Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Πως σας φανηκε η τελετη εναρξης των Ολυμπιακων Αγωνων στο Πεκινο?
Μιλαω παντα για το καλιτεχνικο μερος.Η δικη μου αποψη ειναι οτι υστερουσε της αντιστιχης στην ΑΘΗΝΑ το 2004.Ναι ηταν φαντασμαγορικη και πολυχρωμη αλλα ηταν απλα σωου ασε που σε καποια σημεια χρησιμοποιησε στοιχεια της ελληνικης τελετης.

Χωρις να θελω να φανω σοβινηστρια και παρα τα οποια παρατραγουδα του Αθηνα 2004, η τελετη εναρξης ηταν απο τα λιγα δειγματα πολιτισμου
της συχρονης Ελλαδας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος

Για να πω την αλήθεια, κι εμένα η τελετή του 2004 μου άρεσε περισσότερο.Η δικη μου αποψη ειναι οτι υστερουσε της αντιστιχης στην ΑΘΗΝΑ το 2004.
Μάλλον όμως φταίει το ότι η εικονογραφία του 2004 (οι κένταυροι, οι μινωϊκές τοιχογραφίες, οι ρεμπέτες, το ντάτσουν με τα καρπούζια) ήταν σ' εμάς κάτι πάρα πολύ οικείο, σε αντίθεση με τον κινεζικό πολιτισμό.
Φαντάζομαι ότι, όσο σ' εμάς μπορεί να φάνηκαν λίγο βαρετά τα αποσπάσματα του Κομφούκιου, άλλο τόσο ξένα και ίσως βαρετά να ήταν για κάποιους άλλους τα ελληνικά θέματα του 2004.

Αυτό δεν είναι κακό, ίσα ίσα! Ως γνωστόν, "οι κακοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι καλοί κλέβουν."σε καποια σημεια χρησιμοποιησε στοιχεια της ελληνικης τελετης.![]()

(Θυμάται ρε παιδιά κανείς ποιος το είχε πει αυτό; Σπάω το κεφάλι μου)
Δεν λες πάλι καλά που έτσι φάνηκαν κάποιοι άνθρωποι που όλα τα προηγούμενα χρόνια της καριέρας τους (και δεν ήταν λίγα) απλώς εξαφανίζονταν μέσα στο συρφετό των μπουζουκλερί, των σίριαλ και της βλαχομπαρόκ γκλαμουρομιζέριας;η τελετη εναρξης ηταν απο τα λιγα δειγματα πολιτισμου της συχρονης Ελλαδας.![]()
Δυστυχώς, βέβαια, το 2004 ήρθε και παρήλθε και ξανά στα ίδια γυρίσαμε, με εκπληκτική άνεση και ταχύτητα...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Zbeebz
Περιβόητο μέλος
Δεν παίρνω και όρκο, αλλά πιθανόν να το είχε πει ο Χατζιδάκις. Λες να το έκλεψε από κανέναν άλλο;;;Αυτό δεν είναι κακό, ίσα ίσα! Ως γνωστόν, "οι κακοί καλλιτέχνες αντιγράφουν. Οι καλοί κλέβουν."
(Θυμάται ρε παιδιά κανείς ποιος το είχε πει αυτό; Σπάω το κεφάλι μου)

Κι εγώ την είδα την τελετή και μου άρεσε πάρα πολύ. Χάρηκα που την αφή την έκανε ο Λι Νινγκ. Στους Ολυμπιακούς του '84 ήταν ωραίο μωρό...
Εγώ τον υποστήριζα εναντίον των Αμερικάνων! Είχε πάρει τότε 3 χρυσά, νομίζω!!!

Και οι ντίβοι Αμερικάνοι είχαν πάρει... άντε να μην το πω, γιατί σας βλέπω να ετοιμάζετε την πίσσα και τα πούπουλα! 

yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
"
Τα 40 δισ. δολάρια των Αγώνων είναι τέσσερις φορές τα 9,7 δις των δαπανών της κινεζικής κυβέρνησης για την Υγεία και σχεδόν τρεις φορές όσο τα 15,7 δις των δαπανών για την Παιδεία.
"Η προτεραιότητα για το καθεστώς είναι να εξασφαλίσει ένα μεγαλοπρεπές θέαμα, που να εντυπωσιάσει το κοινό. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με ισχύ και νομιμότητα, παρά ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας, δηλώνει ο Νίκολας Μπεκελίν, της οργάνωσης Human Rights Watch."
https://news.pathfinder.gr/world/news/497280.html
Catia
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΒΑΡΕΤΗΗΗΗ!!!
Τα όποια σημεία καλλιτεχνικής αξίας είδα ήταν κοπιέ-κολέ (copy-paste γαλλιστί !!!)της δικής μας!!!
'Ηταν τόόόσο αργή και βαρετή που ... κοιμηθήκαμε κανονικά. Από τις 4 μέχρι τις 5.30 ροχαλίζαμε!!! Ρε παιδιά κανα-δυό στιγμές νόμιζα ότι είχε πρόβλημα η μετάδοση και είχε παγώσει η εικόνα!!!
Ίσως για όσους ήταν εκεί κάτι να έλεγε αλλά αγνόησαν εντελώς ότι δισεκατομμύρια θεατές τη βλέπουν στην τηλεόραση. Τόοοσος πολύς νεκρός χρόνος είναι απαράδεκτο...
Θα συμφωνήσω με την Ασημίνα.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

Poly
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν ένιωσα το μεγαλείο, την ιστορία, την μαγεία...
Καλή ήταν αλλά δεν είχε κορύφωση. Αφήστε που με την κινέζικη μουσική έχω ένα θέμα... Δεν καταλαβαίνω που αρχίζει που τελειώνει. Νομίζω οτι
σκούζουν ατάιστα γατιά. Ίσως να φταίνε τα ακούσματα μου. Πιο
ευρωπαϊκά να τα πω;
Τους παραδέχομαι στον απόλυτο συγχρονισμό τους. Άψογοι!!!
Όσο για σύγκριση με την ελληνική τελετή έναρξης δεν θα τολμήσω.
Άλλο το ένα, άλλο το άλλο!
Απλά να αναφέρω ότι είδα στο youtube 2λεπτο βιντεάκι με το καραβάκι
και τον πιτσιρικά που χαιρετούσε και δάκρυσα...
ΑΑΑΑΑ! και η ατάκα του έλληνα δημοσιογράφου όταν μεταφέραν την φλόγα:
''Και παρακολουθούμε τον αθλητή που τρέχει με αργά βήματα!!!''
Έγραψε!!!
Shakespeare
Δραστήριο μέλος
Που ειναι το συναισθημα? Ο Ζαν Γι Μου με απογοητευσε. Καμια σκηνη δεν συγκρινεται με το παιδι στο καραβακι, το ζευγαρι στην παραλια με τον ερωτα να ιπταται, την εγκυο κοπελα, το ανθρωπινο συναισθημα και μεγαλειο που εξυμνησε ο παπαιωαννου, και που συγκλονισε με την απλοτητα και την αγνοτητα.
Συγχαρητηρια στους κινεζους για την πολλη δουλεια που ριξανε, αλλα το οτι κατι ειναι δυσκολο να δημιουργηθει δεν σημαινει οτι ειναι και αισθητικα αρτιο(βλεπε και "φωλια του πουλιου" που με τιποτα δεν μπορουσε να πει ο Κωσταλας χωρις σαρδαμ και που προσωπικα δεν μου αρεσει)
Οσο για την αφη της φλογας... κορυφαια στιγμη, αν και περιμενα να ξεπροβαλλει και ο Λεξ Λουθορ απο μια μερια

Ο Παπαιωαννου παραμενει top για μενα.

Desdemona
Διάσημο μέλος
Ο Καρβέλας(Θυμάται ρε παιδιά κανείς ποιος το είχε πει αυτό; Σπάω το κεφάλι μου)

(Ο Χατζιδάκις το είπε, όντως)
ελβίρα
Νεοφερμένο μέλος
ναι και εγω την ειδα!αλλα δεν την ειδα το βραδυ και εχασα θα βρεις το δασκαλο σου,η χαζη!!!!!!!!!!!!!!

Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Ισως γιατι δεν ειχε πολλα στοιχεια του πολιτισμου τους που ειναι για μας τοσο ξενα.Ηταν περισσοτερο ενα πολυχρωμο και χαρουμενο θεαμα.Ευχαριστη νοτα στην τελετη ηταν η παραλαβη της Ολυμπιακης σημαιας απο τους Αγγλους.Εμενα το μικρο τους δρωμενο με το διωροφο λεωφορειο, και τις ομπρελες(σηματα κατατεθεν του Λονδινου) μου αρεσε.Πολυπολιτισμικο και με χιουμορ

Υ.Γ Αυτο που θα μεινει νομιζω πια και απο αυτους τους Ολυμπιακους Αγωνες ειναι οτι πτωταθλητισμος δεν γινεται πια χωρις φαρμακευτικη υποστηριξη.Πισω απο τα ρεκορ υπαρχουν ουσιες, το θεμα ειναι να μην σε πιασουν.

ruko
Διάσημο μέλος
Υ.Γ Αυτο που θα μεινει νομιζω πια και απο αυτους τους Ολυμπιακους Αγωνες ειναι οτι πτωταθλητισμος δεν γινεται πια χωρις φαρμακευτικη υποστηριξη.Πισω απο τα ρεκορ υπαρχουν ουσιες, το θεμα ειναι να μην σε πιασουν.![]()
Έτσι είναι. Ωστόσο είναι επόμενο, αφού απαιτούμε απ' αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν υπεράνθρωπα ρεκόρ.
Νομίζω πως οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις ανταποκρίνονται στην ανάγκη μας για φαντασμαγορία, με την έννοια ότι θέλουμε να βλέπουμε ανθρωπους να κάνουν το αδύνατο, κάτι που προφανώς δεν καλύπτουν οι τοπικές διοργανώσεις με τους αντοπάριστους αθλητές.
Αλλά παράλληλα με το παραπάνω, είμαι σίγουρη ότι υπάρχει και αυτή η κρυφή χαρά του να βλέπεις τον πρώην ήρωα να ξηλώνεται. Είναι κάπως διεστραμμένη η κατάσταση...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool