Τι έκανε ο απαράδεκτος οδηγός

katerina11

Νεοφερμένο μέλος

Η Kατερίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει από Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Ειμαι φοιτητρια στη Λαμια και χτες ηρθε η αδερφη μου εδω να μεινει για καποιες μερες και εφερε και τη γατα μαζι.Και ειναι γνωστο οτι στα ΜΜΜ επιτρεπονται τα ζωα(μεσα σε κλουβακι εννοω).Το τρενο ομως εδω σταματαει Λιανοκλαδι κ μετα εχει ενα λεωφορειο,που ειναι του οσε,το οποιο σε φερνει Λαμια.Ο οδηγος του λεωφορειου ομως δεν αφηνε με τιποτα την αδερφή μου να ανεβει λεγοντας οτι τα ζωα δε πηγαινουν με τους ανθρωπους και οτι παρανομα το μετεφερε και μεσα στο τραινο.Ολοι οι επιβατες ελεγαν ασε το κοριτσι τι σε πειραζει το γατακι αφου ειναι σε κλουβακι αλλα αυτος εκει!Μετα απο μπολικη φασαρια παρατησε την αδερφη μου εκει περα κ αναγκαστηκε να παρει ταξι.Ευτυχως ο κυριος ταξιτζης ηταν ευγενεστατος,τον ευχαριστουμε πολυ!
Τωρα τι μπορω να κανω γι'αυτο το ζητημα?Πηγαμε στον οσε να ζητησουμε το ονομα του οδηγου αλλα λεγανε αφηστε καταγγελια στο κουτι παραπονων κ τετοια!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κατερινάκι, κάνε υπομονή. Ο άνδρας μου δουλεύει στον ΟΣΕ και θα μάθω τι ισχύει!!!
:hmm::hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι, να μας πεις Raisa ή όποιος άλλος ξέρει τι ισχύει σ'αυτές τις περιπτώσεις για λεωφορεία και τρένα. Δε μου έχει τύχει αλλά θέλω να ξέρω αν χρειαστεί κάποια φορά να ταξιδέψω, ποιά είναι τα δικαιώματά μας.

με τα λεωφορεια του κτελ εχουμε ενα θεματακι οντως ειναι αληθεια αυτο δεν δεχονται κανενα ζωο μεσα δεν ξερω τι να ππω εγω παντως θα του εκανα μηνυση

Eγώ με λεωφορείο του Κτελ έχω φίλη που ταξίδεψε με γατάκι Αθήνα-Θεσσαλονίκη χωρίς πρόβλημα. Ισως έπεσε σε καλό οδηγό. Πάντως να ξέρουμε βρε παιδιά τι λέει ο νόμος τέλος πάντων.

Δεν ξέρω για τις υπόλοιπες αλλά εγώ προτείνω αν έχει κάποιος γραπτώς κανονισμούς η νομοθεσία για το πιο πάνω θέμα για όλα τα μμμ να το βάλει κάπου εδώ για να μπορεί όποιος δήποτε από εμάς είναι έτοιμος να πάει ταξίδι να μπορεί να το τυπώνει και να το έχει μαζί του, με τηλέφωνα υπευθύνων της κάθε υπηρεσίας αν βρει πρόβλημα για να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις...:hmm:

δεν υπαρχει κατι συγκεκριμενο το εχουμε ξανα αναλυσει το θεμα στο γατες κ κτελ νομιζω

[παρατησε την αδερφη μου εκει περα κ αναγκαστηκε να παρει ταξι.

Είμαστε πολύ τριτοκοσμικοί ακόμα :down:

Βρήκα αυτό για τα ΚΤΕΛ
https://www.yme.gr/index.php?tid=455.

Περίπου στη μέση λέει το εξής.

Απαγορεύουν τη μεταφορά ζώων πλην των περιπτώσεων ζώων συνοδείας αναπήρων ή μικρών κατοικίδιων ζώων, που μεταφέρονται με κατάλληλα για το σκοπό αυτό μέσα.

Ετυχες σε οδηγο...

Εγω νομίζω ότι μερικοί είναι θρασύδειλοι. Αν του πούμε δεν κατεβαίνω και φέρε τον κανονισμό που λέει ότι απαγορεύεται να μεταφέρω το γατάκι μου, τι θα κάνει? Θα μας κατεβάσει με το ζόρι?

Βρήκα αυτό:

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
Σε κάθε περίπτωση μεταφοράς του ζώου σας με μαζικά μέσα θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας το βιβλιάριο εμβολιασμών και υγείας του. Μάθετε τι άλλο ισχύει σε αεροπλάνα, τραίνα, λεωφορεία ή πλοία.
Με αεροπλάνο:Στο αεροπλάνο επιτρέπεται να πάρετε μαζί σας τον σκύλο σας στην καμπίνα του αεροσκάφους, εάν είναι βάρους μέχρι 5 κιλών, με λουράκι πάντα και, εάν δαγκώνει και με φίμωτρο. Εάν είναι πάνω από 5 κιλά, ο σκύλος ταξιδεύει σε ειδικό μεταφορικό μέσο που φορτώνεται μαζί με τις αποσκευές.
Τα παραπάνω ισχύουν για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Για τις ξένες θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τους υπευθύνους, δεδομένου ότι κάθε εταιρεία έχει τους δικούς της κανονισμούς για μεταφορά ζώων καθώς και διαφορετικό κοστολόγιο.
Με τραίνο:Στο τραίνο μπορείτε να πάρετε μαζί σας το σκύλο σας, ο οποίος θα πρέπει να φέρει περιλαίμιο, να τον κρατάτε με λουράκι, να έχει φίμωτρο και να έχει πληρώσει εισιτήριο.
Με λεωφορείο:Με επιβατηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων ζώων με την προϋπόθεση ότι αυτά είναι ήρεμα, καθαρά, φέρουν περιλαίμιο, φίμωτρο (αν πρόκειται για σκύλο) και καταλαμβάνουν θέση μόνο επί του δαπέδου του οχήματος. Ο οδηγός του επιβατηγού αυτοκινήτου δημόσιας χρήσεως μπορεί να αρνηθεί την απαιτούμενη μίσθωση σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι παραπάνω προϋποθέσεις.
Με πλοία:Στα πλοία ο σκύλος δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί ή να βρίσκεται στους εσωτερικούς χώρους, αλλά μόνον σε ειδικούς χώρους (κλουβιά για ζώα) που βρίσκονται εξωτερικά ή στο αμπάρι. Πάντως σε κάθε περίπτωση μεταφοράς ζώου με πλοίο, ο πλοίαρχος ή η πλοιοκτήτρια εταιρεία ορίζει τον τρόπο που ταξιδεύουν τα ζώα και καλό είναι να ρωτάτε τι επιτρέπει η συγκεκριμένη εταιρεία και τι απαγορεύει, όσον αφορά στη μεταφορά του ζώου σας.

Περιοδικό «Περί Ζώων», Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία

Στον ΟΣΕ/ τρένα μπορούν να ταξιδέψουν μέσα σε κλουβάκι απ' ό,τι λέει και ο άνδρας μου. Για τα λεωφορεία ΟΣΕ δεν ήξερε να μου πει αλλά πιστεύει ότι ισχύει το ίδιο.
Το όνομα του οδηγού δεν μπορείς να το βρεις. Θα πρέπει να κάνεις μήνυση στον ΟΣΕ και αυτοί τότε θα ψάξουν τον οδηγό για πιθανών κυρώσεις αν χάσουν τη δίκη.:down: Κατάλαβες τώρα, ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.

Απαράδεκτος όντως. Δυστυχώς, είναι να μην πέσεις σε τέτοιο μλκ. Και ακόμα κι αν τους δείξεις τον κανονισμό, είναι της νοοτροπίας του "τι θα μου πεις εμένα, ρε".:down: Ιδίως αν είσαι κοπέλα.
Δεν ξέρω πώς το αντιμετωπίζεις. Ίσως αν φωνάξεις κάποιον ανώτερο; Τουλάχιστον να τους υποχρεώσει να συμμορφωθούν. :hmm:

ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια.Δεν ηταν κτελ το λεωφορειο,ηταν του οσε,αν κ δε πιστευω πως επαιζε κ μεγαλο ρολο αυτο.Το ζωο ειναι καθαρο κ μεσα σε κλουβακι,απλα αυτος ο οδηγος πρεπει ν ειναι προβληματικος!
Στην Ελλαδα ζουμε ομως...τι ν πεις!Ολα συμβαινουν.

Άρε Ελλαδάρα...ο καθένας φτιάχνει τους δικούς του κανονισμούς πλέον!:mad:

δεν νομιζω να φταιει η Ελλαδα,γενικα ειναι τα Βαλκανια ετσι.Οποις ειναι σε καποιο ποστο το εκμεταλευεται στο επακρο και...οπως του καπνισει του καθενος ετσι πραττει..Τσαμπα οι κανονισμοι οι οποιοι σιγουρα υπαρχουν και ειναι και πολιτισμενοι.Αφου στραβα ξυπνησαμε...:down::down::down::down::down:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back