Τι είναι η ζωντανή διατροφή;

yasmin1gr

Περιβόητο μέλος

Η yasmin1gr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.478 μηνύματα.
εδω θα βρειτε ενδιαφεροντα βιντεο, εμενα μ αρεσει πολυ δεν ξερω αν θα σας αρεσει εσας παντως σιγουρα εχει φοβερες επιπτωσεις στην υγεια οποιου την ακολουθει

https://www.youtube.com/watch?v=2PmHz8DeqYU&mode=related&search=

https://www.youtube.com/watch?v=V-OHIuaf0cA&mode=related&search=

"Ωμοφαγία" είναι να τρώμε την τροφή μας όπως μας την έδωσε η φύση
δηλαδή άψητη!
παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ (που
παρασκευής πολύ χορταστικών και δελεαστικών πιάτων γκουρμέ (που
αναπτύσσεται συνεχώς) που στηρίζει την Ωμοφαγία και την κάνει ελκυστική
στο ευρύ κοινό.
στο ευρύ κοινό.

Αν δεν υπήρχαν τα φρούτα, τα λαχανικά και οι καρποί δεν θα υπήρχε ζωή
στον πλανήτη, ούτε ζώα, ούτε άνθρωποι!

Ποια είναι τα ωμά και "ζωντανά" φαγητά.

Τα ωμά και "ζωντανά" φαγητά είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί
καρποί, τα όσπρια,τα δημητριακά,τα φύτρα.
Μαζί με αυτά ακολουθούν τα μυρωδικά, τα βότανα, η χαρουπόσκονη, το
ανεπεξέργαστο μέλι, τα σιρόπια που παίρνουμε από τα δένδρα (του
σφενδάμου κ.α.) το ακατέργαστο αλάτι (σε κρυσταλλική μορφή), το ελαιόλαδο
ψυχρής επεξεργασίας, οι ελιές βιολογικής καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.
κ.α.

Γιατί λέγονται “ζωντανές” τροφές.

“Ζωντανές” λέγονται διότι έχουν βιοενέργεια και όλα τους τα συστατικά π.χ.
τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα. Οι δε σπόροι μπορούν να φυτρώσουν, να
παράγουν ζωή π.χ. σχεδόν όλοι οι ξηροί καρποί όταν μουσκέψουν μερικές
ώρες βγάζουν φύτρο μπορούν να δημιουργήσουν ένα καινούργιο φυτό με
αποτέλεσμα να μεγιστοποιείται η θρεπτική τους αξία. Το ίδιο συμβαίνει με τα
όσπρια, θα θυμάστε ίσως
που στο σχολείο φυτρώναμε φακές.
Ενώ όλα τα παραπάνω μαγειρεμένα, μόνο να σαπίσουν μπορούν και όχι να
μας δώσουν όλα τα θρεπτικά τους συστατικά, προσφέροντάς μας ενέργεια και
υγεία!

Γιατί οι ωμές και ζωντανές τροφές είναι υγιέστερες
από τις μαγειρεμένες;

Η τροφή όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες πάνω από 118F βαθμούς χάνει
τα ένζυμά της αυτά που έχει προβλέψει η Φύση για να μπορεί η κάθε τροφή
να μεταβολίζεται και να επιστρέφει στη γη από όπου και προήλθε. Χάνει το
50% της πρωτεΐνης, τα μέταλλα, τις βιταμίνες και γενικά τα θρεπτικά της
συστατικά με αποτέλεσμα να τρώμε ποσότητες για να πάρουμε ότι έχει
απομείνει από θρεπτικά συστατικά μετά το μαγείρεμα. Αυτή είναι και η
βασική αιτία της παχυσαρκίας.
Αντίθετα δεν υπάρχει ωμοφάγος στον κόσμο που να μην έχει
το φυσιολογικό του βάρος.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι η έλλειψη των ενζύμων στα φαγητά ευθύνονται
για το φούσκωμα, το βάρος και την υπνηλία που νοιώθουμε μετά από ένα
(υποτιθέμενο) πλήρες γεύμα. Ο οργανισμός χρειάζεται όλη του την ενέργεια
για να μεταβολίσει τροφές που δεν περιέχουν ένζυμα. Ενώ αντίθετα οι
ωμοφάγοι δεν έχουν τέτοια συμπτώματα. Μετά από ένα πλήρες γεύμα είναι
ελαφρείς και γεμάτοι ενέργεια!

Γιατί Ωμοφαγία;
Απλώς διότι γυρίζει πίσω το ρολόι της γήρανσης πνευματικά και σωματικά
με φυσικό τρόπο!
Όλοι ανεξαιρέτως οι ανά τον Κόσμο ωμοφάγοι, αναφέρουν στα γραπτά τους τα
ίδια θετικά αποτελέσματα, όπως:

- χάσιμο περιττού βάρους,
- απαλλαγή από τη λαιμαργία,
- διαμόρφωση θετικής στάσης ζωής και ανάπτυξη κεφιού ,
- απαλλαγή από καταθλιπτικά συναισθήματα,
- απαλλαγή από πονοκεφάλους,
- απαλλαγή από προβλήματα πριν και κατά την έμμηνο ρύση,
- εξαφάνιση της κυτταρίτιδας,
- πύκνωση του τριχωτού της κεφαλής,
- εξαφάνιση των λευκών τριχών στα μαλλιά,
- απαλλαγή από αλλεργίες,
- απαλλαγή από μυκητιάσεις,
- απαλλαγή από αρθρήτιδες
- απαλλαγή από φοβίες,
- απαλλαγή από εθισμούς (τσιγάρο,αλκοόλ,καφέ, κ.λ.π.)
- απαλλαγή από χρόνια κόπωση,
- απαλλαγή από στομαχικές διαταραχές,
- απαλλαγή από την ακμή και διάφορα δερματικά προβλήματα,
-απαλλαγή από κακοσμία του στόματος και του σώματος,

και πάρα πολλά άλλα ο κατάλογος είναι τόσο μακρύς όσο και οι ωμοφάγοι
που ο καθένας αναφέρει το πρόβλημα που είχε και απαλλάχθηκε!
Επίσης είναι πάρα πολύ εκείνοι που αναφέρουν και πιστοποιούν ότι
αυτοθεραπεύθηκαν από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Η σοβαρότητα
του θέματος δεν μας επιτρέπει να πάρουμε "θέση" ως μη ειδικοί, όμως, οι
μαρτυρίες τους αξίζει να εξετασθούν σοβαρά σε κάθε περίπτωση.
Στις παρακάτω διαδικτυακές "σελίδες" υπάρχουν αρκετές πληροφορίες από
τις οποίες κάποιες ίσως μπορεί να σώζουν ζωές και αυτές είναι μερικές μόνον
από τις πάμπολλες που υπάρχουν στο διαδίκτυο:

<http:/
/www.drday.com/>
<https://
www.rawandjuicy.com/shirley.html>
<https://
www.rawandjuicy.com/shelly.html>

Το εύλογο ερώτημα που αναδύεται εδώ είναι γιατί όλες αυτές οι
περιπτώσεις μένουν στην αφάνεια, γιατί δεν είναι στα δελτία ειδήσεων όλου
του κόσμου; Γιατί; Ποιός η ποιοί ωφελούνται από την απόκρυψη της
αληθείας;

Πως γίνεται ένας τρόπος να οδηγεί σε όλες της περιπτώσεις στην υγεία; η
Ωμοφαγία θεραπεύει;

όχι, δεν θεραπεύει η Ωμοφαγία.

Η Ωμοφαγία δίνει στον οργανισμό το κατάλληλο έδαφος ώστε να μπορεί να
αυτοθεραπευτεί!

Η αυτοθεραπεία είναι λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού, η σοφία της
Φύσης!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πολύ χρήσιμο... Ευχαριστούμε yasmin:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και αυτα που προσφερει η ομωφαγια ειναι πολυ καλα.:up:
αλλα μου ειναι πολυ δυσκολο να φαω ωμο κρεας:sick:

Μελινακι η ωμοφαγια ειναι κινημα χορτοφαγίας, μπορει κανεις να τρωει γαλακτοκομικα ανεπεξεργαστα αλλα κυριως ειναι χορτοφαγικη διατροφη, υπαρχουν οι μεθοδοι αφυγρανσης που μπορεις να επεξεργαστεις και να φτιαξεις μονος σου ψωμι μπισκοτα κλπ αλλα δεν μαγειρευονται τα τροφιμα και τρωγονται οσ το δυνατον πιο γρηγορα απο οταν τα κοψεις.

Ηδη μεγαλα ωφελη βλεπει κανεις στο σωμα του, γ=φορμα εκγρηγορση, αισθηση ζωντανιας φευγει η κωπωση.. αν περιορισει τα μαγειρεμενα και το κρεας σε 10-20% της διατροφης του ενναλακτικα

Λέτε αυτή να είναι λύση στην συνεχή κόπωση που νιώθω..?:hmm:
Βέβαια είμαι και μανιώδης καπνίστρια. Πάντως έχω δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα (μιας και δούλευα και σε κατάστημα πώλησης βιολογικών προιόντων) αλλά τίποτα δεν απέδιδε. Άσε που δυσκολεύομαι και να πειθαρχίσω:redface:

Αν καταλαβεις τις συνεπειες των οσων τρως στα ζωα και δεις ποσο σκληρα τα βασανιζουν οι καπνοοβιομηχανιες και τα αλλα ισως σου βγει μια αυθορμητη αποστροφη.. ακομα δεν το συνειδητοποιησες

Αν καταλαβεις τις συνεπειες των οσων τρως στα ζωα και δεις ποσο σκληρα τα βασανιζουν ... ακομα δεν το συνειδητοποιησες
Όσοι δεν αντέχουν τις σκληρές σκηνές ΜΗΝ δουν αυτό που ακολουθεί!!!
Μετά από αυτό πάντως θα το ξανασκεφτώ πολύ σοβαρά!!!! Δεν το πιστεύω σε τί είδος ανήκουμε!!!!!!!:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Ενδιαφερον αυτο για την ομωφαγια. Σιγουρα η φυση (οταν δεν της αλλαζουμετα φωτα) μας παρεχει ολα οσα χρειαζομαστε για να ζουμε με υγεια..... Εμεις τα θαλασσωνουμε καπως
Κρις κι εγω στην ιδια κατηγορια με εσενα βρισκομαι. Κι εγω σερνομαι, αλλα μαλλον φταιει το χαμηλο επιπεδο σιδηρου μου. Ολο λεω να παρω κι ολο το αμελω. Αλλα πρεπει γιατι παραεγινε το κακο. Τι βιντεο δεν μπορω να το δω. Αναστατωνομαι πολυ. Αλλα για το ειδος μας (μην αξαιρωντας τον εαυτο μου) θα γινω κακια αν μιλησω

Σιγουρα η φυση (οταν δεν της αλλαζουμετα φωτα) μας παρεχει ολα οσα χρειαζομαστε για να ζουμε με υγεια...
Πράγματι, αλλά την εποχή που τρώγαμε τόοοοσο φυσικά, δηλαδή ωμά, δηλαδή πριν να μάθουμε να ανάβουμε φωτιά, ζούσαμε γύρω στα 30-35 χρόνια... :hmm:Υποθέτω ότι μάλλον δεν είχαμε τις ίδιες διατροφικές ανάγκες.
Δε λέω ότι είναι καλό να "αλλάζουμε τα φώτα" στη φύση, αλλά το πολύ hype ξυπνάει το πνεύμα αντιλογίας μέσα μου :rolleyes:
Κι εγω σερνομαι, αλλα μαλλον φταιει το χαμηλο επιπεδο σιδηρου μου. Ολο λεω να παρω κι ολο το αμελω. Αλλα πρεπει γιατι παραεγινε το κακο.
Χριστίνα, αν πάρεις σίδηρο, κάντο με πολύ μεγάλη προσοχή και με συνεχή ιατρική παρακολούθηση, γιατί ο σίδηρος δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό. Αν συσσωρευτούν μεγάλες ποσότητες παθαίνει ζημιά το συκώτι. Όταν έπαιρνα σίδηρο (λόγω σιδηροπενίας) έκανα κάθε μήνα εξέταση αίματος :/:

Ενδιαφερον αυτο για την ομωφαγια. Σιγουρα η φυση (οταν δεν της αλλαζουμετα φωτα) μας παρεχει ολα οσα χρειαζομαστε για να ζουμε με υγεια..... Εμεις τα θαλασσωνουμε καπως
Κρις κι εγω στην ιδια κατηγορια με εσενα βρισκομαι. Κι εγω σερνομαι, αλλα μαλλον φταιει το χαμηλο επιπεδο σιδηρου μου. Ολο λεω να παρω κι ολο το αμελω. Αλλα πρεπει γιατι παραεγινε το κακο. Τι βιντεο δεν μπορω να το δω. Αναστατωνομαι πολυ. Αλλα για το ειδος μας (μην αξαιρωντας τον εαυτο μου) θα γινω κακια αν μιλησω
Αν όντως έχεις χαμηλά επίπεδα σιδήρου δεν χρειάζεται να το ψάξεις περαιτέρω. Και οπωσδήποτε πάρε γιατί θα ''πέσει'' κι άλλο ο οργανισμός σου...
Εγώ δεν έχω κάποιο τέτοιο πρόβλημα και όσο και αν το έχω ψάξει κανείς δεν μου βρίσκει τίποτα... Θα πάω και για πιό εξειδικευμένες εξετάσεις θυριωειδή από Σεπτέμβρη και βλέπουμε....:/:
Στο βιντεάκι έπεσα καταλάθος και τρελάθηκα...:mad:

Για σενα Χριστινα δες εδω κατι που με εξεπληξε κι εμενα θα δεις οτι το κρεας ωμο εχει ναι μεν σιδηρο αλλα χανει 60-100 με το μαγειρεμα ενω οι ξηροι καρποι καταναλωνονται αμεσα με ολο το σιδηρο

fe.jpg

protein.jpg
ca.jpg

Aretha ευχαριστω, δεν το ηξερα πως δεν αποβαλλεται και πρεπει να κανω καθε μηνα εξεταση. Θα το εφαρμοσω
:) :)
Αυριο λεω να παρω και θα το βλεπω ανα μηνα

Και Yaismin ευχαριστω
:) :) :)
Κρεας δεν τρωω παρα πολυ, οποτε ειναι διπλα χρησιμη η πληροφοριση.
Αντε, να εφαρμοσω αυτα και να παρω τα πανω μου. Ο γιαννης θα σας χρωσταει χαρη γιατι ολο κουρασμενη ειμαι
:lol: :lol:
Εδω κι ενα μηνα ζητα να ραψω ενα κουμπι και μου φαινεται βουνο (που δεν ειναι ιδιον μου σε αυτη την εκταση)
Ευχαριστω κοριτσια

Άλλη μια συμβουλή που μου είχε δώσει τότε ο γιατρός: ο σίδηρος που προσλαμβάνεις από φυτικές πηγές (όσπρια, λαχανικά) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ με αυτόν που προσλαμβάνεις από ζωικές πηγές (κυρίως κόκκινο κρέας). Ο οργανισμός μας απορροφά πολύ πιο δύσκολα τον φυτικής προέλευσης σίδηρο, ενώ ο ζωικής πρέλευσης είναι πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμος. Χαρακτηριστικά μου είχε πει "κι ένα καζάνι φακές να τρως κάθε μέρα, θα πάρεις λιγότερο σίδηρο από το να έτρωγες μια μπριζόλα". Ούτε εγώ τρελαίνομαι για κρέας (ειδικά κόκκινο), αλλά φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις χρειάζεται.

Έχεις δίκιο Αλίκη. Το ίδιο μου έχει πει κι εμένα ο γιατρός μου επειδή δεν τρώω κρέας και μου είχε πέσει ο αιματοκρίτης στο 34. Όσο και να έτρωγα όσπρια, όσο σίδηρο και αν είχα πάρει είτε σε χάπια είτε σε ενέσιμη μορφή, με το που σταμάταγαμετά από λίγο ξαναέπεφτε. Ο σίδηρος από το κρέας δεν αναπληρώνεται με τίποτα. Και το λέω εγώ που έχω πρόβλημα ακόμα και να το μυρίσω το κρέας. Τρώω με το ζόρι μια φορά την εβδομάδα το πολύ σαν να παίρνω κινίνο...:sick: :mpliaks: :mpliaks:

εμενα περιεργως με τη χορτοφαγια μου αυξηθηκε παρα πολυ ο σιδηρος,πολυ περισσοτερο απο οτι οταν ετρωγα κρεας:blink: στις τελευταιες εξετασεις ειχα 146 σιδηρο και 40,5 αιματοκριτη.βεβαια ετρωγα πολυ σπανακι με σουσαμι σε σαλατες,αμυγδαλα κτλ.

Εγώ δεν έχω κάποιο τέτοιο πρόβλημα και όσο και αν το έχω ψάξει κανείς δεν μου βρίσκει τίποτα... Θα πάω και για πιό εξειδικευμένες εξετάσεις θυριωειδή από Σεπτέμβρη και βλέπουμε....:/:
Στο βιντεάκι έπεσα καταλάθος και τρελάθηκα...:mad:
Cris, αν θυμάμαι καλά, είχες αναφέρει ότι καπνίζεις πολύ....
Φοβάμαι ότι αυτό φταίει για την υποτονικότητα που αισθάνεσαι.
Καλό είναι βεβαια να κανεις ένα ετησιο check up, αλλα αν δεν το κοψεις ή εστω ελατώσεις δεν σωζεσαι.
(στα λεει αυτα μια ομοιοπαθούσα:( )

εμενα περιεργως με τη χορτοφαγια μου αυξηθηκε παρα πολυ ο σιδηρος,πολυ περισσοτερο απο οτι οταν ετρωγα κρεας:blink: στις τελευταιες εξετασεις ειχα 146 σιδηρο και 40,5 αιματοκριτη.βεβαια ετρωγα πολυ σπανακι με σουσαμι σε σαλατες,αμυγδαλα κτλ.
Μάριελ, αυτό πραγματικά μου κάνει εντύπωση! :hmm: Μήπως όμως οφείλεται σε κάποια άλλη αλλαγή στον οργανισμό, πέρα από τη διατροφή; Ο γιατρός σου πού το αποδίδει;

Cris, αν θυμάμαι καλά, είχες αναφέρει ότι καπνίζεις πολύ....
Φοβάμαι ότι αυτό φταίει για την υποτονικότητα που αισθάνεσαι.
Καλό είναι βεβαια να κανεις ένα ετησιο check up, αλλα αν δεν το κοψεις ή εστω ελατώσεις δεν σωζεσαι.
(στα λεει αυτα μια ομοιοπαθούσα:( )
Καπνίζω ένα πακέτο την μέρα:/: . Δεν ξέρω αν θεωρείται πολύ, αλλά μου έχει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να φταίει αυτό...:rolleyes:
Ίσως δεν ήθελα να το παραδεχτώ, αλλά αφού έχεις εμπειρία κάτι θα ξέρεις..... Αλήθεια το έκοψες ή το ελάττωσες και είδες διαφορά? (μπας και έχω ελπίδες να το ελατώσω μόνο μιας και μου αρέσει το κ#$%τσίγαρο:redface: )

Καπνίζω ένα πακέτο την μέρα:/: . Δεν ξέρω αν θεωρείται πολύ
:blink: :blink: :blink: Αυτό θα το λέω από 'δω και στο εξής σε όσους καπνιστές διατείνονται ότι οι προειδοποιήσεις στα πακέτα δεν έχουν νόημα γιατί είναι ήδη ενήμεροι για τους κινδύνους!! :blink: :blink: :blink: :blink: :blink:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back