Fonia
Νεοφερμένο μέλος
Για σήμερα το πρωί είχα κανονίσει στείρωση. Το πρωί η γατούλα ήταν υγειέστατη έπαιζε, πηδούσε από δω και απο κει με ακολουθούσε. Τη βάζω στο κλουβάκι της και ξεκινάω. Ήταν ανησυχιτικά ήσυχη στο δρόμο και όταν έφτασα είδα ότι είχε κάνει κακάκια της, και ότι την είχε πιάσει κάτι σαν δύσπνοια να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Μόλις την είδε ο γιατρός σοβάρεψε, την εξέτασε και μου είπε ότι δεν μπορεί να στειρωθεί έτσι, τα πνευμόνια της δεν ακούγονται καλά ούτε η καρδιά της και ότι πρέπει να πάω για ακτινογραφία και αν δε δείξει κάτι υπέρηχο. Την πήρα σπίτι (οι εξετασεις μπορούν να γίνουν μόνο απόγευμα) αλλά χειροτέρεψε, ανέπνεε δύσκολα από το στόμα της οπότε την ξαναπήγα και τη βάλαν στο οξυγόνο. Υποψιάζονται διαφραγματοκοίλη..η κοιλιά της μπαίνει μέσα όταν αναπνέει..δηλαδή έχει ρήξη το διάφραγμα και τα όργανά της πιέζουν τα πνευμόνια της..
Τρελαίνομαι στην ιδέα ότι είναι κλεισμένη σε ένα κουτί να προσπαθεί να αναπνεύσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έπαθε αυτό, από τη μια ώρα στην άλλη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά να πιάνω την κοιλίτσα της και να το νιώθω ότι μπαίνει μέσα αλλά δεν το ήξερα.. Έχω περάσει άπειρες ώρες να διαβάζω για γάτες να μιλάω με φίλους μου γατογονείς, να διαβάζω όλα τα διαφημιστικά της royal canin αλλά αυτό δεν το λεγε πουθενά.. Δεν μπορώ να καταλάβω αν το έχει από μικρή, 2 μηνών τη βρήκα ή αν το απέκτησε με μένα,πώς??Πότε να χτύπησε τόσο δυνατά και να μην το κατάλαβα? Και αν το έχει απο μωρό πώς γίνεται να μην το είδε ο προηγούμενος κτηνίατρος..τον έκανε ξανά αυτό το θόρυβο τον τελευταίο καιρό όταν λαχάνιαζε αλλά για πολύ λίγο,μετα της περνούσε και ξανά στο παιχνίδι..
Περιμένω να πάει 6, να πάω να την πάρω από το κτηνιατρείο και να την πάω για τις εξετάσεις χωρίς να ξέρω πώς είναι και αν θα τα καταφέρει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
ευχομαι περαστικα στην γατουλα

Fonia
Νεοφερμένο μέλος
Είναι μία γατούλα 7,5 μηνών, με το δικό της χαρακτήρα που αγάπησα τρομερά, την ήθελα χρόνια αλλά δεν μπορούσα, με βοήθησε άπειρα να ξεπεράσω κάποιες στεναχώριες του παρελθόντος και με γέμιζε αγάπη τους 5,5 μήνες που είμαστε μαζί. Και τώρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να τη χάσω.
Αν δεχτεί τη θεραπεία, και πάει καλύτερα και με κάποιες παρακεντήσεις θα την έχω πολύ παραπάνω από χρόνο μαζί μου αν όχι πολύ λιγότερο. Σε 5-6 μέρες μου είπε να την πάω να δούμε.
Τρέμω στην ιδέα ότι θα μαζέψει απότομα υγρό θα χει δύσπνοια μέχρι να σβήσει χωρίς να μπορώ να κάνω κάτι.. Η μόνη βοήθεια είναι μια μπουκάλα οξυγόνου την οποία θα αναζητήσω αύριο το πρωί, αλλά και πάλι θα είναι κλεισμένη σε ένα κουτί με αυτό και θα πρέπει να ανοίξω να δω αν ζει.. Ίσως να είμαι εγώ πολύ ευαίσθητη στο θέμα αυτό, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι έχω φρικάρει ως εκεί που δεν πάει..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ας ελπισουμε να πανε προς το καλυτερο τα πραγματα..το ευχομαι μεσα απο την καρδια μουΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina289
Περιβόητο μέλος
τί να λέμε τώρα... έχεις απόλυτο δίκιο να φρικάρεις...
τί να πώ ρε γαμωτο... εύχομαι να μην βασανιστεί η μικρούλα...
CATfairy
Εκκολαπτόμενο μέλος
Bijoux
Πολύ δραστήριο μέλος
speri
Διάσημο μέλος
Θα ειμαστε εδω για οτι χρειαστεις!!!

fffaye
Νεοφερμένο μέλος
Panthro
Νεοφερμένο μέλος
Εμεις την χασαμε εχτες μετα την στειρωση γιατι δεν ξεραμε οτι ειχε πολυ μεγαλη καρδια και πιεζε τους πνευμονες με αποτελεσμα να κουραζεται...
μετα πο τα χτεσινα διαβασα στο internet οτι οι γατες καταλαβαινουν το υργο και γι'αυτο το λογο ξαπλωνουν να ειναι οριζοντα ωστε να μην πααει καπου αλλου (κατι τετοιο καταλαβα)
Τις τελευταιες μερες (μαλλον μηνα περιπου) ετρεχε και μετα ξαπλωνε κατω... που να φανταστουμε οτι τετοια προβληματα εχουν και τα ζωακια...
δε φταινε σε τιποτα οι ψυχουλες, γιατι να ταλαιπωρουνται ετσι ;;;
ευχομαι να περασετε οσο το δυνατο καλυτερα και περισσοτερο μαζι. με τη σωστη θεραπεια θα ζησει αρκετα παραπανω απο το να μην ειχε γινει η διαγνωση!
Περαστικά και κουράγιο. Σε καταλαβαίνω απόλυτα,πέρασα κι εγώ μια πολύ δύσκολη εμπειρία με την πρώτη γάτα μου,αυτή τη φορά ελπίζω να είμαι πιο τυχερή.Δεν είναι καθόλου υπερβολικό το άγχος και η ανησυχία σου,είναι πολύ λογικά.Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι δίπλα της και να την αγαπάς,αυτό μπορεί να τη κάνει να ξεπεράσει τα πάντα. Όταν η Κίρκη μου είχε πρόβλημα δύσπνοιας και την πήγα στο γιατρό μου έιπε οτι εχει πνευμονία κι ότι πεθαίνει...εγώ δεν το πίστεψα,της έκανα τις ενέσεις της καθημερινά και τη φρόντιζα όσο μπορούσα.Η μαμά μου μέχρι σήμερα λέει ότι την Κίρκη τότε την έσωσε η αγάπη μου.Ελπίζω να είναι περαστικά λοιπόν!
εχεις δικιο πρεπει να του δειχνεις αγαπη... σε καταλαβαινει και ζει καλυτερα και περισσοτερο... οπως οι ανθρωποι
marina289
Περιβόητο μέλος
και κοίτα κάποιες φορές κίνδυνοι που ελλοχεύουν...

Είναι η μειοψηφία των περιπτώσεων βέβαια,
αλλά μόνο που τα σκέφτεσαι..........

Fonia
Νεοφερμένο μέλος

Σήμερα πήγα από το γιατρό να πάρω το κτηνιατρικό φάρμακό της και δεν ήταν ιδιαίτερα καθυσηχαστικός..Διάβασα μόλις το άρθρο εδώ στο mycat που λέει για αυτή την ασθένεια, αυτή δεν τα λέει τόσο τραγικά.Μου είπε ότι το φύσημά της ήταν ιδιαίτερα δυνατό. Ακόμα όμως δεν έχει μαζευτεί υγρό. Έχω μπερδευτεί τόσο πολύ και δεν καταλαβαίνω.
Εδώ και καμιά ώρα τρέχει,νιαουρίζει, φέρνει τον κόσμο ανάποδα γενικά και δεν ξέρω τι να κάνω. Αγχώνομαι ότι θα μου μείνει στα χέρια αναπάσα στιγμή :s
Ο γιατρός είπε όσο γίνεται να μην κουράζεται και ρώτησα αν το spray που έχει φερορμόνες την βοηθήσει αλλά μου είπε να μην περιμένω τρομερά αποτελέσματα γιατί σε μερικές γάτες δεν πιάνει.
Θέλω να της δώσω αγάπη και να είμαι δίπλα της αλλά και εγώ φοιτήτρια εργαζόμενη είμαι που μένω μόνη. Τι θα κάνω και πώς δεν έχω ακόμα ιδέα, πρώτη μου προταιρεότητα είναι να μην ταλαιπωρηθεί το ζωντανό.
Panthoro αυτό που λες ότι καταλαβαίνουν το υγρό και ξαπλώνουν το κάνει εδώ και πολύ καιρό, σίγουρα πριν από τα τέλη οκτωβρίου που ήταν 4 μηνών. οπότε ίσως έχει προχωρήσει πολύ.. αααχ με περιμένει πολύ μελέτη απόψε
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
goth
Δραστήριο μέλος
Fonia
Νεοφερμένο μέλος
Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα..κάτι τέτοιο εύχομαι και εγώ όμως
Από την Παρασκευή όλη μέρα τρώει και κάθε ξημέρωμα τα βγάζει όλα, 4 μέρες στην ασιτία.. Οι εμετοί είναι σύμπτωμα της ασθένειας. Δεν παίζει να έχει χωνέψει κάποιο από τα χάπια της αγωγής..Το μωρο μου έχει αλλάξει απίστευτα, γκρινιάζει πολύ..κοιμάται πολύ βαριά.
Σήμερα αν φτάσουμε ως τον κτηνίατρο σκέφτομαι να συζητήσω μαζί του το κατά πόσο καλή είναι η ποιότητα ζωής της έτσι.
Ίσως να τα παρατάω που σκέφτομαι έτσι, ίσως να μην έχω το θάρρος να είμαι δίπλα της μόνο που μου μπαίνουν τέτοιες σκέψεις αλλά αν δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό δεν μπορώ απλά να την περιμένω ενώ ταλαιπωρείται έτσι..
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
alexia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Fonia
Νεοφερμένο μέλος
Ευτυχώς οι εμετοί αντιμετωπίζονται με αντιεμετικά! Αν τα καταφερει και χωνέψει λίγη τροφούλα και κανα χαπάκι η συζήτηση περί ποιότητας ζωής της αναβάλλεται για αρκετό-ελπίζω-καιρό.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool