Τελικά τα γατάκια μοιάζουν στους ιδιοκτήτες τους;

saital

Νεοφερμένο μέλος

Ο saital αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Καλημέρα!!!! Τον πουφίτσο τον υιοθέτησα από το my cat είναι τελειος, ζωηρούλης και πανέξυπνος. Παρατήρησα κάτι τον τελευταίο καιρό όμως....ο γατούλης μου, κάνει σχεδόν ότι κάνω και εγώ δηλαδη από τον τρόπο που κοιμάται μέχρι τον τρόπο που κάθεται κ γενικά την όλη του συμπεριφορά φαινεται να με μιμείται!!! Αναρωτηέμαι λοιπόν αν όντως γίνεται αυτό ή είναι απλά η ιδέα μου.Τελικά τα ζώα και ειδικά οι γατούλες μιμούνται τους ιδιοκτήτες τους? Και αν ναι γιατι?????!!!!! :hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΝΑΙ!!!
Ξέρω ακριβώς τι εννοείς :P

ΟΚ το κάθε ένα έχει τον χαρακτήρα του αλλά πιστεύω οτι μιας και αντιλαμβάνονται την διάθεσή μας και παίρνουν την ανάλογη διάθεση, παίρνουν άθελα τους και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα μας :D

Μήπως εμείς δεν επηρεαζόμαστε από αυτά?

Η θεωρία έχει στηριχθεί σε δείγμα γατών που ζουν μόνο με τον γατογονιό τους :P:P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οντως ισχυει αυτο...:) Παιρνουν παρα πολλα χαρακτηριστικα απο τον ανθρωπο που θεωρουν αφεντικο τους!!! Και μαλιστα το ειχα διαβασει και σε ενα γαλλικο αρθρο(ειχαν κανει ερευνες).Το οποιο ελεγε επισης οτι η γατα βοηθαει παρα πολυ στον να κρατα την αρνητικη και την θετικη ενεργεια στο σπιτι σε μια ισορροποια.. Και οτι εχει την ταση με την ενεργεια της να καλυτερευει την ατμοσφαιρα μεσα στο σπιτι...!!!!(τρομερο???)Τελικα ποτε δε θα παψουν να μας εκπλησουν τα γατονια μας...
Και ο Τιμακης μου εχει παρει παρα πολλα χαρακτηριστικα απο τον χαρακτηρα μου... Παρολο που ειμαστε 5 ατομα μεσα στο σπιτι, γιατι εχει εμενα για μαμα του λογω του οτι τον μεγαλωσα εγω απο 15 ημερων...

:DΝαι καταλαβαίνω ακριβώς τι εννοείς.;)
Οταν υιοθέτησα την Μυρτούλα μου τα πρώτα χρόνια συνήθιζα και εγώ να το λέω συχνά οτι "κόρη μου", μου μοιάζει.:blink::lol::lol:
Της άρεσαν π.χ τα ίδια φαγητά με εμένα, με τρανταχτή εξαίρεση το αρνάκι το οποίο εγώ δεν τρώω ποτέ ενώ η Μυρτώ τρελένεται.;)
Πέρα όμως από το αστείο νομίζω οτι "βλέπουμε αυτό που θέλουμε να δούμε" και ίσως λίγο υπερβάλουμε από την πολύ αγάπη για τα γατόπαιδά μας. ;):cool::P:lol:
Πάντος σίγουρα έχω παρατηρήσει ότι, αν έχεις δύο γατιά αντιγράφουν το ένα το άλλο.:D Ο πολύ μικρότερος Αρης μου, μιμείται στην κυριολεξία την μεγαλύτερη του Μυρτώ.;)
Και σίγουρα προσαρμόζονται πολύ καλά στις συνήθειες του ιδιοκτήτη τους, πιθανόν τόσο καλά όσο οι σκύλοι.Τα δικά μου και τα δύο σχεδόν έχουν καταφέρει(επιτέλους) να ξυπνούν το πρωί τις ίδιες ώρες με εμένα.
Οπωσδήποτε σημαντικό ρόλο πρέπει να παίζει το στεθερό και ήρεμο περιβάλλον που ζούν. Οι γάτες(και όλα τα κατοικίδια φαντάζομαι)
δεν συμπαθούν καθόλου τις αλλαγές στην ζωή τους.:D:D:D
Πολύ συμπαθητικό θέμα ,άνοιξες.;):D:D

Ναι,ισχίει,γιατί μάλλον όπως είπε κάποιος εμείς επηρεαζόμαστε από αυτά αλλά και αυτά πολλές φορές μας μιμούνται.Τώρα όμως να περάσουμε εξωτερικά.Οι ιδιοκτήτες όσο και να μην το πιστεύεται μοιάζουν πολύ με τις γάτες και τους σκύλους τους.Και δεν ενοώ ότι έχουν και αυτοί τρίχωμα.Αλλά κάτα κάποιο περίεργο τρόπο ταιριάζουν σαν σετάκι.Ασπούμε την άλλη φόρά έβλεπαν οι συγγενείς μου φωτογραφίες μου.Είχα φωτογραφιθεί με το σκυλάκι της γειτόνισας ,τσιουάουα, και με τον Όσκαρ και τους ρώτησα ποιο σκυλί μου ταιριάζει περισσότερο.Και είπαν ο Όσκαρ.Το ίδιο είχε γίνει και με τη Σίμπα και μια αδέσποτη γατούλα.Βλέπω στα θεαματικά πάρκα(έχουν κάνει πάρκο για σκυλιά) ιδιοκτήτες με τους σκύλους τους,μία με μικρό,άλλος με μεγάλο και δεν μπορώ να φανταστώ να είχαν άλλα σκυλιά.Θέλω να πώ ότι οι ιδιοκτήτες διαλέγουν τα ζώα που τους ταιριάζουν,αλλά οι ίδιοι επιρεάζονται από αυτά και αυτά μιμούνται τους ιδιοκτήτες του(στο χαρακτήρα)

Η γάτα που έχω τώρα στο σπίτι μου, μαζί με τον Κόφι τον σκύλο, οφείλω να πω ότι κατά την προσωπική μου γνώμη μου μοιάζει πολύ! Έχει και εκείνη παραξενιές όπως εγώ, νεύρα, ανησυχίες, είναι παιχνιδιάρα και χαδιάρα μόνο όπως και όταν θέλει εκείνη....
Ίσως είναι και ο λόγος που ενώ έχουν περάσει τόσα και τόσα γατιά από τα χέρια μας, και ενώ έχουμε και άλλα, με αυτη τη σκατούλα νιώθω πιο δεμένη από όλα και σκοπεύω και εξωτερικό που θα πάω να την πάρω μαζί μου (μαζί με τον σκύλο μου φυσικά)

Επίσης έχουμε τις ίδιες γαστριμαργικές ανησυχίες... Είναι κοιλιόδουλη πολύ (χεχε) και τρελαίνεται για μαρούλια! χαχαχα....
Και νόμιζα ότι μόνο εγώ νιώθω ότι βρήκα το έτερον ήμισυ σε γάτα, αλλά τελικώς δεν είμαι η μόνη!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back