κι οι γονεις μου εχουν ετοιμασει τα πραγματα σε περιπτωση που χρειαστει να κατεβουν στη θαλασσα:(το αεροπλανο που πηγαινε εκει εφυγε μολις πηρε φωτια ο Υμηττος....τι να πω πλεον....

Και στη Χιο επιασε φωτια χθες, αλλα δεν ξερω τι εγινε. 33 χλμ,, απο το σπιτι μου...

Για ολα τ'αλλα δεν ξερω τι να πω...Λυπαμαι για τα θυματα, αλλα και για τα μυαλα των υπευθυνων.:(
Μαριελ, εχετε και την τσικι στην Ευβοια?

παιδιά, έχω μείνει άφωνη...νιώθω ότι είμαι σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δεν πιστεύω ότι συμβαίνει τέτοιο πράγμα σε όλη τη χώρα μας...

Μιλάμε από χθες συνέχαι με τη κολητή της αδελφής μου στα Κρέστενα δίπλα στη Ζαχάρω. Οι δρόμοι είναι κλειστοί και είναι μόνη της με δύο μωρά παιδιά και τους πολύ ηλικιωμένους γονείς της. Χθες μπορούσαν ακόμα να φύγουν αλλά ο πατέρας της δεν ήθελε ν'αφήσει το σπίτι του και τώρα αποκλείστηκαν! Μας έλεγε ότι κάπου κοντά στην περιοχή τους κάηκε μια γυναίκα και τα 4 παιδιά της! Ο Θεός να βάλει το χέρι του να σταματήσει η καταστροφή. Μόνο αυτος μπορεί να κάνει κάτι τώρα πια....:(:(:(

Ασπασια ελπιζω να ειναι καλα η γυναικα αυτη που λες... :( Ευχομαι να σβησει το γρηγοροτετο...

Mαριελ, τι εγινε με τους γονεις σου?:confused:

Ολο δημιουργουνται νεες εστιες!
flamingmadf.gif

μιλησα με τους γονεις μου οι οποιοι ηταν σε αθλια κατασταση:cry::cry::cry:η φωτια περασε το βουνο και μπηκε στον οικισμο της Ακτης Νηρεως που εχουμε το σπιτι.μολις εφτασε λιγο πιο πανω απο το δικο μας η μητερα μου πηρε τον πατερα μου σηκωτο(δεν ηθελε με τιποτα να φυγει και ν'αφησει το σπιτι)και κατεβηκαν κατω στην παραλια.μολις πλησιασε η φωτια τα τελευταια σπιτια προς την παραλια τους πηρε η αστυνομια και τους πηγε παραλια-παραλια προς το Αλιβερι γιατι η παραλια της Ακτης Νηρεως εχει πολλα πευκα.τωρα ειναι εγκλωβισμενο εκει γιατι και οι δυο δρομοι προς Αλιβερι και Αμαρυνθο ειναι κλειστοι.

μα ποσο αχρηστοι μπορει να ειναι αυτοι που υποτιθεται οτι οργανωνουν την κατασβεση των πυρκαγιων...:mad:απο το πρωι καιγεται η περιοχη,εχει διανυσει η φωτια πανω απο 30 χλμ με σταθερη κατευθυνση και ουτε οχημα ουτε αεροπλανο εχει φανει μεχρι τωρα...

κι αισθανομαι τοσο αχρηστη εδω...:cry:κι ουτε μπορω να τους παιρνω καθε 5 λεπτα τηλεφωνο.αφηστε που απο τον αερα δεν ακουω τιποτα...

η Τσικι ειναι μαζι τους.απο το πρωι ηταν τρομερα ανησυχη κι ο αδερφος μου την ειχε βαλει απο νωρις στο κλουβακι της για να την παρει και να φυγουν τρεχοντας.δε θελω να σκεφτομαι τι εγινε με τα γατακια στα σκουπιδια....:cry::cry:

δεν εχω ιδεα τι εγινε με το σπιτι,αν καηκε τελειως η αν απλα το "εγλειψε" η φωτια...εβαλα τη μανα μου πριν φυγουν να βρεξει γυρω-γυρω οτι μπορουσε μπας και...δε θελω ουτε να σκεφτω τι εικονα θα αντικρυσουμε μολις σβησουν οι φωτιες:cry:

και αυτο που σκεφτομαι για να παρηγορηθω ειναι οτι αφενος δε χασαμε ανθρωπο και αφετερου εμεις τουλαχιστον(σε αντιθεση δυστυχως με πολλους αλλους)εχουμε μονιμη κατοικια:/:τι να πω ρε γμτ...

Mariel κουράγιο!
Η θλίψη δεν αντέχεται. Τα όμορφα χωριά δυστυχώς δεν καίγονται ούτε όμορφα ούτε απλά ούτε αναίτια. Καίγονται με αιτία: την ανθρώπινη απληστία! Ένα κακό που γινόταν χρόνια και δεν του δίναμε σημασία αφού γινόταν μόνο [ΜΟΝΟ;;;] στο δάσος, ενώ τώρα καίγονται και σπίτια, και άνθρωποι (όπως τα υπόλοιπα ζώα).
Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη δύναμη και καποιοι το ξεχνούν (ή δεν τους νοιάζει). Το πώς φτάσαμε ως εδώ το καταλαβαίνω καλά. Ελπίζω να το καταλάβουν όλοι και πέρα από τις άμεσες ενέργειες (τώρα δεν είναι ώρα για κατηγορίες), να κάνουν όλοι -εννοώ τον κάθε απλό πολίτη- ό,τι πρέπει αργότερα (κι όποιος αγοράζει οικόπεδο/σπίτι να ελέγχει καλά σε τι περιοχή είναι και ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΣΤΑ ΚΑΜΕΝΑ!!!)
Εύχομαι να σταματήσει ΤΩΡΑ και να μην έχουμε άλλα θύματα!

μιλησα με τους γονεις μου οι οποιοι ηταν σε αθλια κατασταση:cry::cry::cry:η φωτια περασε το βουνο και μπηκε στον οικισμο της Ακτης Νηρεως που εχουμε το σπιτι.μολις εφτασε λιγο πιο πανω απο το δικο μας η μητερα μου πηρε τον πατερα μου σηκωτο(δεν ηθελε με τιποτα να φυγει και ν'αφησει το σπιτι)και κατεβηκαν κατω στην παραλια.μολις πλησιασε η φωτια τα τελευταια σπιτια προς την παραλια τους πηρε η αστυνομια και τους πηγε παραλια-παραλια προς το Αλιβερι γιατι η παραλια της Ακτης Νηρεως εχει πολλα πευκα.τωρα ειναι εγκλωβισμενο εκει γιατι και οι δυο δρομοι προς Αλιβερι και Αμαρυνθο ειναι κλειστοι.

μα ποσο αχρηστοι μπορει να ειναι αυτοι που υποτιθεται οτι οργανωνουν την κατασβεση των πυρκαγιων...:mad:απο το πρωι καιγεται η περιοχη,εχει διανυσει η φωτια πανω απο 30 χλμ με σταθερη κατευθυνση και ουτε οχημα ουτε αεροπλανο εχει φανει μεχρι τωρα...

κι αισθανομαι τοσο αχρηστη εδω...:cry:κι ουτε μπορω να τους παιρνω καθε 5 λεπτα τηλεφωνο.αφηστε που απο τον αερα δεν ακουω τιποτα...

η Τσικι ειναι μαζι τους.απο το πρωι ηταν τρομερα ανησυχη κι ο αδερφος μου την ειχε βαλει απο νωρις στο κλουβακι της για να την παρει και να φυγουν τρεχοντας.δε θελω να σκεφτομαι τι εγινε με τα γατακια στα σκουπιδια....:cry::cry:

δεν εχω ιδεα τι εγινε με το σπιτι,αν καηκε τελειως η αν απλα το "εγλειψε" η φωτια...εβαλα τη μανα μου πριν φυγουν να βρεξει γυρω-γυρω οτι μπορουσε μπας και...δε θελω ουτε να σκεφτω τι εικονα θα αντικρυσουμε μολις σβησουν οι φωτιες:cry:

και αυτο που σκεφτομαι για να παρηγορηθω ειναι οτι αφενος δε χασαμε ανθρωπο και αφετερου εμεις τουλαχιστον(σε αντιθεση δυστυχως με πολλους αλλους)εχουμε μονιμη κατοικια:/:τι να πω ρε γμτ...
υπομονη κοριτσαρα μου οι πετρες ξαναφτιαχνονται οι ανθρωπινες ζωες κ τα ζωα που χανονται δεν ξαναγινονται

Για Μάριελ: Είναι λίγο περίεργο να χαίρεσαι για κάτι όταν γύρω σου όλα μοιάζουν χαμένα, αλλά χαίρομαι που οι δικοί σου τα κατάφεραν...
Μακάρι να μην χαθεί ούτε μια ψυχή από εδώ και πέρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αντισταθμιστεί η απώλεια ζωής για όλα τα πλάσματα και το περιβάλλον. Για όσους και όσες έχουμε δικούς μας ανθρώπους εύχομαι να τα καταφέρουν, όχι μόνο αυτοί αλλά όλοι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back