Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

ponokefalos

Νεοφερμένο μέλος

Η ponokefalos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλα τα μέλη που με έχουν εντυπωσιάσει τον τελευταίο καιρό με την αγάπη και τη φροντίδα που χαρίζουν καθημερινά!
Θα περάσω κατευθείαν στο θέμα:
Θεωρώ ότι πλέον είμαι αρκετά υπεύθυνο άτομο για να αναλάβω τη φροντίδα ενός ή και δύο αδέσποτων γατιών. Δουλεύω από τις 7μιση μέχρι τη 1μιση οπότε έχω αρκετό ελεύθερο χρόνο. Παρ' όλα αυτά σκέφτομαι να υιοθετήσω δύο γατάκια για να έχουν παρέα.
Και τώρα χρειάζομαι τη βοήθειά σας :
- μήπως επειδή δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία να αρκεστώ στο ένα ώστε να έχει την αποκλειστικότητα;
Αν όχι,
- τα δύο γατάκια να είναι του ίδιου φύλλου ή κοριτσάκι - αγοράκι;
- πρέπει να είναι απαραιτήτως αδερφάκια;

- να προτιμήσω θηλυκά ή αρσενικά;

υ.γ. μπορείτε να μου προτείνετε και κάποιο ζωάκι με αναπηρία, αρκει να είμαι σε θέση να το φροντίσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγω δεν ξερω πολλα να σου εξηγησω γι'αυτο θα σου πουν περισσοτερα πιο εμπειρα μελη του my cat απλα να ξερεις οτι υπαρχει ενας κουκλος ,ο Καραμουζακος, με κανελι τριχωμα και γαλανα ματακια που δυστυχως ειναι φορεας του Aids και δεν μπορει να μεινει με αλλο γατακι με κινδυνο δαγκωματος ή ζευγαρωματος ωστε να μην περασει ο ιος στο αλλο γατακι. Αν θες μπορω να παραθεσω το λινκ για να τον δεις αλλα ισως να μη σε ενδιαφερει επειδη θελεις 2 γατακια και μπραβο σου γιατι δε φοβασαι να παρεις την ευθυνη.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημερα και καλωσηρθατε!
Δυα γατακια πιστευω οτι ειναι καλυτερα απο ενα,και για σας και για εκεινα.Δεν εχει σημασια ουτε το φυλο ουτε η ηλικια,αφου τα γατακια θα στειρωθουν.Ουτε να ειναι αδερφακια ειναι απαραιτητο,μερικες φορες ακομα και αδερφακια δεν τα πηγαινουν καλα μεταξυ τους.Ενας σιιγουρος τροπος να παρετε γατακια που θα ειναι τρυφερα και κοινωνικα ειναι να υιοθετησετε ενηλικα νεαρα γατακια,επο εξι-οκτω μηνων και πανω,που θα εχουν ηδη δειξει το χαρακτηρα τους.Γατακια υγιη,με αναπηρια,ολων των χρωματισμων και των φύλων χαριζονται στις αγγελιες,ριξτε μια ματια.
Καλη τυχη!

Καλημέρα και καλως ήρθες. Και χρονια πολλά βεβαια -μερες που ειναι-...

Το να υιοθετήσεις 2 γατάκια μαζι, πίστεψέ με θα σε γλυτωσει από πολλους μπελάδες και πολλές ζημιες. Κατα τα άλλα μπορείς να εχεις 2 ευτυχισμενα ζωάκια στο σπίτι σου.
Τώρα, η γνώμη η δική μου ειναι να παρεις ενα θηλυκο και ενα αρσενικό. Αλλά αυτό στο λέω από την δική μου εμπειρία με 2 θηλυκα γατιά μεσα στο σπιτι.
Και βέβαια δεν χρειάζεται να είναι αδελφια.
Ειναι πολύ σωστό απο πλευρας σου, το να θες να παρεις γατάκι με αναπηρια. Μπραβο σου. Και αφου λες οτι εχεις και αρκετο ελευθερο χρονο, θα τα καταφερεις μια χαρα.
Αν κοιτάξεις στο Χαριζονται θα βρεις πααααααρα πολλά γατάκια να περιμένουν για ενα δικό τους σπίτι.
Υπάρχει πάντα και το Πάρκο του Φλοίσβου, όπου υπάρχουν άφθονα γατόνια και ειναι δυστυχως εκτεθημενα στις καιρικες συνθήκες και στους ανεγκεφαλους που υπάρχουν.
Αυτά απο μένα. Καλή χρονιά!:)

Το σημαντικό είναι ότι αποφάσισες να βάλεις ένα ή δύο πλασματάκια στη ζωή σου. Να είσαι βεβαιη ότι θα σου ανταποδωσουν την αγαπη που θα τους προσφερεις στο πολλαπλάσιο..:)
Τώρα γι'αυτο που ρωτάς. Εξαρτάται τι θέλεις. Μπορείς εσυ να θελεις να εχεις την αποκλειστικότητα :lol: οποτε συνιστώ ένα. Τα δυο θα ασχολούνται και μεταξύ τους και θα ειναι λιγο πιο ανεξάρτητα.
Αυτό που ίσως θα πρεπει να σκεφτείς είναι ότι τα έξοδα θα είναι επί δύο (φαγητο,αμμος, εμβόλια)
Εδω είμαστε για οτιδήποτε άλλο θέλεις να ρωτήσεις.:) και καλή χρονια!

Υ.Γ. αν θελεις λαβε υποψη σου και τον Καραμουζάκο, περιμένει περιπου 5 μήνες ενα δικό του σπιτάκι

Ναι,για να καταλαβει η κυρια που εχει την αγγελια ο Καραμουζακος ειναι ο γατουλης που περιεγραψα!
Στο φορουμ βρισκονται πραγματικα παρα πολλα γατακια που περιμενουν... Το μονο που μπορω να πω για να μην αδικησω κανενα γατονι ειναι οτι ολα ειναι αξιολατρευτα και περιμενουν με αγωνια σπιτακι... Θα ελεγα οτι δυο γατακια ειναι η καλυτερη λυση!! Το φυλο δεν εχει πολλη σημασια εκτος αν κανω λαθος:redface:
Καλη επιτυχια με το ψαξιμο:)

να προσθέσω και εγώ ότι το φύλο δεν έχει σημασία, ουτε το αν ειναι αδελφάκια. Βεβαια αν δεν ζουν ήδη μαζί και τα πρωτοφέρεις εσύ σε επαφή, θα χρειαστεί ενα διαστημα εξοικίωσης.:)

Υ.Γ. Χριστινάκι μου το καταλαβα και σε ευχαριστώ:)

Συμφωνώ με τη nota και τη moukelis σχετικά με την ηλικία του ή των γατιών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι αποκλειστικά δική μου απόφαση διότι ο Γιώργος θέλει μικρό γατάκι. Είναι της άποψης πως ο χαρακτήρας των ζώων γενικά αλλά και των ανθρώπων είναι περισσότερο θέμα περιβάλλοντος και θέλει να είναι μικρούλια για να διαμορφώσουν κοντά μας το χαρακτήρα τους. Τον καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα, αλλά λυπάμαι και τα γατάκια που δεν υιοθετήθηκαν μικρά και κάνεις δεν τα προτιμά.
Πιστεύω πως μια μέση λύση που ικανοποιεί κ τους δυο μας είναι ο Θωρ και η Πορτοκαλίνα

edit:ή και αυτή η γατούλα

δεν ειναι απολυτο αυτο με τα ενηλικα γατακια. την δικια μου γατουλα την υιοθετησα οταν ηταν 2,5 χρονων και χωρις να ειναι μαθημενη σε σπιτι μιας και ηταν αδεσποτη. σε πληροφορω οτι ειναι πιο σπιτογατα και με χαρακτηρα γατας για μεσα, απο πολλα γατακια που απο μικρα ηταν οικοσιτα.:)

Συμφωνω,τα δικα μου τα πηρα σε διαφορετικες ηλικιες:Το Σειριο 33 ημερων,τη Μόιρα τεσσαρων μηνων,το Υο-Υο τριων και τη Breena τεσσαρων.Περισσοτερο χαδιαρα ειναι η Μόιρα και ο Υο-Υο,ο Σειριος ειναι πολυ αγριος ωρες ωρες γιατι τον πηραμε πολυ μικρο απο τη μαμα του.Οποτε νομιζω παιζει ρολο ο χαρακτηρας της γατας σε συνδυασμο με το περιβαλλον,οχι τοσο η ηλικια.

Το μόνο σιγουρο για τις γάτες είναι ότι ανεξαρτήτου ηλικίας κ συνθηκών που μεγάλωσαν αν τους δώσεις αγάπη θα σου την επιστρέψουν στο πολλαπλάσιο.Προσωπικά πιστεύω ότι το καλύτερο κριτήριο για να αποφασίσεις είναι να τα δεις από κοντά,να τα αγγίξεις ,να δεις το χαρακτήρα που έχουν διαμορφώσει ως τώρα.Τα μικρότερα γατάκια είναι σίγουρα πιο ελκυστικά αλλά θα σου έλεγα να μην απορρίψεις κ τα λίγο μεγαλύτερα.Δε ξέρεις ποτέ πόσο ευχάριστα μπορεί να σε εκπλήξουν.Καλή τύχη στην αναζήτηση σου κ καλώς ήρθες.

Συμφωνώ με την προλαλήσασα..:) Μονο μια επισκεψη στον υποψήφιο/α γατουλι/α θα σας πείσει. Ο χαρακτήρας στα μικρά όντως διαμορφώνεται αλλα δεν ξέρεις πως...στα μεγάλα ειναι ήδη διαμορφωμένος, αυτο φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν δένονται μαζί μας. Παντως αν το σκεφτεστε εστω και στον ελαχιστο για τον Μουζη μας, δεχόμαστε αυτες τις μέρες επισκέψεις:):)
Ευχομαι παντως σε οποιο/α γατακι/α και να καταληξετε να σας χαρισει και να του χαρισετε μια ομορφη παρεα...

Εαν θελεις αναπηρο γατακι ξερω μια κοπελα που εχει εκει κα υγιη και αναπηρα ειτε ενα ειτε δυο εξισου υπαρχει το αδεσποτολογιο και οι γατες φλοισβου η το στραυ ολα εχουν γατακια .

Αν θες ρίξε και μια ματιά στον Χρόνη https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=38148&highlight=%D7%F1%FC%ED%E7%F2
έχει άμεση ανάγκη από σπιτάκι (και μην τον βλέπετε έτσι βρωμυλούλη, θα μπανιαριστεί πριν δοθεί και θα γίνει αρχοντόγατος!)

ναι κι αυτο το γατακι κινδυνευει τι θα λεγες να το συνδυασεις με ενα που εχε και προβλημα να σωσεις ετσι δυο?

ο χρονης ρε παιδια ειναι και μικρος..4 μηνων δεν ειναι και μεγαλος μην τρελαθουμε..σκεψου το για τον χρονη..ειναι πολυ καλη περιπτωση και φαινεται πολυ τρυφερος..επισης αφου δεν εχεις προβλημα για 2 μπορεις να παρεις ενα μεγαλυτερο και ενα μικροτερο..εμενα ο αντρεας παντως πιο πολυ παιζει τωρα που ειναι 1.5 χρονων παρα οταν ηταν μικρο..τι να πω..αβυσσος η ψυχη τους..

τελικα βρηκες γατακια?:redface:
εαν θες εχω εγω να σου δωσω!!!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κι εγω εχω!!! ειναι 3 μηνων και ειναι πανεμορφος! δεν μπορω να τον κρατησω γιατι εχω κι αλλα ζωακια....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

γεια κ απο μενα!δεν ξερω αν εχεις βρει γατακι αλλα εχω τον πεπιτο 5 μηνων περιπου κ ειναι αμεση αναγκη να τον δωσω..αμα ενδιαφερεσαι στειλε μου

Καλησπερα.Κατ'αρχας πρεπει να σου πω απο προσωπικη πειρα οτι το να φροντιζεις ζωα με αναπηρια ειναι μεν καπως απαιτητικο αλλα να εισαι σιγουρη οτι την αγαπη που δινεις θα την παρεις πισω.Εξαλλου ολα ειναι δανεικα(οπως ελεγε κι ενα παλιο τραγουδι).εγω ο ιδιος εχω 2 γατουλες οι οποιες ειναι πραγματικα αξιολατρευτες.Δεν θα τις εδινα ποτε,πιστεψε με,αλλα τελευταια μετακομισα στο εξωτερικο(Σουηδια)και ειναι παραπολυ δυσκολο να τις φερω εδω και με βαρια καρδια αποφασισα να τις δωσω.Αυτη την στιγμη τις φιλοξενει μια φιλη μου κτηνιατρος.Πρεπει επισης να σου πω οτι εχουν ενα προβλημα με την αναπνοη τους αλλα οχι κατι το παρα πολυ σοβαρο που να κανει την φροντιδα τους δυσκολη.Αν ενδιαφερεσαι ακομα να υιοθετησεις μπορεις να μου στειλεις ενα μηνυμα για να σε φερω σε επαφη με την κοπελα.Ή ακομα κι αν δεν ενδιαφερεσαι και γνωριζεις καποιον που να θελει να τις υιοθετησει θα σου ημουν ευγνωμων.Μονη προυποθεση ειναι να μπορω οταν ερχομαι Ελλαδα να τις επισκεπτομαι,χεχεχε..Σ'ευχαριστω για τον χρονο σου.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back