daifuku
Νεοφερμένο μέλος
είχα απλά την απορία για το τι συμβαίνει όταν ένα ζώο που πωλείται σε κάποιο pet shop δεν αγοράζεται. σήμερα είχα πάει σ'ενα μεγάλο pet shop κ ρώτησα μια υπάλληλο. μου απάντησε ότι η τιμή πέφτει τόσο πολύ που τελικά κάποιος το αγοράζει.
αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο

γιατί, αν είναι έτσι, όλα τα αδέσποτα που βρίσκουμε θα τα πηγαίναμε στα pet shop κ θα έβρισκαν σπίτια (δεν θα τα πηγαίναμε για διάφορους λόγους, αλλά λέω τώρα..).
απ'την άλλη λέω ντάξει ίσως όντως τελικά τα πουλάνε σε εξευτελιστική τιμή σε πελάτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ζώο ως προϊόν σε τιμή ευκαιρίας και ενίοτε το εγκαταλείπουν εν συνεχεία κ.τ.λ.
γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στην πραγματικότητα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
την ιδια απαντηση μου δωσε και μενα υπάλληλος πετ σοπ οταν τον ρωτησα και εγω...
τι να πω, ειναι η τακτικη των καταστηματων αυτων να το λενε για καποιους λογους?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Πολύ πιθανό να γίνεται αυτό που είπε ο υπάλληλος ή να μεταφέρεται σε άλλο σημείο πώλησης, με μεγαλύτερο πέρασμα, όπως τα εμπορεύματα τον Σουπερ Μαρκετγεια σας
είχα απλά την απορία για το τι συμβαίνει όταν ένα ζώο που πωλείται σε κάποιο pet shop δεν αγοράζεται. σήμερα είχα πάει σ'ενα μεγάλο pet shop κ ρώτησα μια υπάλληλο. μου απάντησε ότι η τιμή πέφτει τόσο πολύ που τελικά κάποιος το αγοράζει.
αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο
γιατί, αν είναι έτσι, όλα τα αδέσποτα που βρίσκουμε θα τα πηγαίναμε στα pet shop κ θα έβρισκαν σπίτια (δεν θα τα πηγαίναμε για διάφορους λόγους, αλλά λέω τώρα..).
απ'την άλλη λέω ντάξει ίσως όντως τελικά τα πουλάνε σε εξευτελιστική τιμή σε πελάτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν το ζώο ως προϊόν σε τιμή ευκαιρίας και ενίοτε το εγκαταλείπουν εν συνεχεία κ.τ.λ.
γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στην πραγματικότητα?

Φαντάζομαι την ψυχολογία αυτού του πλάσματος που από τις πρώτες μέρες της ζωής του να κάνει το γύρω του κόσμου μέσα σ ένα κλουβί κ να περιμένει να το πάρει κάποιος κ το μόνο κριτηρίο για την υιοθεσία να είναι ότι έχει τα χρήματα να πληρώσει την αγορά. Θύμάμαι ότι μ αυτό τον τρόπο είχα πάρει το Σιαμάκι μου από ένα πετ. Το είχαν στο κλουβι κ ήταν τόσο δυστυχισμένο βρόμικο κ γεμάτο παράσιτα, που το λυπηθηκα τόσο που το πήρα

Ελένη Άνση
Διακεκριμένο μέλος
pan8hras
Νεοφερμένο μέλος
1 πωλουνται σε εξευτελιστικη τιμη
2 πηγαινουν σε εκτροφεις για αναπαραγωγη
3 ισως το κρατανε οι ιδιοι για αναπαραγωγη
δεν θελω να σκεφτω κατι χειροτερο
elvenstar
Επιφανές μέλος
Τώρα που το λες αυτό, θέλω να πω κάτι που μου έτυχε σε ένα πετ σοπ και είχα σοκαριστεί για πολύ μεγάλο διάστημα, και από την άλλη ένιωθα τόσο αδύναμη που δεν μπορούσα να κάνω κάτι, το εν λόγο μαγαζί πουλούσε χαμστεράκια σε ιδιοκτήτη γερακιού, κουκουβάγιας (δεν κατάλαβα καλά γιατί από το σοκ έφυγα τρέχοντας) για να τα τρώει:cry:Είχαμε και παλιότερα αναρωτηθεί εδώ ακριβώς γι'αυτό το θέμα. Δεν δόθηκε απάντηση, γιατί εμείς είμαστε στην από εδώ πλευρά της όχθης. Δεν νομίζω ότι είναι τόσο αθώα τα πράγματα. Μόνο ο Ευαγγελάτος μπορεί να το αποδείξει, εξάλλου, δεν είναι μόνο τα πετ σοπς, είναι και οι διάφοροι "εισαγωγείς" και οι ιδιώτες που έχουν ζωάκια ράτσας και τα αναπαράγουν. Θεωρώ αδύνατο, όλοι να είναι σύννομοι. Οπότε, αλλοίμονο στα ζώα.Πρόσεξα, μάλιστα, ότι το καλοκαίρι, ακόμη και τα καναρίνια εξαφανίζονται από τα πιο πολλά πετ σοπς.
Ελένη1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Υπάρχει βέβαια η λύση του κατεψυγμένου χάμστερ και να δίνεις κομμάτια συκωτιού στα πυράνχας, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λένε πως με αυτά τα ζωάκια τους χάνουν τη χαρά του κυνηγιού
elvenstar
Επιφανές μέλος
Οχι δεν το ήξερα΄. Είναι απάνθρωπο ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει το σοκ κ μάλιστα ο πετσοπατζής είπε την περίφημη ατάκα "Δώσε τον άσχημο" ΄πιστεύεις ότι έφυγα κλαίγοντας κ δεν μπορούσα ούτε να δουλέψω, ακόμα τριγυρίζει στο μυαλό μου αυτή η σκηνή. Πόσα χρήματα να έχω για να τα σώσω όλα από εκεί μέσα; Αλλά κ πάλι, πάντα θα έρχονται καινούργιαΔεν το ήξερες οτι όσοι έχουν φίδια(βόες κτλ) τα ταΐζουν με χάμστερ και τα μεγάλα χρυσόψαρα τα δίνουν σε όσους έχουν πυράνχας;
Υπάρχει βέβαια η λύση του κατεψυγμένου χάμστερ και να δίνεις κομμάτια συκωτιού στα πυράνχας, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες λένε πως με αυτά τα ζωάκια τους χάνουν τη χαρά του κυνηγιού![]()
Το ότι τα έχουν όμως κ ως κατεψυγμένο γεύμα αυτό καταντά χυδαιότητα. Και εμείς έχουμε γάτες αλλά δεν τις ταίζουμε πουλιά, για όλα φταίνε οι ιδιοκτήτες, σ' αυτούς κ στην αγριότητά τους πατάνε κ γίνονται όλα αυτά, κ βέβαια πάντα υπάρχουν "άνθρωποι" που προκειμένου να βγάλουν μερικά ψωροευρώ θα έκαναν το οτιδήποτε.
Το πιο ωραίο δεν σας το είπα, όταν διαμαρτυρήθηκα μου είπε με μια ξινή εκφραση στο πρόσωπο, "μα κ στη φύση έτσι γίνεται"
Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Και μια φορα ετυχε να δω πως περιποιουνται τα ζωα, για να τα δει ο κοσμος πιο ομορφα και να του αρεσουν περισσοτερο. Ηταν ενα μικρο τσιουαουα το οποιο το ειχε παρει μια υπαληλος του μαγαζιου για να το χτενισει και με το ενα χερι της το κραταγε και με το αλλο το χτενιζε τοσο δυνατα και αντιθετα απο τη φορα της τριχας του και το χρυσο μου ειχε ενα τοσο θλυμενο υφος που το ειδα και το λυπηθηκε η καρδια μου...
Vasiliki86
Πολύ δραστήριο μέλος
Μα και κατεψυγμενα που ειναι τα βαζουν στα ψυγεια ζωντανα...Οχι δεν το ήξερα΄. Είναι απάνθρωπο ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει το σοκ κ μάλιστα ο πετσοπατζής είπε την περίφημη ατάκα "Δώσε τον άσχημο" ΄πιστεύεις ότι έφυγα κλαίγοντας κ δεν μπορούσα ούτε να δουλέψω, ακόμα τριγυρίζει στο μυαλό μου αυτή η σκηνή. Πόσα χρήματα να έχω για να τα σώσω όλα από εκεί μέσα; Αλλά κ πάλι, πάντα θα έρχονται καινούργια
Το ότι τα έχουν όμως κ ως κατεψυγμένο γεύμα αυτό καταντά χυδαιότητα. Και εμείς έχουμε γάτες αλλά δεν τις ταίζουμε πουλιά, για όλα φταίνε οι ιδιοκτήτες, σ' αυτούς κ στην αγριότητά τους πατάνε κ γίνονται όλα αυτά, κ βέβαια πάντα υπάρχουν "άνθρωποι" που προκειμένου να βγάλουν μερικά ψωροευρώ θα έκαναν το οτιδήποτε.
Το πιο ωραίο δεν σας το είπα, όταν διαμαρτυρήθηκα μου είπε με μια ξινή εκφραση στο πρόσωπο, "μα κ στη φύση έτσι γίνεται"
Ωραια απαντηση, τι να πω... Τωρα αυτος υποτιθεται οτι ειναι σοβαρος και μορφωμενος ανθρωπος...???
Ειναι τελειως διαφορετικο να ειναι ενα ζωο ελευθερο στη φυση,στη ζουγκλα, ναι οντως θα κυνηγησει,αλλωστε δεν μπορει να κανει αλλιως πρεπει και αυτο καπως να τραφει, να ζησει... Για αυτο αλλωστε υπαρχει και η τροφικη αλυσιδα... Το θυμα ομως οταν ειναι και αυτο στη φυση παντα εχει καποιες πιθανοτητες να ξεφυγει και του δινεται η ευκαιρια να σωσει τη ζωη του... Οταν ομως επεμβαινει ο ανθρωπος(οπως σε αυτη την περιπτωση) που το εχει περιορισμενο μεσα σε ενα κλουβι και ξερει οτι δεν υπαρχει καμια πιθανοτητα να σωθει, στην ουσια το καταδικαζει σε θανατο... Δηλαδη ο κυριος θελει να μας πει πως ειναι το ιδιο πραγμα να παει π.χ.σαφαρι και να τον κυνηγησει ενα λιονταρι με τον να τον κλεισει καποιος μεσα σε μια αρενα με λιονταρια...
Αμα του συναιβενε πιστευω πως θα αλλαζε αμεσως γνωμη...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος
Δηλαδη ο κυριος θελει να μας πει πως ειναι το ιδιο πραγμα να παει π.χ.σαφαρι και να τον κυνηγησει ενα λιονταρι με τον να τον κλεισει καποιος μεσα σε μια αρενα με λιονταρια...Αμα του συναιβενε πιστευω πως θα αλλαζε αμεσως γνωμη...
Πολυ καλη η παρομοιωση Vasiliki86.Συμφωνω απολυτα μαζι σου.Δεν τιθεται καμια συγκριση με την φυση και την τροφικη αλυσιδα. Τα ζωα εχουν αναπτυξη διαφορους μηχανισμους αμυνας, χαρη στους οποιους επιβιωνουν πολλα, απο τους θυτες τους και διατηρειται ετσι η ισορροπια στην φυση.

daifuku
Νεοφερμένο μέλος
απλά επειδή έχω δει να πωλούνται και κεραμιδογατάκια (είχα δει ένα άσπρο κ ένα μαύρο στην τιμή των 20 ευρώ έκαστο), και σκέφτομαι ότι ακόμα και ΔΩΡΕΑΝ να τα δίνουν, είναι δυνατόν να φεύγουν όλα; τουλάχιστον για τα ζώα ράτσας, κάποιοι σκέφτονται "είναι ράτσας, άρα είναι αξίας, άρα ίσως είναι μια καλή επένδυση". ενώ τα ημίαιμα γατάκια/σκυλάκια τα έχουν του πεταμού επειδή δεν είναι συνδεδεμένα με το χρήμα.
το ότι τα έχουν σε άθλια κατάσταση είναι αναμφισβήτητο. όποτε περνάω έξω απο ένα πετ προσπαθώ να μην κοιτάξω στη βιτρίνα. ορισμένα ζωάκια ειδικά φαίνονται τόσο θλιμμένα. και τις περισσότερες φορές κάθονται πάνω στην άμμο με τις ακαθαρσίες τους ή σε εφημερίδες εξίσου βρώμικες.
έχω σκεφτεί να πιάσω δουλειά σε πετ για λίγο καιρό για να δω τι ακριβώς συμβαίνει μήπως κ μαζέψω στοιχεία εναντίον τους κ γίνει τίποτα .. ή για να απαγάγω τα ζωάκια. αλλά όπως σωστά είπατε, κ να τα απαγάγουμε/αγοράσουμε όλα, θα φέρουν καινούρια.
elvenstar
Επιφανές μέλος
Mα πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ψυχή έχουν μερικοί άνθρωποι. Να σε κοιτάει ένα πλασματάκι στα μάτια κ εσύ να είσαι τόσο ψυχρός ώστε να το καταψύξεις για να βγάλεις 50 ευρώ; Γιατί τόσο κάνει ένα χαμστεράκι. Έλεος πια! Σε τι καταντια έχει πέσει το ανθρώπινο γένος; Ακόμα και οι άνθρωποι των σπηλαίων παρήγαγαν περισσότερο πολιτισμό από τον σημερινό άνθρωπο. Καμια φορά σκέφτομαι μετα από χιλιάδες χρόνια τι θα λένε για τον σημερινό άνθρωπο, ίσως κ τίποτα γιατί δεν παράγουμε τίποτα -από πολιτισμό εννοώ-, θα είμαστε μια κενή σελίδα στη μνήμη της ανθρωπότηταςΜα και κατεψυγμενα που ειναι τα βαζουν στα ψυγεια ζωντανα...![]()
Havana
Διάσημο μέλος
θεωριες του παν8ηρα
1 πωλουνται σε εξευτελιστικη τιμη
2 πηγαινουν σε εκτροφεις για αναπαραγωγη
3 ισως το κρατανε οι ιδιοι για αναπαραγωγη
δεν θελω να σκεφτω κατι χειροτερο
δεν υπαρχει χειροτερο..
δεν τα θανατωνουν τα ζωα...
απλα χαμηλωνουν την τιμη και τα αβζουν και στη χρυση ευκαιρια...
που ολοι ξερουμε τι σημαινει αυτο....

myrtos
Δραστήριο μέλος
. τωρα αν δεν πουληθει δεν ξερω σιγουρα γιατι δεν λενε αλλα μπορει να τα επιστρεφουν στην χωρα εισαγωγης για αναπαραγωγη - δικια μου υποθεση .Ας μην βιαστουμε να συμπερανουμε οτι αυτος που θα το παρει μισοτιμης δεν θα ενδιαφερθει δεδομενου οτι ολοι εμεις δεν πληρωσαμε μια για τα ζωακια μας και τα εχουμε καλυτερα απο παιδια
maroulaki2
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στο Ηράκλειο που σπούδαζα, κοντά στο φοιτητικό μου είχα ένα pet shop.
Κάθε φορά λοιπόν ο δρόμος μου ήταν απο κεί. Περνούσα 2-3 φορές την ημέρα.
Οι ιδιοκτήτες κάτι σαφρακιασμένοι βρωμικοι τύποι, οπότε δεν είναι δύσκολο κανείς να κάνει τον συνειρμό...Σε τι κατάσταση θα ναι το σκλαβοπάζαρο τους? Λοιπόν που λέτε, μοστράρανε στην βιτρίνα έναν κεραμιδόγατο, ο οποίος, αρχικά μωράκι, ήταν στο κλουβί μέσα στην άθλια βρώμα (τα ξέρετε).
Περνούσε ένας μήνας, 2 μήνες, τρείς μήνες....κι ενώ ο γάτος μεγάλωνε το κλουβί παρέμενε ίδιο!!!!!!!!!!!! Περνούσα, τον χαΐδευα, του μίλαγα, αλλα αυτός τόσο θλιμμένος, με κοίταγε με τις ματάρες του, και δεν νιαούριζε καν.
Συνέχιζα να περνάω, και κάποια στιγμή έφτασε στο απροχώρητο.
Εφτασε σε σημείο ο γάτος να μεγαλώσει τόσο, που ουσιαστικά είχε κονσερβοποιηθεί μέσα στο κλουβί του. Τον αγόρασα φυσικά. Ακούσατε!
Τον αγόρασα για 5.000 δραχμές!
Ντροπή μου που δεν τον πήρα νωρίτερα, και άφησα το ζωάκι να υποφέρει τόσο καιρό! Ντροπή στους βρωμιάρηδες που κοιτάνε να βγάλουν απο τη μυγα ξυγκι. Και για κάτι ακόμα κατηγορώ τον εαυτό μου:
Που δεν κινητοποιήθηκα, να τους κάνω καταγγελία. Που δεν τους μίλησα, δεν τους έβρισα και δεν τους ξεφτίλισα.
Ο περικλής, ο γατάκος μου τώρα είναι ακόμα στην Κρήτη, στον κήπο του σπιτονοικοκύρη μου. (Πολύ εντάξει, ελεγμένος γατομπαμπάς)
ΜαρίναΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Πήγαμε με τον πατέρα μου σε ένα μεγάλο πετ σοπ στην Αθηνάς (προς Ομόνοια στο αριστερό μας χέρι, αμέσως μετά τη Βαρβάκειο) να ψάξουμε για γάτα. Τότε δεν ήξερα, θεωρούσα τα αδέσποτα άγρια και ούτε να το σκεφτώ πως θα αναφέρω για αδέσποτο δεν τόλμαγα. Στο πετ σοπ είδα ένα Σιάμ γατάκι και το ερωτεύτηκα. Την ονόμασα Σίσι.
Την λάτρεψα και γρήγορα αναπτυχθηκε μεταξύ μας ισχυρή αγάπη. ήταν πολύ ήμερη, χαδιάρα και ήσυχη. Λάτρευε να κοιμάται στα πόδια μου ενώ διάβαζα και το βράδυ πάλευε να με καταφέρει να κοιμηθεί στο λαιμό μου. όλο γουργουρητά και αγάπες ηταν. Η Σίσι μετά από καμιά βδομάδα που την πήραμε εκδήλωσε μυκητίαση στο ποδι. Οι γονείς μου μου απαγόρεψαν να την χαϊδεύω για να μην κολλήσω. Εγώ την χάϊδευα κρυφά (πραγματικά δεν με ένοιαζε) αλλά εκείνοι κόλλησαν μύκητες και εξαπλώνονταν. Ο πατερας μου έφτασε να βγάλει κοντά στα γεννητικά του όργανα. Την φροντίσαμε τη Σίσι, την γιατρέψαμε, την λάτρεψα και μετά από 2 μήνες (5 μηνών γατούλα πια) οι γονείς μου την επέστρεψαν στο πετ σοπ.
Δεν θυμάμαι τη δικαιολόγία που μου είπαν, δεν μπορούσα να φέρω αντίρρηση έτσι κι αλλιώς. Μόνο τον πόνο μου θυμάμαι και τη Σίσι, σαν να μην πέρασε ούτε μέρα.
Ακόμα ο πατέρας μου λέει καμιά φορά για το παράπονο στα ματάκια της όταν την ξαναβάλανε στο κλουβί.
Όμως μόνο εγώ αναρωτιέμαι ποια να'ταν η τύχη της...
:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος

mandeson
Εκκολαπτόμενο μέλος
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ παλιότερα πήγαινα σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα συγκεκριμένης αλυσίδας pet shop στη Νέα Ερυθραία...Τρεις φορές πήγα και επειδή ψυχολογικά δεν άντεχα άλλο να βλέπω τόσα σκυλάκια και γατάκια σε κλουβιά, έστω και γυάλινα, να παλεύουν να βγουν από τη φυλακή τους και να κλαίνε.... Και ιδίως δεν μπορούσα πλέον - μου ερχόταν να τη βρίσω - την ιδιοκτήτρια, η οποία βλέποντάς με να αγοράζω γατοτροφές και γατοστολίδια, κάθε φορά με έσπρωχνε σε ένα πελώριο κλουβί όπου είχε στοιβάξει δεκάδες γατάκια Περσίας..Δεν θυμάμαι αν μου το είχε πει η ίδια ή αν είχα ρωτήσει κάποιον , πάντως αυτή έβαζε τις γάτες που είχε στο σπίτι της να γεννοβολούν ασταμάτητα οι άμοιρες και μετά πουλούσε τα γατάκια... Δεκάδες γατάκια...Το λέω και η ψυχή μου ματώνει... Μου είπαν ότι πρόκειται για νόμιμη επιχείρηση και καλύτερα να αποφύγω να ρωτήσω περισσότερα διότι δεν με έπαιρνε... Αποκλείεται αυτά τα γατάκια να τα πουλούσαν όλα...Απλά αποκλείεται...
τι να πω καλη μου.. και το κακο ειναι οτι δεν βρισκεις ευκολα πετ σοπ που ν αμην πουλαει ΚΑΘΟΛΟΥ ζωα,.. και γω στο ψαξιμο ειμαι
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool