neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Την επόμενη μέρα το πήγα σε κτηνίατρο γιατί ήθελα να ελέγξει κάποιος την υγεία του αλλά και επειδή ξυνόταν και το περπατούσαν κάτι καφετιά μαμούνια που νόμιζα ότι ήταν ψείρες.Η κτηνίατρος το ψέκασε με frontline για τους ψύλλους(που τελικά είχε),του έδωσε πάστα για τα σκουλίκια και μου είπε να του δώσω και εγώ για άλλες 2 μέρες(flutelmium kh),μου είπε ότι είναι μάλλον αγόρι,περίπου 30-40 ημερών,αν και είναι πολύ αδύνατο είναι σε καλή κατάσταση και μου είπε να το πάω σε ένα μήνα για κάνει το πρώτο του εμβόλιο.
Το πρόβλημά αυτή τη στιγμή είναι πως δεν ξέρω τίποτα από γάτες...Ο μικρός τα πάει μια χαρά...του δίνω κονσέρβα την οποία τρώει με μεγάλη ευχαρίστηση,χρησιμοποίησε από την πρώτη στιγμή την άμμο και δεν χρειάστηκε να του δείξω,δεν κλαίει πια,τρώει,παίζει και κοιμάται και είναι πολύ γλυκός και τρυφερός....
Θα ήθελα να ρωτήσω(γιατί διάβασα ότι πρέπει να τον χτενίζω)όταν λέμε χτένισμα εννοούμε το χτένισμα με τη λεπτή τη χτένα για τους ψύλλους ή με κάποια άλλη χτένα;Υπάρχει περίπτωση να έχει ακόμα ψύλλους(από χτες τον είδα μόνο μία φορά να ξύνεται);Επειδή ήταν αδεσποτούλης υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω(πέρα απ'τα στοιχειώδη όπως πλύσιμο χεριών)έτσι ώστε το κουνελάκι μου και εγώ να μην κολλήσουμε κάτι;;
Τέλος θα ήθελα να σας ζητήσω αν έχετε κάποια συμβουλή για την καλύτερη συμβίωσή του,για τη διατροφή του,για οτιδήποτε να μου την πείτε γιατί είμαι εντελώς αρχάρια αλλά θέλω το καλύτερο γι'αυτόν!Σας ευχαριστώ πολύ!

Αυτός είναι ο γλυκός,μικρός μου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Στην κατηγορια διατροφη θα βρεις πολλα θεματα για το τι να ταιζεις το γατακι σου,προς το παρον kitten γατοτροφες απο πετ σοπ να δινεις.
Αν πλενεις τα χερια σου και κρατας την αμμο του καθαρη δεν εχεις κινδυνο να κολλησεις κατι-εννοειται οτι θα κανεις ολα τα εμβολια που πρεπει.

Ο κτηνιατρος θα σου δειξει ποια βουρτσα να παρεις για το γατακι,να το περνας καθε μερα για να μην καταπινει τις τριχες του καθως πλενεται.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Για τους ψύλλους μήπως ξέρεις κάτι;;
ιβανα
Επιφανές μέλος
Σ'ευχαριστώ πολύ που απάντησες!Η κτηνίατρος μου έδωσε για αρχή 2 κονσέρβες Schesir cat επειδή ο μικρός το πρώτο βράδυ δεν έτρωγε(μάλλον έφταιγε η άγνοιά μου).Τις ξέρεις;Είναι καλές;Αύριο θα πάω να πάρω πάλι γιατί είναι φαγανούλης και μας τέλειωσαν και θα ψάξω αυτές που μου είπες...Θα διαβάσω και τα άρθρα τώρα!
Για τους ψύλλους μήπως ξέρεις κάτι;;
μπραβο σου που μαζεψες το γατακι, του εσωσες τη ζωη. οι κονσερβες σεσιρ ειναι παρα πολυ καλες

neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
Α!Έχω και μια ακόμα απορία!Έχω πάρει άμμο της ever clean η οποία με το που κάνει την ανάγκη του ο μικρός ενώνεται με τα κόπρανα ή τα τσίσια και γίνεται ένα σκληρό μπαλάκι...Η απορία μου είναι όταν λέμε καθαριότητα της τουαλέτας αρκεί να αφαιρώ αυτά τα ξεραμένα κομμάτια ή πρέπει να αλλάζω όλη την άμμο και αν ναι πόσο συχνά;;
αφαιρεις μονο τις μπαλες οχι την υπολοιπη αμμο κ σταδιακα συμπληρωνεις αμμο αν δεις οτι λιγοστευει. εγω ολοκληρη την αμμο την αλλαζω καθε 10 μερες περιπου..

Nonika
Διακεκριμένο μέλος

ιβανα
Επιφανές μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

https://www.mypetz.gr/threads/Πώς-ν...ας-με-επιτυχία-από-τις-πρώτες-στιγμές.219843/
καλη μελετη !

neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
Αχ!Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!Δεν ξέρετε πόσο με βοηθάτε!Το άρθρο με τους ψύλλους το διάβασα πρώτο πρώτο αλλά και πάλι ανησυχώ...Πάντως δε φαίνεται να ξύνεται ή να τον ενοχλεί κάτι...Να το χτένιζα με την ειδική χτένα να έβλεπα αν πέσει κάτι ή θα το κάνω να υποφέρει που είναι τόσο μωρούλι;2 φορές την ημέρα είναι καλά να αφαιρώ τις μπάλες ή θέλει πιο συχνά;Η άμμος που πήρα είναι καλή;
δεν ξερω αν πρεπει να το χτενιζεις τωρα που το ψεκασε η γιατρος με φροντλαιν. αστο λιγες μερες.
οχι, καλα ειναι 2 φορες τη μερα να αφαιρεις τις μπαλες. η αμμος ειναι απο τις καλυτερες, αλλα μπορεις να βρεις κ πιο φτηνες αν ζοριζεσαι οικονομικα. η biokats ειναι πολυ καλη κ οικονομικη, δεν ξερω αν μπορεις να τη βρεις.

ιβανα
Επιφανές μέλος
https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=26
και για γατοτροφες
https://www.mycat.gr/forum/forumdisplay.php?f=27
ιβανα
Επιφανές μέλος

neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Α!Τα νυχάκια του τα κόβουμε όπως στα κουνέλια ή καμία σχέση;Γιατι γρατσουνάει πολύ...Και μια τελευταία ερώτηση και μετά υπόσχόμαι ό,τι άλλο προκύψει να το ρωτήσω αύριο...Μπάνιο πρέπει να το κάνω;
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
Βασικά ήθελα να πάρω ότι καλύτερο επειδή το μωρό ήταν ταλαιπωρημένο...Θα κοιτάξω και γι'αυτή που μου προτείνεις αν τη βρω αύριο που θα πάω στο πετ σοπ!Μπορώ να του δίνω και κονσέρβες με κρέας και ρύζι ή είναι νωρίς ακόμη;Ξηρά τροφή;
Α!Τα νυχάκια του τα κόβουμε όπως στα κουνέλια ή καμία σχέση;Γιατι γρατσουνάει πολύ...Και μια τελευταία ερώτηση και μετά υπόσχόμαι ό,τι άλλο προκύψει να το ρωτήσω αύριο...Μπάνιο πρέπει να το κάνω;
μπανιο οχι ! με τιποτα, ειναι ψεκασμενο για τους ψυλλους, αν το μπανιαρισεις θα φυγει το φαρμακο.

τα νυχακια για να τα κοψεις καλυτερα την πρωτη φορα πηγαινε στον κτηνιατρο να σου δειξει κ μετα το κανεις κ μονη σου, μην κανεις κανενα λαθος κ το πληγωσεις.

απο φαγητο καλυτερα δινε του ξηρα τροφη ειδικα για μικρα γατακια (kitten) για να παρει ολες τις βιταμινες κ να αναπτυχθει σωστα.

ELENIP
Διάσημο μέλος
Βασικά ήθελα να πάρω ότι καλύτερο επειδή το μωρό ήταν ταλαιπωρημένο...Θα κοιτάξω και γι'αυτή που μου προτείνεις αν τη βρω αύριο που θα πάω στο πετ σοπ!Μπορώ να του δίνω και κονσέρβες με κρέας και ρύζι ή είναι νωρίς ακόμη;Ξηρά τροφή;
Kαλως ηρθες!
Επειδη εχω κι εγω μωρακι θα σου πρότεινα την Royal cannin baby cat που ειναι για μωρα απο τον απογαλακτισμό τους μεχρι 4 μηνων
Ειδα διαφορα στην αναπτυξη του.Αρεσει πολύ στα γατακια.Ξηρα τροφη ειναι
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Εγω τα κανω μπανιο μια δυο μερες μετα που τα εχω ψεκασει με φροντλαιν ολα ανεξαιρετως και ειναι μια χαρα αφρατα και χωρις ψυλλους. Μπορεις να παρεις χτενουλα και ψιλη κα απο την αλλη που ειναι για χτενισμα σκυλων η περσικων γατιων και ειναι σα σπατουλα με αγκιδες ( καπως).
Μην ανυσηχεις καθολου ολα καλα τα κανεις, σκεψου και το εμβολιο σε λιγες βδομαδες και την εσωτερικη αποπαρασιτωση αν δεν την εκανε η γιατρος, σε αυτη την ηλικια συνηθως χρησιμοποιουν flutelmium /banmith.
neli
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool