Τι γίνεται με τα γατάκια που δε χαρίζονται;

Louiza26

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Louiza26 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 165 μηνύματα.
Πριν λιγο ειδα ενα ποστ απο μια κοπελα που είχε βρει 3 γατάκια σε σκουπιδοτενεκέ, έδωσε το ενα και τα αλλα δυο της εμειναν και τα κράτησε.
Αναρωτιεμαι λοιπόν τι κάνουν όλοι εκείνοι που βρισκουν γατάκια, τα μεγαλωνουν και μετα δε βρίσκουν να τα χαρίσουν?
Στην περίπτωσή της ηταν 2..αν ήταν 5?
Δε μου εχει τύχει κατι τέτοιο αλλα φοβάμαι οτι σε περίπτωση που θα μου τυχει, δε θα ξερω τι να κανω, γι αυτο αποφασισα να ρωτήσω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για εμένα λες

και εγω κάνω το σταυρό μου που δεν βρήκα παραπάνω γιατι θα με βασάνιζε άσχημα αυτό το πράγμα.

και τώρα δηλαδή που τα έχουμε δινουμε συνεχως εξηγήσεις σε γονείς, πεθερικά, φίλους κλπ που ειναι ανενημέρωτοι σχετικά με τις γάτες και μας εχουν φαει και πως θα κάνετε παιδί, και πως θα μείνεις έγκυος και αλλλα τέτοια ωραία......................μας εχουν πρήξει το συκώτι

παντως απο τη μέρα που τα βρήκαμε περπατάω με κλειστα αυτια και ματια μην βρω και αλλα στο δρομο γιατι θα πεσω να πεθανω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μεχρι στιγμής οσα αναλαβαμε χαριστηκαν ολα η μερικες φορες τα κρατησαν εθελοντες που ηθελαν γατακι ουτως η αλως , αντι ενα πχ κρατησαν κα δευτερο αλλα μεχρι εκει. Ακομα και τα τυφλακαι παραλυτα εαν υπαρχει ο απαραιτητος χρονος φιλοξενειας που πικοιλει για το καθενα αναλογα με εμφανιση και ηλικια τα δωσαμε, φυσικα τωρα μας μενουν κι αλλα αλλακι αυτα θα δωθουν πιστευω. Τα τυφλα ειναι τα πιο δυσκολα. Το θετικο ειναι οτι οσοι πηραν ενα μερικες φορες ξαναρχονται για δευτερο . Ακομα μερικοι ζητησαν γατονταντα και τους προτειναμε να φιλοξενησουν και τελικα το κρατησαν. Παντα βεβαια ειμαστε με τη ψυχη στο στομα, πχ η μουσταρδουλα εκαε εν ηταν κουκλα 2 και μηνες να δωθει τελικα παρουσιαστηκε κυρια στην αθηνα και καθως η κυρια που τη βρηκε ταξιδευει της την πηγε η ιδια.
παλιοτερα πριν να γιενι η γατοομαδα ειχα μια ταση να τα κραταω αλα δεν πηγαινε αλλο, γενικα αποτρεπουμε τους εθελοντες απο το να τα κρατουν οι ιδιοι το θεμα ειναι να δωθουν καπου καλα. Πχ τα σκουπιδοντεκακια αργησαν αλλα ενας κτηνιατρος θα παρει τα δυο για τη μαμα του και φυσικα θα στειρωθουν και θα τα επιβλεπει ο ισιος και ηθερινη εθελοντρια θα φιλοξενησει το αλλο. Αλλα εχει αγωνια η υποθεση πχ μου ειπαν χτες για δυο νεογεννητα και τωρα τι θα γινουν καλοκαιριατικα? Ακομη τα σκεφτομαι.. δε τολμησα καν να βαλω αγγελια κξερω τετοια εποχη δεν βρισκεται κανεις για ταισματα.

Κι εγώ τα τελευταία δύο χρόνια που ασχολούμαι ενεργά μπορω επίσημα να πω οτι δεν μου έχει ξεμείνει κανενα ζωο. Η μαλλον πιο σωστα καμια γατα. Γαι τα σκυλια ειναι πιο δυσκολα τα πραγματα δυστυχως.
Θελει απλα υπομονη και επιμονη και να επιμεινεις στην προωθηση. Συστηματικές αγγελίες με καλες φωτογραφίες σε όλα τα μέσα.
Απο ενα σημειο και περα το τηλ μου κυκλοφορει παντου και μπορει καποιος ασχετος να εχει γνωστο που να θελει γατακι και να με θυμηθει.

Αυτο δεν σημαινει οτι δεν ξοδευω πολυ χρονο και χρημα σε αυτην την υποθεση κα ικυριως ψυχικο αποθεμα, κι εγω επισης τρεμω την στιγμη που θα βρω ή θα μου πασαρουν κάποιο ζωάκι που έχει ανάγκη.

Παλαιότερα είχα ανοίξει παρόμοιο θέμα γιατί φοβόμουν κι εγώ ότι θα μου ξέμενε το τότε γατάκι (το οποίο πήγε σε καλή οικογένεια τελικά). Χαίρομαι που διαβάζω όλα αυτά τα θετικά, όμως η κοπέλα εννοεί προφανώς τι γίνεται και τι μπορείς να κάνεις άμα φιλοξενείς ένα ζώο, περάσουν οι μήνες κ δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον κ έρθει η ώρα όπου αντικειμενικά ΔΕΝ μπορείς πλέον να το κρατήσεις άλλο. Δηλαδή εσύ το περιθάλπτεις και το φιλοξενείς με καλό σκοπό αλλά στο τέλος σου μένει. Εδώ λοιπόν τι κάνουμε?
α) Το κρατάμε με ότι δυσκολία συνεπάγεται (έλλειψης χώρου, ύπαρξης άλλου ζώου, τσακωμοί στην οικογένεια κλπ)
β) Το αφήνουμε κάπου όπου υπάρχουν κι άλλες γάτες και ταϊζονται (π.χ. ταβέρνες)
γ) Δεν αναλαμβάνουμε ξανά να βοηθήσουμε κάποιοι ζωάκι από φόβο μην μας ξεμείνει
δ) τι άλλο?
Αυτήν την απορία νομίζω την έχουμε όλοι μας, κάποια απάντηση όμως υπάρχει πραγματικά?

Ξέχασα να αναφέρω ότι όσο περνάει ο καιρός το γατί μεγαλώνει σε ηλικία και οι περισσότεροι θέλουν ένα μικράκι δυστυχώς. Μου κάνει εντύπωση που ο άλλος ακούει για γατάκι π.χ 4 μηνών και νομίζει ότι είναι μεγάλο! Ενώ αντίθετα προτιμά να είναι 2 μηνών και κάτω.:(

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back